Inter-Tech Energon
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.939.778
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Inter-Tech Energon
Može, ali trebaš taj šrot od napajanje mjenjat što prije
Novo GTX 1050Ti, rabljeno RX 470
Pitanjce i5 4460 + gtx 1070 bottleneck? 1080p - 1440p ?
Pitanjce i5 4460 + gtx 1070 bottleneck? 1080p - 1440p ?
Možda malo u nekim igrama, ništa strašno. Slobodno uzmi.
ma nema šanse da ga ima uopće, da mu "freeza" i sl. ispod 60 i manje.
Imat će blagi underperformance, a ne bottleneck tj. ne može iskoristi maximum 1070 ali može sigurno 90-95%
molio bih Vas za informaciju u kojem je dućanu u Zagrebu najpovoljnija Gigabyte GeForce GTX 1070 G1?
ipak sam se odlučio kupiti 1070 , bez obzira na moj procesor jer tako i tako imam u planu kroz naredno vrijeme napraviti upgrade ,tako da želim uzeti dobru i jaku grafičku da sam miran narednih 3 godine.
molio bih Vas za informaciju u kojem je dućanu u Zagrebu najpovoljnija Gigabyte GeForce GTX 1070 G1?
ipak sam se odlučio kupiti 1070 , bez obzira na moj procesor jer tako i tako imam u planu kroz naredno vrijeme napraviti upgrade ,tako da želim uzeti dobru i jaku grafičku da sam miran narednih 3 godine.
i koja je sad razlika između ove dvije?
Po meni ista grafa ali je drugacija sifra..najvjerojatnije kao i u instaru isti proizvodi ali dva razlicita dobavljaca

Zašto ne sačekaš vegu da izadje...da vidiš cijene i performanse a ako bude u rangu gtx1070 možda malo padne trenutna cijena gtx-icama.
I ja planiram uzimati graficku novu ali čekam da vidim hoce li amd biti flip ili flop.
Zašto ne sačekaš vegu da izadje...da vidiš cijene i performanse a ako bude u rangu gtx1070 možda malo padne trenutna cijena gtx-icama.
I ja planiram uzimati graficku novu ali čekam da vidim hoce li amd biti flip ili flop.
znaš kaj, to sam i ja razmišljao da malo još pričekam ali nemogu više čekat XD
Inter-Tech Energon
Aj znam da onda idem malo na offtopic, al jel mi može onda preporuka za neko drugo
znaš kaj, to sam i ja razmišljao da malo još pričekam ali nemogu više čekat XD
Haha znam kako ti je, i ja sam skoro uzeo cpu i mbo a nakon sedam dana izadje ryzen...al sad nesto kontam ako barem bude slican situacija kao sa ryzenom bice dobro, pa cu ipak sacekati.
Inter-Tech Energon
Aj znam da onda idem malo na offtopic, al jel mi može onda preporuka za neko drugo
Ovisi na koju grafu ciljas. Ako ces ici na RX460/GTX1050/1050Ti onda mozes uzet i Fortron Hexa 400w za oko 300kn, ako ces ici na nesto rastrosnije tipa R9 380/RX470 onda Fortron Hyper 500w za oko 400kn

Koju grafu bi preporučili za G3260, Hexa 400W, 1080p?
Light gaming me uglavnom ove godine zanima, starije i nezahtjevne rpg-ove i avanture koje nisam igrao naganjam (tipa Planescape Torment, Shadowrun, nova Syberia i sl.),
max bih dao nekih 700-800kn, što manje to bolje, novo-polovno svejedno, mislio RX 460 ugrabiti na njuški, nisam baš u toku više.
Thnx unaprijed.
Uzmi najeftiniju RX460 koju nađeš u trgovini, imaš ih za 800-850kn sa 3god garancije
GTX 770 2 GB iCHill verzija sa 3 ventilatora,bez jamstva,za 750 kn,good to go ili ne ?

GTX 770 2 GB iCHill verzija sa 3 ventilatora,bez jamstva,za 750 kn,good to go ili ne ?
Na ponuda hardver se već pojavila nekakva 770 2GB za 650 kn.
@cyber nema po toj cijeni...
Na starom kompu mi je crkla graficka (nVidia 8600gt), pa bi da uzmem neku graficku za taj komp.Procesor je Intel E5200 i ima 2gb rama..
Znaci treba mi neka "obicna graficka", ne pretjerano skupa, nova, posto uz taj komp imam odlican monitor a sa ovom integrisanom grafickom nisam bas najsrecniji..
Pa ako bi neko mogao neki prijedlog dati, bio bih zahvalan..
Nabavi jos 2gb RAM-a i bit ces zadovoljan :) 2GB RAM-a je stvarno malo za ista raditi danas.
A ako bas zelis grafu (radi konektora HDMI/DVI) uzmi najeftinije sto nadjes sa konektorom koji trebas
Isplati, ja sam svoju prodao za 1500 prije dvadesetak dana, doduše moja je imala još godinu i po garancije.
Da ako ima barem još 1+ godinu gare u nekom normalnom dućanu