PS3 jailbreak za igraonu?

poruka: 5
|
čitano: 3.057
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Eh ljudi ovako,

Planiram da otvorim svoju igraonicu, a nalazim se u Sarajevu i u ovom dijelu Sarajeva skoro nema niko PS3, pa mislim da ce mi dobro raditi.

Samo mi nemojte pisati imas u ovoj temi trebo si proguglat, trebo si ovo trebo si ono, da sam nasao ono sto me zanima ne bi otvarao temu.

Zelim da uzmem 3 PS3 konzole, cuo sam da se stare konzole previse griju a mom slucaju to mi nikako ne treba, jer ce one radit itekako puno.

Pa sam se odlucio za Slim konzole i u zavisnosti koju konzolu nadem i s kojim hard diskom.

Posto u ovim oglasima sto gledam slabo se prodaju PS3 koji su cipovani, tj moraju orginalne igrice da budu.

Sad mene zanima da li postoji nacin da ja sam uradim cipovanje ili jailbreak da ne placam posto ce vise konzola biti a to ce me skupo kostati.
Postoji li neki nacin da to uradim, jer treba da ubacim igrice na hard disk jer mi se ne isplati kupovati originalne igrice.

Instalirao bi par igrica na hard disk, kao sto su pes 13 fifa 13, battlefield 3 i tako te igrice koje su aktuelne.

Kupio bih tri nova LCD TV 32'' i mislim da bi mi to dovoljno bilo za pocetak.

Je li moguce to uraditi "homemade" a da ne zeznem PS3, da napomenem, nikad nisam radio s ps3 konzolama.

Moze li neko da mi detaljno napise koje se mogu cipovati, na sta da gledam prilikom kupovine PS3 konzole i kako se to sve moze izvesti ili cu morati placati cipovanje.

Unaprijed zahvalan.

Pozdrav iz Sarajeva. 

0 5 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moze li neko pomoc?

0 4 hvala 0
17 godina

Kao vlasnik firme, jer za igraonu trebaš imati firmu jer prodaješ uslugu, moraš imati legalan softver.

To uključuje i igre, jer su ono tvoje sredstvo rada.

Ako te uhvate da na ilegalnom softveru zarađuješ, mogao bi dobiti toliko kaznu da ti je unuci neće isplatiti.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: PS3 jailbreak za igraonu?

Dragi moj sugradzanine to sto ti hoces da radis radili drugi prije par mjeseci i redom zatvorili igraone.Prvo ne brinem se da ces dobiti kazne za nelegalan softwer zato jer znam kakvo je stanje.Prva stvar zgrtanje neovca preko noci zaboravi, prije ce ti riknuti PS3 nego sto ces ti zaraditi novac koji si ulozio.Jer buduci da si privatnik (a znam kako vi privatnici u Sarajevu radite) PS3 ce ti krepati prije nego sto ces uopste nesto zaraditi.Drugo ista takva igraona je postojala u Sarajevskom naselju Velešići, i čovjek je bukvalno zivio u igraoni, jer je u igraonu ulozio preko 10 000 KM, na kraju mu se nista nije isplatilo i istu je zatvorio.Iako je igraona bila u blizini škole.Uglavnom previse troskova za malo zarade, samo mozes jos vise propasti, i zaraditi krivicnu prijavu ako usluga ne bude prijavljena.Okani se corava posla i zarade preko noci.

PS: za ovo vjerovatno ces dobiti i karton jer se o ovome ne smije pisati po forumu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 13:20 (blue_tander).
15 godina

A da si probao čitati nebi otvarao temu jer takva tema postoji biseru, odmah ispod ove tvoje PS3 JAILBREAK: Sve što trebate znati: i objašnjeno je sve što pitaš, a isplativost znaš sam, ako imaš gotov vlastit prostor isplati se jer ti za 3 konzole - obavezno nove sa garancijom, 3 monitora , 3 stola sa stolicama i glavni stol sa kasom treba oko 2.000€ + osnovno uređenje prostora 1000€, recimo da ti je sat 2.5€ i neka konzole rade  barem 3 sata * 3 konzole * 2,5€ sat * 30 dana - 675€, znači da si za 5 mjeseci otplatio konzole, a nakon toga primaš solidnu plaču, laik sam i lupio sam ovo bezveze, no takva mi je računica pala na pamet, o legalnosti istog nebih......

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice