4k je poceo imat smisla bas sa HDR-om
Imat će smisla dok bude više sadržaja dostupno na 4k. Bez interpolacija.
Do onda neće imati nikakvog smisla.
4k je poceo imat smisla bas sa HDR-om
Imat će smisla dok bude više sadržaja dostupno na 4k. Bez interpolacija.
Do onda neće imati nikakvog smisla.
mislis izbacit monitor i stavit tv za pc?
mislim da je to pogreska.sve sto sam citao se svodilo na to da je monitor jedno a tv drugo i nema tog tv koji ce zamjenit dobar monitor za igranje na pcu
Zapravo da ,a na racunalu igram samo WOT u zadnje vrijeme, a sve igre koje dolaze na pc dolaze ina ps4 pro pa bih iskoristio konzolu i jednostavno ne bih vise ulagao u silni HW na racunalu, to mi je neki plan no bitno je da imam info iz prve ruke
Ja imam 4k tv i sada planiram jednu nadogradnju.
Izbaciti klasican monitor za pc i uzeti jos jedan 4k tv s hdr supportom no puno ovisi o tome da li je HDR potreban ili ne.
Pa te molim realan osvrt da li je HDR stvar koja je primjetna ili ipak nije ? Više ti znači tehnologija samog tv-a od HDRa?
Treba mi neko tko govori realno a ne u hypeu kupnje pa mu je sve super sto kupi i tako opravda ulozen novac.
Moj dojam u ovih para dana je da ćeš dobiti "wow efekt" kod telkača sa više nitsa. Sony XD80 ima 375, Samsung KS7000 ima 1000, novi Sony ZD9 ima 1300.
HDR paleta boja je kod svih 10 bitnih panela više manje ista i ja baš ne kužim razliku.
Možda da vidim sliku HDR 10bit vs. non-HDR jednu pored druge, onda bih mogao procijeniti.
Meni osobno je Motionflow veći game-changer nego taj HDR. To govorim iskljućivo u okvirima svog TV-a. Možda bi mi HDR na Sonyu ZD9 bio luđi nego Motionflow 60fps.
Da već imam 4k TV, ne bih uzimao novi samo radi HDR-a (osim ako imaš neki slabi, a kupio bi zvijer).
Imam ovaj TV: http://www.lg.com/hr/televizori/lg-49UF8507-ultra-hd-tv
Prijedlog?
mislim da je to pogreska.sve sto sam citao se svodilo na to da je monitor jedno a tv drugo i nema tog tv koji ce zamjenit dobar monitor za igranje na pcu
Baš sam jučer cijeli dan googleao da si kupim neki dobar monitor za PC, sa niskim response timeom, dobrom slikom i sl.
Na kraju sam odustao dok sam kužio da svi gamerski top monitori imaju TN matrice (IPS ima jedan ili dva modela koji koštaju 11k kn pa naviše).
Nema šanse da dam 4k+ kn za 24'' monitor sa TN matricom. Onda sam našao par kvalitetnih IPS monitora i onda nisu imali VESA mount, ili samo jedan HDMI (pa ne mogu i playku spojit) ili su bili 2k umjesto fullHD i sl.
Tako da bih najrađe i ja kupio novi TV za PC, iako znam da je to suluda ideja :-)
Većina novih telki ima opako dobru sliku i boje u odnosu na monitore, a nisam neki grafičar da mi treba najvjerniji prikaz boja u svemiru.
Baš sam jučer cijeli dan googleao da si kupim neki dobar monitor za PC, sa niskim response timeom, dobrom slikom i sl.
Na kraju sam odustao dok sam kužio da svi gamerski top monitori imaju TN matrice (IPS ima jedan ili dva modela koji koštaju 11k kn pa naviše).
Nema šanse da dam 4k+ kn za 24'' monitor sa TN matricom. Onda sam našao par kvalitetnih IPS monitora i onda nisu imali VESA mount, ili samo jedan HDMI (pa ne mogu i playku spojit) ili su bili 2k umjesto fullHD i sl.
Tako da bih najrađe i ja kupio novi TV za PC, iako znam da je to suluda ideja :-)
Većina novih telki ima opako dobru sliku i boje u odnosu na monitore, a nisam neki grafičar da mi treba najvjerniji prikaz boja u svemiru.
imam ti ja 27" 144hz 1ms Freesync monitor ako oces... trebaju mi pare za novi tv :) i imam ti r9 fury X grafičku staru 2 mjeseca pa mi mozes dati tu svoju pod racun. meni treba samo za WOT i poneku igru tako da ce mi i gtx 970 biti dovoljna.
imam ti ja 27" 144hz 1ms Freesync monitor ako oces... trebaju mi pare za novi tv :) i imam ti r9 fury X grafičku staru 2 mjeseca pa mi mozes dati tu svoju pod racun. meni treba samo za WOT i poneku igru tako da ce mi i gtx 970 biti dovoljna.
To je još jedan od problema koji me jučer iznervirao, meni treba g-sync, a to ima par modela. Free-synca ima puno više i jeftiniji su.
Ne dam GTXicu, volim nVidiu :-P
i 27'' mi je preveliko, jer onda moram i dual-monitor stand mijenjati, jer je samo za 24'' ekrane :-)
To je još jedan od problema koji me jučer iznervirao, meni treba g-sync, a to ima par modela. Free-synca ima puno više i jeftiniji su.
Ne dam GTXicu, volim nVidiu :-P
i 27'' mi je preveliko, jer onda moram i dual-monitor stand mijenjati, jer je samo za 24'' ekrane :-)
Ako hoces meni pomoc a i ako sebi trazis ak nesto imamo win/win situaciju.
Cak mi mozes tv uzet na rate jer trazim nesto sto ce biti manjih dijagonala (ne skupo)a u sto cu zurit relativno blizu, a grafu mi das pod racun... mozemo inbox ako oces nesto :)
Cak mi mozes tv uzet na rate jer trazim nesto sto ce biti manjih dijagonala (ne skupo)a u sto cu zurit relativno blizu, a grafu mi das pod racun... mozemo inbox ako oces nesto :)
Ma ne bih ulazio u takve kombinacije, tnx :-P
Odustao sam od te spike s monitorom, jer sam skontao da mi ne treba 144Hz. Dosta mi je i 60, a ni to ne mogu imati na playki :-)
Samo sam se složio s tobom, da TV za PC nije uopće loša ideja.
Ma ne bih ulazio u takve kombinacije, tnx :-P
Odustao sam od te spike s monitorom, jer sam skontao da mi ne treba 144Hz. Dosta mi je i 60, a ni to ne mogu imati na playki :-)
Samo sam se složio s tobom, da TV za PC nije uopće loša ideja.
ja se nadam da nije.
siguran sam da monitor je bolji za gaming opcenito no eto, neke stvari su vaznije od input laga i 144hz
Na Game modu ti je sigurno ugašen, jer interpolacija stvara dodatni lag. Ali prebaci na Animation mod, tamo je aktiviran automatski.
Nažalost, čini mi se da Youtube kompresija kvari dojam poboljšanja frameratea. Uživo i na originalnoj snimci izgleda osjetno bolje.
Je, u pravu si, bilo je ugašeno.
Isprobao sam na Watch Dogs 2 i stvarno je jebenica. Kad stavim na Motion Flow postavku "glatko" vidi se stvarno ogromna razlika. Stvarno imaš osjećaj da se FPS debelo povećao. Čak i puko kretanje kroz menije plejke i FIFE je puno ugodnije.
Kod WD2 se vide artefakti kad brzo vrtiš kameru oko svog lika. Ništa strašno, ali primjetno. Ali nisam primijetio ništa kad se recimo voziš autom. Input lag, ako i poraste, golim okom nisam primijetio razliku. Prošao sam igru pa mi se neda na njoj isprobavati, ali kad mi stigne Horizon baš ću se poigrati malo sa postavkama i probati pronaći neki sweet spot gdje artifakata uopće nema ili su svedeni na minimum, a da ostane ovaj dojam glatkoće izvođenja. Vjerojatno ću si morati malo poštelati postavke ovisno o igri, ali onako od oka stvarno se isplati.
Hvala još jednom .
Kod WD2 se vide artefakti kad brzo vrtiš kameru oko svog lika. Ništa strašno, ali primjetno. Ali nisam primijetio ništa kad se recimo voziš autom. Input lag, ako i poraste, golim okom nisam primijetio razliku. Prošao sam igru pa mi se neda na njoj isprobavati, ali kad mi stigne Horizon baš ću se poigrati malo sa postavkama i probati pronaći neki sweet spot gdje artifakata uopće nema ili su svedeni na minimum, a da ostane ovaj dojam glatkoće izvođenja. Vjerojatno ću si morati malo poštelati postavke ovisno o igri, ali onako od oka stvarno se isplati.
Ja nisam primijetio artefakte (isprobavao sam i WD2). Možda slabije vidim, a možda je zato jer sam kao bazu koristio "Animation" mod, koji ima uključena još neka poboljšanja slike, dok "Gaming" mod ima sve pogašeno.
U svakom slučaju, izgleda predobro. Jedino što je (fake) 4K 60 FPS skup sport. PS4 Pro + dobar TV košta kao Nvidia Titan X (Pascal).
Ja nisam primijetio artefakte (isprobavao sam i WD2). Možda slabije vidim, a možda je zato jer sam kao bazu koristio "Animation" mod, koji ima uključena još neka poboljšanja slike, dok "Gaming" mod ima sve pogašeno.
U svakom slučaju, izgleda predobro. Jedino što je (fake) 4K 60 FPS skup sport. PS4 Pro + dobar TV košta kao Nvidia Titan X (Pascal).
E ali za titana x da bi mogao vozit moras imati jos dobar proc, 4 k monitor itd... dakle sve skupa kosta puuuno vise osim toga .
Ti si ulozio sada u 4k tv i ps4 pro i sigurno ce trajati par godina, doduse moze i titan x ali cinjenica da su igre optimizirane za konzole i da na pcu ako oces igrati sve nove naslove trebas malo cesce mijenjati jer realno nitko od nas ne zeli imati titana i slicne grafe i za par godina se pomiriti da mozes igrat na med/high postavkama a ne na ultra :(
I onda se čudimo PC master rejsu. evo krenulo overklokanje tv za osjećaj dodatnih fps-a ljudi daj se opustite i igrajte radi gušta a ne frejmova
I onda se čudimo PC master rejsu. evo krenulo overklokanje tv za osjećaj dodatnih fps-a ljudi daj se opustite i igrajte radi gušta a ne frejmova
Sve se vrti oko frejmova htjeli mi to sebi priznati ili ne.
Npr. xbox konzolu pljuvali jer je slabija od ps4. wii u da ne govorim.
Došao ps4 pro i odjednom je ps4 postao slab i stalak za ps4 pro konzolu.
Dakle odavno konzolaši pate za frejmovima i onime čiji je k veci pardon jaci
Možemo mi pričati i tome gdje je jeftinije kupiti igre i kako igrati frendove digitalne igre.
Ponavljanje je majka znanja.
Zanima me koliko procesorskih resursa tv-a odlazi na interpolaciju međuslika. Procesori u televizorima relativno su slabi u odnosu na procesore u konzolama i kompjuterima... Da li bi za resurse konzole/kompa bilo prezahtjevno koristiti te tehnike "varanja" i dodatno zagladiti prikaz prije nego što ga vidimo na tv-u?
Zanima me koliko procesorskih resursa tv-a odlazi na interpolaciju međuslika. Procesori u televizorima relativno su slabi u odnosu na procesore u konzolama i kompjuterima... Da li bi za resurse konzole/kompa bilo prezahtjevno koristiti te tehnike "varanja" i dodatno zagladiti prikaz prije nego što ga vidimo na tv-u?
Vjerojatno svaki TV ima poseban čip/procesor samo za tu svrhu, koji ne oduzima resurse glavnom procesoru.
Čini mi se da je Sony otišao najdalje s tom tehnologijom, jer mu TV-i imaju daleko najniži input lag sa interpolacijom (LINK), a i slična tehnologija se koristi u PSVR naočalama.
eto zato 30fps-a ce uvijek bit fluidnije i izgledat na telki od pc-a
radi tih algoritma, interpolacija etc...
o.k kao sto je ps4 na 4k telki upscalira sa 900 , 1080p na 4k
tako pro to radi sa 1650, 1800 ili nativno na 4k.
daklem kad sam kupio 4k telku i imao tad ps vulgaris igres u izgelda
malo bolje,zivlje ljepse i ostre od fhd-a kojeg dam imao do tad
tako da mozemo reci da ps4 je isto 4k konzola a pro je doradjenija iste.
Možda je artefakti i pogrešan izraz. Uglavnom, kad do kraja pojačam to zaglađivanje oko samog lika se vidi nešto kao sitan motion blur. Primjetno je kad baš brzo okreneš kameru, ali u globalu možda ni ne bi smetalo tokom igranja jer nije da si fokusiran na svog lika non stop. Naravno, tvoj TV je i 4K i možda ima malčice dorađeniju verziju Motion Flowa pa je i tu razlika. Koristio sam i ja Animation jer mi u Game modu uopće neda uključiti Motion Flow.
Ovdje govorimo o običnoj promjeni jedne postavke slike na samom televizoru koja naočigled poboljšava iskustvo igranja. Meni je logično da, ako daš 10k kuna za PS4 PRO setup, da ćeš se barem malo potruditi i izvuči najbolji mogući osjećaj igranja.
I stvarno nema gluplje izjave od te "ajde ti broji frejmove, a ja se idem igrati". Pa normalno da igram radi gušta jebote. I gušt mi je sigurno veći ako igra radi onako kako treba raditi. Naravno da se svatko može pretvarati da mu je 30 i 60 isto i da mu uopće ne smeta što igra pada na 20 FPS-a bez ikakvog razloga, ali takvi su posebna kategorija.
danas navodno 4.50 patch, evo sto donosi koji nisu bili u beta testrianju
external hard drive
- USB 3.0 or above
- minimum capacity of 250GB, the maximum capacity of 8TB
The shortcut menu is now easier to use. The party function, from the party to attend the party, have become more convenient.
When using the remote control function on a Windows PC, Mac, Xperia Smartphone or Xperia Tablet, you can chat with a microphone in the game or party using the device's microphone.
You can now use the screenshots to customize the background image of your main picture and function screen.
You can now display screenshots, such as [What's New] screenshots, to the event. Press the SHARE key, select [Screen Capture], and select [Active] as the upload location. In addition, you can now mark the game and have played with the players.
When you log on (PlayStationApp) and other applications, your status will be displayed as (mobile) even if it is not next to the PS4 host . This means you can communicate with friends.
After the party is held, it can be changed to public or private. Select (Party)> [Party Settings]> [Party's Privacy].
PlayStation VR now supports Blu-ray 3D content.
You can now publish GIF animations to events and social applications
The PS4 that you first used to access the PlayStation Network will now be automatically certified as your favorite PS4.
When creating a master account, the parent or guardian can now simply create a child account for the child.
You can now upload or download saved data directly from the main screen. Move the alignment mark to the game, press the OPTIONS key, and then select [Upload / Download Save Data].
You can now share screenshots with people on the PlayStation Network with related options. When you share with people, you can adjust your privacy settings at any time.
You can now start (SHAREfactory) from the (interception picture album ). While viewing (interception of the photo album), press the OPTIONS key and select [Edit with SHAREfactory].
You can change the color of your profile screen to match the cover image.
When you report inappropriate content, you can preview the report before sending it
Xperia (PS4 remote operation) design has been updated.
When you receive a party invitation, you can quickly reply from (message) or (PS Messages) with the quick reply function.
Your PS4 host profile The cover image on the screen can now be displayed in (PS Messages).
The theater mode image quality on PlayStation VR has improved. Ezio !
i jel pocel taj 4.50 patch izlazit official?
ja maloprije upalio plejku, još ništa...
Ne dolazi danas ipak, pratite reddit
Imam stariji model Sonyja, ali ima opciju Motionflow koju inače koristim na sportskim programima jer je prije svega za sport i predviđen. Nakon ovog tvog posta išao sam provjeriti kako Motionflow djeluje na PS4 igre i moram priznati da sam se vrlo ugodno iznenadio. Nije mi nikad palo na pamet da probam, ali sad kad sam probao Horizon s Motionflowom, bez njega mi nema smisla. :) Istina, mogu se primijetiti neki artefakti oko Aloy ako vrtim kameru oko nje i ako se baš usredotočim, ali u igri stvarno ne smeta. Sad mi je žao što sam Uncharted 4 odigrao bez Motionflowa, ovo je super. Palac gore za Sony, eto (osjećaja) 60 fps-a i tamo gdje ga inače nije bilo :)
palac gore i za samsung,panasonic uz sony.
Haknuli ste plejku s televizorima.
Ono pravilo da se ne ukljucuje interpoliranje frejmova na tvima (motion flow, smooth vision ili kakav god bio marketinski naziv na drugim brendovima) vrijedilo je prije par godina jer su bili preslabi. Sjecam se prije 8 godina kako se lomila slika na starom tv-u dok sam igrao bad company a zaboravio ukljuciti game mode. Ove danasnje telke su jake i rade vrlo dobar posao sto se toga tice.
Jedino nije preporucljivo za online multiplayere gdje je svaka milisekunda bitna. Ali onima koji nisu picajzle, nece ni to smetati.
Ezio tak sam ja na panasonic plazmama furo
Imam stariji model Sonyja, ali ima opciju Motionflow koju inače koristim na sportskim programima jer je prije svega za sport i predviđen. Nakon ovog tvog posta išao sam provjeriti kako Motionflow djeluje na PS4 igre i moram priznati da sam se vrlo ugodno iznenadio. Nije mi nikad palo na pamet da probam, ali sad kad sam probao Horizon s Motionflowom, bez njega mi nema smisla. :) Istina, mogu se primijetiti neki artefakti oko Aloy ako vrtim kameru oko nje i ako se baš usredotočim, ali u igri stvarno ne smeta. Sad mi je žao što sam Uncharted 4 odigrao bez Motionflowa, ovo je super. Palac gore za Sony, eto (osjećaja) 60 fps-a i tamo gdje ga inače nije bilo :)
Pisao sam o tome prije par mjeseci, ali me nitko nije slušao :-P