LPIC -1 Certifikat

poruka: 2
|
čitano: 3.831
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
LPIC -1 Certifikat

Podrav, nakon mjesec dana upoznavanja sa linuxom, počeo sam lagano učiti preko par službenih knjiga (i video tutoriala) za polaganje ovog certifikata, cilj mi je izaci na ispit u prvom kvartalu 2013. godine.

Iako sam se dosta raspitao, želim i čut mišljenje vas uvaženih forumaša koliko je taj certifikat koristan, ponudi poslova, i opčenito što vi mislite o svemu tome što se tiče hrvatske, a i zanima me par komentara npr. na stranice kao freelancer.com gdje se nude razni projekti vezani uz linux, system admin i sl.

Ako neko ima nekakve dobre literature slobodno mi možete tu bacit linkove, iako sam našao par dobrih knjiga u pdfu, i nekih video tutoriala po torrentima (ako neko treba rado sendam na mail linkove toga sto ja imam)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LPIC -1 Certifikat

Ako se ne varam, postoje 3 knjige: Sybex, Michael Jang i O'Reilly.

U sedmom mjesecu je bio update tematike ispita za LPIC-1 (dodan je systemd, upstart, GRUB2 ...) i taj dio još nije pokriven nekom službenom literaturom. Znači, treba tražiti dokumentaciju projekata po netu, HOWTO-e,  tutorijale isl.

Ispit se prijavlju na VUE ili Prometric ispitnim centrima (u ZG ih ima dosta). Cijena je oko 150€ po ispitu, ako se ne varam. Dva ispita su potrebna za jedan LPI level, odnosno certifikat.

Ajmo reć da su Red Hat certifikati cjenjeniji što se tiče sys admin poslova {#}.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice