Preporuka amaterskog programa za određene potrebe

poruka: 4
|
čitano: 2.147
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Trebao bih neki amaterski program koji bi mi trebao konkretno za skeniranje skripti / knjiga. Znaci kada skeniram nesto nije bas u ravnini nego je nakrivo pa bih trebao zakretat sliku za nekih par stupnjeva (nekad je potrebno i za 180° ali to imam u obicnom Windows Photo Viewer-u) i treba mi za rezanje slika (viskova oko stranica). Primjer je u attachmentu.

Ovih par funkcija mogao bih obavljati i u obicnom paintu, ali ovo zakretanje za par stupnjeva ne mogu. Znaci neki sto jednostavniji program.

Hvala,

LP

EDIT: Našao sam program najprikladniji mojim potrebama, ACDSee Pro 3.0, zapamti zadnju vrijednost rezolucije kada se ide cropat (ne moze se slika okretat po jedinicnim stupnjevima, mozda i moze, nisam trazio, ali nije mi toliko ni potrebno, za jedan dva stupnja necu opteretit oci kada budem citao neku nakrenutu stranicu). Ugl, ako bude nekome trebao program za cropanje stranica ovo je najbolji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 15:21 (avantgard).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Program u kojem ja to radim je Photoshop, nazalost ne znam niti jedan jednostavniji program koji to moze (Paint.NET ne moze).

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
Re: Preporuka amaterskog programa za određene potr
avantgard kaže...

Trebao bih neki amaterski program koji bi mi trebao konkretno za skeniranje skripti / knjiga. Znaci kada skeniram nesto nije bas u ravnini nego je nakrivo pa bih trebao zakretat sliku za nekih par stupnjeva (nekad je potrebno i za 180°

ABBYY FineReader  zna okrenuti krive stranice iako su 180o a isto tako zna nivelirati i koso postavljene. Sve ostale funkcije su ti kao sto je odrezivanje viska stranice, prepoznavanje da li na skenu imas dvije stranice pa ih ovaj nakon skena tretira kao zaasbne strane.

Inace primarna namjena ovog programa je OCR "necega" ali, naravno, moze sve to spremiti kao sliku. Prepoznaje sto je tekst, slika, tabela, formula....

[edit]

Zar driver od skenera nema takvih opcija?

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 15:49 (Lazarus Long).
15 godina
neaktivan

@Lazarus Long: Probao sam program i nije se bas pokazao ucinkovit za ono sta meni treba (mozda bi bio bolje ucinkovit da znam jos bolje radit s njim, ali kada automatski ocitava slova i slike, dobro ocita slova, ali slike su mi problem, a slike su mi vazne kao i slova), mjesa slike sa nekim stupcima u boji, a ja zelim da bude sve kao na slici samo bez odredjenog djela.

Koliko sam sada probao CS5, mislim da bi mi jos najbolje tamo ispalo. Sve ide brzo sa crop-anjem samo imam jedno pitanje (mora se moci, ali ja ne vidim tu funkciju) da kada oznacim jednu sliku za crop (recimo tocno 800x600) i onda bude 800x600 i sada prelazim na drugu sliku i ne mogu tak precizno sa misem oznacit pa se slika ispast recimo 821x597, a ja zelim da ima neki shortcut tak da samo pritisnem tipku i na diplayu imam vec obuhvaceno 800x600 i ja samo pomjerim gdje hocu jer mi sve slike moraju ispasti iste velicine.

Nisam nasao u njegovom programu za scan (nisam potpuno ni instalirao sve njegove programe, ali nevjerujem da bi opet precizno obuhvacalo stranice jer kopiram iz knjige direkt, negdje i sa malo savijenim listovima, bilo bi dobro da mogu rastavit knjigu :D )

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 13:49 (avantgard).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice