Koju konzolu kupit

poruka: 50
|
čitano: 5.415
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Koju konzolu kupit
herc1988 kaže...
FrightMare kaže...

Ja cu kupit Xbox 360 za kojih 20 dana.

Odlucio sam se za njega zato sto kada sam gledao specifikacije i razlike između PS3 i Xbox-a sam primjetio kako xbox sve zivo raspodjeljuje memoriju i pipleline-ove i to... uglavnom dosao sam do zakljucka da ce mi se vise isplatit uzeti Xbox 360 Elite jer ima 512MB DDR3 memorije koju djeli sa grafickom karticom dok PS3 ima 256MB DDR2 RAM-a i odvojenu memoriju na grafickoj kartici i clock je oko 700Mhz na memoriji a core clock oko 500 mhz dok je na PS3 core clock 550mhz na grafickoj kartici, oboje imaju procesore na 3.2Ghz ali mislim da PS3 ima 2 jezgre dok Xbox ima 3 jezgre i mislim da je Xbox 360 vise prodavanija konzola od PS3 sto mu daje prednost znaci da ljude vise zanima Xbox 360 i da ga se cesce koristi ali opet PS3 ima neke exkluzive od igrica koje se definitivno moraju probati i jako je tih dok gledas filmove na njemu za razliku od Xbox-a koji je dosta bucan (na small verziji je ovo popravljeno) i prednost na PS3-u je to sto ima bluray a to znaci da igrice sljedece generacije koje imaju vise gigabajta ce biti super zato sto imaju bluray dvd-i i po 25GB (bluray ima vecu brzinu citanja i pisanja) dok Xbox 360 sa dual layerima moze najvise imati 8GB prostora i to ga dosta ogranicava kod programiranja u buducnosti... Ja sam se okrenuo xbox-u vecinom zbog idealnog dijeljenja pipeline-ova između vertexa, shadera itd... mislim da je to bolji izbor za mene, za tebe bi rekao ovisno o tome sto vise volis.

di si ti procito da ps3 ima 2 jezgre?

ti si na opasnim bobicama djete.

ps3 procesor ima 8 jezgri s tim da mu je jedna iskljucena

i ps3 ima 256 mb ddr5 koje kucaju brzinom 3.2ghz

Hahaha kaj si ti normalan 8 jezgri??? rekao sam da pretpostavljam da ima 2 jezgre jer prvi ps3 koji je izasao je imao core 2 duo ili tako nesto na 3ghz valjda i 8800gt...  tada kada je to sve izaslo ja mislim nije ni postojao quad core kamo li 8 jezgreni procesor... i nema DDR5 vec DDR3 i onda kazes da sam ja taj koji je na opasnim bobicama... ugl procitao sam reviewe i specove milijun puta jos prije par mjeseci dok sam namjeravao u 7 mjescu odabrati jednu od konzoli izgleda da sam se zabunio i nisam se mogao sjetiti koji je DDR ugl nebitno je ja kazem da se meni xbox 360 sviđa i da ga zato uzimam, mozda njemu moze nesto sto sam rekao pomoci pri odabiru rekao sam ono sto znam i da ne favoriziram nijedan jer nemam jos nijedan od njih

edit: u nekim stvarima je bolji PS3 a u nekim Xbox 360, jos nema nijedan benchmark program da usporedimo pa to radimo teoretski, a sto ce on kupiti je ovisno o tome sto kupac trazi... dok se ti tu moras vrijeđat a neznas ni sam sta govoris...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 21:55 (FrightMare).
14 godina
FrightMare kaže...
herc1988 kaže...
FrightMare kaže...

Ja cu kupit Xbox 360 za kojih 20 dana.

Odlucio sam se za njega zato sto kada sam gledao specifikacije i razlike između PS3 i Xbox-a sam primjetio kako xbox sve zivo raspodjeljuje memoriju i pipleline-ove i to... uglavnom dosao sam do zakljucka da ce mi se vise isplatit uzeti Xbox 360 Elite jer ima 512MB DDR3 memorije koju djeli sa grafickom karticom dok PS3 ima 256MB DDR2 RAM-a i odvojenu memoriju na grafickoj kartici i clock je oko 700Mhz na memoriji a core clock oko 500 mhz dok je na PS3 core clock 550mhz na grafickoj kartici, oboje imaju procesore na 3.2Ghz ali mislim da PS3 ima 2 jezgre dok Xbox ima 3 jezgre i mislim da je Xbox 360 vise prodavanija konzola od PS3 sto mu daje prednost znaci da ljude vise zanima Xbox 360 i da ga se cesce koristi ali opet PS3 ima neke exkluzive od igrica koje se definitivno moraju probati i jako je tih dok gledas filmove na njemu za razliku od Xbox-a koji je dosta bucan (na small verziji je ovo popravljeno) i prednost na PS3-u je to sto ima bluray a to znaci da igrice sljedece generacije koje imaju vise gigabajta ce biti super zato sto imaju bluray dvd-i i po 25GB (bluray ima vecu brzinu citanja i pisanja) dok Xbox 360 sa dual layerima moze najvise imati 8GB prostora i to ga dosta ogranicava kod programiranja u buducnosti... Ja sam se okrenuo xbox-u vecinom zbog idealnog dijeljenja pipeline-ova između vertexa, shadera itd... mislim da je to bolji izbor za mene, za tebe bi rekao ovisno o tome sto vise volis.

di si ti procito da ps3 ima 2 jezgre?

ti si na opasnim bobicama djete.

ps3 procesor ima 8 jezgri s tim da mu je jedna iskljucena

i ps3 ima 256 mb ddr5 koje kucaju brzinom 3.2ghz

Hahaha kaj si ti normalan 8 jezgri??? rekao sam da pretpostavljam da ima 2 jezgre jer prvi ps3 koji je izasao je imao core 2 duo ili tako nesto na 3ghz valjda i 8800gt...  tada kada je to sve izaslo ja mislim nije ni postojao quad core kamo li 8 jezgreni procesor... i nema DDR5 vec DDR3 i onda kazes da sam ja taj koji je na opasnim bobicama... ugl procitao sam reviewe i specove milijun puta jos prije par mjeseci dok sam namjeravao u 7 mjescu odabrati jednu od konzoli izgleda da sam se zabunio i nisam se mogao sjetiti koji je DDR ugl nebitno je ja kazem da se meni xbox 360 sviđa i da ga zato uzimam, mozda njemu moze nesto sto sam rekao pomoci pri odabiru rekao sam ono sto znam i da ne favoriziram nijedan jer nemam jos nijedan od njih

edit: u nekim stvarima je bolji PS3 a u nekim Xbox 360, jos nema nijedan benchmark program da usporedimo pa to radimo teoretski.

kazes core 2 duo i 8800gt?

molim te decko nemoj se javno sramotiti

16 godina
neaktivan

da ja mislim, prvi model PS3-a je imao 8800GT bazu ali nisam siguran... govorilo se kako je dosta napredan nakraju su mjenjali dosta toga i izvukli iz prodaje

14 godina
Koju konzolu kupit

CPU: Cell Processor

• PowerPC-base Core @3.2GHz
  • 1 VMX vector unit per core
  • 512KB L2 cache
  • 7 x SPE @3.2GHz
  • 7 x 128b 128 SIMD GPRs
  • 7 x 256KB SRAM for SPE
  • * 1 of 8 SPEs reserved for redundancy total floating point performance: 218 GFLOPS

GPU: RSX @550MHz

• 1.8 TFLOPS floating point performance
  • Full HD (up to 1080p) x 2 channels
  • Multi-way programmable parallel floating point shader pipelines

Sound: Dolby 5.1ch, DTS, LPCM, etc. (Cell-base processing)

Memory:

• 256MB XDR Main RAM @3.2GHz
  • 256MB GDDR3 VRAM @700MHz
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 21:59 (herc1988).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Koju konzolu kupit

nadam se da si sad shvatio i uvjerio se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na izlasku prvog PS3 pisali su specsi posvuda i pisalo je 8800GT i core 2 duo ili neki drugi intelov procesor...

14 godina
Koju konzolu kupit

na krivim stranicama si citao

ne vjeruj svakoj budali {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nevjerujem svakoj budali... i dalje mi je bolji Xbox 360 i njega kupujem i mislim da ima bolje performanse u igricama i bolju grafiku... Ja rađe ostajem pri toj odluci.

Igrao sam obje konzole, bolji mi je xbox i isplativiji je.

14 godina

ps3 je gledano jaca konzola od xbox360 i to je istina al ta snaga se vidi samo na ekskluzivnim naslovima

17 godina
Koju konzolu kupit

Jedino što meni smeta kod Xboxa je što nema nikakvu podršku za Hrvatsku. Kupiš i onda se na Xbox Live ne možeš registrirati za Hrvatsku, a ako se registriraš za neku drugu zemlju, ne možeš kupovati jer ti je banka iz Hrvatske. Kako je postalo jako moderno prodavati "polu-proizvode" globalno za istu, a ponekad i višu cijenu, a ne nuditi nikakvu podršku i usluge (iPhone i Music Store, Xbox 360 i Xbox Live, raznorazni smartphonei sa WP7 ali bez Storea), uvijek volim dati prednost nečemu što - kad mi se već prodaje za istu cijenu kao i jednom npr. Francuzu, a možda čak i skuplje - nudi barem približnu razinu usluge.

PS3 ima neke prednosti ali i neke nedostatke u odnosu na Xbox 360. Ali što mi vrijedi 1 % zaglađenija grafika kad multiplayer ne mogu igrati "legalno", ne mogu kupovati DLC-ove ni pune igre sa Marketplacea, a k tome nema ni Blu-ray.

Hvala Microsoftu na polu-proizvodu za punu cijenu.

If it's not broken, don't fix it.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zato sto Japanci ulazu vise truda nego Amerikanci i to svi znaju...

14 godina
neaktivan
Koju konzolu kupit

Gledaj koja konzola ima najviše ekskluziva koje te zanimaju. Ako ima barem jedna jaka ekskluziva koja te vuče, uzmeš konzolu na kojoj ju možeš igrati. Multiplatformi manje više već dugo vremena isto izgledaju na obje konzole.

Ostale stvari su samo bonusi, gledaš igre koje te zanimaju i to je jedino bitno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 16:19 (gringo88).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koju konzolu kupit

koja konzola ima bolju grafiku?????????{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koju konzolu kupit

koja konzola ima bolju grafiku?????????{#}

0 0 hvala 0
14 godina
Koju konzolu kupit

ps3

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
herc1988 kaže...

ps3

u ekskluzivama da ali kod mulitiplatformskih igara prednost nije na strani ps3-a

http://imageshack.us/f/148/screenshot082fe.jpg/
14 godina
Koju konzolu kupit

pito me koja konzola ima bolju grafiku i ja sam mu iskreno odgovorio.

nije ps3 kriv sta se prvo igre rade za xbox pa se portaju na ps3.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koju konzolu kupit

zasto samo rade za xbox igrice

0 1 hvala 0
16 godina

Uzmi konzolu čije eksluzive ti se najviše sviđaju..

Sve ostalo je nebitno

Jhva Elohim Meth.
14 godina
neaktivan
Koju konzolu kupit

Po meni i nema neke bitne razlike,zavisi kakav ti se tip igara sviđa,svaka konzola ima svoje ekskluzive,xbox malo bolji kontroler,želiš li igrati pirate sa chipom,itd.Moj izbor je ps3 zbog nekih igara,a imao sam sve ps konzole.Istina ponekad se zaigra Halo kod prijatelja.

http://games.teamxbox.com/

http://www.planetxbox360.com/gameslist

http://www.notebookforums.com/forum/thread/203646/ps3-exclusive-games-list

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice