Prijatelj je trener kondicijske pripreme, pa mu treba neki program (ako za to uopće ima namjenski program) za crtanje vježbi. Znači treba manipulirat jednostavnim likom čovjeka, pomjerit ruku, nogu i slično da bi mogao demonstrirati kako se treba vježba izvoditi. Znam da se to može radit s Photoshopom, Illustratorom, Corelom i sličnim programima, ali ima li nešto jednostavnije?
Crtanje vježbi za tijelo
- poruka: 7
- |
- čitano: 2.951
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Photoshop CS5 i Puppet Warp opcija. http://www.adobe.com/products/photoshop/features.html#content-dotcom-en-feature-photoshop-puppet-warp4
Ja bih tako radio, ali problem je što on baš i nije informatički potkovan :) Mislio sam da ima možda neki jednostavniji programčić namijenjen baš za takve stvari. Ne mora bit free...
Jednostavno, brzo i jeftino: fotić i stativ i nek slika sam sebe; po mogućnosti nek stoji iza bijelog zida da je lakše razlučiti pojedine dijelove tijela. A kasnije, ako želi, može se to jednostavno stilizirat u Photoshopu sa par jednostavnih filtera... Stvarno ne vidim razlog zašto komplicirat, ako može sam stat u željenu pozu i narihtat tajmer na fotiću i za 15 sec ima gotovu sliku.
Jednostavno, brzo i jeftino: fotić i stativ i nek slika sam sebe; po mogućnosti nek stoji iza bijelog zida da je lakše razlučiti pojedine dijelove tijela. A kasnije, ako želi, može se to jednostavno stilizirat u Photoshopu sa par jednostavnih filtera... Stvarno ne vidim razlog zašto komplicirat, ako može sam stat u željenu pozu i narihtat tajmer na fotiću i za 15 sec ima gotovu sliku.
I to je jedna solucija, vjerojatno najednostavnija ... Problem je što je malo teško slikat sam sebe, još ako nemaš dobar aparat i osvjetljenje gotovo je nemoguće dobit dobre slike, ali da, i to je mogućnost ako ne bude šta pametnije...
I to je jedna solucija, vjerojatno najednostavnija ... Problem je što je malo teško slikat sam sebe, još ako nemaš dobar aparat i osvjetljenje gotovo je nemoguće dobit dobre slike, ali da, i to je mogućnost ako ne bude šta pametnije...
Ma, da se to jednostavno; postavi stativ i fotić (imaš stativa za 200 kn), kupi jedan halogeni reflektor:
i ispred njega stavi bijelu plahtu (ne direktno na njega da se plahta ne zapali), da dobije difuzno svjetlo, a na podu si označi di treba stajat (napravi par testnih slika). A onda samo narihta tajmer na fotiću, postavi se u pozu i slika... Ili zamoli nekoga da ga poslika; pripremi si u naprijed koje mu sve poze trebaju i odrade to za 15-20 min.
P.S. ovakvih "do it your self" videa se može nać na YT hrpetina:
Zanimljiva ideja, reću mu da proba tako. Hvala na savjetu.