I noctua je ružna, al ne kupuješ je da bi gledao u nju nego zbog funkcionalnosti. Mana im je 2god gare, al hladnjak je definitivno najbolji.
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.823
- |
- čitano: 6.903.741
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za te novce jedino RX560 ili GTX1050.
BTW napajanje je sranje ali bi trebalo sljakati jer ove grafe trose kao upaljac.
Znam da je napajanje sranje, za ove 2 sam mu i ja rekao, a neka polovna tipa r9 380/290 ili gtx960? Da li bi one bile "dobar" upgrade?
Nebi bas stavljao R9 380 na to napajanje, GTX960 veci moze proci ali ne znam koliko to ima smisla kada ćeš imati više manje iste performanse kao i sa ove dviej zbog procesora koji će ju BN. Sa ove dviej abrem znaš da su nove i iamju 3 god gare dok su GTX960 već sve stare po 2+ godine i imaju nešto malo ili nikako garancije.
Nebi bas stavljao R9 380 na to napajanje, GTX960 veci moze proci ali ne znam koliko to ima smisla kada ćeš imati više manje iste performanse kao i sa ove dviej zbog procesora koji će ju BN. Sa ove dviej abrem znaš da su nove i iamju 3 god gare dok su GTX960 već sve stare po 2+ godine i imaju nešto malo ili nikako garancije.
Ma da, tak sam si i mislio, samo mi je trebalo drugo mišljenje.
Hvala!
Koju odabrati verziju?
ili
Jel vrijedi dodati više za ovu iz linksa? I šta zači ovaj "D" u nazivu; RX-560D
Koju odabrati verziju?
https://www.instar-informatika.hr/graficka-xfx-radeon-rx560d-2gb/XFX-RX-560D2SFG5/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
ili
https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-rx-560d-2gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-051800304?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Jel vrijedi dodati više za ovu iz linksa? I šta zači ovaj "D" u nazivu; RX-560D
Ovu sa dva venta kad je razlika u cijeni mizerna,iako se ta grafa ne grije baš ipak radi tisine je bolji izbor.
ovo di je on nasa je razlika svega 80 kuna sto i nije nesto,ali da ako imas neku verziju 150 kuna jeftiniju neka ide na nju
D je malo podrezana verzija, jako malo slabija ali i niže potrošnje od obicne 560.
Treba mi pomoc za odabir graficke. Surfanje,video full hd,hearstone tu i tamo,i ako mi nekad dode mladi buraz da odigra paladins.
Napajanje CM RS-430-PMSP,proc intel core dugo na 2.6ghz(vjerojatno cu ga jos vise klokat),2gb ram(uskoro 4),2 ventilatora,2 sata hard diska,sata przilica.
Nasao sam 4850 za 100 kuna,ali mislim da napajanje nebi izdrzalo,nebi volio zeznuti ostale komponente.
Ne znam za sto bi se odlucio.
Treba mi pomoc za odabir graficke. Surfanje,video full hd,hearstone tu i tamo,i ako mi nekad dode mladi buraz da odigra paladins.
Napajanje CM RS-430-PMSP,proc intel core dugo na 2.6ghz(vjerojatno cu ga jos vise klokat),2gb ram(uskoro 4),2 ventilatora,2 sata hard diska,sata przilica.
Nasao sam 4850 za 100 kuna,ali mislim da napajanje nebi izdrzalo,nebi volio zeznuti ostale komponente.
Ne znam za sto bi se odlucio.
HD 5770/6770/7770 bi moralo držati bez problema.
Potrazi si hd7750/7770 (zna ih biti po 200-250kn). Malo trose a i dobre su za manje zahtjevne igre.
Dečki, jel previše tražiti 700kn za moju bulk R9 285?

Ahh tu je negdje cijena, s obzirom na mineanje i krizu - nije. A sad hoces li prodat ne znam.
Ma dao bih i za 600,za manje mi je ipak malo blesavo

600 je neka pristojna cijena i triba bi je brzo prodat heh
Ma ne manje, nije to tako loša kartica, za 500kn se prodaju biblijske kartice, probaj 700 ako ti se ne žuri.
Ako bi dao za 600, stavi 700 jer je sigurno da će ti se javit netko tko želi dodatno spustit cijenu i na kraju ćete oboje bit zadovoljni.
700kn je kradja za 285, bez problema 800. Ikakvih cak i 900.
Super grafa za 1080p gaming

Ček, jel određeni forumaši vade grafičku van iz kompa par puta dnevno pa ga drže na postolju na stolu kad je bitno kako grafa izgleda?
Mislim, smiješno, ne znam ko je pitao za grafu na prošloj stranici ali kupi prvu koju naiđeš nebitno koja marka. Eventualno određene imaju bolje taktove i OC potencijal, ali u principu sasvim je nebitno jel grafička ružna ili lijepa, takve jeftine grafe idu u jeftina računala što znači da neće stajati na stolu i biti montirano u stakleno kućište sa LED-icama da se vidi kak grafa izgleda.
Ček, jel određeni forumaši vade grafičku van iz kompa par puta dnevno pa ga drže na postolju na stolu kad je bitno kako grafa izgleda?
Mislim, smiješno, ne znam ko je pitao za grafu na prošloj stranici ali kupi prvu koju naiđeš nebitno koja marka. Eventualno određene imaju bolje taktove i OC potencijal, ali u principu sasvim je nebitno jel grafička ružna ili lijepa, takve jeftine grafe idu u jeftina računala što znači da neće stajati na stolu i biti montirano u stakleno kućište sa LED-icama da se vidi kak grafa izgleda.
S kim se ti boriš?
700kn je kradja za 285, bez problema 800. Ikakvih cak i 900.
Super grafa za 1080p gaming
Stavih 700 pa se ne jave, jbg bez papira a i nije prečesta kartica pa ju rijetko tko pretraži :D
Stavih 700 pa se ne jave, jbg bez papira a i nije prečesta kartica pa ju rijetko tko pretraži :D
ja da nisam uzeo ovo govance za 350 (realno mi je dovoljna za ono sto igram) uzeo bih tu sigurno, jer koliko dobijes s 280/285/380 karticama iliti 960 za tu cijenu, je suludo gledati bilo sta novo jer novo je tipa 1300+ i to je 1050ti koja nije jaca
S kim se ti boriš?
Komentiram forumaše sa prošle stranice koji su dečku odgovarali za grafičku karticu. Dečko je pitao koja mu se isplati uzeti i onda su dvojica počela mljeti o izgledu same kartice umjesto da dečku ponude najpovoljniju opciju. Pričalo se o entry level karticama RX 560 / 1050 ako se ne varam, koga briga kako kartica izgleda u entry level konfiguraciji? Koja je poanta tvog posta osim pokušaja da budeš smiješan?
Baš me zanima od ovih koji su mi downvoteali komentar kako im računala izgledaju. Tempirano staklo kućište od 600kn da to sve fino lijepo svijetli u računalu koje cijelo komplet košta 3500kn. Da mi je to vidjeti...za stajling upucat 500kn više radi razliku između RX 560 i 1060. Radije bi si ugradio 1060 nego 1050 Ti Gaming X da mi lijepo crvena stoji u kompu.
Poanta mog posta je da nemamo pojma o čemu pričaš jer su uletio kao padobranac sa odgovorom, drugi puta citiraj posto osobe kojoj odgovaraš ako je sa predhodni stranica da se zna o čemu pričaš i komu je upućeno a ne da netko treba prelistavati stranice da vidi o čemu ti pričaš.
Poanta mog posta je da nemamo pojma o čemu pričaš jer su uletio kao padobranac sa odgovorom, drugi puta citiraj posto osobe kojoj odgovaraš ako je sa predhodni stranica da se zna o čemu pričaš i komu je upućeno a ne da netko treba prelistavati stranice da vidi o čemu ti pričaš.
Napisao sam samo ti ne čitaš post. Napisao sam "na prošloj stranici", koga zanima provjerit će o čemu se radilo - bilo je više komentara i nisam se zamarao citiranjem. I dalje je poanta da je tvoj post spam. Ako ne razumiješ post preskoči ga.
Nitko nije vidovit da zna o čemu ti pričaš, kažem drugi puta citiraj, 6 godina si na forumu, nauči se pravilno ga koristiti
Što se tiče kućišta, netko voli složiti i računalo da to izgleda dobro... netko ima novaca i za GTX1060/RX580 i za kućište sa tempiranim staklom i svijetlima i pokrovima za napajanje i........, tko nema i tko slaže budžet konfu neće gledati an to i dobro
Nitko nije vidovit da zna o čemu ti pričaš, kažem drugi puta citiraj, 6 godina si na forumu, nauči se pravilno ga koristiti
Što se tiče kućišta, netko voli složiti i računalo da to izgleda dobro... netko ima novaca i za GTX1060/RX580 i za kućište sa tempiranim staklom i svijetlima i pokrovima za napajanje i........, tko nema i tko slaže budžet konfu neće gledati an to i dobro
Da poanta mog posta odnosno moje kritike na dvojicu kolega forumaša nila je ta da umjesto da daju drugom forumašu savjet za cijenu grafe, oni su upravo u budget konfi sa RX 560 su pričali o izgledu same grafe.
No nebitno, bilo i prošlo. No bad blood.
Htio bih upgradeat graficku.
Trenutno imam r9 270 2g, procesor fx-6300.
Razmisljao sam o r9 280x. Je li to ok i koja specificno kartica bi bila najbolja?
Za oko mi je zapela 280x vapor-x koju sam vidio na njuskalo. Je li ima nesto bolje trenutno?
Hvala.
Ia ovdje na forumu jedna r9 285 cca 600kn ako se ne varam, neznam tocno tko prodaje, pogledaj malo procjene i oglasnik. Koliko vidim na njuskalo tamo su pretjerane cijene i najjeftinija je 900kn sta nema veze s vezom za takvu grafu