Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.895.529
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Patrick_cro kaže...

Da ali koliko ce moci povisiti postavke a da mu fps ostane zadovoljavajuci. 

pa mizerno, onda ce ubrzo shvatiti da ni to nije to, da i dalje sve krepava ko crknuta kokos...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

daj nemoj me klat, ti na quad na 3,6 nisi gurao 4850 - što to znači konkretno

ja sam se godinama igrao na c2d e8400 na 3,0ghz bez klokanja (jer je ploča bila šuft) sa 550ti koja je tu negdje s tvojom 4850 ako ne i jača, na kraju mi je frend donirao gtx 570 i na svim igrama sam imao nenormalni boostjer 570 i je puno jača od 550ti

a po tebi nisam trebao niti tu 550ti uzimati

naravno da je kasnije ta gtx 570 bolje radila sa ovim i5 koji imam, ali itekako se osjetila razlika i na c2d

i sad ti meni kažeš "nije dovoljan za izgurati", u čemu, miša mu jarca, nije dovoljan, što to znači, da neće vidjeti prednost ako uzme 7870 u odnosu na primjerice 7770

malo ste prezabrijali s tim bn, nije nitko rekao da stavi na taj proc najnoviju gtx 1080, ali u tim relativno bliskim grafama, za malu razliku u lovi, itekako se isplati uzeti nešto jaču grafu pa makar i ne bila uvijek "izgurana", jer će svugdje imati bar isti fps s obje grafe, a u većini slučajeva će itekako vidjet razliku

picajzlo sve 5 sto si ti bio zadovoljan, no o koliko nenormalnom boostu pricamo, molim te daj nam okvirni postotak ili neki primjer iz neke igre koju si zapamtio, mjerio...ne odokativno!

meni je HD6850 krepavala na dual coreu i znam da su me tu zajebavali na forumu kad sam tek dosao a ti pricas o hd 570-tki?

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 23:46 (Stjepanj).
17 godina
Eto meni nema smisla ta grafa za taj procesor jer ju neće iskoristiti, opet ako pričamo o novcima 250kn je nekome značajna svota i slagao sam dosta low end konfiguracija jer ljudi nemaju lovu a opet žele nešto odigrati pa zato smatram da je 250kn više bacanje novaca, a te više grafičke postavke neće ni primijetiti, govorimo o aa koji uglavnom pomaže da zakoljes grafu a realno ne vidiš razliku u slici. Ako ima love nek da 500kn, ali po meni bolje uštedjeti tih 250 i skupiti za neki ssd.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
Mile 74 kaže...

Gle, kužim ja da bi ti to htio u Dual grafic, ali to bi trošilo najmanje 165W, a napajanje daje max 180W.

Ako želiš možeš probati, pa vidjeti kako će biti, ali ja ti to ne mogu preporučiti.

Ako ipak uzmeš grafu i komp ti se danas-sutra bude počeo restartati, onda izvadi grafu dok ne nabaviš jače napajanje.

EDIT: Evo ti preporuke za napajanje XFX 450W.

To je kvalitetno napajanje koje isporučuje 408W.

Evo odlucio sam kupiti napajanje ali ne to koje si prilozio. Naletio sam na ovo i nazvao, mogu dobiti za 150kn plus graficka 200, to je najvise sto bi dao jer stvarno nemam vremena sjediti za kompjuterom pa da sad dajem 500/600kn za to dvoje..Sada bi to rijesio kad imam priliku, ionako kada imam vremena igram 2 igre a za njih je ova graficka sasvim solidna. Pa sta mislite, je li dovoljno to napajanje za HD6670 i moju konfiguraciju? Znam da malo idem u off topic ali ne mogu naci temu za ovo nigdje pa se nadam da cete mi jos jednom uskocit s malom pomoci.

Barcelona - Mes que un club
13 godina
SSD imam već u kompu. Doduše, komp nije moj, bratov je, krepala mu je grafa pa bih mu kupio nešto koliko toliko pristojno kao privremeno rješenje.
Ne znam zašto se dual cijelo vrijeme spominje, ali proc je quad core i radi na 3.2 ghz ako se ne varam (napamet sad govorim, slagao sam mu taj PC prije 6-7 godina).
Uglavnom, ako nije neka razlika u grafama od 200 i 500 kn onda bih naravno više volio dati 200 kn.
Iskreno, ne pratim kakva je situacija s grafičkim karticama jer ne igram igre, što se i vidi po mojem PC-u.
Ja osobno mislim da ne bi bn-ao proc ove grafe od 500 kn. Moj izbor prije nego sam tu pitao je bio gtx 750Ti, ali nisam bio siguran - zato sam i pitao, jel.
Pa, što smo onda zaključili? Što uzeti?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Dobro je to napajanje, lc gp2, gp3, silent serije je ok u tom rangu cijene, a za 150kn odlicna kupnja. 

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Stjepanj kaže...

picajzlo sve 5 sto si ti bio zadovoljan, no o koliko nenormalnom boostu pricamo, molim te daj nam okvirni postotak ili neki primjer iz neke igre koju si zapamtio, mjerio...ne odokativno!

meni je HD6850 krepavala na dual coreu i znam da su me tu zajebavali na forumu kad sam tek dosao a ti pricas o hd 570-tki?

što da ti kažem, nisam točno zapamtio, ali igre koje sam ranije morao igrati na low ili medium da bi se držale iznad 30fps, sa 570 sam mogao igrati na medium ili high i sa većim fps-om

vjerojatno je povremeno padao fps, ali razlika je svakako bila drastična, a prema ovome što govori patrick ja razlike uopće ne bi imao, jer on kaže da e8400 nije dovoljan niti za 550ti, a kamo li 570

ali razlike je bilo i to jako vidljive, uz napomenu da ja ne igram pucačine, pogotovo ne mp i da uopće ne igram mmo igre (osim fonline, ali to je prastara igra fallout 2 online)

Patrick_cro kaže...
Eto meni nema smisla ta grafa za taj procesor jer ju neće iskoristiti, opet ako pričamo o novcima 250kn je nekome značajna svota i slagao sam dosta low end konfiguracija jer ljudi nemaju lovu a opet žele nešto odigrati pa zato smatram da je 250kn više bacanje novaca, a te više grafičke postavke neće ni primijetiti, govorimo o aa koji uglavnom pomaže da zakoljes grafu a realno ne vidiš razliku u slici. Ako ima love nek da 500kn, ali po meni bolje uštedjeti tih 250 i skupiti za neki ssd.

kako si došao do 250 kuna razlike, kad se 7850 prodaju po njuški za 500kn, a 7770 je najjeftinija 350 i ostale za 400

nema ti smisla ta grafa jer si tako zabrijao, jer uzimaš najgori scenarij kao onaj koji će se događati non-stop i u svakoj igri

10 godina

Pozdrav!

Zanima me da li pase GTX 570, sa asrock fm2a55m-vg3+, maticnom, i da li bi radila s procesorom AMD A-4-6300 APU, da ne bude neko usko grlo. TNX!

Život je jednostavan ne treba komplicirati! ;))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Imaš 5850 često ispod 300kn, 200-250kn i to često koja se bez problema oc na razinu hd 7850 i onda su podjednake a prodjes puno jeftinije. Bilo je čak i na foruđu ponuda za 200kn, evo ovih dana ću sklopiti konfu pa istestirati sa par igra sa 4850 i sa 5850 pa kasnije prebaciti u i5 3570kn da vidimo razlike u fps.
14 godina
Patrick_cro kaže...
Imaš 5850 često ispod 300kn, 200-250kn i to često koja se bez problema oc na razinu hd 7850 i onda su podjednake a prodjes puno jeftinije. Bilo je čak i na foruđu ponuda za 200kn, evo ovih dana ću sklopiti konfu pa istestirati sa par igra sa 4850 i sa 5850 pa kasnije prebaciti u i5 3570kn da vidimo razlike u fps.

5850 je odlična kartica, parira stock 7850 na 1GHZ, ja sam ju imao na 1.175V 1.05/1.2GHZ, radila kao sat :))

root
13 godina
protjeran
5850 parirala 7850? Lol mozda je uspjela nabit fps u par igara najgoroj izvedbi 7850 dok se ova 5850 topila od overkloka, aj kanite se tih prastarih sranja i prica!lp
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
13 godina
protjeran
Testiraj ih danas pa javi! Budalastine, pogotovo nakon onog amd-ovog boosta driverima od 20% za cijelu hd7xxx seriju!lp
14 godina

Svakom loncu poklopac a nijednu od tih kartica nije imao...

5850 je bila zvijer kad se sa 725MHZ zvizne na 1000-1050MHZ i nije bila vruća, bila je više nego ok po pitanju temperatura, uhvati bez problema stock 7850.

root

0 0 hvala 0
17 godina

Imaš neki link na taj review? Evo gledao na anadtech 5870( nema 5850) i kad pogledaš malo i nije neka razlika,jedino se osjeti dok palis tesalizaciju i onda je puno veća razlika između 5850 vs 7850 ali je onda i fps i na jednoj i na drugoj u banani, često ispod 30fps pa sad koliko ima smisla vrtiti aa ako imaš ispod 30fps.

Opet da je i 7850 jača 20% na stocku jer to vrijedi duplo veću cijenu nego 5850? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 17:18 (Patrick_cro).
13 godina
protjeran
Ma to je bilo davno danas je razlika jos veca! Nema smisla dalje raspravljati!lp
10 godina
veseli007 kaže...

Pozdrav!

Zanima me da li pase GTX 570, sa asrock fm2a55m-vg3+, maticnom, i da li bi radila s procesorom AMD A-4-6300 APU, da ne bude neko usko grlo. TNX!

Zeli li netko pomoc?

14 godina

Veseli idi na AM3 plus opciju, nemoj APU.

root

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

trenutno imam 
GTX 660 ti Zotac 2gb
Phenom x4 850 3.3ghz i  8gb ddr3

da li mi se isplati upgrade na rx 460

1 Da ocekuj 30%+ veci fps
9 Ne imat ces slican fps
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 19:05 (CroBandit).

0 0 hvala 0
10 godina

Nije to za mene, ali ako možeš konkretnije odgovoriti, .

13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Imaš neki link na taj review? Evo gledao na anadtech 5870( nema 5850) i kad pogledaš malo i nije neka razlika,jedino se osjeti dok palis tesalizaciju i onda je puno veća razlika između 5850 vs 7850 ali je onda i fps i na jednoj i na drugoj u banani, često ispod 30fps pa sad koliko ima smisla vrtiti aa ako imaš ispod 30fps.

Opet da je i 7850 jača 20% na stocku jer to vrijedi duplo veću cijenu nego 5850?  

U 7850 sigurno ima vise zivota nego u toj 5850  + GCN radice pristojno i u novim naslovima

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina

Badava joj duplo više života kada nema procesor koji to može iskoristiti. Ne znam sta ti nije jasno za cijenu 5850 se da naći za 200-250kn, dok 7850 počinje od 500kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 20:16 (Patrick_cro).
15 godina
chaselol kaže...
Patrick_cro kaže...

U 7850 sigurno ima vise zivota nego u toj 5850  + GCN radice pristojno i u novim naslovima

Samo sto je 5870 30% jaca kartica od 5850, a 7850 dobrih 45-50%, u prijevodu finih 15-20 fps-a po naslovu. 5850 ti je kartica u rangu gtx460, a imas dosta bencheva 7850 vs 650ti vs660 vs 460, pa mozes vidjeti razliku. 

Inace taj 7850 na mojoj kanti jos dan danas bez aa vrti sve naslove u 1680x1050 bez problema.

16 godina
neaktivan

Po preporuci kolega, odlucio sam se za RX 460, e sad ove tri iz Linksa ulaze u budjet:

https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-rx-460-dd-2gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-051800128

https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-asus-amd-radeon-rx-460-dual-2gb-ddr5-hdmi-dp-dvi-051800191

https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-gigabyte-amd-radeon-rx-460-windforce-oc-2gb-ddr5-dvi-hdmi-dp-051800086

Ima li neke razlike medju njima, koju da uzmem?

Mozda neka druga preporuka do 1000 kn (100 kn gori-doli)? Proc je i3 4160, 8 GB ram?

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Najjeftinija s 3 godine garancije je ona za tebe. Znaci XFX.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
sfc_PsychQ kaže...
chaselol kaže...
Patrick_cro kaže...

Samo sto je 5870 30% jaca kartica od 5850, a 7850 dobrih 45-50%, u prijevodu finih 15-20 fps-a po naslovu. 5850 ti je kartica u rangu gtx460, a imas dosta bencheva 7850 vs 650ti vs660 vs 460, pa mozes vidjeti razliku. 

Inace taj 7850 na mojoj kanti jos dan danas bez aa vrti sve naslove u 1680x1050 bez problema.

Ajde nabaci koji test igre koje vrtis i postavke pa nabacim i ja kasnije ako imam tu igru, imam par igri na steamu, originu i imam nesto po hdd pa mozemo usporediti. s tim da ostavis 7850 default takt a ja stavim 5850 na takt 7850 pa da vidimo direktnu usporedbu na istim taktovima jer je tako i testirano prije par godina, da vidimo koliko se to promijenilo. 

15 godina

Sta cemo probat:

Mozemo starcraft 2, dead by daylight, metro, sta god kazes, ja uglavnom imam toga dosta

Inace vrtim sve na ultra samo bez aa

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2016 8:12 (sfc_PsychQ).
14 godina
veseli007 kaže...

Na kojoj rezoluciji igra taj prijatelj/ica??

Koji setup ima, sada kupuje APU i ploču ili nešto već ima?

Koliko novaca ima??

root
17 godina

Evo od igri imam ovo, a posto trenutno nemam seedbox ne mogu skinuti drugo za probu, pa ako moze nesto od toga. S tim da ove sa hdd nemaju mp 

http://www.4shared.com/photo/8MsVsyhnba/igre.html
http://www.4shared.com/photo/KVUCcQcPba/igre1.html
http://www.4shared.com/photo/hTqJywKUba/Igre3.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
zoharbizo kaže...
veseli007 kaže...

Na kojoj rezoluciji igra taj prijatelj/ica??

Koji setup ima, sada kupuje APU i ploču ili nešto već ima?

Koliko novaca ima??

Stvarno ne znam jer me ta osoba kontaktirtala putem njuskala, i pitala da li gtx 570 ide na njegovu: asrock fm2a55m-vg3+, i dali ce moc taj procesor AMD A-4-6300 APU, to sve izgurati. Ne kuzim se pa sam postavio pitanje, da bim koliko toliko moga reci da li pase ili ne!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice