Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.827
- |
- čitano: 6.912.069
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

znam da ovo pitanje ne spada u ovu kategoriju ali ev treba mi brz odgovor, a ovo je najfrekventnija tema oko grafickih...
stavljao sam nove windowse na laptop (tj servis je to radio)...prije mi je graficku pod display adapters pokazivao pod imenom HD 8570M, sto je tocno jer je ta graficka u laptopu...sada mi nakon novih windowsa i novih drivera pokazuje Radeon R5 M200/HD 8500M...jel moguce da su mi zaista promijenili graficku na servisu a da nisu o tome nista rekli, ili je nesto drugo u pitanju?
Pozdrav i hvala unaprijed za odgovor.
Da su mijenjali grafičku bi to onda i naplatili.
Ako sam ti rekao krivo, bolje je bilo da si se držao odgovarajućih tema.

Inno 3D, Palit, Gainward - ima li netko iskustva s tim grafičkim kartama? Planiram uzeti novu 1080Ti, ali Protis ima samo te tri. Da imaju Asus, Gigabyte, MSI ili čak EVGA i Zotac, nebih razmišljao, ali s ovima nisam imao još nikakvog iskustva.
Posebno me Palit zanima jer izgled mi je bitan, a ta mi koliko-toliko još dobro izgleda. Najbolji izbor bi bila Asus 1080Ti Turbo, ali nje više nigdje nema.
Palit i Gainward su navodno od pocetka 2018 digli jamstvo za grafe sa 2 na 3 godine pa provjeri sa Protisom koliko je jamstvo i ako je 3 god uzmi jednu od te 2
Palit i Gainward su navodno od pocetka 2018 digli jamstvo za grafe sa 2 na 3 godine pa provjeri sa Protisom koliko je jamstvo i ako je 3 god uzmi jednu od te 2
da, jamstvo im je 3 godine od 2018.
Ali svejedno treba privjeriti jer ima kvaka, ako je uvezena prije 2018. imat ce 2 godine
Ali svejedno treba privjeriti jer ima kvaka, ako je uvezena prije 2018. imat ce 2 godine
Bitno je kad je prodana kupcu...
Jedino bitno je šta piše na računu. Ako dućan daje 24mj. i tako ti proda, a kupac onda pokuša ostvariti 36 kod proizvođača, neće moći ako je dućan kupio u 2017.
Ako dućan da 36 onda kupac ima 36 u dućanu, bez obzira da li je iz 2017 ili 2018, jer tako piše na računu.
S druge strane teško da netko ima na lageru grafičke iz 2017, s obzirom kako su se prodavale
Ne, mora biti u 2018. jer od tada idu oni stickeri sa 36mj garom na kutijama
"The three-year warranty applies to all Gainward and Palit GeForce GPU models, whether it's a GeForce GT 1030 or a GeForce GTX 1080 Ti reports computerbase. The only condition is that the video card was purchased after 1 January 2018 or that a sticker with a three-year warranty on the packaging was already affixed before that time. The warranty remains to be carry-in, aka you return it towards the seller and not at Palit or Gainward itself."
Izvor klik
Jedino bitno je šta piše na računu. Ako dućan daje 24mj. i tako ti proda, a kupac onda pokuša ostvariti 36 kod proizvođača, neće moći ako je dućan kupio u 2017.
Ako dućan da 36 onda kupac ima 36 u dućanu, bez obzira da li je iz 2017 ili 2018, jer tako piše na računu.
S druge strane teško da netko ima na lageru grafičke iz 2017, s obzirom kako su se prodavale
Ne pise ti uvijek na racunu koliko jamstva ima proizvod koji kuois, osim toga oni garanciju samo prepisu sa naljepnice na kutiji a u tome i jeste kvaka, ako je nabavljena u 2017 pisat ce 24mj i imat ces 24mj, zato treba provjeriti prije kupnje.
svuda i dalje pise 24mj na webshopovima (slike dolje) tako da treba to dobro provjeriti prije kupnje
A od ovih 3, jedino Inno ima 3 godine garancije pa je zbog toga najbolji izbor.
Otkada Inno3D daje 3 godine garancije?
Ne, mora biti u 2018. jer od tada idu oni stickeri sa 36mj garom na kutijama
"The three-year warranty applies to all Gainward and Palit GeForce GPU models, whether it's a GeForce GT 1030 or a GeForce GTX 1080 Ti reports computerbase. The only condition is that the video card was purchased after 1 January 2018 or that a sticker with a three-year warranty on the packaging was already affixed before that time. The warranty remains to be carry-in, aka you return it towards the seller and not at Palit or Gainward itself."
Izvor klik
Pa jesi procitao to sta citiras, ocito nisi...
Pa jesi procitao to sta citiras, ocito nisi...
Jesam ali ti kazem kako kod nas to rade, garanciju prepisuju sa naljepnice na kutiji, koliko je tamo navedeno toliko ćeš garancije imati, dakle sve palit/gainward grafe koje su stigle na naše tržište prije 2018. će imati 24 mjeseca, nisu sigurno na njih stavljali nove naljepnice.
Početkom 4. mjeseca kada sam išao u Links kupiti sluške bilo je par Gainward grafi izloženo i na naljepnicama je bilo 24mj.
Kažem najbolje je provjeriti prije nego se naruči, ili još bolje ako će ići direkt u dućan kupiti da pogleda sam što piše prije kupnje.
e ljudi nije trolanje...planiram si kupiti lenovo legion sa 1060 6 GB grafickom, koji kosta 7500 kn...ovaj titan 1080 kosta vise nego ovaj cijeli laptop, a graficka je samo 70% snaznija od ove..msm nemojte me krivo shvatit, to je puno snaznije...ali za tu cijenu sam mislio da se dobije nesto sto je 4-5 puta snaznije a ne samo ovoliko :O...ispada da ce ovaj laptop sto kupujem za 7.5k biti prava zvijer onda
e ljudi nije trolanje...planiram si kupiti lenovo legion sa 1060 6 GB grafickom, koji kosta 7500 kn...ovaj titan 1080 kosta vise nego ovaj cijeli laptop, a graficka je samo 70% snaznija od ove..msm nemojte me krivo shvatit, to je puno snaznije...ali za tu cijenu sam mislio da se dobije nesto sto je 4-5 puta snaznije a ne samo ovoliko :O...ispada da ce ovaj laptop sto kupujem za 7.5k biti prava zvijer onda
Ako se želiš igrati sastavi si PC
Ako se želiš igrati sastavi si PC
ma ne primarno....imam ps4 za igranje...PC mi je preskupa investicija jer na PC igram samo WoT i LoL, koje nisu zahtjevne igre... i5 7300HQ i 1060M 6GB ce biti sasvim dovoljni za igranje tih igara na max postavkama iducih 10 godina haha...a i laptop mi je prakticniji jer mi treba za posao...tako da je ovo za gejmanje samo usput :)

Inno 3D, Palit, Gainward - ima li netko iskustva s tim grafičkim kartama? Planiram uzeti novu 1080Ti, ali Protis ima samo te tri. Da imaju Asus, Gigabyte, MSI ili čak EVGA i Zotac, nebih razmišljao, ali s ovima nisam imao još nikakvog iskustva.
Posebno me Palit zanima jer izgled mi je bitan, a ta mi koliko-toliko još dobro izgleda. Najbolji izbor bi bila Asus 1080Ti Turbo, ali nje više nigdje nema.
imao sam palit jetstream gtx770 - najbolja graficka koju sam imao
tiha, hladna i dobro se OCala
palit i gainward su mislim ista firma (jer imaju isti dizajn) - u svakom slucaju ne mozes pogrijesiti sa ta 2 branda (naravno pod uvjetom da ne kupujes bazni, najjeftiniji model)
oba dobro kotiraju sa nvidia 1xxx serijom grafickih
uf, ja baš nemam tako dobra iskustva
imao sam od frenda palit jetstream gtx 570 i nit je bila tiha, nit je bila hladna - 85+ stupnjeva i ventovi na 80+ u gta5
doduše, bila je nešto bolja u odnosu na gainward zujalicu gtx 550ti, koja se čula kao helikopter, ali opet...
evo baš obje sam fotkao u ovom postu, plus frendovu gigabyte 970 g1 gaming, koja me tada oduševila tišinom i hladnoćom
uf, ja baš nemam tako dobra iskustva
imao sam od frenda palit jetstream gtx 570 i nit je bila tiha, nit je bila hladna - 85+ stupnjeva i ventovi na 80+ u gta5
doduše, bila je nešto bolja u odnosu na gainward zujalicu gtx 550ti, koja se čula kao helikopter, ali opet...
evo baš obje sam fotkao u ovom postu, plus frendovu gigabyte 970 g1 gaming, koja me tada oduševila tišinom i hladnoćom
ta palit gtx570 koju si imao je sa starim coolerom
jetstream serija (mislim da je predstavljena sa gtx7xx?) se sastojala od 3 ventilatora, na trenutnim gtx1xxx su opet dva (ali dobivaju dobre reviewove i svi vlasnici su ih nahvalili po forumima)
i sam imam g1 gaming gtx970 (upgrejd sa 770) i da, hladna je i relativno tiha - no to je vise do toga sto je 9xx serija dosta efikasna i ne treba neko bijesno hladjenje
ta palit gtx570 koju si imao je sa starim coolerom
ma stariji ili ne, ali nije baš malen, i ima hrpu heat-pipesa
doduše, grafa je relativno uska, sam hladnjak je još uži i ne pokriva kompletni pcb, a fermice su poznate po zagrijavanju
u svakom slučaju neka je završila era takvih pećnica, makar u srednjem segmentu
Ljudi, vase misljenje o kupovanju graficke koje su rudarile cca 60 dana?
Ako ima garu uzimaj.
Pozdrav, može savjet u vezi kupnje između ove dvi grafe, fala
https://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-nvidia-gigabyte-geforce-gtx-1060-g1-6gb-gddr5/115109?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click evo
https://www.instar-informatika.hr/graficka-gigabyte-gf-gtx1060-wf2-oc-6gb-gddr5-/giga-n1060wf2-6gd/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click ili ova ako ovu prvu nemaju
Pozdrav, može savjet u vezi kupnje između ove dvi grafe, fala
https://www.instar-informatika.hr/graficka-inno3d-geforce-gtx1060-twinx2-6gb/INO-N106F-5SDN-N5GS/product/
https://www.instar-informatika.hr/graficka-asus-dual-series-radeon-rx580-oc-edition-4gb-gddr5-256bit-for-best-esports-and-4k-gaming-dual-rx580-o4g-akcija/VGA-00012/product/
Ma ne budi lud davati skoro 3.000kn za te kartice koje po snazi realno vrijedi od 1.8k do 2k.
Cijene su lagano u padu, ili sacekaj da se to jos stabilizira ili ako bas moras uzimati uzmi jednu od ovih
http://prntscr.com/j8fxuj oko 2450kn sa dostavom
rx580 4gb definitivno ne ... ni 8gb iznad 2500kn
zanimljivo vani su kartice pale na pocetnu cijenu prije 2 tijedna + poskupljenje memorije tako da
http://prntscr.com/j8fz23 rx580 8gb 2850 sa dostavom ... po mom misljenju malo preskupo
Ljudi jel ima ko od vas GB gtx1080ti gaming OC? Zanima me iskustva korisnika, pošto sam na netu našao podjeljenje mišljenja..