Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.939.778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Inter-Tech Energon

Palac
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2017 20:08 (sackboy).
9 godina
Pozz, odlucio sam napraviti upgrade graficke, koju graficku mi preporucate, moze nova ili rabljena, mislim potrositi oko 1300kn maxx, specifikacije pod moj pc.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
sackboy kaže...

Inter-Tech Energon

Može, ali trebaš taj šrot od napajanje mjenjat što prije

14 godina
HolyPotato kaže...
Pozz, odlucio sam napraviti upgrade graficke, koju graficku mi preporucate, moze nova ili rabljena, mislim potrositi oko 1300kn maxx, specifikacije pod moj pc.

Novo GTX 1050Ti, rabljeno RX 470

11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pitanjce i5 4460 + gtx 1070 bottleneck? 1080p - 1440p ?

RAMPAGE

0 0 hvala 0
12 godina
Toni RAZOR kaže...

Pitanjce i5 4460 + gtx 1070 bottleneck? 1080p - 1440p ?

Možda malo u nekim igrama, ništa strašno. Slobodno uzmi.

8 godina
protjeran

ma nema šanse da ga ima uopće, da mu "freeza" i sl. ispod 60 i manje.

Imat će blagi underperformance, a ne bottleneck tj. ne može iskoristi maximum 1070 ali može sigurno 90-95%

9 godina
protjeran

Tko kaze da ce mu nova grafa biti korisnija od stare u gamingu? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 11:55 (Lucidius).
Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

molio bih Vas za informaciju u kojem je dućanu u Zagrebu najpovoljnija Gigabyte GeForce GTX 1070 G1?

ipak sam se odlučio kupiti 1070 , bez obzira na moj procesor jer tako i tako imam u planu kroz naredno vrijeme napraviti upgrade ,tako da želim uzeti dobru i jaku grafičku da sam miran narednih 3 godine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
ZeNGe_CRO-mt kaže...

molio bih Vas za informaciju u kojem je dućanu u Zagrebu najpovoljnija Gigabyte GeForce GTX 1070 G1?

ipak sam se odlučio kupiti 1070 , bez obzira na moj procesor jer tako i tako imam u planu kroz naredno vrijeme napraviti upgrade ,tako da želim uzeti dobru i jaku grafičku da sam miran narednih 3 godine.

klik

14 godina
neaktivan
Silent horror1992 kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

klik

i koja je sad razlika između ove dvije? 

https://www.pcshop.hr/graficka-kartica-gigabyte-geforce-gtx-1070-g1-gaming-gddr5-8gb256bit-boost-mode-1784mhz8008mhz-pci-e-30-x16-hdmi-dvi-d-3xdp-windforce-3x-coolerrgb-double-slot-retail/GV-N1070G1GAMING-8GD/product/

https://www.pcshop.hr/graficka-kartica-gigabyte-gf-gtx-1070-g1-gaming-8gb-gddr5/giga-n1070g1-8gd/product/

12 godina

Po meni ista grafa ali je drugacija sifra..najvjerojatnije kao i u instaru isti proizvodi ali dva razlicita dobavljaca

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Zašto ne sačekaš vegu da izadje...da vidiš cijene i performanse a ako bude u rangu gtx1070 možda malo padne trenutna cijena gtx-icama.

I ja planiram uzimati graficku novu ali čekam da vidim hoce li amd biti flip ili flop.

14 godina
neaktivan
malina22 kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Zašto ne sačekaš vegu da izadje...da vidiš cijene i performanse a ako bude u rangu gtx1070 možda malo padne trenutna cijena gtx-icama.

I ja planiram uzimati graficku novu ali čekam da vidim hoce li amd biti flip ili flop.

znaš kaj, to sam i ja razmišljao da malo još pričekam ali nemogu više čekat XD

15 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
sackboy kaže...

Inter-Tech Energon

Aj znam da onda idem malo na offtopic, al jel mi može onda preporuka za neko drugo

Palac
16 godina
neaktivan
ZeNGe_CRO-mt kaže...

znaš kaj, to sam i ja razmišljao da malo još pričekam ali nemogu više čekat XD

Haha znam kako ti je, i ja sam skoro uzeo cpu i mbo a nakon sedam dana izadje ryzen...al sad nesto kontam ako barem bude slican situacija kao sa ryzenom bice dobro, pa cu ipak sacekati.

12 godina
sackboy kaže...
ibme74 kaže...
sackboy kaže...

Inter-Tech Energon

Aj znam da onda idem malo na offtopic, al jel mi može onda preporuka za neko drugo

Ovisi na koju grafu ciljas. Ako ces ici na RX460/GTX1050/1050Ti onda mozes uzet i Fortron Hexa 400w za oko 300kn, ako ces ici na nesto rastrosnije tipa R9 380/RX470 onda Fortron Hyper 500w za oko 400kn

17 godina
Bolje uzeti hyper 600w jer je premala razlika u cijeni izmedu 500w i 600w verzije.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina

Koju grafu bi preporučili za G3260, Hexa 400W, 1080p?

Light gaming me uglavnom ove godine  zanima, starije i nezahtjevne rpg-ove i avanture koje nisam igrao naganjam (tipa Planescape Torment, Shadowrun, nova Syberia i sl.),

max bih dao nekih 700-800kn, što manje to bolje, novo-polovno svejedno, mislio RX 460 ugrabiti na njuški, nisam baš u toku više.

Thnx unaprijed.

Build a man a fire, and he*ll be warm for a day. Set a man on fire, and he*ll be warm for the rest of his life.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 0:34 (Absu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Uzmi najeftiniju RX460 koju nađeš u trgovini, imaš ih za 800-850kn sa 3god garancije

16 godina

GTX 770 2 GB iCHill verzija sa 3 ventilatora,bez jamstva,za 750 kn,good to go ili ne ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Po meni ne, stara serija i nikakve garancije. Gledaj r9 380 ili gtx 960 sa garancijom za tu lovu.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
doky01akablava kaže...

GTX 770 2 GB iCHill verzija sa 3 ventilatora,bez jamstva,za 750 kn,good to go ili ne ? 

Na ponuda hardver se već pojavila nekakva 770 2GB za 650 kn.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
Gdje tocno ?

@cyber nema po toj cijeni...
8 godina

Na starom kompu mi je crkla graficka (nVidia 8600gt), pa bi da uzmem neku graficku za taj komp.Procesor je Intel E5200 i ima 2gb rama..

Znaci treba mi neka "obicna graficka", ne pretjerano skupa, nova, posto uz taj komp imam odlican monitor a sa ovom integrisanom grafickom nisam bas najsrecniji..

Pa ako bi neko mogao neki prijedlog dati, bio bih zahvalan..

0 0 hvala 0
12 godina

Nabavi jos 2gb RAM-a i bit ces zadovoljan :) 2GB RAM-a je stvarno malo za ista raditi danas.

A ako bas zelis grafu (radi konektora HDMI/DVI) uzmi najeftinije sto nadjes sa konektorom koji trebas

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 17:25 (ibme74).
10 godina
Isplati li se u 2017. kupiti gtx 970 za nekih 1000-1300kn?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

Isplati, ja sam svoju prodao za 1500 prije dvadesetak dana, doduše moja je imala još godinu i po garancije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 20:55 (malina22).
12 godina
pqweasdyxc kaže...

Da ako ima barem još 1+ godinu gare u nekom normalnom dućanu

10 godina
Hoće li raditi na mojem napajanju? Jer ako radi ova gladna r9 280, trebala bi i ova gtx 970?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice