Nintendo Wii - pitanja i odgovori

poruka: 188
|
čitano: 183.648
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Nintendo wii

Gle, najbolje ti je uzeti Wii koji ima "rupe" za Gamecube kontroler.

Takvih danas skoro više ni nema.

Svi koji dolaze sa USPRAVNIM stalkom bi ga trebali imati.

Oni koji ga nemaju su ležeće Wii konzole.

Pa se malo raspitaj kod lokalnog dilera šta ti može pribaviti od konzola.

Znam da Wii konzola sa Mario Kartom, te Wii konzola sa Wii Party i Sports Resortom

su "New Edition" i više nemaju mogućnost korištenja GameCube kontrolera.

Dakle kada bi birao te dvije - uzeo bi konzolu sa Mario Kartom,

jer ipak se dobije i volan, a Mario Kart vrijedi više nego Wii Party i Sports Resort.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
16 godina
Nintendo wii

Wii se po meni itekako isplati kupiti, konzola se ne kupuje zbog hardvera... kupuje se zbog igara, a tu se neces razocarati, u pocetku pomislis na samo one Nintendo fransize/ekskluzive tipa Metroid, Zelda, Mario, Kirby, Donkey Kong etc koje usput nisu lose i mislim da ti ne trebam nabrajati koje su to tocno jer ih vjerojatno znas odnosno lako ces naci (samo pogledaj npr. Paper Mario, Kirby Epic Yarn, novi Donkey Kong etc... vidjet ces koliko su developeri kreativni), ali se upitas onda, ima li drugih igara? tipicni hejteri ce odmah reci:  samo remake-ovi, "reciklaza", kojkakve gluposti i da nema drugih igara. No, s time se ne mogu NIKAKO sloziti jer cinjenice govore drukcije, mogu se samo sloziti da je takve igre teze naci, to je sve. Imas mnogo 3rd party igara... to su igre tipa Muramasa: The Demon Blade, Okami, Lost in Shadows, Red Steel 2, The Conduit, No More Heroes serijal, Pikmin, Zack % Wiki, Xenoblade Chronicles, Madworld, Cursed Mountain, a Boy and his Blob, Max and the Magic Marker, Monster Hunter, Epic Mickey, Rayman Origins, Dead Rising, Dead Space, Fatal Frame, ju on the grudge, klonoa, Crash bandicoot (da, za wii) itd, ukljucujuci i ostale multiplatform i 3rd party igre koje sam zaboravio spomenuti (ipak ih ima previse), ovo navedeno je samo ono sto sam se sjetio u min-dva.

Sada na ovo gore nadodaj family, "fitness", sportske i sl... onda nadodaj jos Virtual Console i dobijes odlcnu konzolu.

Sada ces vidjeti primjer lijenih developera, pogledaj npr. NFS Carbon i NFS ProStreet i usporedi ih s drugim konzolama.... primjetit ces da i nema toliko razlike. Sada pogledaj NFS The Run za Wii i usporedi to s prethodno navedenim NFS igrama (dakle, Wii verzijama), eto.... cisti primjer lijenosti, mozes pogledati i Scarface igru za Wii, opet ces primjetiti da i nema neke prevelike razlike kada ju usporedis sa drugim verzijama igre (najveca je razlika ubiti AA), imas i mnogo drugih primjera. Sto hocu reci? da su se vise potrudili, igra bi mogla izgledati bolje odnosno hardver nije iskoristen u potpunosti... normalno, ostale konzole/pc ce bi i dalje izgledale bolje, ali to ne znaci da Wii verzija nije mogla izgledati bolje isto kao sto neka PC igra nije mogla biti bolje optimizirana kao npr. F1 2011, GTA IV i mnoge druge.... stvar je u lijenosti.

I da... ovo ti dolazi od Wii, PS3 i PC gamera odnosno DOS i NES gamera {#}....    one glupe "blind fanboye" ne smatram pravim gamerima jer su ocito premladi da bi shvatili neke stvari.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

True. Wii je multi-konzola i kvaliteta igre ovisi o developeru.

To se kako si i rekao najviše vidi na NFS-u.

NFS koji je odrađen dobro - izgleda dobro.

NFS koji je odrađen loše - izgleda kao NFS Porshe za PC (loše za današnje vrijeme).

Također save game od skoro 200 blokova je neprihvatljiv za NFS.

Meni su ipak najdraže Virtual Console.

1.  Super Mario 64  [N64]

2.  Mario Kart 64  [N64]

3.  Paper Mario  [N64]

4.  Pokemon Snap  [N64]

5.  Yoshi's Story  [N64]

6.  Zelda: The Ocarina of Time  [N64]

7.  Donkey Kong Country 2  [SNES]

8.  Final Fight  [SNES]

9.  Zelda: A Link to the Past  [SNES]

10. Donkey Kong Junior  [NES]

11.  The Adventures of Kirby  [NES]

12.  Super Mario Bros  [NES]

13.  Super Mario Bros 2 [NES]

14.  Super Mario Bros 3  [NES]

15.  Operation Wolf  [NES]

16.  Sonic the Hedgehog 3  [SEGA MegaDrive]

17.  Bomberman '93  [Turbo GFX]

18.  Breath of Fire  [SNES]

19.  F-Zero  [SNES]

20.  Super Mario Bros: Lost Levels  [NES]

21.  Metroid Prime  [NES]

22.  Super Metroid  [SNES]

23.  Street Fighter 2  [NES]

24.  Super Mario Picross  [Famicom]

25.  Lylat Wars  [N64]

26.  Kirby 64: Crystal Shards [N64]

27.  Phantasy Star 3  [SEGA MegaDrive]

28.  The Adventures of Lolo  [NES]

29.  Alien Crush  [Turbo GFX]

30.  Pinball  [NES]

31.  R-Type  [PC Engine]

32.  Super Mario World  [SNES]

33.  Wave Racer 64  [N64]

34.  Kirby's Dream Course [SNES]

35.  Gunstar Heroes [SEGA MegaDrive]

36.  Ice Climber [NES]

37.  Ninja Gaiden [NES]

38.  Super Castlevania 4 [SNES]

39.  F-Zero X [N64]

40. Super Smash 64 [N64]

41.  Sin and Punishment [N64]

42.  Golden Axe II [SEGA MegaDrive]

43. Comix Zone [SEGA MegaDrive]

44. Excite Bike [NES]

45. Super Probotector [SNES]

46. Shining Darkness [SEGA MegaDrive]

14 godina
neaktivan
Evo vidim ovu temu pa mi se wii poceo nekako svidati :). Sad imam par pitanja :

1.Dali se isplati kupovati to kupiti ako nisi dijete ili teen. Dali bi se malo stariji ljudi mogli zabaviti igrajuci to. Planirao sam uzeti wii i par tih njegovih remota i onda sa frendovima ponekad zaigrati neku igru ako ima uopce tih zabavnih igrica za vise osoba.

2. Koliko se kvara jer kod mene ih ima po 50 eura starih par mjeseci do godine dana pa me zanima dal se to isplati kupiti ili je bolje da uzmem novog.

3. Dal ima kakve razlike u boji wii-a? Vidim da se prodaju bijeli,crni cak i limited edition crveni.

4. Sto se tice remota dali je 14 eura puno za ona 2 dijela (iskreno nemam pojma kak se to zove ali znate valjda na sto mislim)

5. Koje igre preporucujete pod must play?

6. Dali na njemu mogu gledati film formata avi,mp4 ili mkv?

7. Vidim da pisete o gamecube kontrolorima? Vidim da im je kod mene cijena 13 eura za 2 kom,dali je to puno i koje igre uopce mogu igrati s njima.

8. Sto jos od opreme moram kupiti da zabave bude sto bolja
Lopovi,ne kradite!Država ne voli konkurenciju
15 godina
protjeran

1. Ja nisam djete/teen pa mi se sviđa. Dakle to je individualno

2. Jako malo se kvari. Jednom godišnje ispuhati kompresorom i to je to.

Kupi slobodno polovnog i gledaj da ima utore za GameCube kontrolere (vezano za 7. pitanje).

Rupe ispod poklopca - novi ih nemaju. Rupe ispod poklopca - novi ih nemaju.
 Svi novi su "New EditioN" i taj dio se ne može otvoriti i nema rupa za kontrolere/memorijske kartice.

3. Razlike nema osim u ovoj što se tiče pitanja broj 2. Crveni Wii najčešće nema rupe - no postoji i iznimka (makar ga je teže naći).

Uzmi dakle stariji bijeli ili crni, bilo bi IDEALNO da je napravljen u prvoj polovici 2011. i da je sa njim došao originalno software 4.2E (E za europu),

jer svi poslije njega imaju HWski zaključanu optiku koja "ne zna" čitati spržene medije bilo koje vrste (moj je 4.3E tvornički ali ima otvore za GC kontrolere).

4. Pa nije puno, ali kad kupiš Wii dobiješ Wiimote i Nunchuk. Gledaj kad kupuješ polovni Wii/Wiimote da na Wiimoteu piše "Wii motion plus inside":

Desni dakle Desni dakle

5. Ima ih hrpa - kad nabaviš Wii, lako onda o tome na ArenaWii.

6. Možeš preko USB hard diska ako ti je Wii Softmodan, podržava sve formate,

ali mislim da je sve preko 480p prezahtjevno tj. da počinje lagano trzati, jer ta konzola

daje sliku od 480p, dakle DivX/XViD/MPEG/MKV/MP4 - sve prolazi, samo da nije 720p i veći format. You get the idea.

7. Vidi pitanje br.2

8. Pa 4 Wiimotea ako ćeš igrati u četvero. Hard disk za igre i SD kartica do 2 GB (malo teže naći,

ali nađeš MicroSD od 2GB i SD adapter i to je to) za softmod i "You are good to go".

Osobno imam 200GB HDD za igre, koji je stalno pun, a igara imam za cca 350GB, samo ne igram sve.

13 godina
neaktivan

imam i ja nekoliko pitanja ako mogu.

koja je razlika između wi motion i wii motion plus kontrolera

i dali je ovo wii motion plus kontroler http://www.robot.hr/igrace-konzole-gaming-oprema/nintendo-wii-nunchuck-kontroler-crni.html

hvala

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Nintendo Wii - pitanja i odgovori

Wii motion plus je kontroler koji ima bolji senzor. Postoji kao dodatak,

ili kao cijeli kontroler.

Motion plus dodatak za kontroler Motion plus dodatak za kontroler
 Motion plus dodatak za kontroler
Uštekuje se otraga u kontroler, a u njega nunchuk Uštekuje se otraga u kontroler, a u njega nunchuk
 Uštekuje se otraga u kontroler, a u njega nunchuk

Dakle noviji kontroleri već imaju u sebi motion plus, i piše na njima:

Lijevi obični, desni remote plus. Lijevi obični, desni remote plus.
 Lijevi obični, desni remote plus

Ovo što si ti poslao je samo cijena za Nunchuk, bez wiimotea, slika te vara.

Nunchuk Nunchuk
 Nunchuk

13 godina
neaktivan
Hvala na odgovoru. Jos me zanima dali sad novi vii dolazi s motion plus ili obicni kontroler.
Razmislja sam o kupnnji neke konzole pa se ovako malo raspitujem. Gleda sam xbox sa kinetekom ali on je malo pre skup.
Nekako mi se wii cini kao najvise za te novce, pa gdje bi ga bilo najpovoljnije kupiti i jos jedan komplet kontrolera.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Sve Wii konzole od sredine 2011. imaju WiiMote Plus, tako da tu nema brige.

Ionako možeš 99% igara igrati sa "starim" kontrolerom, samo neke novije

traže Wiimote Plus.

Pogledaj na www.nabava.net gdje ti je najpovoljnije.

Samo pripazi na to da ga Webshopovi nemaju onaj tren kad ga želiš kupiti,

nego ga naručuješ unaprijed.

Dok u trgovini možeš ušetati i kupiti što želiš, naravno, mrvicu je skuplji, al imaš ga odmah.

Cijena je cca od 1200 do 1300kn što je OK.

16 godina

Sad opet nez... dolazi Wii U sto bi moglo znaciti snizenje cijena za Wii, a pitanje je hoce li Wii U biti 100 % kompatibilan sa Wii igrama i hardverom. Jedino se trenutno zna da ce imati podrsku za Wii nunchack i wiimote kontrolere, sto bi moglo znaciti da ce biti i podrska za Wii igre... samo je pitanje, sve ili samo neke?!?!?

Sada je malo "skakljivije" jer dolazi nova konzola koja je kompatibilna sa starom, a i snizenje Wii-a ce vjerojatno nastupiti tako da nez sto da ti preporucim... da cekas ili hmm ipak ne.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 23:15 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja se iskreno nebi pouzdao u Wii-U.

Zašto?

Zato što je Wii konzola koja služi kao najbolji emulator na svijetu - i samo zato što

je imao mogućnost playanja GC igara, te je zato i bilo moguće ga "probiti" - to je jedini razlog zašto

danas možemo softmodati Wii.

Samim time se povlači, ako Wii-U bude imao podršku za Wii igre, značilo bi da bi ga se lako moglo "probiti",

a Nintendo to ne želi (makar su najavili da će Arcade igre moći preko profila korisnici instalirati na Wii-U, ali s time nema softmodanja konzole).

Wii je savršen za igranja svih starih konzola:

Službeno:

NES/Family Computer

Super NES/Super Famicom

Nintendo 64

Gamecube

Sega Master System

Mega Drive/Genesis

TurboGrafx-16/PC Engine

Neo Geo

Commodore 64

MSX

Virtual Console Arcade

+ softmodom se može igrati još dosta drugih sistema:

PS1/PSone

DOS

ColecoVision

Intellivision

Odyssey2/Videopac

Neo-Geo CD

Atari 2600

GameBoy/Gameboy COlor/Gameboy Advanced

I još mnoge mnoge druge.

Cijelu listu možeš vidjeti ovdje:
Wii-U sigurno to sve neće moći, bar dok se ne "probije" i developeri ne počnu "brewati" svoj software koji mogu vrtiti na Wii-U.
Za sada je pitanje dali će se uopće Wii-U ikad moći hacknuti (moći će, ali do tog vremena mogu proći godine, po ovome što smo do sada čuli).
Inače, ako te zanima, evo ti dobar dokumentarac u vezi "probijanja" Wii konzole, kako je to sve krenulo. Jako zanimljivo štivo.
Evo ti i link u dijelovima ako budeš tako htio gledati:

16 godina

Da, ali......   3DS je kao probijen nedugo nakon izlaska na trzsite ali zapravo nije.... kompatibilan je sa starim NDS igrama i jedino je tu probijen, dok "3DS mode" odnosno 3DS igre nisu probijene i pitanje je kada ce biti i hoce li uopce biti jer koriste neku vrstu AES enkripcije ako se dobro sjecam... nema flash kartica koje rade sa 3DS igrama + nema emulatora etc = preostaje samo original. Vjerujem da ce Virtual Console biti isti kao na prvom Wii (izbjegavam Wii-u, Wiiu da nebi netko pomislio da pisem o novoj Wii U konzoli xD).

Tako da ne vidim razlog zasto nebi bio kompatibilan sa aktualnom Nintendo konzolom, no, vec je receno da nece biti podrske za GameCube. Wii je svejedno probijen, tako da je isti k imao next gen konzolu ili current gen... ako cu piratizirati, piratizirati cu bez obzira na sve (na PC-u ili na konzoli).  Opet, sve ovisi koliko ce kostati Wii U i hoce li pasti cijena Wii konzole...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 1:09 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

3DS je isto problijen, zahvaljujući kompatibilnosti za DS naslove.

http://www.r43ds.com/

Dakle igraš sve.

Kartica je mnogo, i većina ih podržva 3DS naslove,

samo se to treba vremena za to.

Wii-U ne vjerujem da će podržavati Wii naslove, osim neke "probrane".

Sigurno neće podržavati igre na kojima rade exploiti,

jer to nebi imalo smisla.

Najlakše ga je zaštiti tako da se u njega "zalemi" SSD memorija od 60GB i maknu svi USB-i i SD portovi,

takva konzola bi se mogla samo čipirati, ali za Homebrew aplikacije nebi bilo mjesta.

Makar će sigurno biti pametni pa koristi optiku kao i Wii 4.3 tako da nema tog čipa koji pomaže.

Iskreno, ako Wii-U bude kompatibilan sa Wii naslovima, očekujem njegov hack kroz par mjeseci,

te brewanje aplikacija, čak i PS2 naslove bi mogla vrititi ta konzola bez frke.

Makar - bitna je optimizacija.

Dali ću kupiti Wii-U konzolu? Hoću, ali ne kao "Lounch" konzolu, nego vjerovatno

kad prođe prve dvije godine, tako da vidim dali će biti revizija konzola i dali se može birati.

Recimo moj Wii je 4.3, ali sa GC konektorima. Nisam mogao nabaviti 4.2, on je bio najcool jer je mogao

vrtiti i snimljene medije, dakle i DVD filmove i ostali stuff. Dok New Edition 4.3 nema ni GC konetore,

dakle GC naslovi SAMO i isključivo sa Clasic kontrolerom i to jačim modelom.

16 godina

Ne znam, pratim emulaciju i vidim da 3DS igre uopce nisu probijene, samo su dumpane i uploadane.... emulator za PC = ni blizu, a sto se tice 3DS romova na flash kartici, koliko znam, to ne radi jer nije probijen 3DS mode. Jos nesto. zar Wii U nece podrzavati eksterni HDD? citao sam da hoce..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ni Wii službeno ne podržava eksterni HDD - dok se ne softmoda/hardmoda.

Wii-U bi trebao imati podršku za HDD, ali u smislu da se na njega downloadaju Virtual Console i GameCube naslovi,

jer navodno će se moći igrati, ali samo kao "Virtual GameCube Console". 

13 godina
neaktivan

Kupio sam juče dodatni kontroler i uspijem ga prijavit sve je ok i kad hoću počet igrat igricu sa 2 kontrolora za jednog mi kaže da je ok a za drugog mi kaže da ga ponovno prijavim

Može li neko pomoć slabo se kužim to sam mislio djeci napravit da se igraju udvoje

Hvala 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Trebalo bi biti dovoljno pritisnuti dvije tipke:

1. Sync na Wii kontroleru

2. Sync na Wii konzoli

Nakon toga bi oni trebali biti povezani.

Postoji mogućnost da se ne sinkronizira ako je Wii mote zamjenski ili novije serije,

ali tada se ne sinkronizira sa Brew aplikacijama, dakle nema nikakve veze sa originalnim igrama.

13 godina
neaktivan

Sad sam provijerio ovo što sam kupio je starija izvedba pa mi vijerojatno treba kao što je gore opisano "MOTION PLUS DODATAK"

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ne treba ti osim za poneke igre. Nema ih puno koje to trebaju.

13 godina
neaktivan

A čini mi se baš ove koje su došle s njim "sport" trebaju ale evo pronašao sam na web - u 100 kuna taj dodatak 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Wii Sport i Wii Sport Resort trebaju.

13 godina
neaktivan

igro sam danas cod vlack ops kupio i onaj "sharpshoter"ko u ps3 al je pretesko igrat jbt na prvoj misiji na easy ja 2 put krepo,a ni u ostalim igrama poput nfs se nisam pokazo ko vrsan igrac jedno mi tenis ide wuuuhaj:D

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ee imam jedan problem,imam nintendo wii softmodan na hardu imam oko 70 igrica ali mi je poceo stekat vecina igara mi najednom stane i ne pokrece se ne mogu natrag u meni nista,jedino ga mogu ugasit i sve ponovo neznam kako da to rijesim??dali se hard disk treba defragmantirati?jersam ga pokusao ali doslo mi je da nije moguce defragmantirati disk.sto da radim??

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Stavi bilo koju originalnu igru u Wii - i neka ostane u njemu.

Po potrebi će Wii zavrtiti medij da se ohladi. Vjerojatno je to problem.

Ako ne - onda moguće da ti disk zeza.

13 godina
neaktivan

e puno hvala pokusat cu pa ti javimm:)
ako disk zeza kako da to rijesim?:)
ty

0 0 hvala 0
14 godina

Evo i ja uzimam nintendo wii samo dok ne izade wii u,jedan tip mi nudi nintedno 2x wii remote,2xnunchuck,igre wii sports,sports island,ice age 3,pse 11,i mega sport pack dali je dobro za sve to dati 900kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Vrijedi - zbog gamepadova.

14 godina

Tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam Nintendo Wii bijeli, starija generacija (2008) softmodan. Problem je što se neke igrice ne pokreću (npr. Dirt 2, Ice Age 3).

Što bi mogao biti najčešći uzrok ovog problema?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Vjerovatno su ti IOS-i i cIOS-i prestari - te bi trebao ponovno napraviti softmode da ti updatea

datoteke koje nemaš.

Nemoj slučajno online updateati ili preko neke igre updateati Wii jer ćeš si ga "brick-ati" (napraviti ciglu od njega, dakle ubiti).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice