Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.895.594
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
picajzla0707 kaže...
ibme74 kaže...
markomarko kaže...
dreadmoore kaže...

Sto odabarati od ove dvije graficke i koji model i ciji brand

Evo mislio sam se izmedju gtx 1060 i rx 480.. ako mozete pomoci, da uzmen ovu gtx 1060 na slici ili neku od ovih rx480 i ako da koju? Hvala. 

Mislim igrat na 1080p, igre starije god dvi a i igre kroz iduce dvi tri godine sigurno. Slika je u prilogu.

XFX ili Sapphire RX480 8GB

svakako tu treba uvrstiti i msi gaming x verziju

Svakako bi preporučio MSI RX480 Gaming X. The Division na ultra derem, 1080p, 60fps, GPU temp 69°C. Grafa tiha ko noć. Samo je potrebno pripaziti ako imate kućište manjih dimenzija jer je grafa dosta dugačka a i teška. Uzeo u linksu u pon, u utorak stigla overseasom. Dobio key za Civ VI. 2,5k krznenih al što lijepo svijetli brateeee

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 22:39 (aleng3).
10 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Moze li mi tko dati zadnje drivere za HD6670? Ne mogu skinuti sa AMD stranice.

Barcelona - Mes que un club
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Koji windows? Jel 32 ili 64bit? Jesi probao sa amd auto detect?

10 godina
ibme74 kaže...

Koji windows? Jel 32 ili 64bit? Jesi probao sa amd auto detect?

Win 10, 64. Da li trebam izbrisat stare drivere ili to automatski?

Barcelona - Mes que un club
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 0:40 (el.šef).
17 godina

http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy3&os=Windows%2010%20-%2064

Obrisi stare za svaki slucaj pa restart kompa pa onda instaliraj

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 0:43 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo montiro proc. i grafu. Zasad sve odlično radi zajedno. Isprobao FC4, Mafiu 3, ROTR, GTAV, sve lijepo ide na ultra.

BTW, clocknuo sam proc na 4GHz, odvrtio par sati u Prime-u, sve ok prošlo. Hvala još jednom na preporukama i savjetima

Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav, jel moze pomoc u odabiru, planiram uzet 480x 8gb msi ili xfx gtr, svi preporucuju te dvije vise manje, e sad vidim da neki pisu ne treba 8gb,drugi da je bolje 470x uzet, nije mi cijena najvaznija, al isto tako nebi kupovao karticu koja je skuplja 500-injak kn a nema opravdane razlike za to.Za 1080p, i uzmite u obzir da se uz 480x dobije civ6 key koju nemam jos a mislim je uzet... Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imaš trenutno u uzishopu xfx gtr 8gb za ~2200kn, po meni nema puno smisla davati 200+kn više za msi gamingx.

12 godina

Osobno ne bih uzeo grafu u Uzishopu, ako jos nude "samo" 2g god gare, jer je u svim drugim shopovima 3god a skuplja oko 250kn.

p.s.mislim na Msi i Xfx.

pozz

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
http://www.olx.ba/artikal/23030655/graficka-kartica-za-pci-komp/

Radi se o HD 5770 i mogu je dobiti relativnp jeftino, za 50KM.
E sad interesuje me kakvo je po vama stanje grafičke sa slika..
Prodavač nema puno dojmova,jer ne bavi se prodajom nešto ozbiljno,pa zbog toga nemam nekog povjerenja.

0 0 hvala 0
12 godina

Pa nisu to patike da možemo znati "stanje" po slikama :)

Za to je najbolje otići uživo i odvrtiti koji test pa vidjeti na čemu si

17 godina

Neka ti izvrti heaven na extreme postavkama i ako se ne rusi to je to. Tesko je zakljuciti po slikama, vidi se da ima na njoj viska prasine, sta nije nuzno lose jer to znaci da ju nije rastavljao i cistio tako da nije mogao nesto zeznuti. Ako kupis prvo se pozabavi sa ciscenjem grafa i promjenom paste na njoj

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pa druže znam i ja da je najbolje otić i provjerit, ali skuplje me izađe nego grafička.
Rekao sam neka odradi test,pa ćemo vidjeti.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo momci hvala isa sam ipak na i5 6600k ..msi tomahawk z170a.. 2x4 gb corsair lpx 2400mhz .. I grafa od prije gtx 1060 6gb ichill  x3.. Jel za sada dosta 8gb rama kroz misec dva jos 8gb ...i jel ovo dovoljno za 1680x1050 i jel treba odma oc proc  da ne koci grafu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Instaliraj msi afterburner pa vidi jer je grafa iskoristena do kraja, ako nije oc procesor

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Patrick_cro kaže...

Instaliraj msi afterburner pa vidi jer je grafa iskoristena do kraja, ako nije oc procesor

Ti mora da se šališ kolega.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
Zast bi se salio, sve ovisi od igre do igre, a i nije na fhd tako da cim veci takt procesora moze igrati ulogu, drugi par rukava je ako ima zadovoljavajuc fps. Imas jako cpu intesive igre koji trebaju cim veci takt procesora pa moze dobiti dosta vise fps ako proc podigne na vecu frekvenciju. U sp nebi trebalo biti toliko razlike sa stick proc i oc, ali u mp ce sigurno dobiti veci fps sa vecom frekvencijom procesora.
13 godina
neaktivan

Pa ako 6600k nije u stanju na stock podesavanjima da zakuca tu grafu na max jedino sto preostaje je da proda sve i uzme konzolu jer kad pogledas, ne isplati se 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...

Pa ako 6600k nije u stanju na stock podesavanjima da zakuca tu grafu na max jedino sto preostaje je da proda sve i uzme konzolu jer kad pogledas, ne isplati se 

Iduci put malo bolje procitaj a ne ko iz vedra neba bubati covjek kaze da igra na 1650x1050 a ima gtx 1060 6gb

17 godina
Mislim da ste predvidjeli da ne igra na fhd nego na 1680*1050 tak da ce mu cim veci takt sigurno u mp pomoci da izvuce veci fps. Eto bek kolega izvrti mp sa stock i sa oc na 4.5ghz u mp pa ces vidjeti da ima razlike, u sp se to ne osjeti ali u mp sigurno ima razlike. Mozes i sam testirati kod sebe, stavi manju rezoluciju u igri i odigraj mp pa vidi koliko ti stock proc baca fps, a koliko oc procesor. Zato sam i rekao uzmes msi afterburner i vidis po njemu jer grafa zakucana do kraja. Neke igre su toliko lose portane da badava sta ti imas najnoviji proc ne mozes je zakucati do kraja, nego moras oc proc da rjesis to. Neki dan isprobao stariju igru cod bo2 i to je katastrofa, sve na max i cpu i gpu lade jaja na 20-30%
15 godina
Patrick_cro kaže...
Mislim da ste predvidjeli da ne igra na fhd nego na 1680*1050

Pa vidis da ovi amd fanboyevi jedva cekaju da poklope intel  cim se spomene da nesto nije dobro ili da lose radi itd a znac sto hocu da ti kazem.

13 godina
neaktivan

Mp je prica za sebe tu nikad dosta sirove snage ni 4.5ghz nece biti dovoljno u nekim situacijama.

Nema pretjerano velike razlike da je tu 1440*900 to bi vec bilo mozda na granici, ali ovako sve 5 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Ma meni svejedno neka sami probaju, biti fan necega nema nikakve koristi jer je lose po nase novcanike. Ja cekam da vidim sta ce sa rydenom biti, ako ce biti dobar ipc i oc potencijal eto nama nize cijene, a mislim da to svi cekamo. Jos neka amd izbaci u high end segmentu konkurentnu grafu kud ces bolje, samo da ne izdaju opet dvoglave.
13 godina
protjeran
Od dobrog i donekle konkurentnog nema velike koristi i dalje ce nvidia diktirati cijene jer konstantno izbacuju prvi/bolji proizvod, nama treba konstantni rast boljeg proizvoda u svakoj seriju u odnosu na konkurenta ostalo je sve iz supljeg u prazno!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan

Može li gtx 460 na 400 W(fortron) ? S tim što bi koristio jedan 6 pin iz napojne,a jedan kao ekstenziju. Procesor je 80 W,ostalo standard.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jimmy Lenard kaže...

Može li gtx 460 na 400 W(fortron) ? S tim što bi koristio jedan 6 pin iz napojne,a jedan kao ekstenziju. Procesor je 80 W,ostalo standard.

naravno da moze, verzija s 2gb nema 6pinski konektor vec samo 4gb(barem je tako kod sapphira)lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2016 21:43 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
Jimmy Lenard kaže...

naravno da moze, verzija s 2gb nema 6pinski konektor vec samo 4gb(barem je tako kod sapphira)lp

Nije RX460 nego GTX460 

Jimmy Lenard trebalo bi raditi bez beda, ali ipak napiši o kojem je točno modelu Fortrona riječ

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2016 22:10 (ibme74).
16 godina

Može preporuka najjače grafičke koju i3 550 na 3,2 GHz može gurati?

Može prijedlog za oba tabora - AMD/Nvidia?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

integriranu!, šalu na stranu, mozda neku gtx 750 ako nades polovnu ca 400kn!lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2016 0:07 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A imam u biosu opciju gaming boost dize procesor na 4.1ghz jel to smin ukljucit

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice