PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.466.021
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
Re: PlayStation 4
EraserHead kaže...

Jel se account može drmnuti ako imaš 2 step verification?

Gledam čisto iz znatiželje neke accunte s ovog linka sa fejsa, čudno mi da npr ovaj s masu igara (šta se prodaje za 1300kn) nema nikakvu zaštitu. 

Ako imaš 2 step verification ne mogu ti drmnut account.

Nemam ni ja zaštitu, a imam puno igara, jer mi ne odgovara način kako je trenutno implementirana i bespotrebno me gnjavi.

Ali zato imam dobar password. 

I ovo što je DeniZg rekao, za svaki account imajte posebne passworde. Danas su accounti loši na većini servisa, jer je svima username mail adresa, što je užasno loše.

Samim time što ti netko sazna username zna ti i username manje više svuda, a i obrnuto, ako ti zna mail adresu zna ti vjerojatno i username. Onda mu ostaje samo password, i ako recikliraš svuda isti password onda si u problemima.

Zato, LastPass, 1Password, Dashlane, KeePass ili neki drugi password manager i svaki account nova random generirana lozinka i ćao.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 14:20 (Bitanga).
17 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Evo nakon nekoliko mjeseci druženja s PS4 koji mi je prva konzola nakon PS2 ere moram priznati da sam razočaran izborom igara. Imam feeling da bi bolje prošao s polovnim PS3 koji ima više exkluziva. Čini mi se da imamo samo dvije i pol prave ekskluzive:
Uncharted 4,  Bloodborne i Until Dawn (koja je morala izaći još na PS3).

Sve ostalo što mi se dopada mahom su remasteri:
- The Last of Us - fantastična igra koja dobro spaja survival elemente sa TPS-om

- Heavy Rain - mračno, deprasto i kao najbolji interaktivni thriller

- Beyond Two Souls - za sve one koji vole pogledati filmove kao što su Firestarter i Carrie

- God of War 3 - zakon hack&slash i setting

- Ratchet and Clank - humor, raznovrsnost svijetova, odlična vizuala i epic oružja. Jedina mana je kratkoća, a igra zarazna kao pistacije i pivo ljeti

The Last Guardian nije na nivou najava, a ima i problema na "ne PRO" verzijama plejke tako da zasad preskačem.
Što vi mislite o tome, da li je zlatno doba PC-a i konzole kao odvojenih platformi prošlo? Sve mi se čini da nedostaje igri za koje bi se isplatio PS4 (novi Red Dead Redemption je još daleko, još čekamo prvi GT na ovoj generaciji...). Naravno volim svoju plejku, zavalit se i na velikoj telki odigrati nešto. Samo što tog "nešto" ima relativno malo.

Pogledaj jos po ekskluzivama, pa ti se mozda jos sta dopadne.

Pise da ih ima 113, pa mi ovih tvoje 2,5 ne izgleda realno.

Osobno sam za to, da nema ekskluziva i nadam se da cemo doci do toga na iducoj generaciji. Pod uvjetom da igre rade glatko na svim platformama.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
15 godina
PlayStation 4

Ja ne kužim kako vas gnjavi 2SV. Imam uključen 2SV i kad se prebacujem sa jednog na drugi account na konzoli, ne traži me kod. Valjda bi ga tražio jedino kad bih se odlogirao, a za time nema nikakve potrebe.

Ali zato me traži kod logiranja na web stranicu playstation storea i to je skroz ok, čemu bi inače služio.

PSN - darklydexter
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Ja ne kužim kako vas gnjavi 2SV. Imam uključen 2SV i kad se prebacujem sa jednog na drugi account na konzoli, ne traži me kod. Valjda bi ga tražio jedino kad bih se odlogirao, a za time nema nikakve potrebe.

Ali zato me traži kod logiranja na web stranicu playstation storea i to je skroz ok, čemu bi inače služio.

I sam sam ga aktivirao kad sam skuzio, da me nece traziti kod, kod svakog paljenja konzole, jer bi mi to zakompliciralo zivot.

Tko zeli PSN nick na prvoj stranici neka ga napise, pa cu poslati adminu da doda na prvi post.

geek_boy - crokole12

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2017 8:36 (Chaky).
17 godina
Ezio kaže...

Pa ne znam, nisam ni probao, ali iz priča i FAQa sam skužio da te pita svaki put dok se ulogiravaš u konzolu. Pošto imam 4 accounta po jedan za svakog člana obitelji onda se često logoffamo i loginamo na konzolu.

Da li bi me pitao u tom slučaju za kod?

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
12 godina
Bitanga kaže...
Ezio kaže...

Pa ne znam, nisam ni probao, ali iz priča i FAQa sam skužio da te pita svaki put dok se ulogiravaš u konzolu. Pošto imam 4 accounta po jedan za svakog člana obitelji onda se često logoffamo i loginamo na konzolu.

Ne traži te kod logina na konzoli.

Ni kad switchaš usere te ne traži.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 15:09 (DeniZg).
17 godina
DeniZg kaže...
Bitanga kaže...
Ezio kaže...

Ne traži te kod logina na konzoli.

Ni kad switchaš usere te ne traži.

Ali pazi, switch user nije isto što i log out. U FAQu piše da te pita svaki puta kod sign-ina na PS4.

I da će te pitati opet ako se manualy sign-outaš, što ja često radim (profesionalna deformacija). Jedino da odustanem od log-outa i koristim samo switch user.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 15:23 (Bitanga).
12 godina

Mene čak nije tražilo ni kad sam prebacio sve podatke i accounte sa starog PS4 na PS4 PRO.

PSN - DeniZg80
15 godina
Bitanga kaže...

Ali pazi, switch user nije isto što i log out. U FAQu piše da te pita svaki puta kod sign-ina na PS4.

I da će te pitati opet ako se manualy sign-outaš, što ja često radim (profesionalna deformacija). Jedino da odustanem od log-outa i koristim samo switch user.

ako radiš sign-out, logično je očekivati da će tražiti 2sv kod ponovnog sign-ina. koja bi poanta 2sv-a bila ako te ne pita ništa kod sign-ina?

PSN - darklydexter
17 godina
Ezio kaže...
Bitanga kaže...

ako radiš sign-out, logično je očekivati da će tražiti 2sv kod ponovnog sign-ina. koja bi poanta 2sv-a bila ako te ne pita ništa kod sign-ina?

Nije logično, jer radiš na trusted deviceu. Ako si se jednom ulogirao fizički na konzolu i verificirao sa 2SV onda bi dalje trebala biti trusted.

Tako radi većina dobrih 2SV, zapamti ti računalo s kojeg se spajaš (neki HardwareID) i ne gnjavi te non stop.

Trebalo bi raditi tako da te pita kod ako se spajaš s neke nove konzole, a ako se spajaš sa iste nema smisla da te pita svaki put. Neće ti netko ukrasti account pa se ulogirati na tvoju konzolu, nema smisla :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 15:37 (Bitanga).
12 godina

Ajd napravit ću ti danas uslugu i odlogirati se na PS4, pa javim dojmove. 

PSN - DeniZg80
15 godina
Bitanga kaže...
Ezio kaže...
Bitanga kaže...

Nije logično, jer radiš na trusted deviceu. Ako si se jednom ulogirao fizički na konzolu i verificirao sa 2SV onda bi dalje trebala biti trusted.

Tako radi većina dobrih 2SV, zapamti ti računalo s kojeg se spajaš (neki HardwareID) i ne gnjavi te non stop.

Trebalo bi raditi tako da te pita kod ako se spajaš s neke nove konzole, a ako se spajaš sa iste nema smisla da te pita svaki put.

ne znam kad sam zadnji put radio sign-out na ps4... da li te kod novog sign-ina ponovno traži šifru?

btw, ako je trusted device ne znači i da je user trusted.

PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 15:41 (Ezio).
17 godina
DeniZg kaže...

Velim, možda ja radim krivo. Da li je potrebno da se sign-outam ako više usera koristi PS4? Možda mogu samo switchat usere. 

Osim toga, dok pukneš konzolu u rest-mode i onda se useri sign-outaju, samo automatski ne ručno (pa zato ne pita - jer piše da pita jedino kod ručnog sign-outa).

17 godina
Ezio kaže...

ne znam kad sam zadnji put radio sign-out na ps4... da li te kod novog sign-ina ponovno traži šifru?

Ne traži šifru, traži me samo PIN jer imam postavljen da mi klinci ne prčkaju. U principu ne znam ni koja je razlika pošto nemaš kontrolu nad OSom, al vjerojatno isto kao i na PCu, oslobodi sve resurse koje je tvoj account zauzeo. Dok switch user ostavi sve kako je bilo samo prebaci kontroler i kontrolu drugom useru. Baš googleam razliku i zašto je bolje koristiti jedno ili drugo, al nisam još našao ništa pametno :-D

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 15:45 (Bitanga).
17 godina
Ezio kaže...

btw, ako je trusted device ne znači i da je user trusted.

Trusted user je onaj tko ima ispravne credentialse na trusted deviceu.

Ako je tako kako ti kažeš onda bi te morao SVAKI put pitati za 2SV kod jer nikad ne znaš tko ti zna credentialse, bez obzira na device ili jel si se sign-outao ili ne. Inače ti žena može pristupit accountu ako se nisi sign-outao.

Naravno, to bi bilo najsigurnije, ali sigurno ne baš komotno. Zato je dovoljna sigurnost da je vezano za trusted device. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 15:49 (Bitanga).
15 godina
Bitanga kaže...
DeniZg kaže...

Velim, možda ja radim krivo. Da li je potrebno da se sign-outam ako više usera koristi PS4? Možda mogu samo switchat usere. 

Osim toga, dok pukneš konzolu u rest-mode i onda se useri sign-outaju, samo automatski ne ručno (pa zato ne pita - jer piše da pita jedino kod ručnog sign-outa).

pa normalno da nije potrebno. ako su ti žena i djeca trusted juzeri.

PSN - darklydexter
17 godina
Ezio kaže...
Bitanga kaže...
DeniZg kaže...

Ma da, al svejedno ne mogu na moj account nazad jer imam PIN, pa sam s te strane siguran.

No zanima me s tehničke strane, zašto uopće postoji razlika, zašto postoji Log-out, čemu bi to trebalo služiti? Kad ionako dok odeš u rest mode te logouta (tako piše u manualu, a i to je neka kemijaža jer ostavi running igru u pozadini pod tvojim userom - bokte pitaj šta taj logout uopće radi :-D).

14 godina
Bitanga kaže...
Ezio kaže...

Ne traži šifru, traži me samo PIN jer imam postavljen da mi klinci ne prčkaju. U principu ne znam ni koja je razlika pošto nemaš kontrolu nad OSom, al vjerojatno isto kao i na PCu, oslobodi sve resurse koje je tvoj account zauzeo. Dok switch user ostavi sve kako je bilo samo prebaci kontroler i kontrolu drugom useru. Baš googleam razliku i zašto je bolje koristiti jedno ili drugo, al nisam još našao ništa pametno :-D

ako ne ukucavas password svaki put onda cisto sumnjam da ce ti traziti code. ja radim switch usere cesto i ne trazi nikada barem sto se tice takvog prebacivanja sa acc na acc.

PSN Tokioplastic292
15 godina
Bitanga kaže...
Ezio kaže...
Bitanga kaže...
DeniZg kaže...

Ma da, al svejedno ne mogu na moj account nazad jer imam PIN, pa sam s te strane siguran.

No zanima me s tehničke strane, zašto uopće postoji razlika, zašto postoji Log-out, čemu bi to trebalo služiti? Kad ionako dok odeš u rest mode te logouta (tako piše u manualu, a i to je neka kemijaža jer ostavi running igru u pozadini pod tvojim userom - bokte pitaj šta taj logout uopće radi :-D).

hm, mene ne log-outa kad odem u rest mode a ni kad napravim shutdown. log-outa mi jedino bratov account kad on uključi svoj ps4, tj. kad on switcha na taj account, a za koji je njegova konzola namještena kao primarna.

mislim da nema nikakvog usporavanja rada konzole kod switchanja usera.

Jedinu svrhu log-outa vidim u tome da ti netko ne prčka po accountu. A 2SV to samo diže na višu razinu i ne vidim zašto bi netko tko je u načelu cjepidlaka i paranoik imao nešto protiv toga.

PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 16:06 (Ezio).
17 godina
Ezio kaže...

hm, mene ne log-outa kad odem u rest mode a ni kad napravim shutdown. log-outa mi jedino bratov account kad on uključi svoj ps4, tj. kad on switcha na taj account, a za koji je njegova konzola namještena kao primarna.

mislim da nema nikakvog usporavanja rada konzole kod switchanja usera.

Jedinu svrhu log-outa vidim u tome da ti netko ne prčka po accountu. A 2SV to samo diže na višu razinu i ne vidim zašto bi netko tko je u načelu cjepidlaka i paranoik imao nešto protiv toga.

Ne znam, ako laže manual, lažem i ja.

• When you turn off your system or put your system in rest mode, all users are logged out.

Dobra za cjepidlaku i paranoika :-P

Al logout ti na konzoli neće spriječiti prčkanje, jer ako nemaš PIN ti svejedno bilo tko može ući u account. Pomoći će ti jedino logout na webu, a ni s njega se nikad ne odlogiravam, nego ga pamti u cookijima.

OK, probat ću ne koristiti log-out na konzoli više, pa ću vidjeti kako će mi se to svidjeti.

No i dalje brijem da bi spika s trusted deviceovima bila puno bolja nego da te traži kod svakog logina. Nijedan drugi 2SV me ne traži tako, čak ni LastPass koji je najkritičniji od svih njih.

14 godina
Jel moguce taj pin namjestiti da se mora ukucati prilikom ulaska na acc? Jer imam jedan svoj acc a drugi je za klince pa ne bi volio da ulete na moj :D
PSN Tokioplastic292
14 godina
PlayStation 4

Bitango napravi si 2SV i nemoj zajebavat narod reko si imas 4 acc-a, nebu te trazilo nikakav pin kad se prebacujes sa jednog na drugi.

ja imam 2 acc-a na svojoj (US i HR) i swičam se ko veliki bez zajebavanja

znaci ono kaj prolazi bez pina je logout user i switch user

ako ides na sign out pa sign in normalno da bu te trazio PIN

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

Evo na plejki napravio "Log out of PS4", nakon toga traži me da upalim kontroler i ide na odabir accounta. Kliknuo na account i opet unutra.

Ništa me ne traži niti pita. Nikakav pin, ništa.

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...

Evo na plejki napravio "Log out of PS4", nakon toga traži me da upalim kontroler i ide na odabir accounta. Kliknuo na account i opet unutra.

Možda tebi ni ne radi 2SV :-P

17 godina
Spike1983 kaže...

Bitango napravi si 2SV i nemoj zajebavat narod reko si imas 4 acc-a, nebu te trazilo nikakav pin kad se prebacujes sa jednog na drugi.

ja imam 2 acc-a na svojoj (US i HR) i swičam se ko veliki bez zajebavanja

znaci ono kaj prolazi bez pina je logout user i switch user

ako ides na sign out pa sign in normalno da bu te trazio PIN

OK, super, pa kaj ne kažete odmah :-P

Ja čitam manual ko budala i lažu me u oči :-)

Probat ću, tnx!

17 godina
PlayStation 4
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 17:38 (Bitanga).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Bitanga kaže...
DeniZg kaže...

Radi,radi, traži me svaki put u browseru ako napravim logout.

Ali vidim da ti baš želiš da taj Sonyev 2SV ne šljaka kak treba, pa da možeš prigovarat. 

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...
Bitanga kaže...

Radi,radi, traži me svaki put u browseru ako napravim logout.

Ali vidim da ti baš želiš da taj Sonyev 2SV ne šljaka kak treba, pa da možeš prigovarat. 

Pa očito je da ne radi po specifikaciji, a ni onako kako bih ja htio... nekako radi :-P

12 godina
PlayStation 4

Mogu li se napraviti dva profila na jednu ps pretplatu tako da dok ja igram, igram na svojem profilu, a npr. da brat igra na svome i da li ce save-ovi biti odvojeni, tj da dok se on prijavi na sebe da ima svoje save-ove, a ne moje.

Hvala  :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
evo nick za prvu stranicu ako moze psn nick je crokole12
Samobor je lepa varoš
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice