PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.467.568
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
11 godina
neaktivan
PlayStation 4

Čemu riskirati kažeš? 

Pa iz istog razloga iz kog su i ps4pro izdali.

Plaše se da izgube korisnike, jer im konzola prebrzo zastarijeva. Čak je i onaj njihov glavonja to javno izjavio, pro je to da zadrži ljude da ne idu na bolje, jače, na pc. 

A kad smo koj jačeg, zamisli koliko ce amera da proda pro i da kupi scorpio, najjaču konzolu na tržištu, plus xbox je domaći brand?

https://goo.gl/0TTGWg

2 0 hvala 0
10 godina
Re: PlayStation 4
Imperator01 kaže...

Čemu riskirati kažeš? 

Plaše se da izgube korisnike, jer im konzola prebrzo zastarijeva. Čak je i onaj njihov glavonja to javno izjavio, pro je to da zadrži ljude da ne idu na bolje, jače, na pc. 

A kad smo koj jačeg, zamisli koliko ce amera da proda pro i da kupi scorpio, najjaču konzolu na tržištu, plus xbox je domaći brand?

I igrat ce kaj ?

Igre prodaju konzole, a ne 4k...

16 godina
Ezio kaže...
Damir22 kaže...

Iskreno, u zadnje vrijeme sve manje i manje nalazim neki smisao u ovoj temi.

Jedno je raspravljati o tehnologiji, razlikama, prednostima i manama, ali ove "peasant edition", "sirotinja edition" i slicne klasifikacije - ne vidim tu neke velike poante, osim eventualno lijecenja nekog "sindroma". (da izvinu svi koji se mozda osjete prozvanim, ne prozivam nikoga).

Ma kakva sirotinja. Netko tko si kupuje igraću konzolu vjerojatno nije sirotinja.

Tu se radi o čistoj zaje*anciji proizašloj iz pc master race sprdanja s nama konzolašima.

Inače, za mene su oni koji danas kupuju obični ps4 umjesto ps4 pro - škrtice i cicije.

Usporedba sa bmwom nikako ne odgovara jer pričamo o razlici u cijeni za koju se može kupiti jedva 15 porcija ćevapa, bez kajmaka. Zar se isplati za takvu jednokratnu smiješnu uštedu "riskirati" lošije performanse?

Po meni, poante za kupovinu ps4 sirotinja edition - nema.

Škrtice i cicije, pa koji si ti umišljeni bogatašić (kad se tako izražavaš) da je to za poludit. Znači ja koji sam uzeo Slim PS4 za 2100 kn sam škrtica i cicija umjesto da sam uzeo PS4 Pro za 3200 kn. Tu se radi o razlici od 1100 kn - znači tu govorimo o kupnji u trgovini. Ako govorimo o kupnji na njuškalu onda je manja razlika i tu možda ima smisla, ali tako generalizirati kao što ti radiš je izuzetno jadno sa tvoje strane. 

Ne moraš uopće odgovarati na moj post jer odgovora nema na tvoj komentar.

17 godina
Damir22 kaže...

Ni ja nisam našao neki smisao u tvom postu pa nikome ništa... Bilo je tu svega, od auta, mobitela pa do tenisica. Treba sve to povezati s jednom konzolom i ovom vrstom zabave. No definitivno se ne mogu s tobom složiti da se ovdje ljudi ismijavaju zbog kupovine PS4. Nisam još pročitao takav ponižavajući post. Uglavnom netko traži savjet što kupiti i onda se jave dva tabora koji imaju argumente za ovu ili onu verziju konzole. Rasprava zna biti duhovita, ironična, poučna ali nikada bezobrazna ili ponižavajuća. Svatko ima svoje argumente. I to je ok. Osobno nikada ne bih tražio savjet što kupiti jer najbolje znam što mi treba, što me veseli i koliko novca imam. I na kraju ja ću se s tim igrati a ne netko tko mi je ovo ili ono preporučio. Isto tako nisam za to da se djeci kupuju skupi mobiteli, tenisice ili jakne samo zato što to ima i susjedovo dijete. Dijete treba pravilno usmjeriti u život koji nije fer. Što to prije skuže, bit će im lakše. Da ne uđemo u novu raspravu oko toga, odgojili smo doma dvoje djece i znam o čemu pričam.

15 godina
Imperator01 kaže...

Čemu riskirati kažeš? 

Pa da je do toga, konzole uopće nebi postojale. Mislim, PC je u teoriji uvijek bio snažniji jer svako malo izlazi novi hardver.

Jednostavno ne razumijem kako je više od pola ove teme ispunjeno ovakvim komentarima gdje ljudi uopće ne razumiju sam koncept konzola i misle da se sve svodi na surovu snagu na papiru. Doći će PS5 pa će par mjeseci poslije toga opet izaći nova grafička kartica i procesor i onda će se opet pričati kako su konzole preslabe i nemaju smisao itd.

Živjeli oni dan od prije 10-ak godina kad su ljudi znali uživati u igrama a ne raspravljati o svakom hebenom pikselu i jeli trava u Gran Turismu na ultra uber extra high detaljima ili samo na ultra uber high. Ljudi su se danas u svim tim detaljima i pikselima zapravo izgubili i zaboravili samu smisao igara.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 20:10 (antimadridista).
9 godina
neaktivan
PlayStation 4

naravno da nece prije 2020 biti PS5, zbog zarade na igrama kako je netko naglasio, a i zbog 4K TV i VR razvoja.

4K i VR jednostavno nisu dovoljno zastupljeni kod korisnika pa onda nema ni smisla ponuditi 4K native konzolu i VR, a to je sljedeci korak, kada izade PS5 bit ce 4K native, kao i konzole ostalih proizvodaca.

a to ce se desiti kada 4K TV bude ono sto je danas FHD TV, ta tranzicija je tek u povojima, i sigurno nece prije 2020 PS5

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
@damir22

Znaci imas "sirotinja edition" a se*es po forumu kao da obican ps ne valja i da bi svi morali ici na pro verziju?

Zapitaj se kolko ljudi radi za minimalac i da nemaju svi love ko ti, tj. tvoj tata (on ti je vjv kupio ps kad si tak bezobrazan) i da si malo nas moze priustiti obican ps a kamoli pro.

Slazem se da je pro bolji, ali nemaju svi za psvr, pro, 4k televizore pa nikome nist. I na kraju ako te vec taj fps i frame drop tolko yebu onda se gubi iz teme i igraj se na pc-u. zapravo get a life.
Iron Maiden

2 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
antimadridista kaže...
Imperator01 kaže...

Čemu riskirati kažeš? 

Pa da je do toga, konzole uopće nebi postojale. Mislim, PC je u teoriji uvijek bio snažniji jer svako malo izlazi novi hardver.

Jednostavno ne razumijem kako je više od pola ove teme ispunjeno ovakvim komentarima gdje ljudi uopće ne razumiju sam koncept konzola i misle da se sve svodi na surovu snagu na papiru. Doći će PS5 pa će par mjeseci poslije toga opet izaći nova grafička kartica i procesor i onda će se opet pričati kako su konzole preslabe i nemaju smisao itd.

Živjeli oni dan od prije 10-ak godina kad su ljudi znali uživati u igrama a ne raspravljati o svakom hebenom pikselu i jeli trava u Gran Turismu na ultra uber extra high detaljima ili samo na ultra uber high. Ljudi su se danas u svim tim detaljima i pikselima zapravo izgubili i zaboravili samu smisao igara.

Šef playstationa se ne slaže, on tvrdi da je jedan od razloga izlaska pro konzole baš spriječavanje migracije konzolaša na PC platformu.

https://www.theguardian.com/technology/2016/sep/08/playstation-boss-andrew-house-ps4-pro-our-approach-isnt-reactive-this-time-around

Regarding the PlayStation 4 Pro, he suggested the Xbox wasn’t even being considered its main competition. Rather, it was the PC. “I saw some data that really influenced me,” he said. “It suggested that there’s a dip mid-console lifecycle where the players who want the very best graphical experience will start to migrate to PC, because that’s obviously where it’s to be had. We wanted to keep those people within our eco-system by giving them the very best and very highest [performance quality]. So the net result of those thoughts was PlayStation 4 Pro – and, by and large, a graphical approach to game improvement.”

15 godina
MasterOfDisaster kaže...

Škrtice i cicije, pa koji si ti umišljeni bogatašić (kad se tako izražavaš) da je to za poludit. Znači ja koji sam uzeo Slim PS4 za 2100 kn sam škrtica i cicija umjesto da sam uzeo PS4 Pro za 3200 kn. Tu se radi o razlici od 1100 kn - znači tu govorimo o kupnji u trgovini. Ako govorimo o kupnji na njuškalu onda je manja razlika i tu možda ima smisla, ali tako generalizirati kao što ti radiš je izuzetno jadno sa tvoje strane. 

gdje si uzeo ps4 za 2100 kn? pričam o cijenama iz trgovine gdje ps4 500 gb košta 2500 kn (ili u verziji sa nekom igrom 2700 kn, a ps4 pro sa 1 tb 3300. 

pa ne moraš se ti sramiti ako si cicija...

PSN - darklydexter
9 godina
Molim te da mi pokazes gdje ja to tocno serem po obicnom ps4? Osim sto sam rekao, da ako je ikako moguce,ipak preporucam kupovinu pro verzije ljudima koji po prvi put kupuju,iz jednostavnog razloga sto je dugorocno gledano bolja investicija.

Da si uopce citao post s kojim je i krenula cijela ova rasprava,shvatio bi da sam jasno i glasno napisao,da iako kuzim zezanciju, ipak mi nije jasna ta "sirotinja" zezancija,te da se ne slazem da se ljudi koji imaju ili kupe obicni proglasavaju cicijama,skrtcima,sirotinjom i ostalo, iako je to evidentno zezancija. Isto tako,procitao bi da sam napisao da je ps scena daleko vise od brojanja frejmova i rasprava o frejmovima i frame dropovima, o cemu se ovdje konstantno raspravlja.

Sto se tice mojih godina, to je apsolutno nebitno,no,kad si vec spomenuo, u vrijeme kad sam ja igrao prve igre, pc iz naseg shvacanja stvari nije postojao, a kamoli nesto kao sto su playstationi.

Kako god,barem se rasprava malo zakuhala, a to nije lose. ;)
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
antimadridista kaže...

Mene detalji uopće ne peru, nekoliko puta sam već napisao da želim manje efekata, a više FPSa, al na konzoli do nedavno nije bilo tih opcija, a sad ima i bit će sve više. Told you so.

Također ni u 4k ne vjerujem jer nema nikakvog smisla pošto svi igramo igre sa udaljenosti od par metara, a nitko nema 4k 85'' telku. Najsretniji bih bio da uopće ne briju na taj 4k. 

Uglavnom, Pro će nabrijavati koliko god mogu, a onda izbaciti novu konzolu. BAŠ ZATO što ne zarađuju na konzolama, nego na ekosustavu, moraju se osigurati da ljudi ne napuste taj ekosustav.

Dok god je PS relativno jeftin kao prosječna PC grafička kartica do onda nema problema sa novim verzijama.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 20:43 (Bitanga).
17 godina
PlayStation 4

gospodin je sve objasnio,bravo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MasterOfDisaster kaže...

Kad se priča o SLIM vs PRO misli se na razliku od cca 500-600 kuna. To nisu veliki novci nekome kome je hobi high end gaming. Nema tu govora o nikakvoj umišljenosti nego to tako jednostavno je. To je doslovno cijena jedne igre. Jedne. 

antimadridista kaže...

Ali nisu ljudi jedini "krivci". Nekakva prava inovacija u igrama danas je jako rijetka. U pravilu se igre rade po već prokušanoj šabloni jer su pare koje se vrte u tom biznisu višestruko veće. Praktički jedna lošije prihvaćena igra može dovesti do zatvaranja studija. Sve se ulaže u produkciju i marketing, a pravih novosti u gameplayu skoro da i nema. Mislim da bih jako teško nabrojio 5 AAA igara u zadnjih 5 godina koje su imale neku mehaniku koja me stvarno oduševila. Eto baš sad igram Uncharted 4 koje je audio vizualno sigurno vrh serijala, ali mi uopće nema dušu koji imaju prethodnici. 

Ima naravno bisera od strane indie developera, ali sve su rjeđi.  

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
Ezio kaže...
MasterOfDisaster kaže...

gdje si uzeo ps4 za 2100 kn? pričam o cijenama iz trgovine gdje ps4 500 gb košta 2500 kn (ili u verziji sa nekom igrom 2700 kn, a ps4 pro sa 1 tb 3300. 

pa ne moraš se ti sramiti ako si cicija...

Santa Domenica - PS4 Slim 500GB 2.099 kn (28.11.2016.) + 3 igre + godišnja pretplata na PSN = 3.045 kn

Još mi je ostalo 150 kn da zapijem ak treba da dođem do iznosa od PS4 Pro.

16 godina
Hexfire kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Kad se priča o SLIM vs PRO misli se na razliku od cca 500-600 kuna. To nisu veliki novci nekome kome je hobi high end gaming. Nema tu govora o nikakvoj umišljenosti nego to tako jednostavno je. To je doslovno cijena jedne igre. Jedne. 

Kad sam ja kupovao u 11/2016 razlika je bila 1100 kn i nema teorije da toliko vrijedi razlika između te dvije konzole i plus k tome nemam 4K TV niti ga planiram kupiti u iduće dvije godine kada će već izaći i PS5.

9 godina
neaktivan
PlayStation 4

Bilo koja igra koju Blizzard napravi se isplati kupiti/imati, bilo da je besplatna ili da placas

to su igre koje imaju 10+ godina podrsku, jednostave su za igrat, zabavne i nemaju svakih 6 mjeseci faking DLC koji kosta kao nova igra a ne donosi nista pametno

isprike kriva tema :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 21:43 (X3M).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Hexfire kaže...

Ali nisu ljudi jedini "krivci". Nekakva prava inovacija u igrama danas je jako rijetka. U pravilu se igre rade po već prokušanoj šabloni jer su pare koje se vrte u tom biznisu višestruko veće. Praktički jedna lošije prihvaćena igra može dovesti do zatvaranja studija. Sve se ulaže u produkciju i marketing, a pravih novosti u gameplayu skoro da i nema. Mislim da bih jako teško nabrojio 5 AAA igara u zadnjih 5 godina koje su imale neku mehaniku koja me stvarno oduševila. Eto baš sad igram Uncharted 4 koje je audio vizualno sigurno vrh serijala, ali mi uopće nema dušu koji imaju prethodnici. 

Ima naravno bisera od strane indie developera, ali sve su rjeđi.  

Budem ja probao: 

Dark Souls - Metroidvania bez premca.

Dishonored - skillovi i utjecaj borbe na ishod priče

Battlefield - sandbox pucačina br.1

TellTale igre - npr.Tales from the Borderlands

Uf, trebam pomoć za još jednu.

PSN - DeniZg80
17 godina
PlayStation 4

rachet i clanck best platform aka van konkurencije

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 21:06 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

SENRAN KAGURA ESTIVAL VERSUS ?

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
16 godina
Nabavili ja i kolega ps4 tj.dobili na odredeno vrijeme pa bi htio odigrati novi uncharted 4 i last of us,jel ima kakva opcija posudbe igara ( Osijek ) ili samo kupnja ?

Jel cijena od 150 kn previse od tipova sa racunima preko njuskala ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DeniZg kaže...

KNACK!

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 21:44 (Bitanga).
15 godina
DeniZg kaže...

Budem ja probao: 

Dark Souls - Metroidvania bez premca.

Dishonored - skillovi i utjecaj borbe na ishod priče

Battlefield - sandbox pucačina br.1

TellTale igre - npr.Tales from the Borderlands

Life Of Black Tiger - sve

PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 22:05 (Ezio).
17 godina
Damir22 kaže...

Kako god,barem se rasprava malo zakuhala, a to nije lose. ;)

Čudno? U prvom postu kažeš kako više ne vidiš smisao dolaska na ovu temu zbog prepucavanja a sada si pokrenuo prepucavanje i kažeš kako to nije loše. Vjerodostojno, kako bi rekao plenki...

9 godina
Zeznuta logika,zar ne.

Inace, nije se radilo o smislu dolaska,vec o smislu same teme,no, kako se na zadnjoj stranici dalo procitati jako puno kvalitetnih misljenja o daljnjem razvoju i vidjenja sto nas dalje ceka... Zasto da ne, ne vidim zasto je to lose.

Uostalom, i rekao sam, moj post je bilo cisto razmisljanje naglas, bez ikakve namjere da izazove diskusiju ili prepucavanja, nikakva reakcija nije bila ocekivana niti prizeljkivana, ok,nije izostala, slagao se netko s mojim misljenjem ili ne, slozit cemo se da uopce nije bitno, tema je malo zivnula, a opet mislim, to ne moze biti lose.

Da ostavimo ovo sa strane,jer se na tu temu i nema vise sto reci, dali je netko probao betu, bilo legalnim putem ili skidanjem s neta, nisam probao,ali citam da ljudi imaju problema s crashevima, bilo da su legalni sudionici testiranja, bilo da su update nabavili sastrane, jer bez obzira sto kazu da update ni ne mozes instalirati ako nisi dio beta testiranja,izgleda da su ljudi pronasli nacin?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ezio kaže...
Damir22 kaže...

Jedno je raspravljati o tehnologiji, razlikama, prednostima i manama, ali ove "peasant edition", "sirotinja edition" i slicne klasifikacije - ne vidim tu neke velike poante, osim eventualno lijecenja nekog "sindroma". (da izvinu svi koji se mozda osjete prozvanim, ne prozivam nikoga).

Ma kakva sirotinja. Netko tko si kupuje igraću konzolu vjerojatno nije sirotinja.

Tu se radi o čistoj zaje*anciji proizašloj iz pc master race sprdanja s nama konzolašima.

Inače, za mene su oni koji danas kupuju obični ps4 umjesto ps4 pro - škrtice i cicije.

Usporedba sa bmwom nikako ne odgovara jer pričamo o razlici u cijeni za koju se može kupiti jedva 15 porcija ćevapa, bez kajmaka. Zar se isplati za takvu jednokratnu smiješnu uštedu "riskirati" lošije performanse?

Po meni, poante za kupovinu ps4 sirotinja edition - nema.

Cuj za tebe skrtice i cicije. Ja sam prije izlaska PS4 Pro u datom trenutku imao na raspolaganju 350€ (koliko sam platio tad PS4 1TB, 2 DS4 + BF1) a PS4 Pro je trebao tek izaci za mjesec i to bi bez icega samo konzola me kostala 400€, koje ja nisam imao a pogotovo za mjesec dana ne bih imao, a da ne govorim o dodatnom DS4 + barem jednoj igri sto je jos 120€. Je li to znaci da sam i ja cicija i skrtica?

Pa mislim da se provaljujes, volio bih i ja da imam PS4 i 50'' 4K HDR TV + PSVR ali na zalost nisam u mogucnosti pa sam kupio obicni PS4 koji mi je sasvim dovoljan. Je li to razlog da se pocnemo vrijedjati po forumu i pametovati kako si ti pametniji jer si kupio bolje nesto?

A dodatno, naravno svakome je draze kada je bolja grafika, veci frejmrejt, ali ja ne vidim izmedju PS4 i PS4 Pro toliku razliku da mi vrijedi 170€.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2017 8:26 (arnes_king).
15 godina
PlayStation 4

Rekao sam da u trenutku kad imaš opciju kupiti ps4 vulgaris ili ps4 pro, kad je u dućanu razlika cca 500 kn, nema nikakvog pametnog razloga odabrati ps4 vulgaris. 

I to je sve. Šta bih u svakoj poruci to trebao ponoviti 28 puta?

Sad će se javiti netko tko je kupio ps4 2015. godine i pitati kako je on mogao znati da će izaći pro i blablabla

PSN - darklydexter
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Ezio kaže...

Rekao sam da u trenutku kad imaš opciju kupiti ps4 vulgaris ili ps4 pro, kad je u dućanu razlika cca 500 kn, nema nikakvog pametnog razloga odabrati ps4 vulgaris. 

Sad će se javiti netko tko je kupio ps4 2015. godine i pitati kako je on mogao znati da će izaći pro i blablabla

Pa ja kako vidim ni sada nije nesto puno drugacija situacija. Cak je PS4 obicni jos malo jeftiniji nego sto je bio, a PS4 Pro je i dalje bez icega u prodaji za 400€.

16 godina
Ezio kaže...

Ok, shvaćam šta si htio reći, ali te razlike od 500 kn u trgovini ne postoji nego je ona i dalje oko 1000 kn, evo par linkova najjeftinijih PS4 i PS4 Pro. Razlika između nove PS4 C Chasis je preko 1000 kn naspram nove PS4 Pro, dok je kod PS4 Slim ona manja i oko 900 kn što je i dalje poprilično velika razlika.

PS4:

Link 1 - PS4 C Chassis

Link 2 - PS4 D Chassis - Slim

PS4 Pro:

Link 1

Link 2

Cijene su od danas i odabrane pomoću Nabave.net

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2017 9:28 (MasterOfDisaster).
17 godina
arnes_king kaže...

Pa ja kako vidim ni sada nije nesto puno drugacija situacija. Cak je PS4 obicni jos malo jeftiniji nego sto je bio, a PS4 Pro je i dalje bez icega u prodaji za 400€.

Ne kužim čemu filozofiranje? Kupi ono što te veseli i što si možeš priuštiti. Ovakvim postovima ispada da sam sebe ubjeđuješ da si napravio i kupio dobro a duboko u tebi i dalje čuči sumnja.. Svatko ima pravo na mišljenje, on misli tako ti ovako i ok. Nema potrebe opravdavati se nikome, pogotovo ne na ovakvoj temi.

14 godina
PlayStation 4

ajd ljudi ostavite se priče o parama i kome sto kolko vrijedi, to nikad dobro ne zavrsi...

nego sto vi igrate ovih dana? 

kolko god imam instaliranih igara na PS4, nis mi se ne igra osim GTA V i ciste zajebancije po gradu, dan danas me cudi kolko detalja ima ova igra i kako su odlicno napravili cijeli taj zivi svijet, jedva cekam RDR2 

Moj PC  
2 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice