Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.921.254
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stjepanj kaže...
bruslii kaže...

Imam problem sa novom grafičkom gtx 1080. Zna restartovat PC, mozda  je do PSU, ali nisam siguran. Ali sve testove grafičke kad prođem je ok. PSU je thermaltake tr2 600w, dosta staro napajanje, ako ko zna što bi moglo baš biti problem, molim za pomoć.

moguce je da je do napajanja, 600w staro i brončano napajanje...najbolje da probas s drugim ako mozes, i jel ti to krepava u igrama(gdje je cijeli komp opterecen) ili samo u nekom benchmarku(samo gpu pod loadaom, tipa furmark ili unigine heaven)? jos ak ti je to sve u nekom skucenom kucistu ili ti se mozda i napajanje pregrijava, time ti pada ucinkovitost!lp

Sve što si nabrojo je tako, krepava tj. restarta u igri ponekad, sve je ovo u skučenom kućištu, a napajanje je dosta staro, evo imam jednu sliku pogledaj ovo dole vddc meni je 0.6v a valjda je normalno da bude 1.2v? http://gpuz.techpowerup.com/18/04/11/gne.png

Be Water My Friend
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

ma to ti je napon gpu cipa u idleu, skini hwinfo64 i tamo pod naponima 3v, 5v, 12v pogledaj kaj ti pise..

nesmije jako varirati!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Nek proba PUBG s tih 3gb..nemozes igrati, osim na low...

Da, nisam znao?

eto i razlike stock vs medium OC (ide tu jos mema 350MHz gore i jezgra nekih 40-50MHz)

12 godina
XXX kaže...
ibme74 kaže...
Lucidius kaže...

Ja sam snimao max postavke sa 7700k na 5ghz i gtx 1080 na 2100mhz gta v na 1080p i nemoze inat stabilnih 60fps cim dodes u prirodu kaos, eventualbo titan v bi mogao...

Nije gta v za maxanje, ta trava kolje za nepovjerovat ako je maxana, plus kaj ti jos i snimas gameplay sa programom koji jos dodatno trosu grafu i proc koji je ionako BN za ovu igru.

Cilj je bio pokazati da VRAM nije limit kod ove grafe a ne FPS na max postavkama, iako sam to govorio i objašnjavao već puno puta u ovoj i drugim temam te podkrijepio isto sa videima iz drugih igara ponovno sam to odradio sa GTA V jer je bilo riječi baš o toj igri i VRAM-u jučer.

Postoje igre gdje ćeš bez problema staviti sve ili skoro sve na najjače i šljakat će bez problema a ima igara gdje moraš raditi kompromis da bi imao zadovoljavajući FPS, dakle limit ove grafe nije VRAM nego snaga same kartice (isto vrijedi naravno i za taj rang grafi iz AMD tabora).

RE7 gtx 1060 6gb ima duplo bolje performanse na max postavkama a fps se kreče oko stotinjak, tak da on tu nije slaba nego je 3gb malo. 

Razbio sam i taj mit odavno 

17 godina
odjavljen

Onda treba večinu testera prokazati kao muljatore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

ma to ti je napon gpu cipa u idleu, skini hwinfo64 i tamo pod naponima 3v, 5v, 12v pogledaj kaj ti pise..

nesmije jako varirati!LP

Ne varira.

https://i.imgur.com/zjbe0Z1.png

U event vieweru je Event 41 - Kernel Power Error

Be Water My Friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 23:41 (bruslii).
16 godina
odjavljen
bruslii kaže...

U event vieweru je Event 41 - Kernel Power Error

Blazeni error 41 (koji i mene muci, ali u idle stanju), ali tebi se rusi u igrama kada je veliko opterecenje tako da je velika vjerojatnost da je problem sam PSU. Druga najcesca opcija je MBO, a treca RAM.

Ukoliko ti se do sada nije rusilo, onda ostaje PSU pa bi valjalo da istestiras sa drugim PSU-om.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 23:50 (Mrgud Veliki).
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Jesi ti retardiran? ovo je ozbiljno pitanje, nije uvreda??

Jesi faking čorav ili se samo pravis da jesi, objavio sma ti 15 videa gdje je u svakom gtx 1060 3GB i gdje je u svakom jebena rx 570 4GB, kakve veze ima sta ej covjek ubacio u graf i jos pokoju gfrafu sa strane i napravio test jos opsirniji i zanimljiviji, sta kao zbog toga nevalja usporedba i RX 570 je dobila manje performanse a gtx 1060 vece? 

I dalje, jedno je benchmark koji traje jeben 4 minute i koji ne zagrije grafu kao igra gdje se napreze i proc, RAM, i kartica pa se sve skupa vise zagrijava kartica nego kada vrtis ove testove gdje ionak samo grafa radi posao uglavnom, a kamoli da igras sat ili dva pa da vidis max temperature.

Kao trece, kartica ti je na celavom kloku od 1360MHz, a rezultat opet smijesan.

I naravno da AMD trotla jer sam imao radeonku r9 390 pa znam dobro kako i sta radi, samo je pad u taktu manji jer je i manji OC potencijal i sve skupa manji taktovi, a i radeonu je prirodna stvar raditi na visim temperaturama.

Ja kada bi otvorio prozore i igrao, onda nebi igrao 2088/2100Mhz nego bi igrao na 2126MHz, eto toliko

Aj disi i smiri se za pocetak.

Sad fino prodi kroz videe koje si stavio, prvo si stavio one gdje je 570 radila na 1100mhz, nakon toga si stavio dva videa gdje ima rx570, ali 1060 od 6gb i neki presmijesni video sa 570 i 1060 3gb gdje se niti clockovi ne vide...

Tak svejedno dal je na 1360 il 1400, razlika neprimjetna, a za 24/7 bolje za temp jer se ovako moze bolje undervoltati. Naravno da se sve skupa zagrijava vise kad je ostalo upregnuto, al to opet dode do nekih par stupnjeva vise.

Kazem ti samo da pretjerujes, a ti vozi dalje po svome...

Za kraj moram priznat da je bilo zabavno vadit ti mast. Pozz do iduceg puta. 

9 godina
protjeran
ibme74 kaže...

Razbio sam i taj mit odavno 

Klokaj si grafu, pogotovo memoriju ona drasticno dize performanse.

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Tak svejedno dal je na 1360 il 1400, razlika neprimjetna, a za 24/7 bolje za temp jer se ovako moze bolje undervoltati. Naravno da se sve skupa zagrijava vise kad je ostalo upregnuto, al to opet dode do nekih par stupnjeva vise.

Nmema sta gledat, tolko sma te izdominirao i pregazio argumentima da ti jedino jos stjepanj na silu daje podrsku. A kao drugo , da narabvno to ej jos par stupnjeva gore, a posto si ti na tom celavom kloku u 3 min nabio 62c, lako je zakljucivo da u gejminu gdje se sve grije to ode na 70c dok si reko keks i kao sta su uostalom pokazala zadnja 4 videa koja sma stavio, tako da sretno ti bilo, a ja sada odem peglat u max postavkama na svojoj đeparac konfi na 1440p 

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Nmema sta gledat, tolko sma te izdominirao i pregazio argumentima da ti jedino jos stjepanj na silu daje podrsku. A kao drugo , da narabvno to ej jos par stupnjeva gore, a posto si ti na tom celavom kloku u 3 min nabio 62c, lako je zakljucivo da u gejminu gdje se sve grije to ode na 70c dok si reko keks i kao sta su uostalom pokazala zadnja 4 videa koja sma stavio, tako da sretno ti bilo, a ja sada odem peglat u max postavkama na svojoj đeparac konfi na 1440p 

Lijepo je kad se slazes sam sa sobom, iako sve ostalo govori suprotno, no dobro.

Tebi ak je lakse ti sanjaj da se ova kartica grije i na 80 stupnjeva, al to ce kao i ovo do sada i dalje ostati samo mokri snovi.

1060 3gb na max postavkama 1440p, vidim da si se poceo gubiti i da si poceo buncati posto je tvoja "dominacija" pobijena uz minimalan trud, nema smisla dalje, posao je jednostavno i kvalitetno odraden. 

9 godina
protjeran

Uh kako mala melje, pun pogodak 

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
war3_tft kaže...

Lijepo je kad se slazes sam sa sobom

Zar ti nisi ništa naučio do sada?

13 godina
protjeran

A zabavno je. 

13 godina

A gle ipak je to Champion light weight gaming PC. Prema tome sve je jasno.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
chaselol kaže...
CROGamerJosip kaže...

Isplati li se u 2018. uzeti Msi r9 380 2gb bez garancije.

Igrao bih fortnite na high.

Koja cijena?

Da to je odlicna grafa.

700kn

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
14 godina
Koje je najbolje napajanje za gtx 1080 od 800 do 1000 kuna da mi preporučite? Imam thermaltake tr2 600w bronze, izgleda da je slabo, jer testiram grafičku stress test sve u redu, al izgleda kad u igrama se aktivira i cpu i grafa zajedno da pojede sve napajanje pa se resetuje pc, nema šta drugo da bude.
Be Water My Friend
12 godina
bruslii kaže...
Koje je najbolje napajanje za gtx 1080 od 800 do 1000 kuna da mi preporučite? Imam thermaltake tr2 600w bronze, izgleda da je slabo, jer testiram grafičku stress test sve u redu, al izgleda kad u igrama se aktivira i cpu i grafa zajedno da pojede sve napajanje pa se resetuje pc, nema šta drugo da bude.

ne bi smjelo biti preslabo, ali očito je zrelo za zamjenu

preporuka: jače gold efikasnosti ili malo slabije, a platinum, oba više nego dovoljna za tvoje potrebe

trenutno među najboljim napajanjima u klasi

12 godina
bruslii kaže...

GTX 1080 poteže 180w tako da ta tvoja mašina pod najvećim opterećenjem nemože povuć 400w (i to sam puno reka). 

Ako je do napajanja onda je zbog njegove neispravnosti a ne nemoći. 

600w napajanje je i više nego dovoljno za tvoj komp

MISCREATED
14 godina
Ja onda stvarno nezz šta mi resetuje pc "ponekad" pri opterećenju i igri, ali to se samo nekada desi, znači može bit do toga da moram oborit novi sistem, može biti do biosa, njega sam stavio novi, evo sad sve testove vrtim nema nikakvih erora niti šta slično.
Be Water My Friend
13 godina
neaktivan
CROGamerJosip kaže...
chaselol kaže...
CROGamerJosip kaže...

Isplati li se u 2018. uzeti Msi r9 380 2gb bez garancije.

Igrao bih fortnite na high.

Koja cijena?

Da to je odlicna grafa.

700kn

Ok cijena, provaj spustiti dole ako ide, ako ne probaj i s(p)retno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

Evo nadam se da nisam puno u offtopicu, al baš me živcira što imam problem sa novom gtx 1080. Naime malo sam, zapravo maloviše istraživo po netu šta bi moglo biti to da mi resetuje pc, pri velikom tj. 100% gpu usage u igri, znaci kada se sve živo aktivira ( to ne mogu postići u stress testovima). Znači pratio sam sada malo detaljnije u afterburneru što se dešava sa power i voltage limitom. Pogledajte sliku dolje, znaci ukratko testiram igru na zaključanih 60 fps i monitor vraćen na 60hz i kao što možete viditi power limit je na 0 i tu benchmarkam do kraja i sve ok nema restarta. Zatim vratim monitor na 144hz, otključam frejmove znači sve fercera na ultra i sad max mi igra daje 70 fps, benč sam ostavio samo par sekundi da nebih fasovo restart i zatim iza ove crvene linije na slici možete viditi da je i power limit i voltage limit na 1. E sad dal je to stvarno moguće da je do PSU. U svakom slučaju naručio sam novi psu, al tolko isčekivanje do ponedjeljka baš dosta treba. Btw trenutno napajanje je iz 2011 godine tako da mislim da je ono već oslabilo te ne daje dovoljno jak power i voltage na grafičku. U ovo sve što sam napiso ja blage veze se ne razumijem, al mi je najbitnije da pokušam nekako to da riješim, vjerovatno me shvatate, toliki novac uložen a da ne radi kako treba i nije mi baš sve jedno. Pozdrav i hvala na razumjevanju. :)

Slika voltaže i power limita: https://i.imgur.com/yKe0kWX.png

Be Water My Friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

briši ovo sam zabagovo 2x puta xD

Be Water My Friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2018 0:41 (bruslii).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bruslii kaže...

Na ploči imaš najnoviji BIOS?

Jesu ti oba power konektora koji su uključeni u grafičku na istom kabelu od napanja?

Probaj spojiti s dva odvojena kabela, možda ti je napajanje degradiralo pa više ne može preko jednog kabela poslati dovoljno.

Twitter: @191x7
14 godina
191x7 kaže...
bruslii kaže...

Na ploči imaš najnoviji BIOS?

Jesu ti oba power konektora koji su uključeni u grafičku na istom kabelu od napanja?

Probaj spojiti s dva odvojena kabela, možda ti je napajanje degradiralo pa više ne može preko jednog kabela poslati dovoljno.

Da, nanoviji je BIOS. oba konektora su na istom kabelu iz napajanja, tj sa jednim kablom iz napajanja je spojeno na grafičku 8 pin i 6 pin. A sa grafičkom mi je došo još jedan ovaj kabal koji nisam spajo jer sam mislio da je ovo sa mog napajanja dovoljno. Sutra ću baš probat sa ovim kablom koji je došo uz grafičku da spojim, hvala na informaciji.

Be Water My Friend
8 godina
neaktivan

ne nemoj to koristit ako si prisiljen taj kabelic koristit da bis napajao graficku definitivno PSU mijenjat ... nije te to pitao vec te pitao dali imas spojenu graficku na dva razlicita kabela koji izlaze iz PSU-a znaci jedan 8pin kabel u 8pin i onda drugi kabel iz PSU-a za 6pin ... vidi dali to mozes

17 godina

Ma bolje mu je i da koristi taj molex na pci-e adapter pa da ide preko 2 kabela iz napajanja nego da ide sve preko jendog kabela.

14 godina
Evo ovakav isti je došao uz grafičku: https://www.hdcabling.co.za/images/Female_Dual_PCI_Express_6Pin_Connector_to_8Pin_PCIE_Male.jpg

ali ja sam noob ne znam gdje ode ovo sa 2 kraja a gdje ovo sa jednim krajem?
Be Water My Friend
17 godina

To ti od 2 6-pinska pci-e power konektora pravi jedan 8-pinski. Nemoj to koristiti.

14 godina
Ok, onda neću ni pokušavat, pručekat ću novo napajanje...
Be Water My Friend
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice