Alternativa za AutoCAD

poruka: 17
|
čitano: 31.387
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Alternativa za AutoCAD

pozdravljam sve dragi Bugovci ^^
naime, radim u jednoj arhitektonskoj firmi

posto odjednom ovdje vlada totalni kaos u vezi piratskog softwarea

pa ako nije problem da mi napisete par alternativa za AutoCAD
da nije velika cijena, ili ako je besplatan jos bolje

srdacan pozdrav svima i unaprijed hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Alternativa za AutoCAD

Neces naci ni jedan besplatan sa licencom za komercijalnu upotrebu. Od jeftinijih alternativa najcesce se koriste ZwCAD i ProgeCAD.

S obzirom da tek kupujete software razmislite o nekom BIM alatu (Revit, ArchiCAD, Allplan), isplati se.

2 0 hvala 1
13 godina
Re: Alternativa za AutoCAD

U tvrti u kojoj sam bio njega su koristili.

Ovaj ti je među boljima od besplatnih:http://www.3ds.com/products/draftsight/free-cad-software/ .

13 godina
neaktivan
Alternativa za AutoCAD

zahvaljujem
izgleda da cemo morati kupiti software ipak

iako sam predlagao da se zicamo sa portable cadom na USBu pa sve drzimo na USBu i budu racunala posve cista
al et
dilema je izmedju ProgeCAD 2011 i AutoCAD 2012 

na ebayu ima povoljnih cijena za autocad 12 - cca 700 $

0 0 hvala 0
15 godina
Alternativa za AutoCAD

Caka ti je u tome što ne možeš kupit AutoCAD na ebayu (niti igdje drugdje van Hrvatske) i registrirat ga na firmu kojoj je sjedište u Hrvatskoj ni pod razno (mislim na Autodeskov AutoCAD, za druge ne znam), znači moraš ga strogo kupit kod jednog od Autodesk Resselera u Hrvatskoj a to je onda daleko više od 700 USD, osim ako ne misliš na AutoCAD LT koji je svejedno više od 700 USD i s njime možeš crtat samo 2D - Ako se odlučite za tu varijantu preporučam StudioARS zbog stvarno odlične podrške a cijena je kod svih ista...

S druge strane ProgeCAD košta oko 15 puta manje nego puni Autodeskov AutoCAD i više od 4 puta manje nego AutoCAD LT a s njime se može crtati i 3D... Ako te zanima ta varijanta možeš se meni obratit putem PM-a...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 23:37 (deya100).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Alternativa za AutoCAD

Da ne otvaram novu temu pitati ću ovdje.

Treba nam u firmi neka alternativa za autocad. Ne mora biti besplatna.

Ako netko koristi neku alternativu tipa zwcad i progecad ili neku treću, neka napiše neke prednosti i svoje iskustvo.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 8:39 (amater_2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Ako netko koristi neku alternativu tipa zwcad i progecad ili neku treću, neka napiše neke prednosti i svoje iskustvo.

Hvala.

2D ili 3D?

Ako je 2D onda ti je najbolji izbor DraftSight. Što se tiče alternativa baziranih na IntelliCAD-u nisam pretjerano oduševljen. Pošto radim s vanjskim referencama (ponekad i s desetak) i velikim fileovima uvijek sam imao problema bilo s radom u istima bilo s čitljivošću filea na AutoCAD platformi.

Nekolicina arhitekata s kojima surađujem koristi Archicad i Nemetschek. Oba su objektno orjentirana i nativno 3D.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
mario.L_hr kaže...
amater_2 kaže...

Hvala.

2D ili 3D?

Ako je 2D onda ti je najbolji izbor DraftSight. Što se tiče alternativa baziranih na IntelliCAD-u nisam pretjerano oduševljen. Pošto radim s vanjskim referencama (ponekad i s desetak) i velikim fileovima uvijek sam imao problema bilo s radom u istima bilo s čitljivošću filea na AutoCAD platformi.

Nekolicina arhitekata s kojima surađujem koristi Archicad i Nemetschek. Oba su objektno orjentirana i nativno 3D.

Hvala mario.

DraftSight ne bi jer je ipak ograničen u nekim stvarima. E sad, archicad i nemetschek ne bi (razlog cijena i prilagodba na drugačiji rad) mada  ja osobno bi radio u archicadu.
Triba nam isključivo autocad alternativa ( da je što sličniji acadu) jer dok se kolege priviknu na drugi software izgubili bi više nego što bi dobili a i mene bi ispilali za popi*diti.

2D ili 3D?  Neka ipak ima mogućnost 3D-a.

IntelliCAD ispada iz opcije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 9:38 (amater_2).
14 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Hvala mario.

DraftSight ne bi jer je ipak ograničen u nekim stvarima. E sad, archicad i nemetschek ne bi (razlog cijena i prilagodba na drugačiji rad) mada  ja osobno bi radio u archicadu.
Triba nam isključivo autocad alternativa ( da je što sličniji acadu) jer dok se kolege priviknu na drugi software izgubili bi više nego što bi dobili a i mene bi ispilali za popi*diti.

2D ili 3D?  Neka ipak ima mogućnost 3D-a.

IntelliCAD ispada iz opcije.

Na Inteli CAD-u su ti bazirane manje više sve ove alternative, barem one koje su meni slali na testiranje.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
Alternativa za AutoCAD

Znači sve je bazirano na ICAD-u?

Onda njisar....

Radi se o tome da nas ima puno u uredu i sad prelazimo na legalni software i na nekih 7 računala možemo staviti neku acad alternativu.

A Autocad, archicad i nem. su nam skupi čak i u pretplati. Pa bi pokušali uzeti barem za sad ovih 7 licenci.

Da napomenem da nitko od ovih 7 ne koristi više od 10% mogućnosti autocad-a stoga nebi bilo teško prići na neku alternativu.

Dali tko radi u bricscadu?

Ne izgleda loše.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 12:12 (amater_2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Oprostite za off*topic

Jel mi moze neko pomoci malo oko glavnog projekta kuće, sve je nacrtano samo neznam kojom debljinom idu koje linije i što se kotira unutarnjim kotama u presjeku građevine ?

Edit: Ja sam srednjoškolac

Edit 2.6.2012 : Glavni projekt sam sredio i predao dobro je proslo. Puno hvala forumašu "amater_2" koji mi je poslao jedan gotov gl. projekt. 
             Sad bih trebao ako netko ima ili moze poslati izvedbeni projekt bilo kakve građevine, unaprijed hvala!  

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 20:38 (tony THE Noob).
16 godina

bump

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
13 godina
neaktivan
Alternativa za AutoCAD

Pozdravljam susjede, evo novi CAD iz Bosne: http://www.babacad.com 100% besplatan, bez ikakvih registracija i sličnih maltretiranja. Osnovni format za razmjenu sa ostalim CAD softverima je DXF. Može se probati prva test verzija sa osnovnim draw funkcijama koja čak uključuje i pravljenje i insert blokova, hatch i rad sa georeferenciranim tif rasterima. Uskoro (nadam se krajem ljeta) planirano je još mnogo toga. Npr. svi modify alati, svi tipovi dimenzioniranja, možda čak i 3D. Sve buduće verzije će takođe biti potpuno besplatne. Sva pitanja šaljite na support mail na home site-u.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao jedno od profesionalnih ali cijenom pristupačnih alternativa AutoCAD-u preporučio bi „ARES“– Graebert.  Radi se o programerskoj kući iz germanije koja trideset godina razvija ovaj software. Kad koristite ovaj program nemožete se oteti dojmu da se radi o bezobraznoj kopiji AutoCAD-a.  Naravno potpuno je kompatibilan sa Cad-om.  Evo glavnih karakteristika:

Key features of ARES include:

• DWG native format - Graebert is a founding member of the Open Design Alliance and sits on the Board of Directors.  ARES supports DWG Import (2.x -> 2009), Export (12->2009) and DWG 2009 Native format (DWG 2010 support coming in 2nd Quarter, 2010)
  • AutoCAD-compatible command line and scripts
  • More than 400 new commands
  • Drawing recovery
  • Latest ACIS 3D modeling support
  • I/O Support for DWG 2.5 -> 2009, DWF, SAT, WMF, SLD, ESRI & SHP
  • Exceptional print capabilities, including PDF, Raster & SVG
  • UI optimized for each native operating system as well as an XML-based, fully customizable UI with a built-in designer
  • Widest range of programming I/O support, including Lisp, C, Delphi, COM, .net (C#, VB.net), C++ and VSTA

Koristio sam shareware verziju dvadesetak dana u realnim radnim uvjetima (konstrukcija ambalaže – kartonskih kutija i strojarstvo) i apsolutno me osvojio jer je intuitivan i gotovo istovjetan Acad-u što znači da će prijelaz sa Acad-a biti potpuno bezbolan. Komande se vrlo brzo izvršavaju a za cijelo vrijeme korištenja nisam našao nikakvu falingu u odnosu na AutoCAD. Ima i veliku biblioteku simbola odnosno gotovih blokova sa raznih područja a nakon kupnje imate on-line pristup zalihama blokova.

Redovna cijena je 495Eura ali jednom godišnje (pred kraj godine) u trajanju od mjesec dana imaju akcijsku ponudu u pola cijene (249E).

Probajte sami shareware verziju,  sa  http://www.graebert.com/en/cad/ares .

15 godina
neaktivan
Alternativa za AutoCAD

Malo da obnovim themu:

Mi smo kupili licence za ZwCAD.

Iskustvo: Uglavnom radimo sa 2D crtežima i tu nismo imali problema.

Može crtati i u 3D, ali nisam isprobao tu mogućnost.

Verzija 2012 SP1 imala je problem sa radom IMAGE-a, ali sa verzijom 2012 SP2 su to riješili. Jedino što moram kada insertiram "image", prije taj "image" učitati u Windows-ovom Paint. U Paintu ga spremim (save) u isti format, npr. .jpg, i tada se pravilno učita u nacrt taj image "sa bijelom" a ne sa "crnom" podlogom.

Nisam probao najnoviju verziju 2014, ali su vjerojatno i to ispravili.

Da, i da ne zaboravim u meniju u "Options" se može odabrati opcija da "menu" izgleda moderno sa trakicama "ribbons" ili klasično "classic" koji i ja koristim, a dobar je za one koji ne žele mijenjati način pristupa naredbama. 

Pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 14:08 (Tiger).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tiger kaže...

Malo da obnovim themu:

Ima još alternativa koji sve više napreduju u funkcionalnosti

- progeCAD

- GstarCAD

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
17 godina
neaktivan
IvanC kaže...
Tiger kaže...

Malo da obnovim themu:

Ima još alternativa koji sve više napreduju u funkcionalnosti

- progeCAD

- GstarCAD

Pozdrav, da se priključim temi, kod nas u Markiva projekt smo prešli na 4MCAD i definitifno moram priznati da smo zadovoljni. Bitni su nam dinamički blokovi. Pitali smo ih kako da ih ubacimo u GstarCAD i sviđa mi se njihova podrška , ne samo da su odogovrili razumljivo nego i snimili video kako importirati {#} .

Malo je bilo u početku problema sa lispovima, ali su uspješno rješeni, u svakom slučaju preporuka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2021 22:22 (komir).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice