Ja cu kupit Xbox 360 za kojih 20 dana.
Odlucio sam se za njega zato sto kada sam gledao specifikacije i razlike između PS3 i Xbox-a sam primjetio kako xbox sve zivo raspodjeljuje memoriju i pipleline-ove i to... uglavnom dosao sam do zakljucka da ce mi se vise isplatit uzeti Xbox 360 Elite jer ima 512MB DDR3 memorije koju djeli sa grafickom karticom dok PS3 ima 256MB DDR2 RAM-a i odvojenu memoriju na grafickoj kartici i clock je oko 700Mhz na memoriji a core clock oko 500 mhz dok je na PS3 core clock 550mhz na grafickoj kartici, oboje imaju procesore na 3.2Ghz ali mislim da PS3 ima 2 jezgre dok Xbox ima 3 jezgre i mislim da je Xbox 360 vise prodavanija konzola od PS3 sto mu daje prednost znaci da ljude vise zanima Xbox 360 i da ga se cesce koristi ali opet PS3 ima neke exkluzive od igrica koje se definitivno moraju probati i jako je tih dok gledas filmove na njemu za razliku od Xbox-a koji je dosta bucan (na small verziji je ovo popravljeno) i prednost na PS3-u je to sto ima bluray a to znaci da igrice sljedece generacije koje imaju vise gigabajta ce biti super zato sto imaju bluray dvd-i i po 25GB (bluray ima vecu brzinu citanja i pisanja) dok Xbox 360 sa dual layerima moze najvise imati 8GB prostora i to ga dosta ogranicava kod programiranja u buducnosti... Ja sam se okrenuo xbox-u vecinom zbog idealnog dijeljenja pipeline-ova između vertexa, shadera itd... mislim da je to bolji izbor za mene, za tebe bi rekao ovisno o tome sto vise volis.
di si ti procito da ps3 ima 2 jezgre?
ti si na opasnim bobicama djete.
ps3 procesor ima 8 jezgri s tim da mu je jedna iskljucena
i ps3 ima 256 mb ddr5 koje kucaju brzinom 3.2ghz
Hahaha kaj si ti normalan 8 jezgri??? rekao sam da pretpostavljam da ima 2 jezgre jer prvi ps3 koji je izasao je imao core 2 duo ili tako nesto na 3ghz valjda i 8800gt... tada kada je to sve izaslo ja mislim nije ni postojao quad core kamo li 8 jezgreni procesor... i nema DDR5 vec DDR3 i onda kazes da sam ja taj koji je na opasnim bobicama... ugl procitao sam reviewe i specove milijun puta jos prije par mjeseci dok sam namjeravao u 7 mjescu odabrati jednu od konzoli izgleda da sam se zabunio i nisam se mogao sjetiti koji je DDR ugl nebitno je ja kazem da se meni xbox 360 sviđa i da ga zato uzimam, mozda njemu moze nesto sto sam rekao pomoci pri odabiru rekao sam ono sto znam i da ne favoriziram nijedan jer nemam jos nijedan od njih
edit: u nekim stvarima je bolji PS3 a u nekim Xbox 360, jos nema nijedan benchmark program da usporedimo pa to radimo teoretski, a sto ce on kupiti je ovisno o tome sto kupac trazi... dok se ti tu moras vrijeđat a neznas ni sam sta govoris...