Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.666
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
lav1000 kaže...

dobro picajzla imaš ti tu i 1050ti u igri, ali 1050ti+1070 

1050ti je dodatno u pogonu zadnjih 10 dana od tih 20

war3_tft kaže...

To je pustis cijeli dan ili?

da, uglavnom

zadnjih dana baš i nemam vremena za igru, a nemam niti što igrati od onoga što meni odgovara

zadnje što sam igrao je shadow of mordor, pa mi dopizdila, prije toga ponovio metro kolekciju...

15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Pa kolko kopas po danu hebem ti tepsiju?

Ne kontam, trenutno je 4.3$/dan. Ako mislis vremenski, valjda 22-23h u prosjeku....

9 godina
protjeran
ansha kaže...

Ne kontam, trenutno je 4.3$/dan. Ako mislis vremenski, valjda 22-23h u prosjeku....

Tako je vrmeenski sam mislio, puno je to...

15 godina
protjeran
Lucidius kaže...
ansha kaže...

Ne majnam samo kad gejmam i ako pukne veza...

12 godina
ansha kaže...
Lucidius kaže...

Ne majnam samo kad gejmam i ako pukne veza...

on bi valjda prekovremene, godišnji i blagdane slobodne 

16 godina
lav1000 kaže...

prije godinu i 3-4 mjeseca nova rx 480 4 Gb 1799kn kupio u futuri, žao mi je što sam to smeće nakon par driver crasheva prodavao odmah...a u 4-5 mjesecu prošle god. išle ko vruće kifle za 3000kn

Ja sam pred 2 tjedna prodao novu Asus RX580 8GB STRIX za 2500kn ;) ..bila je doslovno korištena 2 sata dok sam isprobao Freesync. Zapakirao i prodao.

Eto, vidim sad po trgovinama 4k+

It is always darkest just before the dawn.
8 godina
protjeran
mrsmith kaže...
lav1000 kaže...

prije godinu i 3-4 mjeseca nova rx 480 4 Gb 1799kn kupio u futuri, žao mi je što sam to smeće nakon par driver crasheva prodavao odmah...a u 4-5 mjesecu prošle god. išle ko vruće kifle za 3000kn

Ja sam pred 2 tjedna prodao novu Asus RX580 8GB STRIX za 2500kn ;) ..bila je doslovno korištena 2 sata dok sam isprobao Freesync. Zapakirao i prodao.

imaš nos za dugoročne investicije kao i ja, nemoj samo kriptovalute kupovati jer ode sve u krasan k..., ja se toga držim 

nije bila loša kartica, ali došli neki novi driveri, ja instalirao a ono za 10min crash u gamingu, kažem kod AMD-a ništa novo, a fakat 2-3 tjedna radila super sa prethodnom verzijom drivera,

spakirao i prodao za 1750kn, kupio 1070 i rokaj miško...

16 godina
lav1000 kaže...
mrsmith kaže...
lav1000 kaže...

imaš nos za dugoročne investicije kao i ja, nemoj samo kriptovalute kupovati jer ode sve u krasan k..., ja se toga držim 

nije bila loša kartica, ali došli neki novi driveri, ja instalirao a ono za 10min crash u gamingu, kažem kod AMD-a ništa novo, a fakat 2-3 tjedna radila super sa prethodnom verzijom drivera,

Eto, nikad nisam znao s novcem. Ali ga zato znam potrošit tik-tak   ..Srećom da žena nije rastrošna kao ja pa nešto i ostane

It is always darkest just before the dawn.
8 godina
protjeran
mrsmith kaže...
lav1000 kaže...
mrsmith kaže...
lav1000 kaže...

Eto, nikad nisam znao s novcem. Ali ga zato znam potrošit tik-tak   ..Srećom da žena nije rastrošna kao ja pa nešto i ostane

e da sam ja te sreće da nemam žene, ili da imam normalnu ženu što se financija tiče, dvaput godišnje bi sastavljao onako neki kompić ko sa Tončijevog spiska, ovako moram glumiti premium entuzijasta sa i5 8600k i 1080ti, bez monitora 

17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Jerbeš entuzijasta bez barem 2 x 1080ti

\o/

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
6 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, jel se isplati prodat radeonku hd 6970 i kupit novu geforce gtx 1050?

13 godina
neaktivan
general_šu kaže...

Pozdrav ljudi, jel se isplati prodat radeonku hd 6970 i kupit novu geforce gtx 1050?

Ne.

Nista neces dobiti time osim manju potrosnju, performanse su iste manje vise 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina

Misliš da neće dobiti ništa iako 6970 ne podržava ni novije drivere ni dx12/vulkan ni snimanje tipa ReLive/Shadowplay?

Twitter: @191x7
9 godina
neaktivan

Ne kužim kaj oni onda rade s tim grafičkim karticama, prošlo je 8 godina od izlaska amd hd 6970 i tad nije bila bogzna što skupa, a nije puno lošija od novih grafičkih koje se dobiju na "gaming" računalima koji koštaju i po 5000 kn, sama ta gtx grafička nova u dućanu košta 1000kn. 

Kaj onda zaključak je ak mi je buđet 1000-1300kn onda ne vrijedi kupovat drugu umjesto ove kaj već imam?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 0:39 (general_šu).

0 0 hvala 0
17 godina
Ja nebih mijenjao, jer ne mozes za tu lovu dobiti nista jace.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
neaktivan

Hvala na odgovrima. A niš onda ću s ovom u mirovinu, nisam tip koji stavlja u čarapu. Kupit ću si nešto drugo

14 godina
1050 je puno jača od 6970 tako da upgrade je solidan
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Sa bivsim fx i 6870 i frendov riza 1200 i 1050 smo imali isti fps.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 0:46 (Kolacic).

0 0 hvala 0
12 godina
general_šu kaže...

Ne kužim kaj oni onda rade s tim grafičkim karticama, prošlo je 8 godina od izlaska amd hd 6970 i tad nije bila bogzna što skupa, a nije puno lošija od novih grafičkih koje se dobiju na "gaming" računalima koji koštaju i po 5000 kn, sama ta gtx grafička nova u dućanu košta 1000kn. 

Kaj onda zaključak je ak mi je buđet 1000-1300kn onda ne vrijedi kupovat drugu umjesto ove kaj već imam?

Jel ti shvacas da usporedujes high end grafu iz 2010. koja je po izlasku kostala blizu 4.000kn sa budzet karticom iz 2016. godine koja dode 1.000kn i cudis se sto razlika nije tolika da je isplativo kupiti?

14 godina
Od kud vama da 1050 nije bitno jača? 1050 je po snazi slična RX 270, a ta je već mnogo jača. Plus optimizacija drivera samo povećava razliku
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

A šta mislite o amd redeonki rx560 4gb?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 1:20 (general_šu).

0 0 hvala 0
17 godina
general_šu kaže...

A šta mislite o amd redeonki rx560 4gb?

Slabija je od GTX 1050 Ti, jača od GTX 1050.

Twitter: @191x7
17 godina
Za tu sitnu razliku se nikako ne isplati davati 1k kn
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
7 godina
neaktivan

Jel se isplati upgrade sa rx460 OC ( 4gb ddr5) na 1060 3gb?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sponge023 kaže...

Jel se isplati upgrade sa rx460 OC ( 4gb ddr5) na 1060 3gb?

Apsolutno. 1060 3G je i dan danas 1080p najbolji bang4buck. Šteta jedino što ćeš ju vrlo vjerojatno preplatiti, i to masno, obzirom na nestašicu i mining ludilo.

S druge strane imaš opciju rabljenih sa garancijom, no oni su isto najčešće iz mining rig-ova, pa je pitanje opterećenja i uvjeta u kojima su radile.

In the name of tragedy...
7 godina
neaktivan

A sa ryzen peticom 1600 i sa 8gb ddr4 na 2400 jel ce se lepo sklopiti 1060 3gb kakve ce biti ingame performanse otprilike ako znas ili pretpostavljas

Trenutno sa rx460 igram skroz okej igre sve su mi na fullhd samo oscilira kvalitet grafike. 

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Sponge023 kaže...

A sa ryzen peticom 1600 i sa 8gb ddr4 na 2400 jel ce se lepo sklopiti 1060 3gb kakve ce biti ingame performanse otprilike ako znas ili pretpostavljas

Trenutno sa rx460 igram skroz okej igre sve su mi na fullhd samo oscilira kvalitet grafike. 

Glavno pitanje je koliko ćeš nadoplatiti? Jača je, osjetno ali isplati li se ovim cijenama...

15 godina
protjeran
Sponge023 kaže...

Igrat ces isto skroz okej al na visim postavkama, uglavnom high-ultra...

7 godina
neaktivan
ansha kaže...
Sponge023 kaže...

Pa jel se onda isplati po tvom misljenju il?

15 godina
Sponge023 kaže...
ansha kaže...
Sponge023 kaže...

Pa jel se onda isplati po tvom misljenju il?

Pa ovisi , jel si mozes to priustit ili ne. Pomak na bolje ces imat. Sad je samo pitanje koliko si spreman dat za nadoplatu i za kolike pare prodas rx 460 i nabavis 1060 3gb. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice