Out of memory i corel x5

poruka: 9
|
čitano: 4.613
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Out of memory i corel x5

Imam četvojezgrenog intela, 4 gb memorije, win 7 64x, corel x5 i kad uvučem u corel eps fajl od 34 mb sa puno objekata u sebi nakon par minuta rada mi samo izbaci out of memori. Swap file sam stavio na neograničeno, ram bude zauzet oko 2,9 gb. Jel ima netko ideju u čemu je problem i kako ovo riješiti.

Poslije jebanja nema kajanja.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Out of memory i corel x5

Taj file koji ubaciš, dali su objekti čisti vektor ili ima nekih slika u .jpg ili drugom formatu ????

im not a hacker im a security professional

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Out of memory i corel x5

Vektori, samo ima ih doslovno tisuće.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 21:37 (kovaos).
15 godina
neaktivan
Out of memory i corel x5

Citao sam sad malo na Corel forumu oko ovog problema, izgleda da ti nema lijeka za to file ti je prevelik i ima u sebi previše objekata, Corel ne moze obraditi i zato se sruši. Jedino što ti preostaje je da otvoriš cjeli crtez oznacis jedan dio i kopiras ga u novi dokument, obradis i spremiš, tako za svaki dio. Kad sve obradiš, otvaras dokument po dokument i kopiras dio po dio u jedan dokument, sve posložiš i spremiš. Nadam se da si shvatio ovaj zadnji dio jer ja nisam a napisao sam ga.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To bi i ja napravio da ga uopće mogu importirat u corel. Jedna curica će biti jako tužna jer neće dobit leptire na zid. Je...m ti corel. Hvala na pomoći.

16 godina

-Corel je 32 ili 64?

-32bit app može koristiti max 2GB (1.7-2) bez obzira na OS i RAM. Rješenje u 64bit verziji Corela.

-File od 34MB neznači ništa, u radu ga se dekompresira. Tad zauzima stvarno potrebnu memoriju (pogotovo ferlaufi i rasterizacija na par tisuća dpia u CMYKu...). Za usporedbu A4 @ 300dpi je cca 25MB u TIFFu, možeš ga stisnuti u jpeg na 1MB ali i dalje je potrebno toliko u radu. Pa kad se dignu rezolucije... nebo je granica.

Povećavanje swapa bi (i da ga OS koristi) bilo beskorisno za normalan rad (sporo). Po količini 2.9 matematika je jasna, cca 1GB standardno koriste windowsi...

Rješenje ili 64 app ili rasteriziraj u nekim realnim postavkama, smanjiti dpi, layere itd. (ne gledajući file nego RAM) Photoshop možda pomogne (u dnu size).

-edit: hmmm, leptirići? Ako je to rađeno u konkurentnim programima (Adobe), vrlo česti su problemi s otvaranjem. Pokušaj s Ilustratorom (što li se sad koristi..??)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 22:02 (ihush).
15 godina
neaktivan
kovaos kaže...

Imam četvojezgrenog intela, 4 gb memorije, win 7 64x, corel x5 i kad uvučem u corel eps fajl od 34 mb sa puno objekata u sebi nakon par minuta rada mi samo izbaci out of memori. Swap file sam stavio na neograničeno, ram bude zauzet oko 2,9 gb. Jel ima netko ideju u čemu je problem i kako ovo riješiti.

Probaj isti eps povući u Ilustrator.. Možda nebude probelema a trebalo bi se dati editirati.. Ovisi od file-a.

15 godina
neaktivan
network kaže...

Citao sam sad malo na Corel forumu oko ovog problema, izgleda da ti nema lijeka za to file ti je prevelik i ima u sebi previše objekata, Corel ne moze obraditi i zato se sruši. Jedino što ti preostaje je da otvoriš cjeli crtez oznacis jedan dio i kopiras ga u novi dokument, obradis i spremiš, tako za svaki dio. Kad sve obradiš, otvaras dokument po dokument i kopiras dio po dio u jedan dokument, sve posložiš i spremiš. Nadam se da si shvatio ovaj zadnji dio jer ja nisam a napisao sam ga.

boze svasta. corel sve moze obraditi. kakvo lupetanje.

1. decko ima 4 gb memorije, a windowsi 7 samo za osnovni rad trose 1,05 GB, dok XP trosi do 400 mb memorije

2. sto su krivulje kompleksnije, odnosno objekti to je i zauzece memorije vece. sto znaci da vektori su obicne matematicke funkcije (formule) i ako ih je malo fleksibilniji su od rastera, medjutim ako ih je milijarda onda trebas i znatno vise memorije da bi ih racunalo moglo obraditi i to nema veze sa corelom. s obzirom da ima decko windows 7 i vec u startu je izgubio jedan cijeli gigabajt radne memorije ostaje mu odprilike kada uracunas sve ostale aplikacije oko 2.5 GB radne memorije ili manje. sto je nedovoljno za vektorski fajl od 35 MB-a.

3. uvijek moze vektore prebaciti u pdf. i kroz pdf ga otvoriti u corelu kao vektor fajl.

4. sljedeca stvar je kao sto je vec netko napisao otvoriti ga s aillustratorom koji je optimiziraniji i ima bolju podrsku te ga prebaciti u .ai format do verzije 7 te ga potom onda kao .ai otvoriti u corelu bez problema.

5. dosta ljudi koji vadi u .eps format ne zna optimizirati i kompresirati fajlu i onda se dogadja ovo sto s ei autoru dogodilo, da ti pojede svu memoriju.

6. windows vista i windows 7 nisu za one koji imaju ispod 5gb rama. jer oba osa su neoptimizirana i zderu memorije ko blesavi. ako vec zelite 64 bitne windowse idite na xp.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 19:55 (Rabenbal).
15 godina
neaktivan
Out of memory i corel x5

Napravio sam mu to odmah taj dan, otvorio u Illustratoru izbrisao što nije bilo potrebno, napravio export u .pdf i .cdr i poslao. 

2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice