Što nakon ovog, IT menadžment ili?

poruka: 12
|
čitano: 13.618
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Lijep pozdrav svima! Evo da i ja nešto priupitam na ovom dijelu foruma.

Naime, ovako ide stvar. Završio trogodišnju srednju, radio neko vrijeme, skužio da to nije za mene i da hoću dalje. Upisao doškolovanje (4. stupanj) koji još traje.

Međutim, mene zanima što i kako dalje. Za oko mi zapelo veleučilište, informatički menadžment (3 godine) koji bi mi odgovarao iz nekoliko razloga, prvi od njih je taj što u mom gradu.

E sad, koliko sam skužio, to je zapravo ekonomija sa nešto više informatike?

Koliko su šanse za zaposlenje, prvenstveno ciljam na odlazak iz HR?

U glavi sam nešto složio da to završim, možda i neki certifikat i onda se baciti u potragu za poslom u IT branši. Samo je to sbe lijepo u glavi, ali u stvarnosti.. Mislim da je u svakom slučaku bolje nego ostati na SSS ili?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 10:18 (dv14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne dobiva se menadžerska pozicija nakon škole, ma kako se ona zvala.

Prvo se moraš dokazat u rovovima.

Sa trogodišnjom srednjom i "tečajem" možeš biti manager jedino u vlastitoj firmi.

1 0 hvala 1
17 godina

Upisi neki tehnicki fakultet i nauci se programirat kak spada. Onda kad se pokazes i dosadi ti programiranje predji u menadzment.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.

1 0 hvala 1
17 godina
Re: Što nakon ovog, IT menadžment ili?
Ante kaže...

Upisi neki tehnicki fakultet i nauci se programirat kak spada. Onda kad se pokazes i dosadi ti programiranje predji u menadzment.

mislim da je fakultet zadnja opcija za ucenje programiranja

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina

Mozda sam te krivo razumio  ali danas je doslo vrijeme da je bolje zavrsiti trogodisnju SSS nego otici na faks.Bez daljnjeg treba dobro pripaziti sto upisati ako se vec odlucis za faks i ako mislis da ces naci posao poslje zavrsetka studija.A ne sjediti kuci i cekati na burzi po 2-3 godine jer ga ti sam neces lako naci i na kraju kad te zovnu opet neces raditi u struci nego ces raditi nesto trece.

15 godina

Koji god fax upisao, mislim da se neću puno usrećiti sa učenjem programiranja. Ne znam, mislim da se programiranje ili što već hoću, trrba učiti kući,a na faxu su tek neke osnove.

Sa trogodišnjom srednjem nisam htio ostati jer mi prvenstveno ne odgovara struka. Zato sam i upisao doškolovanje i zato mi je sad u planu ovaj IT menadžment, samo me zanimaju mišljenja ljudi o tom.

Što se tiče burze i toga, ako sve prođe po planu, ovdje ostati ne planiram. Dakle, bježanje vani

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nixass kaže...
Ante kaže...

O.o, moze nes vise o tome? (npr. koja bi bila najbolja opcija, kako izvesti itd.).

--------------------------------------------------------------------------------------------
17 godina
nixass kaže...
Ante kaže...

Krivo si me razumio. Nisam rekao da ce tamo naucit programirat, vec da nauci programirat  samostalno uz taj studij.

dreadmoore kaže...

Mozda sam te krivo razumio  ali danas je doslo vrijeme da je bolje zavrsiti trogodisnju SSS nego otici na faks.Bez daljnjeg treba dobro pripaziti sto upisati ako se vec odlucis za faks i ako mislis da ces naci posao poslje zavrsetka studija.A ne sjediti kuci i cekati na burzi po 2-3 godine jer ga ti sam neces lako naci i na kraju kad te zovnu opet neces raditi u struci nego ces raditi nesto trece.

Ovo uopce nije istina, evi i zasto:

1) Ako upisujes studijske programe na filozofskom ko studij rumunjskog jezika i književnosti normalno da ces tesko nac posao. Onda ona ekipa s politologije i slicnih studija koji su jednostavno, eto, beskorisni. Zasto? Mozes predavat politiku i gospodarstvo u skolama ili radit kao uhljeb u nekom ministarstvu ili necem slicnom. Tesko ce takvi nac posao.

2) Studenti tehnickih visokih ucilista(FER, FOI, TVZ i ostalih) i pojedini slicni smjerovi na PMF-u koji misle da ce im diploma dat posao jer su uspjeli zavrsiti 3 ili 5 godina studija. E ne, nece, takvi su beskorisni. Pojedinci koji se skrumpiraju kroz studij bez da ista rade vezano za svoju buducu struku ce bi oni koji ce godinama bit na birou i jadat se kak ima papir, a nitko ga nece zaposlit. Kad NISTA ne znas neces ni nac posao vec truni na burzi jer drugo ne zasluzujes. Programirao bi u javi, a ne zna sta je objekt jer mu je labose pisao susjed, ispite je uspio nesto prepisat i eto, takav nece nac posao u struci jer je nesposoban, a prvi se zali da nema posla. Ljudi koji ne znaju promjenit ip adresu na racunalu, ne znaju podijelit subnet, nikad instalirali OS, pipnuli switch, bi se igrali network i system admina, NE.

Posla ima, samo nema znanja!

Ako si zavrsio tehnicki studij i sjedis godinama na birou, problem je u tebi. Sto si u te dvije godine naucio novo da bi bio interesantan poslodavcu?

3) Sjedim na FSB-u i frajer do mene uci napamet stranice u skripti ko pjesmice u osnovnoj skoli i onda to recitira. WTF???

4)Ista stvar vrijedi i za ostale studije, zavrse ekonomiju i onda ne znaju radit s postocima. WTF???

Svi "jebivjetri s diplomom" koje poznam, a da nemaju posao, nemaju ga jer NISTA ne znaju. Svi koji su radili nesto i bili dobri u tome nasli su posao u struci jos tokom studija. A oni koji nisu bili najbolji, al su nesto radili jako su brzo nasli posao nakon studija.

Ocito je iz aviona gdje i u kome je problem.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 16:32 (Ante).
16 godina
odjavljen
zerocool12 kaže...

O.o, moze nes vise o tome? (npr. koja bi bila najbolja opcija, kako izvesti itd.).

Kratko i jasno, ako si upisao faks i nadaš se da ćeš tamo naučiti programirati, zaboravi. Eventualno neka teorijska podloga, osnove ali puno ćeš bolje naučiti sam (i puno jeftinije).

My name is Legion... For we are many!
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
zerocool12 kaže...

Kratko i jasno, ako si upisao faks i nadaš se da ćeš tamo naučiti programirati, zaboravi. Eventualno neka teorijska podloga, osnove ali puno ćeš bolje naučiti sam (i puno jeftinije).

Studiram elektrotehniku, programiram od osnovne škole , više-manje za sebe ono što mi treba tu i tamo , sad sam na faksu vidio da sam puno napredniji od drugih po tom pitanju (nije to neš ekstra,većinom osnove) pa sam malo razmišljao da uz faks zapnem malo i za programiranje pa ako mi se posreći možda se uspijem zaposliti u tom sektoru. Pa ako možete preporučiti neku metodu učenja programiranja (npr. kako ste vi naučili) bilo bi super. Hvala :), e da i da napomenem radio sam u pythonu i cpp-u, pa koji jezik bi najbolje bilo učiti?

--------------------------------------------------------------------------------------------
15 godina

Malo smo se makli od teme.

Dakle, mene je prvenstveno zanimalo mišljenje o tom informatičkom menadžmentu te kakve su mi šanse za zapošljavanje u općenito IT sektora sa tim završenim veleučilištem? Nešto znanja oko računala i programiranja (osnovno) već imam, kući učim o svemu i svačemu i tako ću i nastaviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Malo smo se makli od teme.

Dakle, mene je prvenstveno zanimalo mišljenje o tom informatičkom menadžmentu te kakve su mi šanse za zapošljavanje u općenito IT sektora sa tim završenim veleučilištem? Nešto znanja oko računala i programiranja (osnovno) već imam, kući učim o svemu i svačemu i tako ću i nastaviti.

Loše (osim ako imaš vezu da se uhljebiš negdje). Kako bi mogao managirati ljude koji rade posao o kojem ništa ne znaš i nemaš pojma što zapravo itko radi? Management dođe spontano ako si nadaren za to, ali svakako bi prvo trebao imati konkretna tehnička znanja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice