Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.908.267
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

da podjeljeni su najvise radi hladenja .....  ali ce odradit svoje ...  ako te zanima nesto bolje gledaj  2i pol slot kartice (pa makar sa 2 ventilatora )

naprimjer msi gamin x ima daleko bolje i hladenje i pcb http://prntscr.com/j8lnft

i gigabyt aorus je sa razlogom 50€ skuplji http://prntscr.com/j8lt8n   a extreme verzija i 150€

koliko novaca mislis platit za nju ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2018 17:32 (Giopriest).
8 godina
protjeran
Giopriest kaže...

da podjeljeni su najvise radi hladenja .....  ali ce odradit svoje ...  ako te zanima nesto bolje gledaj  2i pol slot kartice (pa makar sa 2 ventilatora )

naprimjer msi gamin x ima daleko bolje i hladenje i pcb http://prntscr.com/j8lnft

i gigabyt aorus je sa razlogom 50€ skuplji http://prntscr.com/j8lt8n   a extreme verzija i 150€

Msi gaming x je daaaaleko od top modela koji se nude za 1080ti

Nije kartica za izbjegavati, ali ima par modela koji puno bolji po pitanju hlađenja, aorus je jedan od tih

Za ove gica OC mislim da ovaj dezurni nocoiner  kant ima cak dva komada pa ga pitajte review

17 godina
lav1000 kaže...
Giopriest kaže...

Nije kartica za izbjegavati, ali ima par modela koji puno bolji po pitanju hlađenja, aorus je jedan od tih

Za ove gica OC mislim da ovaj dezurni nocoiner  kant ima cak dva komada pa ga pitajte review

Ma gledal rivjue od GB 1080ti OC, i grafa se grije oko 76c u loadu, a i nisam baš nekaj oduševljen komentarima iste..

Našao još jednu Palit, gtx1080ti superjetstream, al taj je rudarila, cca 60 dana, i kolko veli tip, undervoltana, (56c temp.grafe) oko 75% opterećenje, generalno nemre joj niš bit, al eto; nekak mi je draže da su grafe korištene za gejmanje:D

Pa sam tu na vagi sad...

Inače, ova Palit je bolja od GB, bar po pitanju hlađenja, a koko sam čital za GB, vele da zna i zathrottlat..

8 godina
protjeran
zvonac kaže...
lav1000 kaže...
Giopriest kaže...

Ma gledal rivjue od GB 1080ti OC, i grafa se grije oko 76c u loadu, a i nisam baš nekaj oduševljen komentarima iste..

Našao još jednu Palit, gtx1080ti superjetstream, al taj je rudarila, cca 60 dana, i kolko veli tip, undervoltana, (56c temp.grafe) oko 75% opterećenje, generalno nemre joj niš bit, al eto; nekak mi je draže da su grafe korištene za gejmanje:D

Pa sam tu na vagi sad...

Inače, ova Palit je bolja od GB, bar po pitanju hlađenja, a koko sam čital za GB, vele da zna i zathrottlat..

Koliko sam ja skuzio ta giga OC nema ni backplate, ja samo zbog toga to nebi ni u primisli uzeo u obzir, s obzirom na cijenu tog razreda gpu...

Uzmi tu palit ako je ok cijena, vidio sam cak neku trioX za 6k kn, ne znam jel jos na njuski i jel ti stane u kuciste

PS.

Pusti te palite u 3 pm, uzimaj ovo ako ti stane u kuciste

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/nvidia-msi-geforce-gtx-1080-ti-gaming-trio-oglas-24988294

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2018 18:09 (lav1000).
17 godina
lav1000 kaže...
zvonac kaže...
lav1000 kaže...
Giopriest kaže...

Pa sam tu na vagi sad...

Koliko sam ja skuzio ta giga OC nema ni backplate, ja samo zbog toga to nebi ni u primisli uzeo u obzir, s obzirom na cijenu tog razreda gpu...

Uzmi tu palit ako je ok cijena, vidio sam cak neku trioX za 6k kn, ne znam jel jos na njuski i jel ti stane u kuciste

Da, nema backplate, uopće ne kužim, kaj im je došlo.. Palit je jeftinija al je rudarila, MSI je skuplja al je povremeno služila za gejming..

U kućištu ima mjesta na bacanje (RV03)

13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

1 0 hvala 0
17 godina
Ma grafa je nema kaj, samo mi je van budžeta.. A kolko vidim ima dost pregleda, a niko ne kupuje:D

Cijene bi trebale još niže bit, počele su padat, sad ćemo vidit di će se zaustavit..
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
rale7 kaže...

Ma ne budi lud davati skoro 3.000kn za te kartice koje po snazi realno vrijedi od 1.8k do 2k.

Cijene su lagano u padu, ili sacekaj da se to jos stabilizira ili ako bas moras uzimati uzmi jednu od ovih

Klik i klik

Kad će se stabilizirati? Ima li naznaka? Prati li tko ili osluškuje šta se vanka govori? Čekao bi do kraja ljeta kupiti nešto, nisam neki gejmer, ali bi isto kupio nešto da sam par godina miran za tu i tamo igranje WoT i neke strategije. 

12 godina

Pa već polako padaju, npr. prije nekih mjesec - mjesec i pol nisi mogao naci GTX1060 3Gb ispod 2.500kn sad ih ima vec od oko 2.000-2.100kn, GTX1070 nije bilo ispod 4.500kn sad ih ima od 3.600 do 4.000kn svakakvih modela.

11 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Pa već polako padaju, npr. prije nekih mjesec - mjesec i pol nisi mogao naci GTX1060 3Gb ispod 2.500kn sad ih ima vec od oko 2.000-2.100kn, GTX1070 nije bilo ispod 4.500kn sad ih ima od 3.600 do 4.000kn svakakvih modela.

Sve to stoji, ali cijene su još veće nego recimo što su bile u 11 mjesec 2016. godine, a danas je 2018., a ništa još čekat da kriptovalute propadnu, jer praktički ne igram igrice, samo eto želiš nešto uzeti da znaš da je PC spreman haha. 

12 godina

Nisam ja ni napisao da su cijene pale dolje i da su kakve su priej bile nego da padaju polako

9 godina
neaktivan

Pozdrav

Molim pomoć oko grafičke kartice.
Sin ima sljedeču konfiguraciju: Intel CPU Core i5-6600(3,5-3,9GHz,6MB,LGA1151),Z170A,8GB RAM 2400MHz,SSD Sandisk X400 256 GB, HDD 1TB, DVD/RW, Fortron napajanje Raider S PSU 650W,80+,Zalman Z3 mid tower kučište. Postoječu grafičku karticu nisam naveo jer je dala svoje pa bi trebao neku novu sukladno konfiguraciji (da može pokretati bez problema novije naslove igara). Razmišljali smo o Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G ili nekoj sličnoj. Molim preporuku do 2000 kn. Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
13 godina
popaj1991 kaže...

Pozdrav

Sin ima sljedeču konfiguraciju: Intel CPU Core i5-6600(3,5-3,9GHz,6MB,LGA1151),Z170A,8GB RAM 2400MHz,SSD Sandisk X400 256 GB, HDD 1TB, DVD/RW, Fortron napajanje Raider S PSU 650W,80+,Zalman Z3 mid tower kučište. Postoječu grafičku karticu nisam naveo jer je dala svoje pa bi trebao neku novu sukladno konfiguraciji (da može pokretati bez problema novije naslove igara). Razmišljali smo o Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G ili nekoj sličnoj. Molim preporuku do 2000 kn. Hvala unaprijed.

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-geforce-gtx-1060-6g-gaming-x-6gb-gddr5-oglas-25217008 ili polovnu 1060 3gb za oko 1500kn.

Nove su još uvijek dosta precjenjene.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 19:53 (mislioc).
7 godina
popaj1991 kaže...

Pozdrav

pogledaj si ovdje lik ima bench sa skoro istom konfiguracijom kao tvoja

https://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/pc-igre-benchmark/246402.aspx?page=0&jumpto=5410239&sort=asc&view=flat

za 1080p i 60Hz ti je 1050Ti sasvim dovoljna

12 godina
popaj1991 kaže...

Pozdrav

Gtx1060 je puno jaca od gtx1050ti, ispod nje uopce ne gledaj

Klik

9 godina
neaktivan

Pozdrav

Molio bi za mišljenje kakve su grafičke od firme Inno3D GeForce?

8 godina
protjeran
popaj1991 kaže...

Pozdrav

Solidnih izvedbi imaju...ichill su meni cisto ok kartice, nikad problema s njima. Ako pitas za onu 1060 x2, nije neka sreca po pitanju hladjenja, imao sam je kraci period cisto za mining,cak i sa skresanim power limitom, da bi joj obuzdao temp treba vrtiti ventilatore iznad 2000rpm.

14 godina
popaj1991 kaže...

Pozdrav

Ja imam njihovu iChill verziju GTX 1060, mogu reći da sam zadovoljan. Prilikom gejmanja još nisam vidio da je prešla 70 stupnjeva, nije ni nešto bučna, a baš bi je privlačan komad hardvera.

8 godina
protjeran
Promster kaže...
popaj1991 kaže...

Pozdrav

Ja imam njihovu iChill verziju GTX 1060, mogu reći da sam zadovoljan. Prilikom gejmanja još nisam vidio da je prešla 70 stupnjeva, nije ni nešto bučna, a baš bi je privlačan komad hardvera.

kolega najvjerovatnije radi ove kartice pita

https://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/2607

rekao sam mu kakva je situacija po tom pitanju

ja bi mu prije preporučio ovu, u odnosu na inno3d, imao sam ovu zotakicu isto, bolje je po pitanju hlađenja, mislim da je ovo oglas tu kolege s foruma

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/zotac-gtx-1060-3gb-amp-oglas-25333197

i naravno ima bolju od svih ovih na mom oglasu 

17 godina

Ja bih izbjegavao inno3d jer im je support katastrofa, nemaju niti servis u EU. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Promster kaže...

iskreno, za takvu karticu s tri ventilatora to je katastrofa i ja bi osobno bio vrlo nezadovoljan...

hebote, 70 stupnjeva u gejmanju ja nisam vidio na svojoj 1070 s dva venta i ne da nije bučna, nego je doslovce ne čujem u kućištu na 30cm od glave

8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Promster kaže...

iskreno, za takvu karticu s tri ventilatora to je katastrofa i ja bi osobno bio vrlo nezadovoljan...

hebote, 70 stupnjeva u gejmanju ja nisam vidio na svojoj 1070 s dva venta i ne da nije bučna, nego je doslovce ne čujem u kućištu na 30cm od glave

jebu ih ti max 1500rpm ventovi, a očito kod 1060 ichill i fali materijala u samom hladnjaku

ja sa ichill 1080 jedva da ikad dotakao 70°C

13 godina
Ovisi koje..ja ti iman gtx1060 6gb ichill x3...ta overklokana je tiha i hladna...to su najbolji njihovi hladnjaci i jako sam zadovoljan.
Drugu modeli firme iako nisam isproba bi trebali bit losiji u hladenju i po pitanju buke
13 godina
picajzla0707 kaže...
Promster kaže...

1070 je valjda jedina od Ichila koju hvale.

Ja pizdio sa 1080tkom i tim max rpm silent shitom.

14 godina
picajzla0707 kaže...
Promster kaže...

Ne znam, ja sam zadovoljan, tih 70 stupnjeva je bilo kad sam vrtio Witcher 3 u 1440p sa OC-anom grafom. Možda bi i mogao malo agresivniji "fan curve" napraviti, ali ne vidim neke potrebe.

Jučer sam se baš igrao po Montani u FC5 sa "GPU Clock" + 160MHz i "Memory Clock" + 500MHz, nakon nešto više od sat vremena max temp je bila 64 stupnjeva.

12 godina
Promster kaže...

Ne znam, ja sam zadovoljan, tih 70 stupnjeva je bilo kad sam vrtio Witcher 3 u 1440p sa OC-anom grafom. Možda bi i mogao malo agresivniji "fan curve" napraviti, ali ne vidim neke potrebe.

Jučer sam se baš igrao po Montani u FC5 sa "GPU Clock" + 160MHz i "Memory Clock" + 500MHz, nakon nešto više od sat vremena max temp je bila 64 stupnjeva.

a to je onda ok, makar mi nije jasno kako u fc5 imaš 64 stupnja, a u witcheru si imao 70

jedino ako nisi u fc ograničio max fps vsyncom ili frame limiterom od igre

upravo sad igram fc5 i bez ograničavanja fps-a, najveća temperatura grafe je 69 stupnjeva uz 1100 rpm, proc na max 65 stupnjeva uz 600rpm, ventovi na kućištu max 1000rpm - sve skupa se ne čuje

14 godina
picajzla0707 kaže...
Promster kaže...

a to je onda ok, makar mi nije jasno kako u fc5 imaš 64 stupnja, a u witcheru si imao 70

jedino ako nisi u fc ograničio max fps vsyncom ili frame limiterom od igre

upravo sad igram fc5 i bez ograničavanja fps-a, najveća temperatura grafe je 69 stupnjeva uz 1100 rpm, proc na max 65 stupnjeva uz 600rpm, ventovi na kućištu max 1000rpm - sve skupa se ne čuje

Pa da, u FC-u sam cappao FPS na 60 pošto imam 60Hz monitor...

Čisto ne vezano u ovo, fascinantno mi je kolko ekipe brije na "tišinu", "silent build" itd...Naravno ne želiš da ti komp buči ko kosilica ali opet ne treba pretjerivati, pogtovo ako se koriste i slušalice, a vjerujem da većina i koristi. Isto tako mi nije jasno ni sav ovaj RGB koji stave di god stignu, ali pošto ga stavljaju sve više i više , i hype i važnost koja se tome pridodaje je sve veća, mislim da sam ja jedini kojem se to ne sviđa

16 godina

Super su mi ovi majstori što cappaju grafu na 60 fps i onda pričaju kako se ništa ne grije. No shit, pa naravno da se ne grije preko 70c kad je na 60-70% usage većinu vremena. Oslobodi fps cap i daj max detalje pa da vidiš kad se oznoji preko 70c bez problema.

Moja STRIX 1080 s VSyncom na 60 fps ne pali ni ventove ponekad koliko hladna bude... daj je na 100% usage bez capa pa ide na 70-71-72c standardno.

A bože dragi svašta se ovdje može čuti..

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Promster kaže...

Pa da, u FC-u sam cappao FPS na 60 pošto imam 60Hz monitor...

Čisto ne vezano u ovo, fascinantno mi je kolko ekipe brije na "tišinu", "silent build" itd...Naravno ne želiš da ti komp buči ko kosilica ali opet ne treba pretjerivati, pogtovo ako se koriste i slušalice, a vjerujem da većina i koristi. Isto tako mi nije jasno ni sav ovaj RGB koji stave di god stignu, ali pošto ga stavljaju sve više i više , i hype i važnost koja se tome pridodaje je sve veća, mislim da sam ja jedini kojem se to ne sviđa

e jbga, nemereš ograničiti rad grafe i govoriti kak se ne grije, moja ne prelazi 60 stupnjeva kad je ograničim u fc5 jer joj je fps inače poprilično iznad 60fps-locka, pa sa lockanjem radi na max 70-80 posto snage

a ovo drugo se slažem za većinu ljudi, samo je problem što sam ja full zabrijao na tišinu

zato sam skeširao hrpu love na be quiet sw3 ventove, predimenzionirani hladnjak za proc, a i za grafu sam tražio model koji je što tiši

sljedeće je u planu riješiti se hard diskova i kompletno preći na ssd (uz eventualno neki vanjski hdd za backup i dugotrajni storage)

14 godina

E jebiga, zajebo sam, zaboravio sam ugasiti V-Sync, max temp je 68 bez cappanja...Nisam rekao da se ništa ne grije već da iznimno rijetko temperatura ide iznad 70 stupnjeva, za nekoga je to možda puno, ali ja nisam neki premium-high end-enthusiast i to mi je skroz OK.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice