Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.786
|
čitano: 6.886.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Vodič za odabir grafičke kartice
1995matej kaže...

za 1000 kn uzmite ge force gts 250 1gb, ja sam uzeo i vrtim cod4 an maximumu,sa svim detaljima i sjenama

To je zato što igraš na 17 inćnom monitoru,netko sa gts 250 na 22/24 inćnom monitoru će morati staviti sve na midium ako misli igrat na najvišoj rezoluciji monitora ili smanjit rezoluciju pa sve na high...

15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Ja ti sa gt220 vrtim cod4 sa svime na max..i sjene i ostalo...isto tak i cod6

al to je zbog rezolucije  1360x768

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 14:04 (gavran).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koju uzeti Ati 5850 1GB ili BFG GTX285 ocx 1GB???

Bišć@n
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 14:18 (Biscan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Naravno da HD5850, sad kad su izašli novi driveri pobjeđuje ju za oko 10 fps-ova ovisno o igri, uglavnom jača je.

K tome se bolje OC-a  jer je hladna, troši manje struje, podržava DX11, podržava Eyefinity, iako to vjerovatno nećeš iskoristiti

Također mislim da je puno ljepša Cool

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
15 godina
neaktivan
Zvonimir Zubić kaže...

Naravno da HD5850, sad kad su izašli novi driveri pobjeđuje ju za oko 10 fps-ova ovisno o igri, uglavnom jača je.

K tome se bolje OC-a  jer je hladna, troši manje struje, podržava DX11, podržava Eyefinity, iako to vjerovatno nećeš iskoristiti

tenk ju :) ima li jos neko kakvo misljenje??

Bišć@n
16 godina
neaktivan
Biscan kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

tenk ju :) ima li jos neko kakvo misljenje??

Možeš još malo razmisliti o GTX465 (ako ti treba CUDA,Pissx-ono čudo) iako je po meni HD5850 bolji izbor.

Trebat ćeš još malo OC-ati svog Quada-3 ghz

17 godina
pod009 kaže...

Možeš još malo razmisliti o GTX465 (ako ti treba CUDA,Pissx-ono čudo) iako je po meni HD5850 bolji izbor.

Trebat ćeš još malo OC-ati svog Quada-3 ghz

HD5850, ta GTX465 neće biti dobra pogotovo ako naši trgovci nabiju nerealnu cijenu.

GTX465 ima 200W TDP,a u globalu slabija od HD5850. Mislim da HD5850 itekako ima veći OC potencijal na zraku.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 15:23 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

Pozdrav!.Šta mislite o ovom procesoru i grafi:CPU Deskop Phenom || X4 955 (3.2GHz,8MB,125W,AM3) box black edition
Grafička kartica Sapphire PCI-E ATI Radeon HD5850,1GB GDDR5,HDMI,2XDVI,,DP
Napajanje 520W Seasonic SS-520GB
Smijeh

Respect!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DoDSrcolomac kaže...

Pozdrav!.Šta mislite o ovom procesoru i grafi:CPU Deskop Phenom || X4 955 (3.2GHz,8MB,125W,AM3) box black edition
Grafička kartica Sapphire PCI-E ATI Radeon HD5850,1GB GDDR5,HDMI,2XDVI,,DP
Napajanje 520W Seasonic SS-520GB
Smijeh

odlično, uzmi

15 godina
neaktivan

Pozdrav!. Treba mi nova graficka kartica ali neznam koju da uzmem.Trazim nesto od 500 do 1500 kn,primarna svrha bit ce igranje.

Moja konfiguracija je AMD athlon 3800+ dual core ,3gb rama,nvidia 7600gt,gigybyte infinity NF ultra II -m2 maticna,250 gb hd+500gb hd,corsair power 400 w,LG flatron w2220p (1680X1050).Znaci mora biti dovoljno jako da mogu igrat na ovoj rezoluciji sadasnje igre npr. cod modern warfare2 na high sve(trenutno mi na 7600gt na high texture,sve ostalo off 25-30fps na 1680x1050)

ivant
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jesi siguran da je matična gigabyte, a ne dfi? Oc-aj cpu (2.6 ghz i više) ili nabavi novi i uzmi nešto tipa hd4850/gts250/hd5750 jer cpu pri toj rezi ima manje značenje
15 godina
neaktivan

da maticna je dfi infinity nf ultra-m2 ali da mi ostane isti proc sta bih preporucio samo da je jace od ove graficke.Zna li netko di mogu kupit jaci proc za moju maticnu,podrzava mi ove procesore http://www.cpu-upgrade.com/mb-DFI/INFINITY_NF_ULTRAII-M2.html

ivant
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 17:21 (ivant1309).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivant1309 kaže...

da maticna je dfi infinity nf ultra-m2 ali da mi ostane isti proc sta bih preporucio samo da je jace od ove graficke.Zna li netko di mogu kupit jaci proc za moju maticnu,podrzava mi ove procesore http://www.cpu-upgrade.com/mb-DFI/INFINITY_NF_ULTRAII-M2.html

Možeš probati nabaviti Athlona 6000 i HD5750.

15 godina
neaktivan

Pogledao sam u   cjenicima Hgspota i Vemila i vidim da ga nema cak niti jedan am2 procesor, znali li itko di mogu kupit am2   proc   neki link da mi date

ivant
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 19:52 (ivant1309).
15 godina

Jedna riječ, Njuškaloooo

15 godina
neaktivan

Je li hd5750 puno bolja od hd5670

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da ti je prosječno jača 20 fps, a to je po meni puno. Tj. ovisi od igre do igre, ako imaš 150 fps, onda još dodatnih 20 neće predstavljati razliku. Ako npr. imaš 20 fps, a sa ovom 40fps, bome ćeš osjetiti razliku Namigiva

15 godina
neaktivan

Pa jel mi se onda isplati dat te pare za hd 5750 ??

Meni nije baš previše bitno dali igram na svim detaljima i sve na max..glavno da mi necupka..to me nervira..!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ali opet ovisi od igre do igre, a i šta ti vrijedi da možeš sad sve igrati normalno, kad ono za pola godine ne budeš moga ništa. 200kn ti nije toliko velika razlika u cijenu, još kad tu HD5750 naclockaš bit će ti super.

15 godina
neaktivan

Sta je bolje Gigabyte GF N250GTS, 1GB, GDDR3, 256bit (1.099,00 kn) ili Sapphire Radeon HD5750, 1GB GDDR5, HDMI, 2xDVI, DP(1.169,00 kn)

ivant
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da ti je bolje uzeti HD5750, malo je jača, dobro se OC-a, i veoma malo troši te je hladna.

15 godina

5750 way to go...

PS. Psmtr,gledao sam sad cijene 260GTX,i cijene su skočile u pm!Možda je već bilo pričano o tome,al ok.Baš sam si skupio 300kn i reko ak prodam ovu 4850 za 650kn,dodam tih 300kn,nažicam mamu još 150kn i eto mi GTXice,kad ono,najjeftinije 1500kn?Za te pare prije 5830,ak bi moro uzimat...

15 godina
neaktivan

Zašt bi mijenjao uopće tu graf..

Sigurno igraš sve igrice sve na max..na nekima možda slabije 

ali pametnije ti je pričekati zbog cjene..i zbog igrica koje svako malo traže sve više i više

Ti da kupiš bilo koju jaču graf. od svoje opet ćeš moći igrati sve i ko da sada...samo će ti biti ljepše 

a za par mjeseci če ti bit žao što si uzimo novu graf...

15 godina

Kada smo vec kod cjena grafickih kartica imam u planu uzeti najvjerovatnije ati 5770 no da li mi se isplati malo sackekati odnosno

da li ce cjene padati u dogledno vrjeme? Posto je moja 8800 gts vec zastarjela a otkazuje polakoPlač

http://tridizajn.com/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
thechosenfreak kaže...

Kada smo vec kod cjena grafickih kartica imam u planu uzeti najvjerovatnije ati 5770 no da li mi se isplati malo sackekati odnosno

da li ce cjene padati u dogledno vrjeme? Posto je moja 8800 gts vec zastarjela a otkazuje polakoPlač

ne znam sto ti znaci dogledno vrijeme, ali sumnjam da ati ima razloga snižavati cijene... model GTX 465 je tek izašao i jači je od te kartice, prema tome nvidia će biti konkurentna s nekim drugim modelom kojeg joše nema i biti će skuplji. mislim da ti velikog pada nema do kraja ljeta

16 godina

koju grafu sad uzet do 800kn?? može par preporuka.

i dali bolje uzet 4850 ili gts250 koja je 100kn skuplja??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zanima me koja je razlika između ove tri kartice, i naravno koja je bolja? Ili ima još nekakva bolja od te tri, zanima me HD5770.
Prva   Druga    Treća

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 9:54 (gamer4ever).

0 0 hvala 0
17 godina
gamer4ever kaže...

Zanima me koja je razlika između ove tri kartice, i naravno koja je bolja? Ili ima još nekakva bolja od te tri, zanima me HD5770.
Prva   Druga    Treća

prva ima najbolje hlađenje, ove dvije su iste

15 godina
neaktivan

Ovako zanima me bili zotac gtx 470 mogla stat u CM 322 case?

Jonja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bik kaže...

i dali bolje uzet 4850 ili gts250 koja je 100kn skuplja??

Za cca 800kn, najbolje je ić na HD4850/GTS250. To i sam vidiš. GTS250 je nešto sitno jači, međutim i skuplji. Ja kad sam kupovao, odlučio sam se za ati između te dvije.

Iako, moj bi ti savjet bio da se strpiš i još skupiš koji novčić pa ubodeš nešto jače. Možda HD5770.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice