T-Com - zloupotrijeba podatak, aktivacija ugovora

poruka: 9
|
čitano: 2.791
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Prije par dana t-Com agent zove i nudi svoje usluge. Kažem da sam friško na toj adresi uzeo A1 - na što kaže da će otkupiti tht penale i nudi sve to jeftinije 7 eura,/mj. Reko ako bude tako, nema problema, može. Kaže kako će poslati zahtjev prema A1 da se vidi koliko su penali, da uopće vidi dali mogu to otkupiti i da će poslati službenu ponudu mi onda kako je obećao tih 7e jeftinije. Pošto mi je sve bilo sumnjivo, i znam da su ljigavci, 2 puta sam rekao preko telefona: "ok, znači sada šaljemo zahtjev prema A1 da vidimo penale, ja nisam na ništa drugo još pristao, dok ne dobijemo odgovor A1 i vi ne potvrdite da ćete sve otkupiti i dati istu uslugu jeftinije!" - "tako je, tako je". 2 puta.

Naravno, već sam na sve zaboravio, mjesec dana kasnije mi dolazi na mail obavijest o aktivaciji. Zovem tog istog agenta, jer sam spremio broj i on kaže da je to normalno, da nije to ništa, regularna procedura jel.

Nakon 2h od toga poziva/maila zove tehničar da kad sam kući da dođu prikopcati uslugu - odbijam da to nisam naručio. Zovem opet toga agenta, na što on odgovora da će provjeriti što je pošlo po zlu, on je u čudu, javit će se povratno... Naravno nije se javio, ja sam prije 5 dana poslao prigovor gdje sam sve objasnio.

Još nema odgovora.

Jučer mi dolazi ponovno SMS o priključenju usluge 15.5. te danas ponovno šaljem prigovor.

Gubitak vremena, živaca i na kraju novaca radi govnara. Što mogu učiniti? Hakom? Nešto još drugo?

Želim da netko odgovora za ovo i da se kompenzira mi izgubljeno vrijeme i živci, a također, najviše želim da se malo priupitaju hoće li još loviti u mutnom, posebice starije ljude.

E da, najbolje od svega je, da su debili napisali staru/krivu adresu (na njoj ne živim već 3 mjeseca), a uslugu (koju NISAM potpisao) žele aktivirati na adresi gdje žive roditelji (iako je stan na mene).

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Re: T-Com - zloupotrijeba podatak, aktivacija ugov
Zaboravi HAKOM dok ne riješiš situaciju s HT-om.

I ubuduće nemoj tako lako nasjedati na priče agenata kojima je jedini cilj ostvariti prodaju.
15 godina
Kako da riješim?
Odbio sam priključene usluge i rekao da to nisam naručio.
Što se tiče nasjedanja - dogovaram xy godine već sve preko telefona, uvijek je bilo kako je rečeno. Što sam sad drugačije trebao napraviti?
Pa niti sam išta naručio, niti potpisao. razgovor se snima, tako da... Ovo je vjerojatno kršenje i gdpr.
5 godina
x360gamer kaže...
Kako da riješim?
Odbio sam priključene usluge i rekao da to nisam naručio.
Što se tiče nasjedanja - dogovaram xy godine već sve preko telefona, uvijek je bilo kako je rečeno. Što sam sad drugačije trebao napraviti?
Pa niti sam išta naručio, niti potpisao. razgovor se snima, tako da... Ovo je vjerojatno kršenje i gdpr.

Njima se fućka. Opisao sam svoju situaciju već barem dvaput, tako da nema smisla sve ponavljati. Ekipa koja radi taj posao prodaje ima cilj prodati. I istrenirani su da iz tebe izvuku riječi poput "Da", "Tako je" i sl. Ali, koliko se sjećam, za ugovore na daljinu MORAJU poslati neki trag. Nekada je to bilo poštom ugovor, a sada valjda e-mailom. Doživio sam oboje kod npr. Bonbona. Prvi put slanje ugovora e-mailom, a drugi put nakon prigovora i izmjene ugovora, nisu htjeli ništa slati e-mailom, ali su ugovor poslali običnom poštom.

Do HAKOM-a ne možeš dok ne prođeš 2 kruga kod operatera. Mene su otkantali kada sam im se javio zbog svinjarija s naplatom mobilne tarife i rekli da prvo moram poslati prigovor operateru.

Da barem imaju što ponuditi. Ukinuli su svu silu popusta.

Rado bih u Moj telekom aplikaciji na Webu ili mobitelu vidio status svoga ugovora, da barem imam kakav takav osjećaj kontrole. A ne da kod promjene tarife / ugovora odjednom saznam da imam ugovornu obavezu za koju ne znam. Trenutno piše da nema podataka o ugovornoj obavezi. Znači li to da ugovorne obaveze nema ili da ne prikazuje podatke o njoj?

9 godina

Ne pokazuje podatke. Ja sam pod ugovorom i isto mi piše. Pod "Moji dokumenti" na web verziji te glupe aplikacije imaš sve ugovore i ostalu dokumentaciju vezanu za promjene na usluzi, tamo bi trebao biti zadnji ugovor/zahtjev za uključenje/produženje ugovora.

16 godina

Početna greška je bila bilo kakva komunikacija sa pružateljem usluga.

Netko te nazove, poklopiš.

I memoriraš broj, da se uopče ne javljaš ubuduče.

It works great for me.

0 0 hvala 0
9 godina

Mene znaju isto zvat jer imam na bonove i nude mi nekakvu pretplatu. Kao bit ce mi sve lakse i jeftinije ak potpisem ugovor s vragom na 24 mjeseca.

I jos me pita dal sam siguran da ne zelim bolju ponudu lol

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Ne pokazuje podatke. Ja sam pod ugovorom i isto mi piše. Pod "Moji dokumenti" na web verziji te glupe aplikacije imaš sve ugovore i ostalu dokumentaciju vezanu za promjene na usluzi, tamo bi trebao biti zadnji ugovor/zahtjev za uključenje/produženje ugovora.

Moji dokumenti

Nema podataka za prikaz.

5 godina
danko99 kaže...

Početna greška je bila bilo kakva komunikacija sa pružateljem usluga.

Netko te nazove, poklopiš.

I memoriraš broj, da se uopče ne javljaš ubuduče.

It works great for me.

Tako sam ja zapamtio sve njihove brojeve s kojih su često nazivali i nisam se više javljao jer su ponude bile loše.

Sada su nazvali na mobitel s 0800 91 92.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice