XFX HD4890 vs. XFX GTX 275

poruka: 11
|
čitano: 1.336
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle, nisam nesto dobar u ovom pa trebam vasu pomoc :D

Konfiguracija:

Intel Q8400 @ 3,8 GHz ~ SCYTHE Kabuto

2x2 GB RAM Corsair

ASUS P5Q Turbo

500 GB HDD

22" Samsung Monitor

Dilema je dosta velika, vidim da je hd-ovka dosta bolja sto se tice memory i gpu clocka, al cesto imaju problema sa driverima i hladenjem (iako se driveri poboljsavaju), ali sam dobio par savjeta da je gtx-ica konstantnija u igri tj. ima konstantniji FPS, a planiram igrat CoD2, CoD4, CoD: Modern Warfare 2 i jos par manje zahtjevnik igara usput..

Nisam neki fan "bling-bling" grafike, pa cu na cod serijalima iskljucit sve efekte osim texture koja je na extra i drzat na 1680x1050 rezoluciji.

Znaci (koliko sam upucen) ati ima nesto vise fps-a ali stalno pada, hladnjak i driveri nisu dobri, dok s druge strane na cod serijalima nvidia ima bolje rezultate i nema problema sa driverima..

Po meni ja bi iso na gtx-icu, s tim da su obe od xfx-a koji se stvarno dokazao kao vodeci proizvodjac..

Eto hvala, cilj mi je 250 lock na cod4 (ide i preko) a konfa ce trajat 3 godine, s tim da cu nadopunjavat ram-e.

Savjetujteee ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima dosta ovakvih tema na forumu.Ukratko,kupi jeftiniju ili onu koja ima dužu garanciju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije bas da si mi pomogao.. :D

pa radje uzmem skuplju nego jeftiniju, razlika je 200 kn

savjetujte pls

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: XFX HD4890 vs. XFX GTX 275
weirdeq kaže...

Nije bas da si mi pomogao.. :D

pa radje uzmem skuplju nego jeftiniju, razlika je 200 kn

savjetujte pls

Ajd ja cu: Razlika u FPSima ti je bolja kod GTXice, manje se grije i manje trosi, 4890 drci nakon 2 sata igranja k'o da meljes eksere...

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
15 godina

Uzmi GTX275, imat ćeš manje problema.

Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
hvala, znaci gtx ipak.. thx na pomoci.

btw, po vasem misljenju, hoce li q8400 dosec 3,8 sa scythe kabutom, racunajuci da nije losa verzija proca
17 godina
weirdeq kaže...

btw, po vasem misljenju, hoce li q8400 dosec 3,8 sa scythe kabutom, racunajuci da nije losa verzija proca

Hoće, ali pazi na temperaturu. Ako je previsoka smanji frekvenciju i voltažu.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
weirdeq kaže...

Hoce... Ali ja bih kupio Scythe Mugen II...:D skuplji je ali...:D

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
15 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Hoce... Ali ja bih kupio Scythe Mugen II...:D skuplji je ali...:D

Da, al nema tog u adm-a :D ja sam totalni njub za spajanje kulera i proca tako da..

ma nema veze ako ne uspije idem na 3,6 sa kabutom

thx na pomoci!

16 godina
neaktivan

Ja imam Sapphireovu HD4890 od 1GB i ništa ne drči niti krči niti išta slično to su gluposti ako je na jednom modelu greška n znači da su sve takve...

Sad za preformanse nebih htio filozofirat kao što ti je neko rekao imaš puno tema ovakvih i usporedbi po netu pa se sam uvjeri jer u ovakvim temama uvijek imaš fanove kartica tak da ćeš teško dobit realnu sliku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
warhed kaže...

Ima dosta ovakvih tema na forumu.Ukratko,kupi jeftiniju ili onu koja ima dužu garanciju.

Slažem se sa warhedom u potpunosti...Cool Imaš puno reviewa po internetu pa sakupi malo snage i provjeri. U biti kartice su istoga ranga, a ja bih tu preporučio onu s manjom cijenom, boljim hladjenjem i dužom garancijom!!! Ako baš hoćeš subjektivno mišljenje uzmi si HD4890 jer ima više memorije i bržu DDR5 memoriju... Memorija će biti presudna u budućnosti gaminga. Ja već imam HD4870 sa 1GB i iskoristio sam tu memoriju u Crysisu. Iako kod mene igram na 1680x1050 rezoluciji ta igra traži i gladna je za VRAM-om. Tako će i nadolazeće igre bit. Ako ne i već sljedeće igre najavljene za jesen 2009.

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice