Huawei Mate 8 - Rasprava

poruka: 267
|
čitano: 63.894
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Huawei Mate 8 - Rasprava
CrvenaSfinga kaže...
Molim Vas za pomoc!
Baterija mibje inace trajala 2 dana bez punjenja, medjutim nesto se desilo da se prebzo prazni (Sad izdrzi pola dana :S), takodje se mob zagrijavao..
Kada sam tek kupila mobitel, jednom mi je ostao ukljucen GPS i slicno se desilo.. Medjutim sad ne znam do cega je.. :(

Inače bude do software, ako si instalirala neku app koja radi u pozadini ili je sustav sam se zbugirao. Probaj spremiti sve pa puknut tvorničke postavke.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju.. PSN: ROZNER_GT
8 godina
neaktivan
I da, pored tog me zbunjuje slijedece.. Na pocetku kada bih izvrsila optimizaciju sistema nakon brisanja bi mi se u dnu pojavilo 'Vas telefon je u optimalnom stanju.' sada nakon optimizacije i ciscenja nikad ne pise da je uboptimalnom stanju, uvijek samo ocisceno 25MB, dostupno 1,7MB :S
15 godina
CrvenaSfinga kaže...
I da, pored tog me zbunjuje slijedece.. Na pocetku kada bih izvrsila optimizaciju sistema nakon brisanja bi mi se u dnu pojavilo 'Vas telefon je u optimalnom stanju.' sada nakon optimizacije i ciscenja nikad ne pise da je uboptimalnom stanju, uvijek samo ocisceno 25MB, dostupno 1,7MB :S

Mazanje očiju, ništa ta app ne očisti. Tvorničke postavke pa onda vidi.

11 godina
Mate 8 ili s6 edge? Na samsungu me smeta 5.1 ekran i to da nema slot za memorijsku, a mate 8 mi izgleda jako interesantno
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toma20 kaže...
Mate 8 ili s6 edge? Na samsungu me smeta 5.1 ekran i to da nema slot za memorijsku, a mate 8 mi izgleda jako interesantno

Ja kad kupujem mobitel nikad ne tražim tuđe mišljenje. Samo me zbuni. Kupiš ono što ti se sviđa. Ja ga imam od 1.4 i zadovoljan sam jako. Puno puta sam rekao, baterija je najbolji dio ovog uređaja. Evo i sad više od pola godine korištenja ima SOT 6-7.5h.

11 godina
ma znam da, uglavnom da je s6 nesto veci uzeo bih njega a i ovo mi ne ide u glavu zasto nema za memorijsku slot a npr s7 ima...mislim da ce to i odluciti da uzmem m8 :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toma20 kaže...
ma znam da, uglavnom da je s6 nesto veci uzeo bih njega a i ovo mi ne ide u glavu zasto nema za memorijsku slot a npr s7 ima...mislim da ce to i odluciti da uzmem m8 :)

Ne igra ti to veliku ulogu. Pogotovo ne danas kad imaš spremanje u oblak i sve ti je dostupno odmah.

9 godina
neaktivan
Volio bi, da svi oni koji to procitate pa da sami imate 'Mate 8, jos sta napisete o tom urađaju. Sta god ... + i -, kako ste zadovoljni sa njegovim radom, nadogradnjama, izradom i ako je mozda trebao servis idr., sve to kroz neko vreme od kad ga imate.. 😊

1 0 hvala 0
16 godina
Huawei Mate 8 - Rasprava

Evo imam uređaj 7 mjeseci i radi kao prvi dan, a na njemu pa barem 70 aplikacija. Što se moba tiče sve je veliki plus (pogotovo baterija) osim kamere koja je prosječna i nije u rangu sa najjačim smartphone-ima. Ako ti kamera (fotić) nije bitan onda izuzetno dobar mobitel. Ponavljam fotić nije loš, ali nije ni bajan u određenim situacijama. Svakako preporuka.

Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
MasterOfDisaster kaže...

Evo imam uređaj 7 mjeseci i radi kao prvi dan, a na njemu pa barem 70 aplikacija. Što se moba tiče sve je veliki plus (pogotovo baterija) osim kamere koja je prosječna i nije u rangu sa najjačim smartphone-ima. Ako ti kamera (fotić) nije bitan onda izuzetno dobar mobitel. Ponavljam fotić nije loš, ali nije ni bajan u određenim situacijama. Svakako preporuka.

najvjerovatnije cu ga uzeti,a kamera ce mi vjerovatno biti minus jer sam do sada imao lg g3 koji je stvarno imao super kameru,pitanje dali ima mozda problema sa pregrijavanjem?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 15:05 (toma20).
16 godina
toma20 kaže...
MasterOfDisaster kaže...

najvjerovatnije cu ga uzeti,a kamera ce mi vjerovatno biti minus jer sam do sada imao lg g3 koji je stvarno imao super kameru,pitanje dali ima mozda problema sa pregrijavanjem?

Ja osobno nemam pregrijavanja, prije Mate 8 sam imao G3 i on je po tom pitanju bio katastrofa, 10 minuta igranja i bio je vrel, ovdje to nije slučaj.

11 godina
MasterOfDisaster kaže...
toma20 kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Ja osobno nemam pregrijavanja, prije Mate 8 sam imao G3 i on je po tom pitanju bio katastrofa, 10 minuta igranja i bio je vrel, ovdje to nije slučaj.

sada sam bas bio u tele2 i malo ga pogledao,kamera koliko sam vidio je solidna,jedino sta mi se nikako ne svida je izgled software-a koji vuce na iphone,a iphone ne mogu smislit + nema izbornika,a valjda cu se naviknuti :)

15 godina
toma20 kaže..

sada sam bas bio u tele2 i malo ga pogledao,kamera koliko sam vidio je solidna,jedino sta mi se nikako ne svida je izgled software-a koji vuce na iphone,a iphone ne mogu smislit + nema izbornika,a valjda cu se naviknuti :)

Ako si imalo napredniji korisnik skinut ćeš Apex, Nova ili neki treći launcher. Što se tiče kamere, meni je odlična i radi super slike. 

11 godina
x18x05x kaže...
toma20 kaže..

Ako si imalo napredniji korisnik skinut ćeš Apex, Nova ili neki treći launcher. Što se tiče kamere, meni je odlična i radi super slike. 

hvala nisam znao jer nisam imao potrebu skidati launchere do sada,u tele2 koliko sam vidio sasvim ok kamera :)

15 godina

Vidi kako se može promjeniti i izgledati bolje, ljepše.

11 godina
Huawei Mate 8 - Rasprava

pozdrav evo kupio sam mob :) zasada mi je odlican samo me zanima jedna stvar,znaci kada idem pokrenuti video u galeriji nece ga pokrenuti,mislim da sam nesto zeznuo kada me trazio dopustenje kada sam prvi puta isao pkrenuti video,trazio me dopustenje za pozive ili tako nesto odbio sam i od tada nece

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
toma20 kaže...

pozdrav evo kupio sam mob :) zasada mi je odlican samo me zanima jedna stvar,znaci kada idem pokrenuti video u galeriji nece ga pokrenuti,mislim da sam nesto zeznuo kada me trazio dopustenje kada sam prvi puta isao pkrenuti video,trazio me dopustenje za pozive ili tako nesto odbio sam i od tada nece

Odi u POSTAVKE, pa onda odaberi APLIKACIJE, onda odaberi aplikaciju koja ti radi probleme (Galerija ili Video player) i klikni na DOZVOLE i tamo označi šta treba da ti aplikacija proradi.

11 godina
bilo mi je sve ukljuceno ali dobilo se samo od sebe nakon updatea,hvala svejedno
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
@MasterOfDisaster, ja sam stvarno veseo, sto vidim da si zadovoljan s tel. 👌

Nego, napisi iskreno/objektivno, kako on radi, ako igras neku zahtevniju igru? Ima li njegov GPU kojih problema, jer citam, da neki tvrda, da ima.

I jos, kakva je baterija sada? Da li si dobio osecaj, da joj je nokoliko pao kapacitet?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
tvrde*

@toma20, a tebi cestitam i neka ti dobro sluzi. 😊

16 godina
Sosed kaže...
@MasterOfDisaster, ja sam stvarno veseo, sto vidim da si zadovoljan s tel. 👌

Nego, napisi iskreno/objektivno, kako on radi, ako igras neku zahtevniju igru? Ima li njegov GPU kojih problema, jer citam, da neki tvrda, da ima.

I jos, kakva je baterija sada? Da li si dobio osecaj, da joj je nokoliko pao kapacitet?

Znači sa mobom najviše vremena provedem igrajući igre, šta reći nisam baš najčišći , sada na zadnjem firmware-u B320 (Marshmallow) baterija mi traje ili ti SOT 4:30h bez problema od toga je 90% provedeno u igrama. Najbolji firmware što se baterije tiče je bio B152 na kojemu sam imao SOT 7-8h. Ja sam što se baterije prezadovoljan, ako ne igraš igre baterija će ti izdurat 2 dana bez problema. GPu je dobar i igre rade bez problema, tu i tamo zna zatrznuti na milisekundu ali ništa strašno. Nakon 8 mjeseci uporabe ne bih rekao da je opao kapacitet baterije, barem ja to osobno ne osjećam. 

Nadam se da sam ti pomogao oko nekih nedoumica.

9 godina
neaktivan
Naravno da jesi, sve ti to dosta uvjerljivo napises i potrudis se, za svu pohvalu.

Samo me jos zanima, ako imas koju dodatnu(foliju, 'kaljeno' staklo isl.) zastitu na ekranu i ako ne, da li se staklo grebe ... tvoje iskustvo s tim?

Zvanicno ima 'GG4' ali sumnjam u to, jer kot njegovog naslednika sakrivaju vrstu stakla koju ima, sto nije u redu pa mi takva odluka smeta.✋

To pitam, jer sam odlucio, da necu vise stavljat nikakvih zastita na telefon, uopste. Hocu ga cijelog natur.
U nekim situacijama samo cu ga metnuti u 'fatrol' ili kako da napisem(ne nadjem 'pravu' rijec).
15 godina

Obavezno gumeni case uzmi i foliju za ekran. 

16 godina
Sosed kaže...
Naravno da jesi, sve ti to dosta uvjerljivo napises i potrudis se, za svu pohvalu.

Samo me jos zanima, ako imas koju dodatnu(foliju, 'kaljeno' staklo isl.) zastitu na ekranu i ako ne, da li se staklo grebe ... tvoje iskustvo s tim?

Zvanicno ima 'GG4' ali sumnjam u to, jer kot njegovog naslednika sakrivaju vrstu stakla koju ima, sto nije u redu pa mi takva odluka smeta.✋

To pitam, jer sam odlucio, da necu vise stavljat nikakvih zastita na telefon, uopste. Hocu ga cijelog natur.
U nekim situacijama samo cu ga metnuti u 'fatrol' ili kako da napisem(ne nadjem 'pravu' rijec).

Znači što se tiče zaštitne folije, nju dobiješ već zaljepljenu na mobu tvornički iz kutije i folija je super i do dana današnjeg nema ogrebotine na njoj  (dosta pazim na mob). Uz mob se dobije prozirno silikonsko kućište koje koristim i ne sakriva niti jedan dio moba, a opet je zaštićen, po meni dosta zahvalna zaštita, a opet ne uništava izgled mobitela - također preporuka.

Priložit ću ti i 

za odpakiravanje Huawei Mate 8 pa da vidiš tu silikonsku maskicu i foliju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 20:54 (MasterOfDisaster).
10 godina
neaktivan
Imam isti problem.. ali nemam nikakvu cm aplikaciju.. obrisala sve certifikate i nikako da mi se vrati da mogu odabrati bez zaključavanja..Ono da samo kliznes prstom po zaslonu i otključana mobitel..Pa ako ima netko kakvu ideju molila bih....hvala
10 godina
neaktivan
Bojko kaže...

Sinoć sam prvi put naletio na problem za koji mi je trebalo koji sat i listanje raznih foruma...

Ukratko probavao senzor za otisak prstiju, poput otključavanja zaslona, aplikacija i sl.... Te prvi put zaključao zaslon, što i inače radim s mobitelima, kad izađeš, da se ne uključe slučajno, no da se vratim, opcija koja omogučuje uključivanje zaslona bez lozinke/pin/uzorka je nestala!! To jest, nisi je mogao odabrati, siva boja, ne crna... što mi je bilo iritantno... svaki put lupati pin ili uzorak... listao po forumima, vidim da nisam bio jednini, za sve je bilo ili brisanje certifikata ili bisanje računa tko ih je imao više, poput mene primjerice za google i yahoo... no ništa od tog... nema pa nema, nakon koji sat, odlučio otiči spat a kad se dignem reset... no, tad našao komentar jednog koji odgovora nekom s mojim istim problemima, da mora biti neka aplikacija koja zahtjeva neku sigurnost, i tako padne mi na pamet da imam samo CM Security, obrisao pod opcije-cm-pohranjivanje-očisti predmemoriju... i našao.... opcija se konačno vratila, možeš otključati ekran bez lozinke....

11 godina
Huawei Mate 8 - Rasprava

poz ovako trenutno sam na  b192 verziji i baterija je ok,kakv je zadnji update? dali je baterija losija ili boja? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
toma20 kaže...

poz ovako trenutno sam na  b192 verziji i baterija je ok,kakv je zadnji update? dali je baterija losija ili boja? 

Pa ovisi, koliki ti je sada SOT na B192?

11 godina
MasterOfDisaster kaže...
toma20 kaže...

hmm nisam ni gledao tocno,ali kada ga koristim normalno (face,tu i tamo neki video...) traje po dan i pol

16 godina
toma20 kaže...
MasterOfDisaster kaže...
toma20 kaže...

hmm nisam ni gledao tocno,ali kada ga koristim normalno (face,tu i tamo neki video...) traje po dan i pol

Onda je baterija slična i na B320, meni čak može nekad izdržati i 2 dana.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice