Upis specijalistickog studija - informatika

poruka: 7
|
čitano: 1.076
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Razmisljam o upisu specijalistickog studija, smjer informatika. Problem koji se pri tom javlja sto sam diplomirani ekonomist (daaavno sam diplomirao, ima tome skoro desetljece), pa me zanima je li uopce moguce upisati specijalizaciju obzirom na moj fakultet. Znate li, ima li uopce koji faks gdje je to moguce? Trazio sam na par mjesta, uvjet je diploma iz informatike i slicnih disciplina.

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moze li netko pomoci relevantnom informacijom?

Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina

Specijalistički studij - Algebra računarstvo, pa biraš smjerove.

Dok sam ja išao bilo je par ekonomista, trebali su samo razlikovnu godinu položiti, tj. onda je to bilo max 5 predmeta (1 semestar).

Za ostalo ne znam, ali ovo iz prve ruke mogu reći. Osim ako se nešto u međuvremenu nije promijenilo jer sam ja to upisao prije 2 godine.

Ako te zanima više kontaktiraj njihov Centar karijera.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Hvala, ovo je zaista bilo od pomoci!

Pregledao sam sto imaju u ponudi (osobno me najvise zaintrigirao multimedijski smjer), prilicno su jasni. Jedino je cijena da se smrznes - 32.000 za jednu godinu, dakle studij bi me izasao 64.000 kn, brrr!

Mozes li reci koji si smjer i podijeliti iskustva? Misljenje?

0 0 hvala 0
12 godina

Ako plaćaš odjednom onda je ta cijena, ali ako ideš na dvije rate(prije svakog semestra) onda je oko 34 000kn. To su nove cijene od jeseni, ja sam plaćao prije svakog semestra pola i to im je bila oke opcija. Bilo kakve druge rate - cijena raste.

Iako ta cijena uključuje i mogućnost polaganja nekoliko certifikata ovisno o smjeru, cijena je i dalje malo pretjerano napuhana.

Razlikovni semestar je besplatan i on bude u zimskom semestru, tako da prvi semestar specijalističkog studija započinje u ljetnom semestru.

Ja sam išao na sistemsko inženjerstvo. Dobili smo pravo polaganja 2 ili 3 certifikata i u konačnici sam zadovoljan sa studijem.

Po pričama kolega s multimedije - taj smjer je bio najlošiji u smislu što su konkretno naučili. Možda se do sada što promijenilo.. Ali mislim da sistemski i programski smjer daju najviše, a pogotovo što se tiče praktičnog rada.

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Upis specijalistickog studija - informatika
lepi91 kaže...

Po pričama kolega s multimedije - taj smjer je bio najlošiji u smislu što su konkretno naučili. Možda se do sada što promijenilo.. Ali mislim da sistemski i programski smjer daju najviše, a pogotovo što se tiče praktičnog rada.

E hvala za ovaj info. Gdje ima dima, ima i vatre. :) 

Slazem se za cijenu, napuhana je. To mi je najveca kocnica, treba skuckati tolike novce. Jos jednom - puno hvala na vrijednim informacijama! 

12 godina

Ako te muče financije, raspitaj se za TVZ specijalistički studij. Znam da je jeftiniji, ali što nudi i koje smjerove ti ne znam.

U svakom slučaju sretno!

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice