Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.819
|
čitano: 6.899.747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Kolacic kaže...

Hocu li osjetiti neki osjetniji pomak sa r9 270x,umjesto 6870. Znam da hocu ali svejedno da pitam. 

nećeš 

16 godina
Kolacic kaže...

Hocu li osjetiti neki osjetniji pomak sa r9 270x,umjesto 6870. Znam da hocu ali svejedno da pitam. 

Hoćeš i to podosta. Ja sam baš sa 6870 prešao na r9 270x. Imao sam prije intel q6600 i bio je teški bootleneck za 270x dok sada sa phenom II x6 radi puno bolje. Igram isključivo Battlefield 4 mp i stvarno je osjetna razlika.

FC Bayern Munchen
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Koju bi karticu mogao gurati moj i5 3570K clockan na 4.5Ghz?

Ne planiram uzimati još ništa, ali me zanima informativno... I što se tiče igara i što se tiče kriptovaluta, makar, za kriptovalute mi se čini da procesor može biti i najveće smeće, da to uopće nije bitno?

Može li moj procesor gurati RX 570/580 recimo ili GTX 1070?

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2018 15:39 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lllnuclearlll kaže...

Za rudarenje procesor nije bitan jer sav posao obavlja kartica,

a za igranje ja tu ne bih gledao ništa iznad GTX 1060 3 GB.

17 godina
Valentin17 kaže...
lllnuclearlll kaže...

Za rudarenje procesor nije bitan jer sav posao obavlja kartica,

a za igranje ja tu ne bih gledao ništa iznad GTX 1060 3 GB.

Još jedno pitanje... Mogu li koristiti računalo normalno dok grafa rudari kriptovalute (osim igranja naravno)? Koristim računalo dosta preko dana i ne bi mi odgovaralo da ne mogu raditi na njemu.

Tipa da mi monitor radi prek integrirane grafičke na procesoru, a grafa radi svoj posao?

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2018 15:43 (lllnuclearlll).
14 godina
lllnuclearlll kaže...

Možeš.

14 godina
neaktivan

Ljudi zanima me kako bi gtx1050ti 4gb radila s 8700k na 2k 144hz monitoru jel bi na low very lowe moga 60fps..... jel imam ponudu 6100kn i 1050ti staru misec dana za moju ja bi je koristia do nove serije valjda ce do lipnja....jel se isplati to ili ostavit 1080ti i cekat novi ti (2080ti ili 1180ti)preskocit model non ti

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ja bi uzeo i pricekao novu generaciju koja samo sto nije...za te pare ces definitivno moci uzeti jacu ili u najgorem slucaju slicnu. 60fps-a gtx 1050ti gura bez problema pa to je kartica u rangu gtx 960!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ja imam rx480 8gb na i5 3570k i sve radi bez ikakvih problema, mozes i jace kartice ako ides na vecu rezu od fhd i 60hz
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Koju bi karticu mogao gurati moj i5 3570K clockan na 4.5Ghz?

Ne planiram uzimati još ništa, ali me zanima informativno... I što se tiče igara i što se tiče kriptovaluta, makar, za kriptovalute mi se čini da procesor može biti i najveće smeće, da to uopće nije bitno?

Može li moj procesor gurati RX 570/580 recimo ili GTX 1070?

Moći će i 1070 gurati, moj je na 4.3GHz i progura 1080 na 99 posto s mukama, jeste malo preslabašan ali na 1070 bi morao raditi sasvim solidno večinu vremena

Engage...
14 godina
neaktivan

Prodana 1080ti za 6300kn i nova zapakirana palit gtx1050ti dual oc 3god garancije hgspot .. vridi barem 900-1100kn... i cekam ampere il volta

Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina

Koliko bih otprilike mogao dobiti za svoju gtx 970 s obzirom na ovo rudarsko ludilo? Nema garanciju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

970 nema rudarsku moc tako da nebi trebalo utjecat na cijenu. 1100-1200kn, no ne znam koliko ti se isplati prodavat jer bi morao dat dosta više novaca za ne toliko vece performanse.

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina

Augi tvoja vec najvjerojatnije majna....lol

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
pqweasdyxc kaže...

Koliko bih otprilike mogao dobiti za svoju gtx 970 s obzirom na ovo rudarsko ludilo? Nema garanciju.

drži to i dalje, osim ako si namjerio na nešto tipa 1070 ili jače...

D3lBoy kaže...

970 nema rudarsku moc tako da nebi trebalo utjecat na cijenu. 1100-1200kn, no ne znam koliko ti se isplati prodavat jer bi morao dat dosta više novaca za ne toliko vece performanse.

pa možda bi dobio i 1300-1400kn, vjerujem da bi, ipak je ludilo uzelo maha i 1060 3gb nema ispod 1700kn i to većinom su izvedbe sa 1 fanom

11 godina
neaktivan

Ali su nove i sa nekoliko godina garancije.

Battlelog: D3lBoy-00
7 godina
neaktivan

Pozz.Ima li neko neki "filing" ili znanje ,naravno, kad bi mogle početi padati cijene grafičkih u rangu gtx 1050 ti?

0 0 hvala 0
12 godina
invinceble kaže...

Pozz.Ima li neko neki "filing" ili znanje ,naravno, kad bi mogle početi padati cijene grafičkih u rangu gtx 1050 ti?

10 godina
neaktivan
Pad cijena gpu-a možeš očekivati tek kad dođu nove grafičke na tržište.
Nije sigurno je li krajem travnja ili u srpnju a Nvidia šuti.

I onda se sve mora posložiti sa propasti rudarenja pa mogu biti polovne grafičke po nekoj nižoj cijeni.

Gtx 1050 TI se polovna može naći oko 1300kn. Na njuškalu je par komada 1500kn. Kolega je pred 2 tjedna tu na forumu prodao za 1250kn.
SSD koliko si mi života uštedio...
17 godina
ibme74 kaže...
invinceble kaže...

Kupiš 1080Ti i izrudariš ju za godinu dana. Dok se da zaradit na njoj, cijena nije problem.

14 godina
Bur33k kaže...

I onda se sve mora posložiti sa propasti rudarenja pa mogu biti polovne grafičke po nekoj nižoj cijeni.

Gtx 1050 TI se polovna može naći oko 1300kn. Na njuškalu je par komada 1500kn. Kolega je pred 2 tjedna tu na forumu prodao za 1250kn.

Pad cijena se već osjeti, eno vidi u protisu gtx 1080 već 5300 kuna, znači lagano pada. u aprilu bude još niža

Be Water My Friend
12 godina

Je osjeti se, gtx1050ti nemas ispod 1.500-1.600kn a gtx1060 3gb 2.400-2.500kn 

7 godina
neaktivan
Bur33k kaže...

Zato i pitam,pročitao sam da nešto novo izlazi uskoro,a više manje u svemu onda pada cijena za starije (nadam se i za pc komponente).Ima polovnih,al nisam nešto baš za to,jedino da znam od koga kupujem ili je možda ok kupiti rabljenu s garancijom godinu dana?Makar opet neznam kolko ko je bila "istrošena". A na kraju krajeva ak sam dobro vidio i nije neznam koliko razlike u cijeni izmedju nove i rabljene (bar ne za pola cijene ili neznam kolko).Vidim da ima gtx 1050 ti u rangu 1300-2000kn novih,a rabljene su eto kak veliš 1300-1500 pa nije baš velika razlika.

ps.Novi sam ovdje pa bi mi neko mogao preporučiti nekoga ko se npr bavi preprodajom rabljenih komnponenti?Ako stalno nešto novije kupuje pa se rješava starijih dijelova,možda nešto iskombiniram?Ili čekati onda koji mjesec pa vidjeti dal će biti promjena u cijenama.

7 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
ibme74 kaže...
invinceble kaže...

Kupiš 1080Ti i izrudariš ju za godinu dana. Dok se da zaradit na njoj, cijena nije problem.

Ne zanima me to ni malo... :-)

17 godina
invinceble kaže...

Ne zanima me to ni malo... :-)

e, pa dok god je onih koje zanima i dok je profitabilno, cijene grafičkih će ostati ovako visoke.

12 godina
neaktivan

Konacno sjela placa (posteno kasnjenje pa propustio dva dobra gtx 1060 oglasa ). Sada sam u dvoumici, opet se radi o polovnim grafama sa garancijom. Koju uzet, veceras cu onda kupit. Upila sam vas znam vec i prije ne bi sad tia bacat pare a pojma nemam o novim grafama jer toliko i ne pratim u zadnje vrime.

7 Palit gtx 1050ti 4gb 1200kn
10 gigabyte wf 1060 3gb 2000kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
fanaticni gejmer kaže...

Konacno sjela placa (posteno kasnjenje pa propustio dva dobra gtx 1060 oglasa ). Sada sam u dvoumici, opet se radi o polovnim grafama sa garancijom. Koju uzet, veceras cu onda kupit. Upila sam vas znam vec i prije ne bi sad tia bacat pare a pojma nemam o novim grafama jer toliko i ne pratim u zadnje vrime.

Razlika u cijeni 70%, razlika u performansama od 40-60% ovisno o naslovu :)

Pa ti odluči... ja bih uzeo GTX1060 na tvome mjestu iskreno (tj. to sam i napravio za HTPC). 3GB ti nije nikakva prepreka za 1080p još uvijek. Ako ti nije bitno da imaš 60 fps na high/ultra detaljima ...uzmi 1050Ti i igraj se na medium/high 60 fps, ili high 40-45 fps:)

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2018 15:50 (mrsmith).
8 godina
protjeran
mrsmith kaže...
fanaticni gejmer kaže...

Razlika u cijeni 70%, razlika u performansama od 40-60% ovisno o naslovu :)

Pa ti odluči... ja bih uzeo GTX1060 na tvome mjestu iskreno (tj. to sam i napravio za HTPC). 3GB ti nije nikakva prepreka za 1080p još uvijek. Ako ti nije bitno da imaš 60 fps na high/ultra detaljima ...uzmi 1050Ti i igraj se na medium/high 60 fps, ili high 40-45 fps:)

Smith je to stručno elaborirao, ako možeš spustiti ovu 1060 na 1700-1800 onda nema dvojbe, a ovako ipak ekonomski gledano fps/kn je na strani 1050ti u ovom slučaju

12 godina
neaktivan

Stvar je u tome sto sam uspio spustit, ali sa 2100kn na 2000kn. Da sam 100% siguran da ce je procesor iscjedit uzea bi (no bottleneck), ovako mi naginje sve na gtx 1050ti.

Znaci razlika ovih polovnjakusa sa cijenama u ducanu je 400kn niza za 1050ti odnosno 500kn za 1060. A za novu mi se stvarno ne da davat 500kn vise ako su ove ocuvane sa garancijom, radije ulozim tu razliku u periferiju.

Mozda jos prominim misljenje, upravo citam recenzije jedne i druge. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

AMD Vega
Imam 2k 144hz fresync monitor mogu uzet vegu64 lmited garancija 3god instar 6800'.. asus strix oc vega64 garancija 3god samonajboljeb webshop garancija njemacka 6300kn ili 1080ti inno3d ichill x4 svijet medija 7600kn... sta minpreporucate ne mislim monitor minjat

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice