Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.924.755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Meni sutra stiže gtx 1080. Silazim sa gtx 970, penjem se na 1080. Zanima me šta trebam sa drajverima radit kad vadim staru i stavljam novu grafu? Dal ima neki program total uninstal drajver stare grafičke. Mislim ono općenito pitam dal treba nešto posebno da uradim da nebi bio neki konflikt.
Be Water My Friend
12 godina

Guglaj DDU
(Display Driver Uninstaller) 

S time obrises i to je to.

10 godina
neaktivan
Samo da vam riješim dileme.
Ako nisi imao dobar komp i došle su nove igre a želiš ih samo odigrati iz gušta a nemaš para oda ćeš sad uzeti gtx 1060 3gb polovnu ca oko 1500kn, naravno ponudit ćeš prodavatelju i manje para.

Ako želiš neki upgread sa postojeće kartice koja je crkla (ne možeš je prodati) onda ćeš uzeti gtx 1060 6gb. Ako nemaš para za 1070.

I zadnje, npr kao ja čekati gtx 1160 koja bi trebala pojest sve navedene za oko 2500kn valjda.

I hvala Picajzli i Ibme jer upravo ste vašim testovima kartica meni izbacili dvojbu iz glave. Zaključak 1060 3gb preslabo za odlično iskustvo jer bih trebao upgread sa rx 480, a 6gb još preskupo za ono što nudi s obirom na trajanje garancije i na jesen novih modela npr 1170
SSD koliko si mi života uštedio...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Bur33k kaže.... 

I hvala Picajzli i Ibme jer upravo ste vašim testovima kartica meni izbacili dvojbu iz glave. Zaključak 1060 3gb preslabo za odlično iskustvo jer bih trebao upgread sa rx 480, a 6gb još preskupo za ono što nudi s obirom na trajanje garancije i na jesen novih modela npr 1170

Ne znam iz cega si ti donio zakljucak da je preslaba ali ako ti je pomoglo drago mi je.

Ali da, ako zelis upgrae uzimaj gtx1070 ili cekaj gtx1160 (ili kako ce se zvati) koja ce biti u rangu gtx1070 jer je gtx1060 vec 2 godine stara mid range kartica

9 godina
protjeran
Bur33k kaže...
Zaključak 1060 3gb preslabo za odlično iskustvo jer bih trebao upgread sa rx 480, a 6gb još preskupo za ono što nudi s obirom na trajanje garancije i na jesen novih modela npr 1170

Pa ja ti potvrđujem iz prve ruke da je gtx 1060 3GB jaca od RX 480 u 70% naslova, testirao sam sistem do sistema sa kolegom neki dan... a ono sta se ne spominje je da se 1060ke klokaju kao blesave dok se radeonke bas i ne klokaju nesto narocito, moja radi recimo (sa time da je i tvornicki vec klokana) stabilno na + 170MHz na jezgri i +800 na memoriji za 24/7 upotrebu i to je naspram stocka nekih 12% razlike, dok na radeonkama imas svega 5% u najboljem slucaju, a i griju se dosta vise i trose, ja ovu grafu neznam ni da imam kolko je tiha i hladna i ima samo 1 x 6pin utor za napajanje.

I neznam sta ti uopce ako vec imas RX 480 gledas ista od ovoga kad ej sve u 15% razlike max od grafe do grafe, tebi je bitan upgrade tek gtx 1070/980ti

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2018 23:39 (Lucidius).
10 godina
neaktivan
Preslaba za ono što tražim a izbije mi 1500kn iz budžeta za 1070 što je sad pola a ubrzo i više.
10 godina
neaktivan
Možda sam se krivo izrazio. Imao sam rx 480 i prodao kad je bila prilika. Sad imam mogućnost za upgread i zato važem sve mogućnosti.

Da, pravi upgread bi bila gtx 1070 ali sam imao dilemu za gtx 1060 jer su sad pristupačne.
13 godina
protjeran
Ta 1060 od 3 gb je u najbolju ruku u rangu sa rx 470, davno su bili dani (na samome pocetku) kad su 1060-ke u 70% slucajeva bila bolje od 470/480...
16 godina
odjavljen
Bur33k kaže...
Možda sam se krivo izrazio. Imao sam rx 480 i prodao kad je bila prilika. Sad imam mogućnost za upgread i zato važem sve mogućnosti.

Da, pravi upgread bi bila gtx 1070 ali sam imao dilemu za gtx 1060 jer su sad pristupačne.

Sada je proljece i vrijeme za bicikliranje. Treba drzati fige da kada dodje tmurniji dio jeseni dodje i nova serija grafickih

8 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Ta 1060 od 3 gb je u najbolju ruku u rangu sa rx 470, davno su bili dani (na samome pocetku) kad su 1060-ke u 70% slucajeva bila bolje od 470/480...

http://www.gpuzoo.com/Compare/MSI_Radeon_RX_470_GAMING_X_4G__vs__ASUS_DUAL-GTX1060-O3G/

mocnija je rx 470, ali joj fali gigapixela za fullhd, pa gubi snagu. Na 720p je jaca, na 1080p i visim rezama se prednost istopi u korist gtx-ice

Brajanov život
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Aha, ajd odvrti unigine superposition da vidimo tu snagu tvoje RX 470... 

EDIT:

Nemozes mi ni prismrdit cak i sa ovako kriplanim sistemom 

EDIT:

Slobodno da vidim i RX 480ke koja nabije 9500 bodova u superpositionu, a kad nabavim jos 4GB RAM-a idem jos 50 bodova gore sigurno, a sve to na G4560 naspram vasih i5-ica i ko zna cega i to na 4.5+GHz

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 0:03 (Lucidius).
13 godina
protjeran
Lako ja sutra odvrtim superposition, ali znas i sam da sintetickim testom ne mozes dokazati kako se koja ponasa u nekoj igri.

Da je sve tako linearno onda bi ova sa vise bodova u svakoj igri bila u prednosti, a to nije slucaj.

Ne znam cemu zapocinjati ovu vec odavno prozvakanu temu, barem do sada ima brdo brojki i sve pricaju istu pricu.
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Lako ja sutra odvrtim superposition, ali znas i sam da sintetickim testom ne mozes dokazati kako se koja ponasa u nekoj igri.

Da je sve tako linearno onda bi ova sa vise bodova u svakoj igri bila u prednosti, a to nije slucaj.

Ne znam cemu zapocinjati ovu vec odavno prozvakanu temu, barem do sada ima brdo brojki i sve pricaju istu pricu.

Pa ja ti kazem da ni u igrama nemas sta traziti pored mene a ni u grafickim testovima koji su cisti RAW POWER pokazatelj GPU snage, eto sta god hoces Valley, Heaven, Superposition, Time Spy to je najpopularnije sta se danas vrti.

1060 klokane do daske su puno jace negoli na stocku kako ih se u testovima pokazuje, a sta ide radeonkama na ruku jer se ionako zakurac klokaju... 

EDIT:

Neznam kakva te RX 470 spopala i gdje si ti i sta gledao, slusas chaselola previse 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 0:10 (Lucidius).
8 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

ako odvrtite catzilla 720p test, rx470 ce imati bolji skor...ne mora biti catzilla, moze i neka igra u 720p

Brajanov život
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kad dođe proljeće počinje sezona i još manje spavanja pa nemam vremena za gaming. 

Na jesen možda uzmem opet AMD ne samo da bolje grije nego mi je ostao freesync monitor. 😁

Ma kod mene samo strpljenje, do jeseni će svašta biti a već se pojavile i naznake za Polaris refresh u gpu za laptope. Možda se sjete i desktopa.

9 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

ako odvrtite catzilla 720p test, rx470 ce imati bolji skor...ne mora biti catzilla, moze i neka igra u 720p

Jesi ti pao sa marsa, kakvih 720p, nije ti ovo CPU playground 

13 godina
protjeran
Ti kazes da nemam sto traziti i to bi sad trebalo nesto znaciti? Smijesno...

Evo ti pravi uzorak od 29 igara, a ne ta smijurija od videa.

I da oc-om 1060 dostigne tih 5% jer opet ne znaci da ces dobit 10% fps-a vise ako je za tolko oc-as dodemo do toga sto sam ja na pocetku rekao.

A te sinteticke testove dijeli sa ryzen ekipom koja rastura cb, ali ne i igre. Ln
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Ti kazes da nemam sto traziti i to bi sad trebalo nesto znaciti? Smijesno...

Evo ti pravi uzorak od 29 igara, a ne ta smijurija od videa.

I da oc-om 1060 dostigne tih 5% jer opet ne znaci da ces dobit 10% fps-a vise ako je za tolko oc-as dodemo do toga sto sam ja na pocetku rekao.

A te sinteticke testove dijeli sa ryzen ekipom koja rastura cb, ali ne i igre. Ln

Vau, te RX 570 (egal sa rx 480) su gotovo sve out of the BOX na 50MHz od max kloka, a gtx 1060 idu po 150-200MHz gore sa overklokom plus memorije se vrhunski klokacu, pogotovo ako je samsung memorija, onda imas 1GHz klok memorije kao ja na svojoj.

I cak i ovdje sta si stavio video je izjednacena situacija u igrama, a overklokanjem 1060ke ode u vjetar bilo koja 570ka, tek rx 580 je nesto od AMD-a sta je jace od 1060 3GB cak i kad je klokana do daske 

Kazem ti, idemo skinut 10 naslova sa ingame benchmarcima pa da vidimo gdje smo, a za GPU benchmarke ti odma mogu potvrdit prema dosad viđenim rezultatima da nemas kaj trazit u tom duelu...

17 godina

Jok gtx 1060 i to jos 3gb jaca od rx480 to nesto novo, neznam otkud izvacis takve gluposti, ti otkad si se vratio ne prestajes sa glupostima

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...
war3_tft kaže...

Aha, ajd odvrti unigine superposition da vidimo tu snagu tvoje RX 470... 

EDIT:

Nemozes mi ni prismrdit cak i sa ovako kriplanim sistemom 

EDIT:

Slobodno da vidim i RX 480ke koja nabije 9500 bodova u superpositionu, a kad nabavim jos 4GB RAM-a idem jos 50 bodova gore sigurno, a sve to na G4560 naspram vasih i5-ica i ko zna cega i to na 4.5+GHz

nemaš bn-a sa privjeskom i 1060 milion% možda uhavtiš još koji punat kad sobu ohladiš da ti se jaja smrznu 

9 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Jok gtx 1060 i to jos 3gb jaca od rx480 to nesto novo, neznam otkud izvacis takve gluposti, ti otkad si se vratio ne prestajes sa glupostima

Pa jaca je da, cak i na stocku jako dobro parira, a u tim svim testovima gtx 1060ke rade na cca 1850MHz, i imas minimum jos 200MHz kod kloka za jezgru i memorija im je na 4000MHz, koju se dize po 500-600MHz a bez problema a i vise ako je samsungova.

Eto par gameplaya za tvoju neinformativnu osobnost :

17 godina

Svaka cast 2 videa iz 2017 1 mj i jedan cak iz 2016 god, svaka ti dala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Sad je to bitno kao, one fore samo Radeon napreduje drajverima i to, ha ha dobar si 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Normalno da je bitno i to je vec dokazano dok je napocetku gtx 1060 bio malo bolji, a kasnije je amd izbacio nove drivere i otisao ispred gtx 1060 ali da si imalo pratio znao bi to a ne nabadao stare testove

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ti si stvarno tvrd orah, ako se igdje sta dobilo drajverima dobilo se u mozda 2-3 naslova koji nisu bili dobro odrađeni u startu, a ne u 20 naslova, uostalom cak i da se dobilo opet se 1060ka kolka za nekih 12-13% tako da šiša radeonku na kraju price kako god da okrenes, a garantiram ti da ako napreduju jedni drajverima, napreduju i drugi, pogotovo sta se puno vise igara optimizira za Nvidiju tako da je kroz vrijeme i Nvidia mogla dosta napredovat jer je debela vecina naslova sponzorirana od Nvidije ili u njihovom pokroviteljstvu.

Eto ti jos novijih testova (rx 570=rx 480), naravno ljudi se iscudavaju jer se te 1060ke dignu za jos 200MHz kao od šale naspram ovoga u testovima kako se vrte:

Assassin's Creed Syndicate - RX 570 / 580 vs GTX 1060 3GB / 6GB (50min videa)

Battlefield 1 - RX 570 / 580 vs GTX 1060 3GB / 6GB (26min videa)

Mass Effect Andromeda - RX 570 / 580 vs GTX 1060 3GB / 6GB (17:35min videa)

GTA V - RX 570 / 580 vs GTX 1060 3GB / 6GB (22:33min videa)

Sniper Elite 4 - RX 570 / 580 vs GTX 1060 3GB / 6GB (24min videa)

For Honor - RX 570 / 580 vs GTX 1060 3GB / 6GB (11:44min videa)

World of Tanks - RX 570 / 580 vs GTX 1060 3GB / 6GB (17min videa)

Overwatch - RX 570 / 580 vs GTX 1060 3GB / 6GB (25min videa)

Star Wars Battlefront - RX 570 / 580 vs GTX 1060 3GB / 6GB (31min videa)

Jel i ovo prestaro ili trebaju snimke iz 2018te  

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 2:54 (Lucidius).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

Evo ti 27 igra i to ne probranih koji favoriziraju samo nvidiu link, a sta se tice drivera amd driveri dobivaju cesci update nego nvidia i poboljsanja. Jos se sjecam kako je nvidia brzo poslala nvidia 9 seriju u legacy mode toliko o nvidia podrski 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bacim oko na battlefront grafove na kraju videa i rx580 bolja od gtx 1060 na 2000mhz, a rx570 koja je 5% slabija od rx580 zaostaje masu. Reko ziher nesto ne stima i odem vidjeti sta se dogada na videu kao ono rx570 se vrti na 1100mhz i throttla... Toliko o kvaliteti i vjerodostojnosti ovih videa...

EDIT: Vidim u drugim videima ista prica, pisi propalo za rezultate rx570. Ajd rx580 mu drzi taktove pa se preko nje okvirno dobiju rezultati za rx570 koji ponovno potvrduju da nije nista sporija od gtx 1060 3gb, dapace.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 8:05 (war3_tft).
13 godina
neaktivan

And here we go again.

Jednostavnije je staviti ovaj screenie i to je to 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran

nije mi jasan ovaj gears of war dx12, da je tu razlika u korist 1060...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav, isprike jer san sigurno falija topic, al ako može savjet u vezi kupnje novog PCa, nisan nikakvi gamer pa da mi triba neko brutalno računalo, igram samo Fm18, FarCry, a za oko mi je upalo ovo računalo, fala  https://www.instar-informatika.hr/racunalo-instar-gamer-profundis-pro-intel-core-i5-7500-up-to-380ghz-8gb-ddr4-1tb-hdd-nvidia-geforce-gtx1050ti-4gb-ddr5-dvd-rw-5-god-jamstvo-akcija/7500-PRO-1050-HDD/product/

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice