Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.920.373
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
bhAmigo kaže...

Koje izdanje, koji proizvođač se preporučuje? MSI bih mogao za te pare dobit ostake nisam još gledao.

dal je best buy, ne bih rekao jer nije među najjeftinijima kad ih kupuješ nove, no msi gaming verzija je tiha i hladna, pa ako je nađeš u toj cijeni imaš moju preporuku

čak i pod teškim majnanjem, ocana do maksimuma, nije prelazila 75 stupjeva i 1300-1400 rpm (s ventovima kućišta na nekih 800-900 rpm), što je u zatvorenom kućištu jedva čujno čak i pored glave

u gejmanju su puno niže temperature, a rpm rijetko prelazi 1000 - što je nečujno u slučaju mojeg kućišta

12 godina
CroVandal kaže...

Ja svoju gtx 1050ti platio oko 140e vidim sad ista kosta 190e. Znaci cijene su daleko od normalnih jos.

Kod nas nikada nije bila GTX1050Ti ispod nekih ~1.300kn, eventualno one Inno3d i slično sa jednim ventom na nekim sniženjima

15 godina
ibme74 kaže...
CroVandal kaže...

Ja svoju gtx 1050ti platio oko 140e vidim sad ista kosta 190e. Znaci cijene su daleko od normalnih jos.

Kod nas nikada nije bila GTX1050Ti ispod nekih ~1.300kn, eventualno one Inno3d i slično sa jednim ventom na nekim sniženjima

Govorim o cijeni u DE doduse dobio sam ju na akciji al opet je smijesno da cijene idu u krivom smjeru

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

uzeo rx480 8gb, trenutno max temp u igrama je 73c na auto(0rpm, oko 900mhz  se pale ventovi na nekih 800rpm), kasnije cu se jos poigrati sa postavkama

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2018 21:55 (dustY).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Jel sapphirova r9 fury za 1800kn ok kupovina?

Dirty dosen
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Dobro jutro da je.

P.s. Još ako ima garu, show ponuda!

edit: dustY , stavi novu grafu u prvi gornji slot u ažuriraj "Moj PC"

congrats!!

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2018 8:17 (metallic).
16 godina

Pa i nebih se baš složio 100% - Mislim da se za te novce nađe solidna 1060ka koja em ima puno dužu garanciju em je nešto brža u dosta naslova.

EDIT: Ako i nije brža, u najgorem slučaju su tu i tu a kartica je novija i daleko se manje grije/troši.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2018 8:19 (mrsmith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Fury je bolja kartica, ali posto iovako ima freesync monitor i 2k monitor i radeonku r9 290 to mu i nije neka nadogradnja. Ja bih na tvojem mjestu ostavio tu karticu koju imas jer prosjecno ces dobiti cca 10-15fps max na 2k rezoluciji test, po meni skupljaj lovu za neku jacu karticu. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Sad vidim da neki decki iz zg prodaju 1070ke gainwardove za 2500kn, Pa mislim da ću to upiknut

Dirty dosen
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pislje kaže...

Sad vidim da neki decki iz zg prodaju 1070ke gainwardove za 2500kn, Pa mislim da ću to upiknut

Ako mislis na ovu dobro provjeri u kakvom je stanju, meni se osobno čini malo "fishy". Nema naljepnica na ventovima, a i ful je prašnjava, u kakvim je uvjetima to radilo i kako se na nju pazilo...?

EDIT: Vidi se na njuškalu po ostalim stvarima koje prodaje da se rudarilo. Nebi rekao da je to problem inače, ali mislim da se na ovu karticu nije pazilo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2018 9:32 (Promster).
12 godina

Ta kartica izgleda kao da je stvarno rudarila... Ali u pravom  rudniku 

14 godina
neaktivan

pitat cu ovdje kad je tema aktivna

nakon ugradnje ove rx sam skuzio da mi cvili napajanje,nagnuo sam ga da bih bolje cuo i cak kad zaustavim ventilator cuje se cviljenje koje dolazi iz napajanja

kod opterecenja jace cvili i to cviljenje se prekida i bas u tom trenutku imam stutter u igri(fps ne pada, vec nekakav microstutter)

znaci da mijenjam napajanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ako imas garu nosi ga na reklamaciju

14 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

eh, skoro 10god je staro, mislim da je corsair davao 7god

EDIt:5god pise na kutiji, mislim da cu uzeti seasonic focus sa 10god.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2018 9:47 (dustY).
15 godina
protjeran
dustY kaže...

nakon ugradnje ove rx sam skuzio da mi cvili napajanje,nagnuo sam ga da bih bolje cuo i cak kad zaustavim ventilator cuje se cviljenje koje dolazi iz napajanja

kod opterecenja jace cvili i to cviljenje se prekida i bas u tom trenutku imam stutter u igri(fps ne pada, vec nekakav microstutter)

Ako si siguran da cvili napajanje a ne graficka, onda najbolje mijenjat...

14 godina
neaktivan
ansha kaže...
dustY kaže...

Ako si siguran da cvili napajanje a ne graficka, onda najbolje mijenjat...

100%  je napajanje, zato sam ga nagnuo, ventovi od grafe su necujni i u idlu ne rade

uzet cu valjda seasonic

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2018 9:49 (dustY).
16 godina

Uf, sad vidim da izgleda ubijeno. Navodno ima vise komada mozda neke bolje izgledaju. Vec sam uzeo fury. A ne znam možda odem pogledat te 1070.

Dirty dosen
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ibme74 kaže...

Da li je coil whine napajanja dovoljno za reklamaciju? Mislim da je kod mene isti problem...

12 godina
war3_tft kaže...
ibme74 kaže...

Da li je coil whine napajanja dovoljno za reklamaciju? Mislim da je kod mene isti problem...

Jeste, ali ti ovisi i gdje si napajanje kupio. Imas mjesta gdje ce se izvlaciti i govoriti da garancija to ne pokriva i da je napajanje ispravno, ali samo treba biti uporan ili u krajnjem slucaju kontaktirati dobavljaca ili proizvodjaca.

15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
ibme74 kaže...

Ovisi koliko je izrazen, bas neugodan i glasan coil whine koji ometa je sigurno za reklamaciju..

12 godina
dustY kaže...

Pardon za offtopic, ali uredno sam vratio 2 takva napajanja u Links zbog zavijanja elektronike i venta na drugome.

Baci mail Corsairu, nemaš što izgubiti, iako nemaš više garu jer je 60mj...

coffe,coffe,coffe.....
12 godina

Čisto informativno pitanje.

Što mislite koliko bi moja grafa mogla držat/trajat prije nego je trebam mijenjati? I ako uzmem 34 inčni monitor da li bi to bio velik udar na performanse?

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Azmo kaže...

Što mislite koliko bi moja grafa mogla držat/trajat prije nego je trebam mijenjati? I ako uzmem 34 inčni monitor da li bi to bio velik udar na performanse?

slobodno mozes preskociti sljedecu generaciju, imas top graficku

34" ti nece ti biti nikakav udar na performance (ne znamo sta igras pretezno)

moja je puno slabija i nemam problema igrati se na 34" 99Hz, prilagodis pojedine postavke na pojedinim igrama  i igras ko covjek  

s time da ja igram uglavnom blizzardove igre, i MOBA, koje nisu bas graficki nesto zahtjevne

BF1, Witcher 3 kada sam igrao isto je bilo sve kako treba, s podesavanjem nekih opcija koje mi nisu utjecale na vizualni dojam

ne mogu bas 100% potvrditi da ce ti sve letiti na ultra postavkama na nekim super zahtjevnim igrama koje nisam igra, ali posto ti imas 1080Ti, sve do 4K rezolucije si miran vrlo vjerovatno sljedece 2 godine

13 godina
Azmo kaže...

Kak kolega veli, najjače kartice iz neke generacije drže taman toliko da bez problema možeš preskočiti jednu generaciju.

A i nije to važna veličina monitora, nego trebaš teži na koju rezoluciju misliš. Možeš ti kupiti i 4K 6" monitor ako ga pronađeš :)

Vjerojatno razmišljaš o 1440p ultrawide ili 4K?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
12 godina
CyberDemonVZ kaže...
Azmo kaže...

Kak kolega veli, najjače kartice iz neke generacije drže taman toliko da bez problema možeš preskočiti jednu generaciju.

A i nije to važna veličina monitora, nego trebaš teži na koju rezoluciju misliš. Možeš ti kupiti i 4K 6" monitor ako ga pronađeš :)

Vjerojatno razmišljaš o 1440p ultrawide ili 4K?

Hvala obojici!

Definitivno ne 4K. Išao bih na 1440. Neki od 34 ili 35 incha. To je popularno sad a mislim i optimalno u UW :)

Evo i može neka preporuka za monitor možda? Bilo bi dobro da je bar 120 HZ. Volio bi 144.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2018 15:35 (Azmo).
13 godina

Ne znam za preporuku, dugo nisam gledao modele.

Btw, kad sam ja gledao, UW 1440p su bili popularni 100Hz.

Nije još bilo 120 i 144Hz modela.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
neaktivan

a jesam glup, trebalo je samo ponovno ustekat graficku, sad je sve ok a vec sam kupio seasonic focus 850, no svejedno ce mi trebati za drugi komp

zujanje dolazi iz adaptera za tipkovnicu blizu kojeg sam stavio napajanje :), a grafa također malo zuji no ne tak jako ko ovaj adapter

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dustY kaže...

a jesam glup, trebalo je samo ponovno ustekat graficku, sad je sve ok a vec sam kupio seasonic focus 850, no svejedno ce mi trebati za drugi komp

zujanje dolazi iz adaptera za tipkovnicu blizu kojeg sam stavio napajanje :), a grafa također malo zuji no ne tak jako ko ovaj adapter

Tako je to kad se zaletis i ides otvarat novcanik prije nego otklonis sve mogucnosti da je problem u necem drugom. Na greskama se uci :)

10 godina
neaktivan
Padaju cijene novih gtx 1070, sada u trgovini 3600kn.
Još samo da Asrockice dođu s normalnom cijenom i to će bit super.
SSD koliko si mi života uštedio...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bur33k kaže...
Padaju cijene novih gtx 1070, sada u trgovini 3600kn.
Još samo da Asrockice dođu s normalnom cijenom i to će bit super.

Asrock dolazi sa radeonima a ne nvidijama...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2018 10:35 (ansha).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice