Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.921.091
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
cika batmen kaže...

Nisam fan ovih hibridnih riješenja, ja bih na tvome mjestu gledao Gigabyte WF 3X OC model i bok.

chaselol kaže...

Naopako si kuler okrenuo 

Pa nije to ni loše ako na vrhu ima kakav ventilator.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 16:36 (Valentin17).
9 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice
  • Mislio sam da su  safirovi modeli ružni ali saphire je mila majka kad vidim  ovo
Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CROGamerJosip kaže...
  • Mislio sam da su  safirovi modeli ružni ali saphire je mila majka kad vidim  ovo

Ima i ta svoje kupce, bez brige ti budi.

Tebi to možda je ružno, ali ima i onih kojima je to super tako, siguran sam.

13 godina
neaktivan
cika batmen kaže...

Uzet cu si vjerojatno gtx 980 ti samo još neznam koji model jer ih ima dosta, za oko mi je zapela evga gtx 980 ti hybrid sa vodenim i zracnim hlađenjem za 399 eura ili bolje da uzmem neku sa zracnim ?

https://www.caseking.de/evga-geforce-gtx-980-ti-hybrid-6144-mb-gddr5-gcev-231.html

Ako ces clockati i ako ti moze stati u kuciste samo naprijed, ima druga za 379 koja je isto odlicna.

Valentin17 kaže...

Pa nije to ni loše ako na vrhu ima kakav ventilator.

A topao vazduh od grafe 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
neaktivan

http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=206733C8-D4CB-4A61-B667-50B7563C7ECE&lang=eng

Na kraju ovu kupio za 900 kn. Doce za dva dana... Nije bilo baš velikog izbora. Mišljena?

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...
A topao vazduh od grafe 

Ma Noctua odmah ohladi i grafičku karticu.

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Ovako, vec neko vrijeme planiram uzeti novu grafu, a za oko zapele su mi ove dvije grafe, Gigabyte GTX 1060 G1 i MSI GTX 1060 Gaming X.

Prvo pitanje, koje po vama od ove dvije se vise isplati uzet? Posto po cijeni gledam tu su si negdje.

A drugo pitanje, da li bi jedna od ovih grafa radile na mojoj konfiguraciji kako treba, da nebi doslo do bottlenecka?

Moja konfiguracija je:

Maticna - Asrock 970 Extreme3 - AMD 970 chipset

CPU - AMD FX 6300

RAM - 8GB

GRAFICKA  - Gigabyte GTX 660 OC 2GB

NAPAJANJE - Corsair 600W CX Series

Hvala unaprijed! 

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

BN ces imati i to poprilican u nekim naslovima, gtx 1060 je ekvivalent gtx 980!

Ja bi na tvom mjestu cak prodao stari gpu cpu i mbo, nadodao lovu od gpu-a i uzeo novi/stariji i5 (1150/1151)+ neku plocu od cca 400kn pa onda gledao za ostatak gpu!

perfomasne bi ti bile kudikamo bolje!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
7 0 hvala 0
9 godina

pozdrav. gledam u Linksu ima gtx 1060 3gb Gainwardica za 1766 kuna. mislite da je to isplativa kupovina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
ivankr kaže...

pozdrav. gledam u Linksu ima gtx 1060 3gb Gainwardica za 1766 kuna. mislite da je to isplativa kupovina?

Isplativija nego 6gb model.

14 godina
neaktivan

evo zagrizao sam sad za ovu grafičku: http://www.adm.hr/product.asp?product=graficka-kartica-sapphire-rx-480-4g-d5-nitro-4-gb-ddr5-256-bit-13067000-mhz&code=62681ADM

da li se isplati? točno taj model (proizvađač)? i da li je stvarno isplativije od RX470 modela? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Isplativije je, super grafa, super cijena.

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
Aciboy kaže...

evo zagrizao sam sad za ovu grafičku: http://www.adm.hr/product.asp?product=graficka-kartica-sapphire-rx-480-4g-d5-nitro-4-gb-ddr5-256-bit-13067000-mhz&code=62681ADM

da li se isplati? točno taj model (proizvađač)? i da li je stvarno isplativije od RX470 modela? hvala

Provjeri cijene na nabavi ima i jeftinije ;)

14 godina
neaktivan

pa i nema...u hg spotu je 1925 za keš... baš ta NITRO verzija, 4GB... gledam da su sve u dućanima po 8GB trenutno...i nije raspoloživo. To je ta cijena.

15 godina
Aciboy kaže...

pa i nema...u hg spotu je 1925 za keš... baš ta NITRO verzija, 4GB... gledam da su sve u dućanima po 8GB trenutno...i nije raspoloživo. To je ta cijena.

60 kn jeftinija a ne čini mi se da je lošiji dućan :) . 

10 godina
neaktivan

Upravo mi je riknula grafička GTX 560 TI, pa bi mi trebala zamjena, kako baš nisam dobar sa parama trenutačno, što je najbolje što bi se moglo nabaviti za nekih cirka 800 kuna? 

0 0 hvala 0
12 godina

Koje napajanje i cpu imas? Inace za te novce bas i nemas nesto ali ako se malo protegnes imas tu R7 360, GTX750Ti...

10 godina
neaktivan

napajanje je neko seasonicovo od 520 watta, proc mi je phenom II 955 

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

BN ces imati i to poprilican u nekim naslovima, gtx 1060 je ekvivalent gtx 980!

Ja bi na tvom mjestu cak prodao stari gpu cpu i mbo, nadodao lovu od gpu-a i uzeo novi/stariji i5 (1150/1151)+ neku plocu od cca 400kn pa onda gledao za ostatak gpu!

perfomasne bi ti bile kudikamo bolje!LP

Hmm, a citao sam kad bih overclockao cpu, da bi bilo malo bolja situacija. Jer sam mislio za sad napravit upgrade grafe i onda kasnije ovu godinu ili mozda drugu, kupit neki novi cpu. I da li bi mozda pomogao sta fx-8xxx serija ili fx-9xxx serija kad bih napravio upgrade procesora kasnije?

A jos jedna stvar, ako ne gtx 1060, koju onda grafu preporucujete kao upgrade?

Lp

13 godina

Trebao bi nesto zgodno za uparit s FX 8300. Čim jeftinije, a da zadovoljava neku multimediju i Fotošop. Cijena nije limitirana ali ne planiram nešto puno izdvajat jer se ionako ne igram. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

S obzirom da nisi limitiran cijenom - GTX Titan (P). To će ti taman biti dovoljno za multimediju i Photoshop.

Dobro, dosta šale. Uzmeš nešto kao GTX 950 ili RX 460. I to što jeftinije izvedbe. Naravno, ako je neka verzija na lošem glasu, nju ćeš gledati izbjeći. To bi bilo dovoljno i za igre ako se odlučiš zaigrati nešto. Još jeftinije su GTX 750 Ti i obična 750. To od Nvidije, a od AMD-a nešto kao R7 360 ili 370. No, najbolje, a da nisu skupe bi bile GTX 950 i RX 460. Nekako najisplativije u kontekstu cijene i performansi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2016 19:57 (Izzy).
13 godina
protjeran
Pino.Bepin 2.8 kaže...

Hmm, a citao sam kad bih overclockao cpu, da bi bilo malo bolja situacija. Jer sam mislio za sad napravit upgrade grafe i onda kasnije ovu godinu ili mozda drugu, kupit neki novi cpu. I da li bi mozda pomogao sta fx-8xxx serija ili fx-9xxx serija kad bih napravio upgrade procesora kasnije?

da bi vidio razliku cpu moras klokati za barem 1ghz, fx 8xxx ti nebu nista "puno" pomogao jer je to isti cpu s 2 jezgre vise! ako ne zelis napraviti ono sto sam ti predlozio ostani na tome sto imas do danjeg, uzmi si gtx 1060 na fullHD ces ionako imati hrpu frejmova( iako i jedna gtx 960 to fino radi a jeftinija 1000kn)! ja sam ti samo odgovorio na pitanje o bn najtocnije sto sam mogao, eto cisto da imas informaciju pa sam dalje odluci!

edit.

ako ti nije bauk kupovanje prek njuskala uzmi u obzir odlicne i sad jako povoljne gtx 970, sitno sporija od gtx 1060!LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2016 19:56 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
Pino.Bepin 2.8 kaže...

da bi vidio razliku cpu moras klokati za barem 1ghz, fx 8xxx ti nebu nista "puno" pomogao jer je to isti cpu s 2 jezgre vise! ako ne zelis napraviti ono sto sam ti predlozio ostani na tome sto imas do danjeg, uzmi si gtx 1060 na fullHD ces ionako imati hrpu frejmova( iako i jedna gtx 960 to fino radi a jeftinija 1000kn)! ja sam ti samo odgovorio na pitanje o bn najtocnije sto sam mogao, eto cisto da imas informaciju pa sam dalje odluci!

edit.

ako ti nije bauk kupovanje prek njuskala uzmi u obzir odlicne i sad jako povoljne gtx 970, sitno sporija od gtx 1060!LP

Novu GTX1060 ima za 1.766kn a najjeftinije dvije GTX970 na njušci su 1.700kn (s tim da jedna neam garau a druga je kupljena vani 2014 i ostalo je još nešto malo njemačke garancije)...

Pino.Bepin 2.8 Ako ćeš već davati 1.700kn uzmi tu GTX1060, također možeš uzeti u obzir i  Sapphire RX470 koja iam godinu dana dužu garu od te GTX1060 iz Linksa. LP!

11 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
Stjepanj kaže...
Pino.Bepin 2.8 kaže...

edit.

Novu GTX1060 ima za 1.766kn a najjeftinije dvije GTX970 na njušci su 1.700kn (s tim da jedna neam garau a druga je kupljena vani 2014 i ostalo je još nešto malo njemačke garancije)...

Pino.Bepin 2.8 Ako ćeš već davati 1.700kn uzmi tu GTX1060, također možeš uzeti u obzir i  Sapphire RX470 koja iam godinu dana dužu garu od te GTX1060 iz Linksa. LP!

gtx 1060 sa 3gb je 1800 kn i nije u rangu sa 970... 

13 godina
protjeran

oces reci da je gtx 970 brza?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pino.Bepin 2.8 kaže...

Pozdrav svima!

Ovako, vec neko vrijeme planiram uzeti novu grafu, a za oko zapele su mi ove dvije grafe, Gigabyte GTX 1060 G1 i MSI GTX 1060 Gaming X.

Prvo pitanje, koje po vama od ove dvije se vise isplati uzet? Posto po cijeni gledam tu su si negdje.

A drugo pitanje, da li bi jedna od ovih grafa radile na mojoj konfiguraciji kako treba, da nebi doslo do bottlenecka?

Moja konfiguracija je:

Maticna - Asrock 970 Extreme3 - AMD 970 chipset

CPU - AMD FX 6300

RAM - 8GB

GRAFICKA  - Gigabyte GTX 660 OC 2GB

NAPAJANJE - Corsair 600W CX Series

Hvala unaprijed! 

Sve iznad rx 470 (a i ona) je prevelik zalogaj za taj CPU.
Znaci polovna r9 380/X  bi ti najbolje legla ili nova 470

13 godina
protjeran

kako bi mu bolje legla radeonka kad i vrabci na grani znaju da nvidia daje bolje rezultate u kombinaciji s slabijim amd-om!

Moj PC  
8 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Nisi imao taj FX i ne znas sta pricas, a bolje da uzme karticu koja je future proof (dx12) nego legacy koja je ostala bez podrske. 

13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Nisi imao taj FX i ne znas sta pricas, a bolje da uzme karticu koja je future proof (dx12) nego legacy koja je ostala bez podrske. 

chaselol neda mi se ponavljati...sve sto sam gore napisao stoji, a i sam si to vidio/citao tu po forumu(razni linkovi na testove itd itd) pa ono odrasti vise! a ove "future proof" i "legacy" spike ostavi za svoje prijateljekako sam sebi vise nisi dosadan?!LP

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice