Fakultet - Rano planiranje

poruka: 4
|
čitano: 2.499
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Fakultet - Preporuka

Evo ovako, prvi sam razred srednje škole (matematička gimnazija) i želim odmah okvirno odrediti fakultet da znam na koje se predmete trebam fokusirati.

Znači, u budućnosti želio bih biti informatičar (programer) koji bi nakon par godina rada u nekoj tvrtci osnovao svoju vlastitu (i nadam se uspješnu) tvrtku.

Molim vas da se ne raspravljate o stanju IT poslova, nego da čisto objektivno preporučite po vama najbolji fakultet u Republici Hrvatskoj s kojim ću se moći na par godina zaposliti kao vrsni programer, a nakon određenog vremena osnovati svoju tvrtku.

Naglasio bih da fakultet ne treba imati naglasak na vođenju tvrtki, nego čisto da na fakultetu, uz programiranje, naučim i neke stvari o vođenju tvrtke, čisto da se ne izgubim u mnoštvu papira i da ne plaćam nekome veliku sumu novca za ono što mogu i sam.

P.S. Molim vas da se suzdržite od komentara o mojoj utopij (osnivanje tvrtke).

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

BUMP

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imaš FOI, a imaš i FER. FER ti je više inženjerski fakultet i dosta je cijenjen. Na njemu ćeš naučiti jako puno programiranja i sve to, ali ima malo ekonomije i fokusiran je na inženjerstvo. E sad FOI, to ti je nekakav spoj informatike i ekonomije. Tu ćeš također naučiti puno programiranja, ali i puno ekonomije. FOI je kao stvoren za nekakve buduće IT šefove i menađere. Pročitaj OVU temu jer tu se dosta raspravlja o tome.

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Šta se baš tiče informatike u HR su ti opcije ograničene na FOI i TVZ, te još neka učilišta. FER, FESB su namjenjeni računarstvu i oni će te sa tehničke strane naučiti više, no ako želiš učiti o informatici, ekonomiji i menadžmentu mislim da nema boljeg izbora od FOIa. 

We are nothing but the stones to pave the way...

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice