Graficka obrada - savjet

poruka: 11
|
čitano: 2.129
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Graficka obrada - savjet
Zanima me sljedece.radim katalog s odredenim prozvodima. Problem je sljedeci,obradim sliku u gimpu i snimim ju u png formatu. Nakon toga ju stavljam u inkscape i kad snimim u pdf format neke slike dobiju crni obrub i opcenito izgube na kvaliteti.kako rijesiti problem?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Graficka obrada - savjet
vlatko kaže...
Zanima me sljedece.radim katalog s odredenim prozvodima. Problem je sljedeci,obradim sliku u gimpu i snimim ju u png formatu. Nakon toga ju stavljam u inkscape i kad snimim u pdf format neke slike dobiju crni obrub i opcenito izgube na kvaliteti.kako rijesiti problem?

Poigraj se postavkama exporta u .PDF format. Ne koristim niti inkscape niti gimp, no bitna ti je rezolucija exportanog .PNG, alpha channel i naravno broj boja. Znam da inkscape ima određena ograničenja po pitanju rezolucije, tako da nikad nisam niti ozbiljnije koristio.

11 godina
neaktivan

Probaj jpg ako ti netreba prozirna pozadina, onda probaj gif. Probaj neki drugi format i pogledaj si postavke u inkspace-u nekoristim te alate, al obično je tu problem.

17 godina
neaktivan
Graficka obrada - savjet

Katalog za print? Nemoj ni koristit PNG jer nije nikako prikladan format.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Graficka obrada - savjet

Hvala na savjetima.katalog je manje više gotov.

Sad imam jedan drugi problem.

Trebaju slike bit u cmyku a kod mene su u rgb.

Zanima me kako najjednostavnije ih prebacit u cmyk?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Tto se radi kada postavljaš dokument. Trebo bi imat negdje u postavkama da prebaciš iz RGB-a u CMYK obično je pod edite negdje priddnu. Samo se veseli ponovnoj izradi plakata jel će ti to totalno promjeniti boje.

17 godina
neaktivan
WebDev kaže...

Tto se radi kada postavljaš dokument. Trebo bi imat negdje u postavkama da prebaciš iz RGB-a u CMYK obično je pod edite negdje priddnu. Samo se veseli ponovnoj izradi plakata jel će ti to totalno promjeniti boje.

Ne podržava inkscape cmyk boje,tj. nema opcije u postavkama kod spremanja u pdf ili neki drugi format.

A kod importanja svg datoteka u scribus nastaje problem sa nekompatibilnošću.

Koliko vidim nema kvalitetnog riješenja za ovaj problem.

11 godina
protjeran
Graficka obrada - savjet

Možda da probaš nabavit photoshop i tam prebacit?

Prije nego se regate na bubblews kontaktirajte me na PP

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ma rijesio sam problem sa illustratorom. Ali to je nije rijesenje.nema smisla da radim sce u inkscapeu pa onda eksportiram sa drugim softverom. Nazalost tako je.
11 godina
neaktivan
vlatko kaže...
Ma rijesio sam problem sa illustratorom. Ali to je nije rijesenje.nema smisla da radim sce u inkscapeu pa onda eksportiram sa drugim softverom. Nazalost tako je.

Zašto ne koristiš ilustartor?Kad ga već imaš?

17 godina
neaktivan
Nemam Illustrator,to je rijeseno u tiskari. A piratski softver izbjegavam sto vise mogu.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice