Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.055.374
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Ai, trebalo bi krenut od pocetka pa da naucis prvo kako se radi seamless teksturra iz fotografije.

http://devisefunction.com/2010/03/22/creating-seamless-textures-from-photos-in-photoshop/

Ovo ce ti pokazati kako da napravis teksturu koja je seamless, znaci moze se slagati jedna do druge bez da se vidi spoj (seam).

Ovaj recimo bunar na kojem radim, ja na njemu koristim svoje seamless teksture.

Napravio sam unwrap modela, i stavio teksturu na odredjeni dio. I onda sam u UV editoru na gornjoj desnoj strani preko onog drop down menija odabrao teksturu koju u tom trenutku obradjujem i ona mi se onda pojavi kao pozadina.

I sad ja tocno vidim sto mi poligoni pokrivaju i prema tome ih mogu poriktati.Ima sad jos nacina da se iz maxa renderira UVW mapa na kojoj se moze raditi u photoshopu ali prvo trebas savladati osnove.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Vaši 3D modeli
Nitro233 kaže...
Tyberius_Prime kaže...

Jel netko probao u photoshopu onaj 3D vrag koristit za teksturiranje.

nikakav je za texturiranje pojede previse rama i sama aplikacija stopa kao luda,ipak za to imas specijaliziane aplikacije kao sto je bodypaint3d od maxona ili mari od foundrya

I mislio sam da zdere ram, cuo sam od jednog kolege da on to koristi  da popravi seamove na modelima pa da vidim jel netko probao s tim.

14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Ulaz u podzemnu, malo uzak i cudan ali kakav je takav je... U Cinemi naravno sa Vray-om.

Update:
Dodata 2. slika iz podzemlja :D   Dole nema nikakvih svjetala, samo ono sto je uspjelo proci od onog svijetla gore. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 18:25 (dragan225).
Moj PC  
18 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Prije par mjeseci sam napravio nekoliko seamless materijala za osobnu upotrebu. Nisu bas naj kvalitetniji ali eto ako nekome trebaju mozda nadje par komada iskoristivih.

DOWNLOAD

4 0 hvala 7
13 godina
dragan225 kaže...

Ulaz u podzemnu, malo uzak i cudan ali kakav je takav je... U Cinemi naravno sa Vray-om.

Update:
Dodata 2. slika iz podzemlja :D   Dole nema nikakvih svjetala, samo ono sto je uspjelo proci od onog svijetla gore. 

dobro je samo mi je strop malo nizak.

13 godina
Vaši 3D modeli

Vojnik iz WWII jos je WIP.

Moj PC  
12 0 hvala 1
13 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Si to sve u maxu radio ili u mudboxu.

13 godina
Tyberius_Prime kaže...
ivanzu kaže...

Si to sve u maxu radio ili u mudboxu.

Sve je rađeno u blenderu od sculpiranja do modeliranja.

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Htio bi početi modelirati u Mayi, pa jel može neko preporučit tutove? Htio bi da su tutovi iz početka, znači da nemoram tražiti po stranici for begginers itd, nego onako lesson 1 pa 2 pa 3 itd.

Nadam se odgovoru!

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imas nekoliko na stranici 3dhr.net koji su na hrvatskom, ali mozes pronaci mnoge na netu. Ako te zanima odredena tema mogao bih ja snimiti jos par tutorijala, nisam vec dugo :)

Ovdje takoder imas dvije lekcije koje ce ti pomoci da zapocnes raditi u Mayi:

http://www.digitaltutors.com/11/training.php?pid=512&autoplay=1

http://www.digitaltutors.com/11/training.php?pid=493&autoplay=1

http://mayahotspot.blogspot.com/
15 godina
neaktivan

Jedan nacin ucenja je i trazenje tutoriala, tako ti savjetujem da prokopas malo netom :)
Ak hoces mogu ti dat jedan "tip" na PP :)

http://denisivankovic.com
17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Mislim da lici XD OSim sto sam omasio malo sirinu polukruznih prozora XD

http://vgm.tv/
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 20:02 (dex3108).
Moj PC  
19 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

prijateljevo {#}

how does it feel to waste 3 second of life reading this question ? :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 22:42 (juicyfruits12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dex3108 kaže...

Svidja mi se, sad jos samo teksture xD

Najgori dio svega...

juicyfruits12 kaže...

prijateljevo {#}

Ovo je CoD 4 crash? Il' su meni igre previse u glavi?

17 godina
neaktivan
dragan225 kaže...
dex3108 kaže...

Najgori dio svega...

Za sada nisam planirao teksture :D Model mi je trebao zbog konceptualnog modelovanja objekta koji bi se trebao naci iza tog malog objekta :D Trenutno izgled ovako ali to je samo prvi probni model umoran sam pa nisam ni inspirisan XD

http://vgm.tv/
14 godina
neaktivan
dex3108 kaže...
dragan225 kaže...
dex3108 kaže...

Najgori dio svega...

Za sada nisam planirao teksture :D Model mi je trebao zbog konceptualnog modelovanja objekta koji bi se trebao naci iza tog malog objekta :D Trenutno izgled ovako ali to je samo prvi probni model umoran sam pa nisam ni inspirisan XD

A usput koji render "alat" koristis? Ono od ranije me podsjeca na vray zbog default boje objekta.

A i da najavim da cu vjerovatono ponovo poceti onu staru (m)ucionicu. Ali sad mozda detaljnije modele, a mozda i jednostavnije, jer sam u to vrijeme bio tek poceo.

17 godina
neaktivan
dragan225 kaže...

juicyfruits12 kaže...

prijateljevo {#}

Ovo je CoD 4 crash? Il' su meni igre previse u glavi?

Mislim da nisu jer sam i ja u trenutku isto pomislio :D

Light a fire for a man, he'll be warm for a day. Light the man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Par stolova za buducu ucionicu, jos postoji sansa da promjenim teksture drveta. Stolive su sledece.

Pa ih onda samo poredati po podu, i nove teksture za zidove napravit, jer su one stare lose.

Sorry, upload je failao, sad bi trebalo biti u redu.

UPDATE: Ne volim duble post pa moram ovaj editovati. Sad sam na brzinu razbacao par stolova, i samo jednu stolicu, jer moram raditi nesto za skolu pa zurim. Idalje mi fale neke teksture, teksture drveta su iz content browsera, jer mi je ovo samo za preview pa mozda posle nadjem nesto ljepse. Par modela ima nekih bugova, ali to se moze srediti sa extrude-om posle(stolovi sa plavim nogama imaju malu rupu).

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 15:25 (dragan225).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

WIP

apartmani, zgrada od 1300m2 :)

edit: update

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 18:29 (mb_fak_team).
Moj PC  
21 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
dragan225 kaže...

Par stolova za buducu ucionicu, jos postoji sansa da promjenim teksture drveta. Stolive su sledece.

Pa ih onda samo poredati po podu, i nove teksture za zidove napravit, jer su one stare lose.

UPDATE: Ne volim duble post pa moram ovaj editovati. Sad sam na brzinu razbacao par stolova, i samo jednu stolicu, jer moram raditi nesto za skolu pa zurim. Idalje mi fale neke teksture, teksture drveta su iz content browsera, jer mi je ovo samo za preview pa mozda posle nadjem nesto ljepse. Par modela ima nekih bugova, ali to se moze srediti sa extrude-om posle(stolovi sa plavim nogama imaju malu rupu).

Izgleda zastrašujuće setting {#}{#} Dobri su modeli, meni se teksture čine ok, doduše dosta su daleko stolovi pa se niti ne vidi dobro. Dodaj malo krvi po zidovima i eto ti scene. {#}{#}

I possess a skill to google.
14 godina
neaktivan
Minoza kaže...
dragan225 kaže...

Izgleda zastrašujuće setting {#}{#} Dobri su modeli, meni se teksture čine ok, doduše dosta su daleko stolovi pa se niti ne vidi dobro. Dodaj malo krvi po zidovima i eto ti scene. {#}{#}

Da, malo su daleko pa se i ne vidi mali razmak izmedju sipke i onog malog metalnog dijela ispod klupe. Iako nije veliki problem, sredim kad mi bude dosadno.

krv stize, vrijedi pokusati... wait for it-

Evo ga, prvi pokusaj, ali krv je nekako fluorescentna

I naravno, opet ja nesto zas*o, pa malo pre tamno na BUG-u, a mozda je i do mog monitora i glupih podesavanja i color profila...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 18:23 (dragan225).
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

aaa to je to,upravo tako se mi (m)ucenici osjecamo kada ujutro ulazimo u ucionicu.

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

^^Prilično kul. Malo više kontrasta u osvjetljenju treba.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 19:38 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Slika kod mene u Cinemi izgleda PUNO bolje, nije nimalo tamna, dok ovdje 32bit sline se ne prikazuju bas dobro... Ima li nacin da 32bit sliku prebacim u 8bitnu bez gubitka detalja i da postane pretamna?

15 godina
neaktivan
dragan225 kaže...
Minoza kaže...

Slika kod mene u Cinemi izgleda PUNO bolje, nije nimalo tamna, dok ovdje 32bit sline se ne prikazuju bas dobro... Ima li nacin da 32bit sliku prebacim u 8bitnu bez gubitka detalja i da postane pretamna?

Naravno, u PSu npr. Image -> Mode -> 8 bit

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli
Noi siamo come la nostra fede...Immortali...
Moj PC  
26 0 hvala 4
14 godina
odjavljen
Champollion kaže...

koji renderer je koristen? Vray?

16 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...
Champollion kaže...

koji renderer je koristen? Vray?

Da, vray.

Noi siamo come la nostra fede...Immortali...
13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Teski WiP jos uvjek. Ali polako napreduje.

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Pošto jako dugo nisam pravio nikakvu animaciju....odlučio sam iskoristiti onaj model normandy-a....ove velike brodove sam nabrzinu izmodelirao sam da vidim kak bi to sve štimalo.....animacija je zasad neuredna,ali bit će bolje ,nadam se.

link:

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 23:40 (nido).
Moj PC  
7 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice