Moze li mi itko reci vise informacija o procesoru ps3-ice, grafickoj, ramu...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
PS 3 koristi IBM Cell procesor (sa 7 jezgri + 1 koja je rezervirana za OS) i Nvidia RSX grafički procesor sa 256 MB GDDR3 memorije, RAM je XDR - 256 MB.
Postoji ali ne u Europi. Za sada samo u Kanadi koliko ja znam a vjerovatno i SAD-u (ja sam ga nabavio). To je poseban kontroler, s lijeve strane nesto slicno kao wii kontroler a s desne mis.
Pa na PS3 se može instalirat Linux (ne bilo koji, naravno posebno napravljena distribucija) . 99,99999999% sam siguran da taj Linux ima drivere za miševe u sebi kao i svaki drugi OS. Ako ima onda nije problem jer PS3 ima USB utore pa uštekaš bilo što
PS3 hadver OVDJE
stand one bit of competition
Ovako....
1. I kad bi mogao prikljuciti normalni USB mis on bi mozda ( kazem mozda jer nisam siguran i nisam probavao pa je sve ovo nagadanje) radio dok surfas u linux OS ali 100% NEBI RADIO u igricama, jer to je koao da kazes da bi bilo koji kontroler koji ima USB mogao prikljuciti na plejku.
2.Ja sam to nabavio od tipa koji je kupio 2 komada u Kanadi pa je jedan iso prodavati.
3. Da bi svi vidjeli o cem se radi evo link
Pa ja sam platio 450 KN... Ne znam... Toliko dode i Sixaxis...
Distribucije koje rade na PS3 (provjerene)
Debian
Fedora
Gentoo
OpenSuSE
Ubuntu
Yellow Dog Linux (specijano napravljen za PS3)
Ako ove nemaju drivere za miš u sebi neznam koje imaju
Linux podržava PS3 od 2.6.21 verzije kernela (znači nema modova i patcheva - normalna instalacija i sve 100% radi)
Verzija 2.10 i naviše PS3 fimware-a ograničava pristup nekim RSX-ovim funkcijama (ništa strašno, ali nekima je važno)
NAPOMENA: PS3 podržava sve miševe i tipkovnice (s nekim bežičnim ima problema), ALI VEĆINA IGRA NE PODRŽAVA MIŠEVE I TIPKOVNICU
Btw... Radi savrseno, nesto sto se najvise moze pribliziti igranju na PC u.... A doslovno je Plug And Play
Radi Unreal Tournament 3 (ps3 igra) sa mišem i tipkovnicom.
Distribucije koje rade na PS3 (provjerene)
Debian
Fedora
Gentoo
OpenSuSE
Ubuntu
Yellow Dog Linux (specijano napravljen za PS3)
Ako ove nemaju drivere za miš u sebi neznam koje imaju
Linux podržava PS3 od 2.6.21 verzije kernela (znači nema modova i patcheva - normalna instalacija i sve 100% radi)
Verzija 2.10 i naviše PS3 fimware-a ograničava pristup nekim RSX-ovim funkcijama (ništa strašno, ali nekima je važno)
NAPOMENA: PS3 podržava sve miševe i tipkovnice (s nekim bežičnim ima problema), ALI VEĆINA IGRA NE PODRŽAVA MIŠEVE I TIPKOVNICU
Reci ti meni kako da ja instaliram flash player , da bi mogao gledati trailere, putem PS3, preko neta ? Vjerovatno prvo moram Yellow dog instalirat ili može i nešto drugo ? Može koja uputa ?
Ok, procesor sa koliko cachea i takta? Takt memorije, jezgre graficke kartice? RAM isto?
Ako netko ne zna odgovor na ovo onda barem s kojom se grafickom moze mjeriti Nvidia RSX grafički procesor sa 256 MB GDDR3 memorije.
razmišljanje ti ide u totalno krivom smjeru..
cell je specifičan "multimedijalni" procesor..
graficka je 7800GTX 256MB
it's based on the NVIDIA G70 (previously known as NV47) architecture
RSX radi na 550 MHz-a, a GDDR3 radi na 700 MHz-a.
Cell je baziran na PowerPC jezgri od 3,2 GHz-a, 512 KB L2 cache, 7 ×SPE* na 3,2 GHz-a, svaka sa 256 KB SDRAM-a.
XDR radi na 3,2 GHz-a
*SPE = Synergistic Processing Elements
OK, sve jasno.
Hvala.
Ja mislim da bi se prvo trebao informirati na internetu koju ima grafičku, koliko ram-a ili procesoru, prije postavljanja ovakvih pitanja na forum, i pravo je smiješno kako ljudi skrenu sa teme,
čovjek postavi neko pitanje a ljudi se odmah raspišu o tamo nekim desetim stvarima koje nemaju veze sa temom