Certified Ethical Hacker.Vaše mišljenje

poruka: 56
|
čitano: 19.963
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Eto slucajno se desilo da poznajem jedno osobu koja ima taj certifikat.I vjeruje mi isplatilo mu se,uglavnom kada zavrsis to barem ces imati 150 puta vise znanja od ovih sto ti govore da je to obicna glupost.Ako ti to zelis onda samo naprijed.Ali pogledaj malo na Internetu o cemu se radi pa onda odluci.

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Certified Ethical Hacker.Vaše mišljenje

Svi ste vi promasili poantu seminara. Pa nije ovo seminar da nauci nekoga kako postati haker! Cilj seminara je da administratore upozna s potencijalnim opasnostima i kako se od njih zastiti, tj. kako djelovati proaktivno a ne reaktivno. Na seminaru se prodje cca. 500 alata, primjera, hands on vjezbi. Moje kolege koji su bili na tome seminaru kazu da su saznali jako puno korisnih informacija i dobili hrpu znanja agregiranih na jednom mjestu, sto ce im kasnije olaksat borbu protiv stvarnih hakera, crackera, lopova, tatova ili kako ih god vi nazvali.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina

Jak mi je administrator ako se prvi put susreces s ovim stvarima na ovom kursu.

1337
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2008 12:02 (zeleni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zeleni kaže...

Jak si administrator ako se prvi put susreces s ovim stvarima na ovom kursu.

Sigurno bolji od onoga koji se sa svim tim stvarim susreo u mrezi za koju je odgovoran.
17 godina
neaktivan

haker ima znanja iz: programiranja(assembly, c++, java), mreža, administracije, widowsa, unixa, linuxa.

10-15 godina iskustva!

poznaje dobro stvari ispod haube koje se ne iznose u javnost, itd.

i ne može netko postati haker zato što završi neki tečaj.kao što se ne postaje niti programer, ako se završi tečaj.

idemo ovako: recimo za progrmiranje treba 3-4 godina, da programer postane programer.

mreže: ccna, ccnp,ccsp i još neki. ccna traje 200 sati, ostali više.

ukupno za ciscove seminare do 1000 sati.ako uzmemo da predavanje može trajati 5 sati oko 200 dana,pola godine do godine.

da bi se steklo dobro iskustvo još najmanje 4 godine.

administracija OS-ova.

mcse 4-5 mjeseci.iskustvo 4 godine

unix/linux 2 mjeseca, 4 godine iskustva.

ukupno 17-20 godina.

haker se postaje od malena, od 3 godine kad te posjednu za računalo i deri.

sa 6 godina već programiraš osnovne stvari, u 5 razredu znaš napraviti manju igricu, koristiti linux, pisati skripte na linuxu.

sa  23 godina će biti profesionalac u svome poslu.

a ne da se završi tečaj od 3 ili 4 mjeseca, zaboravite.sa time se možete suprotstaviti hakeru i produžiti mu posao, ali on će napraviti prije ili poslije šta je naumio.nema te zaštite na svijetu koju ne može on razbiti.

čak i u neke najčuvanije ustanove mogu provaliti, ali se stalno nadgledaju pa je to pravilo br.1 kod hakera da ne ulaze u takve stvari.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2008 20:33 (MarkoCro).

0 0 hvala 0
17 godina

A ko ih to nadgleda, isto Hackeri koje zakon na ovaj ili onaj nacin pridobije!

Puno su im oni toga vec napravili a to nece priznati!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Thermaltake V1, Gigabyte GA-M56S-S3, 4GB DDR2 800 Kingmax, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr., Logitech Z-2300, Logitech LX 500
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

A ko ih to nadgleda, isto Hackeri koje zakon na ovaj ili onaj nacin pridobije!

Puno su im oni toga vec napravili a to nece priznati!

fbi nadgleda svoje, pentagon, cia itd...

možeš ti upasti njima, ali će te otkriti istog trena.jer to nadgledanje i s druge strane i košta.

17 godina

Sad znam da ce ovaj odgovor zvucati podosta glupa ali pomocu ovog "tecaja" nemozes nikako postati haker, s time se rodis ne postajes jedan, biti haker znaci poznavanje svih programskih jezika, poznavanje mreza, baza podataka

To nije posao koji se moze nauciti u nekom tecaju za to su potrebne godine , hrpetine volje i znanja

Za hakiranje neces naci nista na jednom mjestu neces moci naci knjigu naucit ju i reci e ja sam sad haker, za hakera ucis osnove i iz tih osnova dalje se sam nadogradjujes

Aj necu vise s**t vise manje su ovo svi rekli :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MarkoCro kaže...
.....

sa time se možete suprotstaviti hakeru i produžiti mu posao, ali on će napraviti prije ili poslije šta je naumio.nema te zaštite na svijetu koju ne može on razbiti.

čak i u neke najčuvanije ustanove mogu provaliti, ali se stalno nadgledaju pa je to pravilo br.1 kod hakera da ne ulaze u takve stvari.

u potpunosti se slažem!!!
čak i na samom tom tečaju su upravo to rekli predavači.
evo teksta s njihovog slajda:
"If a hacker wants to get inside your system, he will and there is nothing you can do about it.
The only thing you can do is make it harder for him to get in.", CEH - Uvod u etično hakiranje
17 godina
neaktivan
zeleni kaže...

A ti si sigurno veeeliki haker i sve alate ovoga svijeta si upoznao (a neke jamacno i sam napisao). A sve to se vidi iz inteligentnog sig-a i jos inteligentnijeg doprinosa ovoj raspravi.
P.S.
Google daje interesante odgovore na upit "Mirza Cutuk".

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2008 0:14 (mfrankovic).
17 godina
mfrankovic kaže...
zeleni kaže...

A ti si sigurno veeeliki haker i sve alate ovoga svijeta si upoznao (a neke jamacno i sam napisao). A sve to se vidi iz inteligentnog sig-a i jos inteligentnijeg doprinosa ovoj raspravi.
P.S.
Google daje interesante odgovore na upit "Mirza Cutuk".

Sto se tice mog imena i google, nisam ja kriv sto sam nekim wannabies gazao po prstima. Prvo sto sam mu dao g-line dok sam jos cackao po irc serverima, drugo sto mu je jedan administrator na sajtu imao username packard, a password ... pogodi :) I jos svojevoljno izlistas sve usernames na sajtu, nije do mene, ja sam samo iskoristio glupost ljudi koji misle da znaju nesto vise od instaliranja joomle i postavljanja novog clanka.

A sto se tice citata, nisam se nikome direktno obracao, posebno ne tebi mr. Te'Nej. Et, promjenio sam orginal poruku da slucajno ne bi bilo daljih zabuna. Nigdje u mom postu ne pise da sam hacker i da sam pisao alate, ali ako se kao administrator nisi sreo sa barem nekim principima i alatima koje prolaze na kursu, i ako sam nemas neki box za testiranje, da nisi instalirao rootkit ili probao neki exploit iz ciste radoznalosti, onda idi i dalje i trci okolo sa soljicom kafe u ruci i reinstaliraj windows.

BTW, pojam hakera se ne moze definisati, ili jesi li nisi, ili imas ogromnu, na granici sa abnormalnom, zedz za znanjem ili nemas, jos nikoga nisam vidio da je sjeo, i rekao e hocu da naucim da budem haker, i da je uspio u tome. Tako se radja script kiddie, ne hacker.

1337
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2008 12:02 (zeleni).
17 godina
neaktivan

"ali ako se kao administrator nisi sreo sa barem nekim principima i alatima koje prolaze na kursu, i ako sam nemas neki box za testiranje, da nisi instalirao rootkit ili probao neki exploit iz ciste radoznalosti, onda idi i dalje i trci okolo sa soljicom kafe u ruci i reinstaliraj windows."

Pretpostavka je majka svih zajeba. A ti volis pretpostavljati. Evo, posto sam ne znas koristiti resurse interneta, i ne znas kome "stajes" po prstima, dopusti da ti ja malo pomognem i prestavim se, da vidis da bas i nisam neke newbie:  http://tinyurl.com/6yqamf

I jos nesto. Gdje u opisu seminara pise da je ovo seminar koji ce od nekoga napraviti hakera?!? Vecina uopce ni ne shvaca cemu sluzi ovaj seminar, ali su zato tu da daju inteligente komentare. Ovo smatram zavrsenom diskusijom jer mi se ne da natezat s djecom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2008 22:55 (mfrankovic).
17 godina

:D

Fakat nema smisla.

Sad znamo da znas instalirati windows, exchange i AD. Mozda i sharepoint... A MCT ti daje ovlast da to drugima nabijas na nos.

Sada ozbiljno, fakat respect za certifikacije, poznajem par MS freakova ali oni imaju samo msce, prvi put da vidim nekoga da ih ima sve.

Jos da moderatori zakljucavaju teme koje su odlutale u nepoznato.

1337
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Doista bi bilo vrijedno demistificirati pojam Hacker, za sve sto smatraju da je to nesto "cool", "fora"itd.

1. postoje "pravi" hacker-i koji su upali u ovaj zargonski naziv svojom intuitivnoscu, razumom, radoznaloscu, znanjem, sa svrhom pronalazenja odredenih informacija u zatvorenim i zasticenim sustavima. Sama nacela Hackera kao takvog, nije novcana dobit ili prisvajanje neke druge novcane koristi za  svoj rad, ili promoviranje svog osobnog misljenja "White Hat"...

2. osobnom dobiti ili propagiranjem svog osobnog misljenja, te zlouporabom svog stecenog znanja u svrhu unistavanja, onesposobljavanja, nasosenja stete i drugim nelegalnim radnjama, bave ljudi koji se cest nazivaju Cracker-s (ili nekim drugim devijacijama i nazivima) te ustvari nema nikakva zajednicka nacela s Hackerima vec koriste slicne metode i znanja "Black Hat".

3. dakle Hacker se postaje znanjem, i iskustvom...

4. Vrijedno je napomenuti da svi veci systemi su vrlo dobro zasticeni i najverovatnije vec imaju ogromno iskustvo za sve vidove i nacine upada ili napada, pogotovo onih koji se mogu naci  Internetu. Dakle TI vam  koriste kompanije koje se iskljucivo bave otklanjanju i odbijanju ovakvih upada/napada, koje nerjetko imaju na platnoj listi i poveci broj Hacker-a (hodaju u nezasnjuranim starkama, cvikama od dna case i nerjetko duge kose i brade)...

Doticni seminar se bavi sigurnosnim aspektima mreza i sustava, uz pomoc znanja dobivenog Hackiranjem, a ne metodama provale u iste, takoder ova je Hrvatski odgovor na iste svijetske tendencije, u zajednickoj borbi protiv raznoraznih napada, exploita, virusa i drugih nemani.

Zlo i Naopako
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
to si dobro napisao.
Ljudi izgleda još ne kuže šta/tko je Hacker.
Cuju tu rijec i odmah pomisle joj veliko zlo,pljacka,provala u sistem....
To sve nema veze sa pravim Hackerima i vrijeđa samo.
Al šta ceš.
Glavno da tupe svoje i pametuju umjesto da se informiraju
17 godina
neaktivan

http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Cox

Na njega se treba ugledati, ne samo u vezi Linux vec opcenito na njegov rad, volju, zelju, znanje.

Arch user, Don't Panic!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"Mozda i sharepoint"

Ne mozda nego sigurno.

Ne nabijam nikome nista na nos. Samo sam jako uljudno pokusao objasniti sto je to CEH i cemu sluzi, jer tema je otisla skroz u krivom smjeru.

I u potpunosti se slazem s tvrdnjom korisnika bestia "Doticni seminar se bavi sigurnosnim aspektima mreza i sustava, uz pomoc znanja dobivenog Hackiranjem, a ne metodama provale u iste, takoder ova je Hrvatski odgovor na iste svijetske tendencije, u zajednickoj borbi protiv raznoraznih napada, exploita, virusa i drugih nemani".

17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

"Mozda i sharepoint"

Ne mozda nego sigurno.

Ne nabijam nikome nista na nos. Samo sam jako uljudno pokusao objasniti sto je to CEH i cemu sluzi, jer tema je otisla skroz u krivom smjeru.

1. Slažem se sa bestiom.
 2. Čestitam na certifikatima no ne vidim kako su oni bitni na ikoji način za ovu raspravu? Nisam to shvatio kao nabijanje na nos ali kao "gle me tko sam i što imam para" to jesam,sry (možda to nisi želio).
 3. Rasprava je otišla u krivom smijeru iako su spomenute neke bitne stvari. Došlo je do miješanja pojmova kao što to i inače bude slučaj kod pojma Hacker. Sada ono glavno, tko su predavači na tom seminaru? Predpostavljam da nisu tatini sinovi koji su završili tečaj za predavača "Certified Ethical Hacker", znači imaju li iskustva i u "napadu" a ne samo u "obrani"?Smijeh

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan

2. Čestitam na certifikatima no ne vidim kako su oni bitni na ikoji način za ovu raspravu? Nisam to shvatio kao nabijanje na nos ali kao "gle me tko sam i što imam para" to jesam,sry (možda to nisi želio).

Daklem, link na mene je stavljen iskljucivo da se vidi da nisam balavac i da ne znam o cemu govorim. Certifikaciju provodim jer mi to treba za posao, a placa firma, stoga fora "imam para" ne pali.

Na prvom seminaru predavac je bio njihov trener iz Francuske, predavanje je islo na engleskom jeziku. Na tom seminaru bila su i dva predavaca koja ce steci status CEH predavaca i oni ce odrzati daljnja predavanja pod nadzorom nekoga iz EC-Councila. Da, nisu tatini sinovi vec ozbiljni ljudi kojim se tim bave vec od prije. :)

17 godina

predajete ti i robert?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sasa kaže...

predajete ti i robert?

Ja ne. Imam previse posla s drugim stvarima. :) Za sada Robert i Igor.

15 godina
neaktivan

Decki nemozete reci da je to bezveze Doke nevidite i naravno slazem se mfrankovic... kada bi to htio upisati dosta znanja o linux-u o IT-u. tek mozes onda planirati na ceh iz samo iz dosada...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 20:54 (tesster).
15 godina
neaktivan

Robert je pričao o tome dok sam pohađao MCSA u Algebri.

Učinilo mi se kao dobar seminar za neke od nas koji nemam puno skustva sa sprečavanjem malicioznih programa - izvan regije AV / firewall / patchiranja - isl. svakodnevnih zadaća.

Nažalost cijena je prevelika za osobnu uplatu, ali bez obzira mi se učinilo kao interesanto.

Pogotovo nakon male prezentacije od strane Roberta kako je nekome sa malo znanja lako ( uvjetno rečeno ) zaraziti ciljano računalo i u potpunosti preuzeti kontrolu. U pitanju su bile 2 virtualne mašine na bazi XP-a patchane sa SP2 + patchevi.

Mislim da nije neophodan certifikat, međutim vjerujem kako ima poslodavaca koji neće žaliti novca za dodatnu edukaciju zaposlenika na ovom području.

Kaj se tiće Marina - za nas koji smo ga upoznali i bili na njegovim predavanjima, da zna o čemu prića :D

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

CEH se u hrvatskoj ne isplati. Nitko živ nema pojma o tome tako da kod mogućeg zapošljavanja jako mali broj ljudi će znati što je to. Bolja je onda Cisco akademija ili nešto slično.

A CEH je certifikat ko i svaki drugi. Naučiš nešto o sigurnosti, mogućem hackiranju i to je to. Dalje sve ovisi o tebi, tvojem trudu i uloženom vremenu. A da budeš pravi white hat ti treba godine i godine učenja, a i moraš voljeti to što radiš.

-security expert-
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

CEH se u hrvatskoj ne isplati. Nitko živ nema pojma o tome tako da kod mogućeg zapošljavanja jako mali broj ljudi će znati što je to. Bolja je onda Cisco akademija ili nešto slično.

A CEH je certifikat ko i svaki drugi. Naučiš nešto o sigurnosti, mogućem hackiranju i to je to. Dalje sve ovisi o tebi, tvojem trudu i uloženom vremenu. A da budeš pravi white hat ti treba godine i godine učenja, a i moraš voljeti to što radiš.

Definitivno se slazem s tobom kada bolje razmislim... Ja kada sam zavrsio ccna odma bolja placa i radno mijesto... A nije ni skupo toliko jako... Mozete sada ici u skolu slicno ceh-u puno je jeftinije i duze traje.... ja sam dobio debelu knjigu CCNA Security Official Exam Certification Guide a na predavanju sam na Linux-u radite(backtrack)

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 13:14 (tesster).
15 godina
protjeran

A vidim da i kod nas počinju cijeniti znanje a ne papire dobivene u raznim školama. Pa je zato bolje sebe "istrenirati" i naučiti što više nego plaćati certifikate koji ništa ne znače ako ne znaš što radiš (a za lovu koju daš sigurno polažeš bilo koji certifikat). Najbitnija stvar u toj grani IT-a je da znaš programirati, od assemblera do najviših jezika (u biti kad načiš C/C++ sve je ostalo samo sintaksa), i naravno biti u toku sa svime iz tog područja, jer znanje od 4 mjeseca prije je zastarjelo.

Tako da vježbaj sebe i zanemari certifikate. Ako će ti biti potrebni jednom radi posla, e onda ih idi polagati (a i biti će lakše).

-security expert-
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice