Evo nešto moje, nije neki veliki projekt, više speedpainting
Little Sally
EDIT : evo i verzije u boji
Imaš tablet ili se mučiš mišem?Kako god bilo,odlično.Koliko dugo crtaš?
Evo nešto moje, nije neki veliki projekt, više speedpainting
Little Sally
EDIT : evo i verzije u boji
evo moj sinočnji uradak
imam toga još od prije ali polako...
jedan po jedan :)
Što to učiniš svojoj ženi?
Jesi zvijer, trebao si u trbuh da se ne vidi :)
evo moj sinočnji uradak
haha, i pod rebra :D :D
Mučim se sa mišem od 100 kuna, a crtam oko godinu dana. Polako se učim :P
evo moj sinočnji uradak
haha, i pod rebra :D :D
e jebga nisam se tog prije sjetio...
damn
:D
Mučim se sa mišem od 100 kuna, a crtam oko godinu dana. Polako se učim :P
Vidi se da ti miš smeta,pogotovo kad treba povući finije linije.Evo ja sam danas kupio Wacomov bamboo i polako se učim;malo je čudno dok se na navikneš.Moj prvi rad sa tabletom(malo naslikanih dijelova,ali sve akcije sam radio sa tabletom da se naviknem na kretnje-dakle,miš sam jedva taknuo):
Vidi se da ti miš smeta,pogotovo kad treba povući finije linije.Evo ja sam danas kupio Wacomov bamboo i polako se učim;malo je čudno dok se na navikneš.Moj prvi rad sa tabletom(malo naslikanih dijelova,ali sve akcije sam radio sa tabletom da se naviknem na kretnje-dakle,miš sam jedva taknuo):
A da, miš je velika gnjavaža. Koliko si platio tablet ? Ovaj rad je čisto Ok primjer matte paintinga, jedino si osvjetljenje promašio na par djelova.
Nisam baš obraćao pozornost na detalje,nego sam tek toliko malo šarao da dobijem osjećaj.Tablet je Wacom Bamboo Fun Special Edition Small i platio sam ga 1200 Kn.Nije mala cijena,ali je kvalitetan.Uz njega sam dobio i software bundle:Corel Painter Essentials 4,ArtRage 3 Studio Pro,Adobe Photoshop Elements 8,Bamboo Explore 1.2 i Bamboo Scribe 3.2.
Evo malo obicnog 3-D look teksta, 15 minuta rada. Malo me PS počeo zanimat pa se sam pokušavam naučit, dakle bez tutoriala, uvjek sam bio samouk...
Ovo je 15-ak minuta rad dok sam čavrljao s frendicom (da, s Teicom) pa da je malo usrećim :D
Malo sam googlao o tabletima jer nisam imao prilike koristiti ih. Svakako razmatram kupnju (doduše za nekih 500-tinjak kn neki Genius što je dovoljno za amatersko crtanje), pa kroz koji mjesec...
Malo sam googlao o tabletima jer nisam imao prilike koristiti ih. Svakako razmatram kupnju (doduše za nekih 500-tinjak kn neki Genius što je dovoljno za amatersko crtanje), pa kroz koji mjesec...
Ovako stvari stoje - Genius kakav god kupiš, onaj od 200 i onaj od 500 kuna, nećeš vidjeti razlike, jednostavno to nije tablet ni za amatersko crtanje a kamoli što drugo!
Wacom i Wacom i Wacom ...
@ Buller i eterna luchar
Hvala na savjetima. Pošto sam se ranije često opekao sa jeftinim stvarima (kao što su Vivax, MS i sl.) svakako ću razmotriti Wacom. Mislim da je bolje pričekati koji mjesec i kupiti nešto kvalitetnije. Dok gledam samo software koji se dobije uz wacomov tablet već to može povratiti barem polovicu uloženog novca.
@ Buller i eterna luchar
Hvala na savjetima. Pošto sam se ranije često opekao sa jeftinim stvarima (kao što su Vivax, MS i sl.) svakako ću razmotriti Wacom. Mislim da je bolje pričekati koji mjesec i kupiti nešto kvalitetnije. Dok gledam samo software koji se dobije uz wacomov tablet već to može povratiti barem polovicu uloženog novca.
Da, vidio si koje je programe dobio dncrmt uz Wacomov tablet, još to je neki jeftiniji model, stoga mislim da se uz skuplji (Medium Pen 'n Touch ili neki drugi) dobije još nekog "gratis" softvera, no možda se varam ... :))
Kod ovih Geniusovih ili ostalih uvijek nešto otkaže, više ćeš dati na popravak (ako se može i popraviti uopće) nego na tablet... Sve u svemu ostali su loši tableti, najbolji je Wacomov ...
Ovako stvari stoje - Genius kakav god kupiš, onaj od 200 i onaj od 500 kuna, nećeš vidjeti razlike, jednostavno to nije tablet ni za amatersko crtanje a kamoli što drugo!
malo ot: 4uckeru, si to ti?
zbog tog i pitam :D
@ Buller i eterna luchar
Ja nikad prije nisam radio sa tabletima,ali sam vidio Geniusove tablete po nekakvim katalozima koje dobiješ uz novine.Nisam htio riskirati jer tko zna kakvi su,a za Wacom sam čuo samo pohvale i koriste ga i profesionalci i amateri.Zato sam odriješio kesu i kupio Wacom.U ovih nekoliko sati što sam ga koristio,super sam zadovoljan.
malo ot: 4uckeru, si to ti?
Jesam :))
;)
Evo dvije ali rađeno je u Gimpu.
Onaj orao, ptica ili što već mi se ne uklapa nekako, a ova druga, dobra zamisao samo mi se malo čini nedorađeno...
Točnije, nekako previše "zblurani" rubovi oko "životinjice" ... :S
Sav body brushan zajedno sa reflekcijama, dizajn moj. Nadam se da valja
Baš se ne razumijem u industrijski dizajn i crteže automobila, ali mi izgleda kao dosta truda, a završni rezultat je jako dobar.
Sav body brushan zajedno sa reflekcijama, dizajn moj. Nadam se da valja
Baš se ne razumijem u industrijski dizajn i crteže automobila, ali mi izgleda kao dosta truda, a završni rezultat je jako dobar.
je tak je xd
e ljudi..jel ima nekakva skola ili posao da se moze raditi kao photomontazer ? ...za neku tvrtku ili slicno..pitam čisto informativno
jedna brzinska :D falia san sjenu :D
Sjena je EPIC...jesi me nasmijao
e ljudi..jel ima nekakva skola ili posao da se moze raditi kao photomontazer ? ...za neku tvrtku ili slicno..pitam čisto informativno
Ako si nadaren i uporan te završiš nekoliko kvalitetnih tečajeva postoje šanse da nakon nekoliko godina strpljivog rada i usavršavanja dobiješ kakav poslić. Pa opet godine rada, truda i usavršavanja da počneš pomalo samostalno uspijevati u poslu. Tu ti je konkurencija velika i tek manji dio najboljih dobiju veće i isplative poslove, dok se ostatak međusobno trga za ostatak kolača. Tako ti je u većini takvih poslova. Moraš dati 200% od sebe da bi uspio u tome i biti uporan godinama. Karijera se ne gradi preko noći.
Ako si nadaren i uporan te završiš nekoliko kvalitetnih tečajeva postoje šanse da nakon nekoliko godina strpljivog rada i usavršavanja dobiješ kakav poslić. Pa opet godine rada, truda i usavršavanja da počneš pomalo samostalno uspijevati u poslu. Tu ti je konkurencija velika i tek manji dio najboljih dobiju veće i isplative poslove, dok se ostatak međusobno trga za ostatak kolača. Tako ti je u većini takvih poslova. Moraš dati 200% od sebe da bi uspio u tome i biti uporan godinama. Karijera se ne gradi preko noći.
znam, ali jel prvo treba zavrsiti neku grafičku skolu ili slično ? ..radim u photoshopu oko 5 godina..naravno, ne kazem da rasturam najbolje, ali mislim da bi se mogao naci u tom poslu jednog dana..nije vazno koliko je novca u pitanju plaće..samo da radim to