Savjeti za dizajn nooba

poruka: 17
|
čitano: 2.140
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Savjeti za dizajn nooba

Ukratko dobio sam zadatak da dizjaniram naljepnicu za med koja ide na tegle meda. Posto ja nemam veze zive oko ovih stvari volio bih cisto da me uputite koji program da za to koristim, neki korisni link itd. Takodjer sam razmisljao da sa malo probam sa freelancingom u neko dogledno vrijeme ako se dovoljno obucim u nekom od tih programa.

Na jedom stranom forumu nisam dobio mnogo imformacija, otprilike da koristim gimp , illustrator ili photoshop pa bi volio da cujem vasa miljenja

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 12:02 (six_paths_of_pain).

0 1 hvala 0
16 godina
Re: Savjeti za dizajn nooba
six_paths_of_pain kaže...

Ukratko dobio sam zadatak da dizjaniram naljepnicu za med koja ide na tegle meda. Posto ja nemam veze zive oko ovih stvari volio bih cisto da me uputite koji program da za to koristim, neki korisni link itd. Takodjer sam razmisljao da sa malo probam sa freelancingom u neko dogledno vrijeme ako se dovoljno obucim u nekom od tih programa.

Na jedom stranom forumu nisam dobio mnogo imformacija, otprilike da koristim gimp , illustrator ili photoshop pa bi volio da cujem vasa miljenja

Hvala

gimp(free), photoshop(placa se), ukratko bilokoji image manipulation program, nabrojo sam najpoznatije 

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
12 godina
neaktivan
Savjeti za dizajn nooba

Da li je velika razlika izmedju fotoshopa i gimpa i da li se moze freelancat sa gimpom ?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Hvala

Hmmm i ja bih trebao pomoc, sused me zamolil da mu napravim malu kucicu za pesa, ali trebam pomoc oko alata tj. jel

trebam mesalicu, ciglu i hamer ili.... svaka pomoc dobrodosla jer bi se stel bavit zidarijom...

Sarkazam OFF.

NHF ali jesi ti siguran da se hoces time baviti bez da znas kojim se alatom moras koristit?

Kao što potpuno ne poznajemo čovjeka ako imamo samo predodžbu o njegovoj vanjštini, tako ne poznajemo ni svijet koji nas okružuje ako o njemu znamo samo ono što nam objavljuju fizička osjet
14 godina
neaktivan
Savjeti za dizajn nooba

Za ovakve stvari Illustrator ili Corel su puno bolja opcija od Pgotoshopa ili GIMP-a.

2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Savjeti za dizajn nooba

@ zapper

Inace pravo glup komentar da prostis. Ako sam rekao da zelim da freelancam nisam rekao da ce to bit sutra. Za sve postoji learning curve i ako ja nesto ne znam sad jel to znaci da ne smijem ni pokusat da naucim. Korak po korak makar bio i mali. Umjesto da podijelis neku pametnu ti si odlucio da se poseres na temu s visine al valja u svemu na takve racunat. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 12:52 (six_paths_of_pain).

3 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

Za ovakve stvari Illustrator ili Corel su puno bolja opcija od Pgotoshopa ili GIMP-a.

za pocetnika mislim da ce se tesko snalazit i u ilustratoru i u corelu, gimp je cisto dovoljan za navedeni zadatak, kasnije ako se misli time bavit onda te opcije, ali uz vjezbu..

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
12 godina
neaktivan
Savjeti za dizajn nooba

onda cu se fokusirat na gimp za pocetak i oplest po tutovima koje nadjem po netu i yt

0 0 hvala 0
16 godina

onda cu se fokusirat na gimp za pocetak i oplest po tutovima koje nadjem po netu i yt

- skini ArtistX (to je btw ubuntu derivat, ovisno o navikama, stariju-noviju verziju) i probaj par alata s livemedija. To je konkretnije nego nabrajanje koji soft što može.

- svaki soft je samo alat. TI trebaš dizajnirati, alat je samo alat, mada je bolje imati kvalitetniji to nije presudno... na kraju lako završiš na Adobe/Corel paketu ako vidiš da ti je to isplativo.

- tad još može biti pitanje dali je bolje odmah učiti za konkretan alat ili skupljati 'univerzalna' znanja do konkretnijeg izbora. To možeš usporediti kao s autom u autoškoli. Mislim da je bolje sve bar pomalo znati, ako ništa drugo da znaš što postoji, da znaš što možeš birati. Tek tad ćeš zapravo moći stavno izabrati dali ti je npr photoshop bolji (i zašto) od gimpa, dali je potreban ili dali vrijedi kolika mu je cijena. Uz legalnost i slične doskočice.. ponekad nije potrebno skinuti čitav TPB, manje briga, manje problema. Na kraju (ako nešto iz ovog naučiš) stvarno TI odlučiš, ne neka statistička greška ili lajkanje nepoznatih usera nekog foruma čije kriterije za izbor ne znaš, nit' oni znaju tvoje kriterije ili potrebe (ne govorimo o mogućnostima-cijeni, jer je početak edukativan ali i to je kriterij koji je tebi bitan, jer tebe može inspektor kazniti dok forumaš može predlagati bilo što). Kao na pitanje dali je bolji fićo ili ferarri...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 16:43 (ihush).
12 godina
neaktivan
Savjeti za dizajn nooba

Hvala ti na komentaru. Razlog zasto dajem tumbs up i hvala, je zato sto je svako odvojio makar malo vremena da napise iole nesto korisno ili uputi me koliko toliko. ja naravno ovdje blejim ko tele u sarena vrata i nije mi lako da odlucim sta prvo da probam. Photosop sigurno da vrijedi onoliko koliko vrijedi inace bi s nakvom cijenom propao. Ne volim da koristim krakovan softwer ali nije bas ni da ga mogu priustit. Pa i sistem mi je crackovan na kraju krajeva a gdje bi tek bio photoshop.

Probacu da oslobodim prostor na particiji jednoj za taj artistx pa cemo vidjet kako ide.

0 0 hvala 0
16 godina

-nepotrebno, skini, snimi i bootaj, livemedij eliminira potrebu za installom, tek kad vidiš da ti je korisno razmisliš o klasičnom installu.

Sve što trebaš je jedan DVD ili usb, dvd je korisniji jer ostane (usb se obično izbriše) za rješavanje ponekog problema ako/kad se desi.. (u budućnosti).

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 22:55 (ihush).
12 godina
neaktivan
Savjeti za dizajn nooba

Skinuo sam, ujutru snimam i isprobavam ovo sto si preporucio. 

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Savjeti za dizajn nooba

Ako ces radit u PSu, onda bolje nemoj, PS je raster, bolje uzmi Illustrator(ako nemas link ja cu ti poslati), jer je illustrator za vektore koji se printaju, u tvom slucaju pdf format....

A sto se tice izrade, imas YT pa provjeri, mada ne cini mi se tesko jer mozes staviti sace(oni sesterokuti), to je dobar simbol za med, i nacrtas pcelu i to je to... Znam da je za pocetnika tesko, ali sto se prije uhvatis u kostac s time, prije ces naucit....

Isto tako bolje kreni s tezim programima, zna nekad bit jako tesko, al ono, ak znas u komplicirane programe znat ces i u lakse a i brze ces napredovat, ja sam u 7 mjesecu prosle godine krenio s illutratorom(mada sam malo prije poznavao ps, nekih 5-6 posto) i na 99Du nakon nekih 4 dana zavrsio u finalu s cetvorkom :D

Tako da bez brige udri po Illustratoru

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.4.2014 1:11 (Dex.pwn).

2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Savjeti za dizajn nooba

Hvala na savjetu, krenem s illustratorom pa polako ^^, ovo sto sam skinuo artistx ide na dvd pa cu isprobat da vidim sta nudi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.4.2014 1:52 (six_paths_of_pain).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Savjeti za dizajn nooba

Ma nist, nzm kakav je to program, ali koliko sam ja cuo Ai je najbolji za sada

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Savjeti za dizajn nooba

To je ubuntu linux sa svim mogucim besplatnim programima koji postoje za linux, audio, video i photo, sve na jednom mjestu.

0 0 hvala 0
16 godina

To je ubuntu linux sa svim mogucim besplatnim programima koji postoje za linux, audio, video i photo, sve na jednom mjestu.

-upravo zato sam i predložio, tj to je ubuntu studio, ali malo pristojnije posloženo nego što to radi Canonical (ima svoje razloge, proprieatry i sl..).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice