Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.056.465
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Alfa 8c 2900b 1938

BugForum skripta mi očajno resizea sliku, ovako to izgleda zapravo:

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 14:46 (Ghostara).
Moj PC  
22 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Re: Vaši 3D modeli
Ghostara kaže...

Alfa 8c 2900b 1938

Koliko ti je dugo trebalo da napravis unwrap za  taj model?

15 godina
neaktivan
C.M.M.Rayne kaže...
Ghostara kaže...

Alfa 8c 2900b 1938

Koliko ti je dugo trebalo da napravis unwrap za  taj model?

Koliko vidim ovdje nije nit potreban. Eventualno na gumama radi teksta i na sjedalima ako koža ima uzorak.

@Ghostara

Lijep model i render! {#} Link na sliku u većoj rezi ne radi. Ako imaš u fullHD ide mi na desktop. {#} Moram još i Denisov stavit na desktop isto. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 15:37 (Minoza).
17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Hvala!

Ovaj je model kao i većina mojih - nedovršen.

UV Unwrap je bio potreban za gume, sjedala(i sve elemente na kojima imam materijale kože, a koji se ne vide jer nisam renderirao detalje), kontrolnu ploču i instrumente. Nije trebalo puno vremena zato što sam se dosta uvježbao u unwrapanju.

Prije pola godine bi si čupao kosu sa glave da neke stvari odradim. Sad iste napravim za 20 minuta.

Ako nekoga nešto zanima, a misli da mogu pomoći - neka pita. PM ili tu, svejedno.

Evo par linkova koji rade:

Alfa 1

Alfa 2

Alfa 3

Moj PC  
12 0 hvala 7
16 godina
neaktivan

Ja gledo,prilično zanimljivo{#}

13 godina
neaktivan
Ghostara kaže...

Ako nekoga nešto zanima, a misli da mogu pomoći - neka pita. PM ili tu, svejedno.

Sa kojim programom je to modelirano a sa kojim renderirano?

i kako si izabrao program za modeliranje/renderiranje-na koje karakteristike si obračao pažnju ili koje karakteristike su te smetale kod drugih ako si isprobao više njih?

Unaprijed Hvala na odgovorima :)

14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

moj mali doprinos.

rađeno negdje ...početkom desetljeća

http://www.tmina.co.cc/art.html

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

zaboravih reći, ove Alfe su stvarno prekrasne. pogotovo mi se sviđaju špice na felgama i maski. možda da daš SS od material editora :)

koji renderer ? Brasil ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Vaši 3D modeli

Brazil renderer je blizzard prije rabio za svoje cinematicse prije nego li su presli na renderman krajem 2008 godine,a ja sada nigdje nemogu naci punu inacicu brazil renderera samo rio edition koji je okrljasten{#} ...ako neko zna za trial pune inace moze li link na pm

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Hvala!

Uglavnom -  i ovaj put je sve rađeno u 3ds MAX-u. Oduvijek radim u njemu jer mi se čini najboljim :D (ovo može biti predmetom žestokih diskusija, pa uzmite sa zrnom soli). Probao sam i razne druge programe, ali većinom mi se nije dalo ulagati dovoljno volje/vremena da bi došao na razinu na koju sam došao sa MAX-om. Ovime se bavim uglavnom amaterski, i vjerujem da bi nakon dovoljno odgledanih tutoriala bilo moguće dobiti slične rezultate i sa Blenderom, Mayom, XSI-jem i ostalim sličnim komadima softvera. 

Manje više sve projekte započinjem na isti način - Bazni modeli u 3dsMAX-u, detalji u ZBrushu. Ovo vrijedi većinom za anorganske modele(npr ovajsam tim pipelineom radio).

Mala razlika je sa mehanikom, koju većinom radim u 3dsMAX-u, i ne koristim ZBrush toliko intenzivno.

Kao renderer sam koristio i Brazil(ranije), a sad sam skloniji Mental Ray-u koji je integriran u MAX već nekoliko zadnjih verzija, i koji ima ogromne mogućnosti. Jedina mana je relativna sporost. Ova Ova alfa(1,3mil poligona) se ne renderira ispod pola sata sa malo jačim postavkama.

Materijali na ovome modelu Alfe su bazični. Krom čak nema environment mapu jer ima dovoljno refleksija od same okoline, itd.

Puno više problema sam imao na nekim drugim stvarima na kojima sam radio. Recimo ovoga robota koji ima znatno manje od 1000 poligona sam teksturirao 2 dana. 

Ako nekoga jako jako zanima matlib, mogu pošaljite PM pa mu mogu mailati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 13:23 (Ghostara).
Moj PC  
7 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Hvala na odgovoru :)

Sa čime si radio motion tracking kod robota? (šteta da nema refleksiju na stolu)

Da, da ne zaboravim opet reči :), odlični i interesantni radovi, Ghostara.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Pregled nekih mojih radova s 3DHR-a složeni u video s nekom laganom glazbom...

Moj PC  
16 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

nido 

svaka ti cast{#}

nego Berka nema već jako dugo{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

@ Nido  {#}

Bravo maestro!

Ima tu već i umjetničkih aspiracija (i dobro izabrana glazbena pozadina). Pogledao sam i link  na radove.

Svidjaju mi se ove starinske "fotke", sa puno "atmosfere" i prašine u zraku :), pogotovo ona knjižnica sa "Rembrantovskim gradiranjem tame", gavran je odličan sa zamućenim detaljima i "vještičja" soba sa onim bršljanom okupanim u svjetlosti.

Jako lijepo i sa ukusom  {#}

Sa kojim programima radiš i da li si isprobao više različitih?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Sve što sam napravio je 3ds max u kombinaciji s mudboxom i photoshopom(tu i tamo Vue,After effects,probao sam jednom i Zbrush,ali mi mudbox bolje paše).{#}

14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo ga jedan moj rad, neobazirite se na to sto pise "luka" na njemu jer je jedan moj prijatelj sklon kradji radova{#}

radio sam ga mozda 2 sata, jos sam pocetni pa nemojte biti pre-ostri, hvala

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo jos gluposti, na temu "Budi drugaciji" ili "Budi jedinstven" sta vam je draze.

Ima oko 4000 kockica.

Na jednom rrenderu je koristen GI kao sky sampler, na drugom default GI. ( deffault GI je na "wide" 720p slici)

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Isprobavao sam malo shadow baking u maxu jer ce mi trebati za jednu igru. Model je jos nedovrsen i UV mapa je dosta aljkava jer sam zurio da sto prije istestiram.

8 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
C.M.M.Rayne kaže...

Isprobavao sam malo shadow baking u maxu jer ce mi trebati za jednu igru. Model je jos nedovrsen i UV mapa je dosta aljkava jer sam zurio da sto prije istestiram.

I baš si našao isprobavat na poljskom wc-u? {#}

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Zanimljiva kompozicija wc-a u svemiru , to je umjetnost .. samo malo drugačija {#}.

http://soksa.3dhr.net/
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Champollion kaže...
C.M.M.Rayne kaže...

hahah ma radim mapu za jednu igru i tema je mali gradic u SIbiru a model poljskog  WC-a sam dan ranije poceo radit :D

15 godina
protjeran
C.M.M.Rayne kaže...
Champollion kaže...
C.M.M.Rayne kaže...

hahah ma radim mapu za jednu igru i tema je mali gradic u SIbiru a model poljskog  WC-a sam dan ranije poceo radit :D

bf3?

13 godina
protjeran
borna666 kaže...
C.M.M.Rayne kaže...
Champollion kaže...
C.M.M.Rayne kaže...

bf3?

bf3? ono kao battlefield  bad company 3?

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Za sada slika iz ovog kuta.

Moj PC  
19 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

trebam pomoc ... postavke vray-a za outdoor , ili ako netko ima kakav site di je to malo bolje objasnjeno sta koja komanda tamo radi znam osnovno ali bi htio znati vise ...

trava mi je malo debela :D al radim na tome... dok slozim travu A kvalitete  :D ide malo veca scena 

fak

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fakman kaže...

trebam pomoc ... postavke vray-a za outdoor , ili ako netko ima kakav site di je to malo bolje objasnjeno sta koja komanda tamo radi znam osnovno ali bi htio znati vise ...

trava mi je malo debela :D al radim na tome... dok slozim travu A kvalitete  :D ide malo veca scena 

http://www.vray.com/vray_for_3ds_max/manual/

Možemo na PM detalje ako želiš.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 15:41 (Minoza).
14 godina
neaktivan

tnx, jbg panj ce ostat panj ;D proguglal sam x20124981204 foruma  .... javit cu ti se  ak cu zapet di

fak
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Nisam bio u mogučnosti da na tenku obavim 3d paint jer mi pc previše šteka i kada potegnem kistom pojavi mi se eror da nema dosta rama , pa sam sve obavio u photoshopu , tenk je u fazi ispucavanja granate tako da ima dosta prašine .

Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

Nisam bio u mogučnosti da na tenku obavim 3d paint jer mi pc previše šteka i kada potegnem kistom pojavi mi se eror da nema dosta rama , pa sam sve obavio u photoshopu , tenk je u fazi ispucavanja granate tako da ima dosta prašine .

Slobodno ga još malo uprljaj. Dim, prašina, malo potegneš u PSu brushevima par puta i to ti je to. (ako ti se da naravno) iz toga dobiješ i varijacije na specularu. I to mislim na ovaj gornji dio, ovaj donji je odličan po tom pitanju!

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 20:59 (Minoza).
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...
nixXxa kaže...

Slobodno ga još malo uprljaj. Dim, prašina, malo potegneš u PSu brushevima par puta i to ti je to. (ako ti se da naravno) iz toga dobiješ i varijacije na specularu. I to mislim na ovaj gornji dio, ovaj donji je odličan po tom pitanju!

Jep , doradio bi i efekt pucnja .. kao da je malo vatre izašlo iz cijevi ali ne koristim  ps često , tak da još neznam sve.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice