Playstation 2 čip

poruka: 40
|
čitano: 21.764
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Playstation 2 čip

Bok svim Bugovcima.

Imam Playstation 2 SCPH-90004 Slim i ne znam koji čip imam ugrađen. Mogu gledati filmove, pokretati PS1 spržene igrice tako da dvaput resetiram PS2 i mogu normalno igrati PS2 igrice. Imam instaliran FMCB 1.8 i uz njega mogu bez problema pokretati uLaunchELF. Nekoje igrice (jako puno od njih Playstation 1 spržene) mi klikaju. Nekako upalim Playstation i dok je onaj boot startup počne: klik klik     klik klik klik   klik klik  klik klik   klik klik i pojavi se normalan meni; Browser, System Configuration. Ako koga zanima jer sam spomenuo da imam FMCB ne želi mi se bootati nego ga moram pokrenuti baš s uLaunchELF izbornika. I da kada mi klika na nekojim CD-ima ili DVD-ima oni onda imaju nekakvu kružnicu; tamo gdje se CD ili DVD umetne centimetar pokraj toga su kružnice. Izgleda kao da ga je netko izdrapao. Ako nekoga zanima kako mi se CD ili DVD vrti kada klika, imam Playstation modiran tako da uzmem mali komadić papira i stavim u onu rupicu gdje se otvor (Disk tray) zatvori i javlja Playstationu da se može vrtjeti. I još uzmem komadić malog drveta i blokiram ga u onu rupicu da se može DVD vrtjeti (gore pokraj onog crnog gdje je laser desno od njega).

Ne znam ako je ovo gore pomoglo kome da sazna koji čip imam ugrađen i zašto mi Ps2 klika.

P.S. Imam 11 god. ;)

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Playstation 2 čip
hamstercic kaže...

Bok svim Bugovcima.

Imam Playstation 2 SCPH-90004 Slim i ne znam koji čip imam ugrađen. Mogu gledati filmove, pokretati PS1 spržene igrice tako da dvaput resetiram PS2 i mogu normalno igrati PS2 igrice. Imam instaliran FMCB 1.8 i uz njega mogu bez problema pokretati uLaunchELF. Nekoje igrice (jako puno od njih Playstation 1 spržene) mi klikaju. Nekako upalim Playstation i dok je onaj boot startup počne: klik klik     klik klik klik   klik klik  klik klik   klik klik i pojavi se normalan meni; Browser, System Configuration. Ako koga zanima jer sam spomenuo da imam FMCB ne želi mi se bootati nego ga moram pokrenuti baš s uLaunchELF izbornika. I da kada mi klika na nekojim CD-ima ili DVD-ima oni onda imaju nekakvu kružnicu; tamo gdje se CD ili DVD umetne centimetar pokraj toga su kružnice. Izgleda kao da ga je netko izdrapao. Ako nekoga zanima kako mi se CD ili DVD vrti kada klika, imam Playstation modiran tako da uzmem mali komadić papira i stavim u onu rupicu gdje se otvor (Disk tray) zatvori i javlja Playstationu da se može vrtjeti. I još uzmem komadić malog drveta i blokiram ga u onu rupicu da se može DVD vrtjeti (gore pokraj onog crnog gdje je laser desno od njega).

Ne znam ako je ovo gore pomoglo kome da sazna koji čip imam ugrađen i zašto mi Ps2 klika.

P.S. Imam 11 god. ;)

Drago mi je da ima netko mlađi od mene na forumu :DDD

A tesko je saznati koji ti cip imas.
JA mism da se samo moze saznati da otvoris PS

Neznam se potpisat..xDD
12 godina
neaktivan

Baš i ne želim otvarati PS2 jer će mi se onda oduzeti jamstvo uređaja.

13 godina
neaktivan
hamstercic kaže...

Baš i ne želim otvarati PS2 jer će mi se onda oduzeti jamstvo uređaja.

KAda si ti njega uopce uzeo.
Ako imas jamstvo odi im i reci da nesto klika i da ti daju novi, to dam ja davno uradio.

Neznam se potpisat..xDD
12 godina
neaktivan

Nisam ga uzeo nego sam ga dobio uz Max ADSL u T-mobile za 1 kunu. Negdje oko 2008.

14 godina
neaktivan
Playstation 2 čip

Joj , PS ti ima obicno 1g jamstvo tako da je to daaavno otislo :D!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

A za taj čip, može li se nekako pronaći koji čip imam BEZ otvaranja te kutije?

13 godina
neaktivan
Playstation 2 čip

Pa taj sam i ja dobio?

E nema ti on jamstvo!

Ti si u njega ugrađvo cip?

I odmah  si izgubio jamstvo

Neznam se potpisat..xDD
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne, nego sam ga dao čipirat u dućan "Qwest" u Čakovcu.

P.S. Živim u Međimurju.

15 godina
Playstation 2 čip

Da li ti išta piše ispod PlayStation 2 kad pokreneš igru?
Probaj ugasiti PS2, držati stisnute L i R tipke plus X, O, /\, [ ] i upaliti ga. Imaš li kakav menu?

Ima li neki poseban razlog zašto te zanima koji modchip imaš?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 23:45 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Na koje misliš; left analog stick ili ove gore l1,l2

16 godina
neaktivan
Playstation 2 čip

Playstation ti je odavno izgubio jamstvo tako da ga slobodno možeš otvoriti. 

No ako nisi vješt najlakša solucija je nazvati i pitati servis u kojem si ugrađivao čip, oni bi trebali znati koje čipove ugrađuju...vjerojatno je Messiah (probably 4)... Još jedan čip za kojeg znam je Xploder ali to je koliko se sjećam prastaro...

Nadam se da sam ti dala neku dobru ideju. 

If you got late bills and you lost your job Tell me whatcha gon do? ACT A FOOL.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 23:51 (anshika05).

2 0 hvala 0
15 godina
hamstercic kaže...

Na koje misliš; left analog stick ili ove gore l1,l2

Ove gore (L1, L2, R1, R2).

Nisi odgovorio na ostala pitanja...

12 godina
neaktivan

Znači sve: L1,L2,R1,R2,X,O,/\,[] kada je ugašeni te tipke držim pa ga onda uključim ili ga restartam?

15 godina
Playstation 2 čip
Neki čipovi imaju konfiguracijski menu za nadogradnju firmwarea ili kakva dodatna podešenja.
Svaki ima svoju kombinaciju tipki, a kako neznamo koji čip imaš nemogu ti preporučiti da stisneš neku određenu kombinaciju...

Ugasi PS2, drži tipke i tako ga upali (držeći tipke). Ako ti se pojavi menu tamo će ti sve pisati. Ako ne, ne gine ti otvaranje PS2.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne znam da li imam taj čip u koji mogu ući u taj menu jer nisam siguran da li uopće držim sve tipke. Osam tipki s 10 prsti? Npr: Mali lijevi prst ide na L2, Lijevi prstenjak na L1, Mali desni prst na R2, Desni prstenjak na R1, Lijevi sredni prst na [] ili ti ga Kocka,kvadrat, Desni srednji prst na trokut /_\, Desni kažiprst na krug O, Desni palac na X.

To je konfiguracijski menu za Modbo?

12 godina
neaktivan
anshika05 kaže...

No ako nisi vješt najlakša solucija je nazvati i pitati servis u kojem si ugrađivao čip, oni bi trebali znati koje čipove ugrađuju...vjerojatno je Messiah (probably 4)... Još jedan čip za kojeg znam je Xploder ali to je koliko se sjećam prastaro...

Oprostite što nisam odgovarao na pitanja duže vrijeme...

Ne može mi se pokvariti ako ga otvorim i/ili mogu pronaći samo tako kada ga otvorim ODMA bez "prčkanja" pronaći ime čipa?

Pa, baš si mi i dala i ne dala dobru ideju.

12 godina
neaktivan

Može li moj Playstation 2 pokretati USA tj. NTSC igre?

Za one koji se pitaju PS1 i PS2 igre; najbolje rezultate pronaći ćete na http://romhustler.net/

Ovo je najbolja web-stranica za skidanje Playstation 1, Playstation 2 i igre za još neke druge konzole tipa N64,Dreamcast,GCN,3DO...

P.S. Moj ps2 može pokretati ps1 igre u NTSC formatu.

16 godina
neaktivan
hamstercic kaže...
anshika05 kaže...

Ne može mi se pokvariti ako ga otvorim i/ili mogu pronaći samo tako kada ga otvorim ODMA bez "prčkanja" pronaći ime čipa?

Otvoriš  ga  i  vidiš  što  ti  piše  na  čipu.  Jednostavno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 2:22 (anshika05).
12 godina
neaktivan
anshika05 kaže...
hamstercic kaže...
anshika05 kaže...

Otvoriš  ga  i  vidiš što  ti  piše  na  čipu.  Jednostavno.

Kada ga otvorim, ne može se nikakva žica za napajanje otkinuti ili nešto slično?

Možeš poslati video za otvaranje PS2 slima?

13 godina
neaktivan
Playstation 2 čip
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mogu li baš prvim putem kada ga otvorim vidjeti čip bez daljnjih šarafanja?

12 godina
neaktivan

Otvarao li je već netko PS2?

16 godina
neaktivan
Playstation 2 čip

Ja ne vjerujem da ti i dalje nisi pokušao otvorit PS. 

4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

True Dat. Imam 11 god.

Ako imaš više od 15 vjerujem da si ga već otvorila X puta..

Samo što sam napravio je odljepio sam naljepnicu za jamstvo.. LOL napredak

15 godina
Playstation 2 čip

Gledaj, ako nisi siguran u sebe nemoj otvarati. Godine nemaju veze s time.

Nego, zašto želiš saznati koji čip imaš? Ako je radi škljocanja onda čip nema veze sa time.

Probaj pržiti CD igre na 16x brzini. Na PS2 nisam iskreno imao problema sa time, ali na PS1 ako su pržene iznad 16x znalo je trzati u animacijama.

Nisi odgovorio ranije na pitanje pa ću te pitati ponovo.

Kada pokreneš igu pojavi se logo, odnosno piše "PlayStation 2". Obično ispod toga ili umjesto toga piše ime čipa.

Da li tebi na tvojem PS2 piše išta kada pokreneš igru?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 1:50 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ne, ne pojavi mi se nikakav naziv čipa. Samo mi piše Playstation 2. Ali nekako imam osjećaj da mi PS2 nije čipiran. Ne može to sve raditi i PS2 ne-čipiran?
16 godina
neaktivan
hamstercic kaže...
Ne, ne pojavi mi se nikakav naziv čipa. Samo mi piše Playstation 2. Ali nekako imam osjećaj da mi PS2 nije čipiran. Ne može to sve raditi i PS2 ne-čipiran?

Pa ako ti čita piratske igre onda imaš čip. Ukratko. 

Btw. godine zbilja nemaju veze s ičime, ja sam prvo računalo sklopila sa 12 godina. A to je bilo prije skoro 10 godina.

God, I'm old. :D

12 godina
neaktivan
Playstation 2 čip

Imam playstation 2 i grebe mi cd. Jeli zna tko u cemu je problem da nije mozda u čipu ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 14:52 (andra777).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
andra777 kaže...

Imam playstation 2 i grebe mi cd. Jeli zna tko u cemu je problem da nije mozda u čipu ?

Čup nemože grebat cd.
Jedi probao ga malo očistiti možda šta ima u "ladici" gdje stavljas CD

Neznam se potpisat..xDD
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice