Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.795
|
čitano: 6.889.223
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

GTX 1050ti ili RX 560. Ako ima za više puno bolji izbor bi bio 1060 od 3gb ili RX 470/570.

Također potrebno bi mu bilo jos 4gb rama.

Battlelog: D3lBoy-00
8 godina
neaktivan
jamirko kaže...

Pozdrav. Prije dvije godine koleginom sinu smo uzeli desktop konfiguraciju i5-4440 sa 4 GB ram-a. Mali je dosad igrao Minecraft i slično pa mu nije trebala dodatna grafička. Neki dan je instalirao Fifu 17 i srušio računalo. Koju grafičku da uzmemo, neku srednju, da nije preskupa i da vrti fifu i igrice koje će doći u sljedećih par godina? Hvala

Kakvo je napajanje ?

Trust nobody, become the best !
12 godina
avira159 kaže...

Evo gledam koju da naručim pa me zanima jesu li ova1ova2 grafičke iste? Skoro 200 kuna je razlika ali ne mogu raspoznati zbog čega.

Ta prva je dosta skupa a druga je nedostupna, imas za 1.200 i kusur ovo klik

jamirko kaže...

Pozdrav. Prije dvije godine koleginom sinu smo uzeli desktop konfiguraciju i5-4440 sa 4 GB ram-a. Mali je dosad igrao Minecraft i slično pa mu nije trebala dodatna grafička. Neki dan je instalirao Fifu 17 i srušio računalo. Koju grafičku da uzmemo, neku srednju, da nije preskupa i da vrti fifu i igrice koje će doći u sljedećih par godina? Hvala

Najjeftiniju RX460/560 koju nadjes, npr klik1 ili klik2

D3lBoy kaže...

GTX 1050ti ili RX 560. Ako ima za više puno bolji izbor bi bio 1060 od 3gb ili RX 470/570.

Također potrebno bi mu bilo jos 4gb rama.

Ti kao da si zapeo u 2.-3. mjesecu 2017 

RX470/570 nema na trzistu mjesecima a ovo malo sto ih i ima je po nenormalnim cijenema od 2.400+ kuna, bacen novac. Ako bi vec nesta isao toliko preplacivati rade bi uzeo gtx1060 6gb koja je i jaca i ima vise VRAM-a, ali i totalno nepotrebna (kao i rx470/570) za fifu 

Za RAM se slazem iako bi mu fifa vjerojatno dobro sljakala i sa 4GB

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.8.2017 13:20 (ibme74).
9 godina
neaktivan

Napajanje je Linkworld LPK12-25 420W

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.8.2017 13:30 (jamirko).
12 godina
jamirko kaže...

Napajanje je Linkworld LPK12-25 420W

Kinesko smeće. Nebi bilo lose ni to promjeniti ali sa RX460/560 cak ni na njemu nebi trebalo biti problema.

9 godina
Ovako srotex napajanje je i bogu tesko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kolege suborci, tražim dobru dušu sa 5min volje i adekvatnim HW da mi prefleša jednu gtx-icu 780, naime sve što znam je da je kartica krivim biosom zaflešana, da vrti ventove, ulazi u OS, čuje se zvučni pozdrav u Winsima, ali ne daje sliku. Igrom slučaja došao sam do origigi Biosa ali nemam ju kako preko integrirane zaflešati.

Molim eto nekoga iz Zagreba, dam karticu, dam BIOS i dam 100kn za tih par minuta posla. Mislim da nije loše, javite na PP ili direkt na 091/5534635.

Hvala i sry na ot!
In the name of tragedy...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kaj na niti jednom izlazu ne daje sliku?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan
Nope, koliko sam probao na svakom uđe u winse ali slike nema. Sam frend mi je rekao da je force flashao - f sa nvflashom zadnji bios, i od tada nema slike. Srećom sjetio se broja originalnog, sa 20 završava pa sam uspio naći fajlu.

Kartica je Palit SuperJetstream. Gtx780.

Nije to još za baciti po meni nipošto.

Da imam Radeonku 4670 koja ne traži PCIE kabel sam bi riješio, sa integrušom mi ne da. Kratak sam kod napajanja također, samo 2x8pin imam.
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Na vasu preporuku sam uzeo starijem sinu gtx 970 i to radi super,ali sad sam njegovu mislim da je ati 5970,1 gb prebacio u drugi komp da ga pojacam ali nekakvo jadno napajanje nema

ona 2 kabla  2*6  zica koja se stekaju u grafu

molio bih vas za preporuku koje napajanje uzeti,da  nije nesto pre skupo

moze neki link iz nekog naseg ducana da to kupim sto prije

hvala

robi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo pošto sam u ovoj temi dobio odgovor koju grafičku da kupim budem pitao tu.
Naime, preporučili ste mi da uzmem GTX 1050 Ti. Danas mi je došla, sve radi ali izgleda da ne mogu instalirati drivere. Prvo sam probao s onim CD-om koji dolazi u kutiji, pa sam skinuo s nvidia stranice i isti problem.
Evo slike.

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Skini Display Driver Uninstaller, pokreni ga iz safe modea (da si siguran da ima pristup svim registry keyevima) i obrisi kompletno sve AMD/Nvidia drivere od prije. A onda skini drivere za svoj Windows, budi siguran da si dobre skinuo.

15 godina

Ovi danas traže po 900 kn za 7970 koja je stara k'o Biblija. Kad sam ja 2015. prodavao svoju XFX 7950 DD, ošlo isti dan za 800 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

7970/280 dobro majna zato i imaju te cijene.

13 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...

Ovi danas traže po 900 kn za 7970 koja je stara k'o Biblija. Kad sam ja 2015. prodavao svoju XFX 7950 DD, ošlo isti dan za 800 kn.

7970 grafa omogucava 1080p 60 fps medium/high gaming danas, zato i vrijedi.

Pored mininga.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina

Dati 900kn za nju pored R9 380 sa garancijom za isto toliko je budalaština. 

To su kartice sličnih performansi ali starost/garancija isto daje na cijeni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 1:18 (ibme74).
17 godina

Pa prije bih uzeo 7970 nego radeon 380, sta se tice garancije, ima ih samo par komada koliko vidim i to po 1000, 1100kn i to sa min garancijom, jedna 1mj, druga 3 mj jos. Najjeftinija radeon 380 je 850kn isto bez garancije i to su sve modeli sa 2gb rama. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

0 0 hvala 0
12 godina

Uvjetno rečeno može. Bilo bi dobro znati koje su druge komponente zato što i one troše struju.

ništa mi se neda
16 godina
nista extra, standard. i5 3570k, ssd, hdd...
12 godina
Dala kaže...

Može, goniće to napajanje tu konfiguraciju mada bi ja volio da je neko kvalitetnije od barem 650w.

Samo što taj procesor ni do kraja naklokan nemože izgurat tu grafu osim ako nemaš u planu 4k

ništa mi se neda
10 godina
neaktivan

Pozdrav!

Trebam pomoć. Namjeravam kupiti svom sinu kompjutor u 10. mj. Ima 10 god. ide sad u 4.razred pa bi mu kupio neki kompjutor koji je dovoljno dobar za neke novije igrice ali i da mu može koristi za školu. Znaći investicija za par godina.

Mislim da je, što se tiće igrica bolji kompjutor od laptopa (jeftinija verzija...bar mislim???).

Samo da se zna, nemam namjeru potrošiti više od ca 3000-4000 kn.

Monitora i tipkovnicu imam, i to godinu dana staro. Ne trebam.

Sada jedino neznam, da li je bolje kupiti neki kompjutor (kučište) ili laptop ????

Molim za pomoć!!!!

Hvala i lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nicky.sl kaže...
Dala kaže...

Može, goniće to napajanje tu konfiguraciju mada bi ja volio da je neko kvalitetnije od barem 650w.

Samo što taj procesor ni do kraja naklokan nemože izgurat tu grafu osim ako nemaš u planu 4k

Do sada sam imao R9 270x, po potrošnji bi trebale bit tu negdje... Trebalo bi šljakat.
Imam u planu upg svega jednog dana, pa sada započinjem sa GPU-om.

12 godina
Dala kaže...

Do sada sam imao R9 270x, po potrošnji bi trebale bit tu negdje... Trebalo bi šljakat.
Imam u planu upg svega jednog dana, pa sada započinjem sa GPU-om.

Troše i jedna i druga oko 180w tako da nemaš brige

ništa mi se neda
15 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija-3000-do-5000-kn/170220.aspx?page=598

1 x Procesor Intel Pentium G4560, KabyLake, S.1151
1 x GIGABYTE GA-H110M-S2, INTEL H110, VGA, mATX
1 x Crucial DRAM 8GB DDR4 2133 MT/s (PC4-17000) CL15 SR
1 x Gigabyte RX 560 OC, 2GB GDDR5, HDMI, DVI
1 x Seagate HDD, 1TB, 7200rpm, SATA 6, 64M
1 x Fortron Hyper 500W, 80+ - 60mj.
1 x Zalman Z1, USB3.0 black, 2x120mm

3500 kn

-----------------------------------------------------------------------------

1 x Procesor Intel Pentium G4560, KabyLake, S.1151

1 x MSI B250M PRO-VDH, KabyLake, S.1151
2 x Patriot Signature DDR4, 2400Mhz, 4GB, CL15
1 x Gigabyte GF GTX1050 Ti D5, 4GB GDDR5
1 x Seagate HDD, 1TB, 7200rpm, SATA 6, 64M
1 x Fortron Hyper 500W, 80+ - 60mj.
1 x Zalman Z1, USB3.0 black, 2x120mm

4100 kn

xFire: rebelsy | steam: rebelsy | origin: rebelszuka | battlenet: rebelsy#21796
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 9:53 (rebelsy).
12 godina

Imam AMD karticu. Ako bih kupio NVIDIU da li mogu zamjeniti kartice bez da moram formatirat komp? Ako da, kako?

Drugo pitanje. Koju od 1080TI biste preporučili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Azmo kaže...

Imam AMD karticu. Ako bih kupio NVIDIU da li mogu zamjeniti kartice bez da moram formatirat komp? Ako da, kako?

Drugo pitanje. Koju od 1080TI biste preporučili?

Naravno, biti će potrebno otići u Control panel i pokrenuti Uninstall AMD paketa. Nakon toga, skini Display Driver Uninstaller, ili popularno DDU programčić kojeg pokreneš, odabereš AMD, brisanje drivera + shutdown, koji će obrisati ostatak tebi nevidljivih datoteka.

Ako što ostane na C disku, možeš ručno obrisati (mislim na AMD folder npr.).

Staviš novu karticu u komp odnosno izvadiš staru, naravno dok je komp ugašen i iskopčan iz struje, sve pospajaš upališ - instaliraš drivere i to bi moralo biti to.

Ja bi išao na neki jači aftermarket 1080Ti, tipa Aorus od Gigabytea, monstrumi od kartica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 10:38 (thedream).
12 godina
kiki246 kaže...

Pozdrav!

Trebam pomoć. Namjeravam kupiti svom sinu kompjutor u 10. mj. Ima 10 god. ide sad u 4.razred pa bi mu kupio neki kompjutor koji je dovoljno dobar za neke novije igrice ali i da mu može koristi za školu. Znaći investicija za par godina.

Mislim da je, što se tiće igrica bolji kompjutor od laptopa (jeftinija verzija...bar mislim???).

Samo da se zna, nemam namjeru potrošiti više od ca 3000-4000 kn.

Monitora i tipkovnicu imam, i to godinu dana staro. Ne trebam.

Sada jedino neznam, da li je bolje kupiti neki kompjutor (kučište) ili laptop ????

Molim za pomoć!!!!

Hvala i lp

Odličan PC prodaje se na Bug malim oglasima http://www.bug.hr/malioglasi/cpu-intel-core-i7-4790k-8m-cache-up-to-440-ghz/28775.aspx

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 11:59 (nicky.sl).
12 godina

I jel se uopće isplati kupovati sad 1080TI? Ipak je skupa za nevjerovat! Hoće li držat ar godina, a ne da mi za godinu dana opet bude "slaba"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Patrick_cro kaže...

Pa prije bih uzeo 7970 nego radeon 380, sta se tice garancije, ima ih samo par komada koliko vidim i to po 1000, 1100kn i to sa min garancijom, jedna 1mj, druga 3 mj jos. Najjeftinija radeon 380 je 850kn isto bez garancije i to su sve modeli sa 2gb rama. 

Pa ocito si jedini koji bi to napravio. Kartice su slicnih performansi, u korist R9 380 ide skoro sve, osjetno manji TDP, novija je, moze se neci lako sa garancijom. Jedini + kod HD7970 je tih 1 GB RAM-a vise. Te karticu su vec jako stare, na vecini se kurilo igre godinama. Ako vec dajem 800-900kn onda hocu koliku toliku garanciju. Nedavno je odla MSI R9 380 2GB za 800kn sa godinom+ gare a ima i sada XFX R9 380 2GB sa garom za 850kn (i ide sigurno jos 50kn dolje).

Klik

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice