Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.951.787
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Uzeo bi MSI ali nemam 8-pin psu tako da mi je najbolja stvar gainward..  kolika je temperatura u gamingu na gtx 1060 tvom?

11 godina
neaktivan
RokyFrane kaže...

Uzeo bi MSI ali nemam 8-pin psu tako da mi je najbolja stvar gainward..  kolika je temperatura u gamingu na gtx 1060 tvom?

Nisam ga jos dobio, danas sam ga kupio, cekam ga haha. Temperaturu imas na internetu ali ona najcesce jako varira od korisnika do korisnika zbog uvjeta, npr temperatura kod mene ljeti u dalmaciji je visoka te mi zna i do 10 stupnjeva ici gore dole. Najbolje ti je ne zamarati se tim pitanjem ukoliko ne zelis sam overclockati grafu a zbog uvjeta u kojim zivimo ne bih ti to preporucio. Uglavnom, ako te zanima kvaliteta imas jednu statistiku iz 2013, koja iako vremenski daleka, nije puno drugacija za danasanje vrijeme. Gainward se pokazao kao najkvalitetniji proizvodac grafickih kartica u to vrijeme stoga ne vidim zasto bi bilo velike razlike danas, osim ako nisu postali kao VW  Ugl evo ti ss i topic. SS http://prntscr.com/c9xwvg TEMA https://linustechtips.com/main/topic/108284-huge-list-of-failure-rates-on-pc-components-french-but-i-translated-nearly-everything/

EDIT: P.S. Ne zamaraj se puno, sve ti dode na isto, ako je tvornicka greska, garancija je tu, jedino zivci opadaju 

Trebaš dizajnera? Posjeti IpL Design! www.ipl-design.info
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 21:10 (ivanoman).
9 godina
neaktivan

Ljepo ljepo.  Od kud si je narucio links?

11 godina
neaktivan
RokyFrane kaže...

Ljepo ljepo.  Od kud si je narucio links?

Da, s obzirom na kvalitetu usluge i kod primanja garancije uvijek u njih kupujem, nadgledao sam se svega, kada sam u extreme digital kupio maticnu gdje su na njoj bili ociti tragovi koristenja i cak ostecenja da sam na kraju dobio koristenu maticnu i osteceni socket na njoj na kojem je falilo 2 pina. Tako da 100kn vise za bolju uslugu sam spreman dati ako vec dajem previse novca na graficku.

9 godina
neaktivan

Na linksu pise da je nedostupna ://

9 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Kaj je najbolje Palit i gainward grafe su najjeftinije u Linksu jer je on glavni dobavljac za njih u Hr.

Ima je u Linksu, nema GS model, razlika je samo u tome sta on dolazi tvornicki klokan za 100MHz vise od obicnog modela, ako ces sam klokati to ti ej ionako nebitno jer ces moci klokati dosta vise od toga.

GAINWARD GeForce GTX 1060 Phoenix

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 21:25 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nadam se da ce doc barem do sljedeceg tjedna

Sta se onda da isplatit kupit ne onaj GS model?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 21:36 (RokyFrane).
11 godina
neaktivan
RokyFrane kaže...

Na linksu pise da je nedostupna ://

Sori, uzeo zadnju danas ja msn 

9 godina
neaktivan

Ma nema frke ;)   Ako se sjetis javi ovdje kako ide u igrama i kakve su temperature

11 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Kaj je najbolje Palit i gainward grafe su najjeftinije u Linksu jer je on glavni dobavljac za njih u Hr.

Ima je u Linksu, nema GS model, razlika je samo u tome sta on dolazi tvornicki klokan za 100MHz vise od obicnog modela, ako ces sam klokati to ti ej ionako nebitno jer ces moci klokati dosta vise od toga.

GAINWARD GeForce GTX 1060 Phoenix

Sam klokati zvuci jednostavno a pomalo i tesko, zavisi za koga, a zapravo je po meni "smrt" za grafu. Em sto joj izbijes dusu i srce iz nje a pogotovo ako nemas dobro kuciste s dobrim coolerima i temperaturu pribliznu temperaturi kocke leda nema koristi od toga. 10 fpsa vise, 10 mjeseci manje ispravnog rada. Toliko o tome...

15 godina
neaktivan
RokyFrane kaže...

Imas bas tu GAINWARD GeForce GTX 1060 Phoenix GS?  Jer ljudi kazu da je sranje brand ali nevidim razlog kad ima dobar clock..  Kakve su temperature i kako ide fps? :D

Od kud ti izvlacis te informacije,

Chieftec sranje brand, 500 w nece bit dosta za 1060 

Tebi su samo rekli da kupis grafu koja ima odgovarajuci pin kao tvoje napajanje

Gainward sranje brand?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 22:47 (Djozaa).
11 godina
neaktivan
Djozaa kaže...
RokyFrane kaže...

Imas bas tu GAINWARD GeForce GTX 1060 Phoenix GS?  Jer ljudi kazu da je sranje brand ali nevidim razlog kad ima dobar clock..  Kakve su temperature i kako ide fps? :D

Od kud ti izvlacis te informacije,

Chieftec sranje brand, 500 w nece bit dosta za 1060 

Gainward sranje brand.

Il trolas opako ili tebe netko dezinformira

Nemoj tako odma, lako se zamazu oci, pogotovo u doba gdje svako barata internetom.

9 godina
protjeran
RokyFrane kaže...

Nadam se da ce doc barem do sljedeceg tjedna

Sta se onda da isplatit kupit ne onaj GS model?

Normlano d ase isplati, ista grafa u dlaku, napravi narudzbu danas navece i stici ce ti u petak popodne na vrata 

Ili sutra odma rano ujutro 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 22:50 (Lucidius).
9 godina
neaktivan

Naci bit cu okej sa bilo kojom gtx 1060 6-pinskom? 

11 godina
neaktivan
RokyFrane kaže...

Naci bit cu okej sa bilo kojom gtx 1060 6-pinskom? 

Otprilike da, ako ne znas overklokat ili ako nemas uvjeta za to sto vjerovatno i jest pitanje, onda pricekaj par dana na gs verziju jer ce ti se isplatit, 100kn a skrati ti muke. Takoder, gainwardov GS model je trenutno model s najvisom frenkvencijom u tvornickom stanju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 23:01 (ivanoman).
9 godina
neaktivan

Sta to tocno znaci? Najvisom frenkvencijom?  mislis overclockom

11 godina
neaktivan
RokyFrane kaže...

Da pojednostavim, visa frekvencija = bolji rezultati, manja frekvencija = 0 fpsa, dakle, po founder edition grafi, 1500mhz je tvornicki, dok gs radi na 1620mhz. Obicna radi na 1500.

9 godina
neaktivan

Aha to samo ja drugacije zovem :)

A neznam ako nema dostupne GS u linsku onda neznam koliko cu trebat cekat..  Jer stvarno se isplati za 2500kuna za jaci model..

13 godina
neaktivan
RokyFrane kaže...

Uzmi ti 480ku ako te mrzi clockati da bi dobio 100% performansi iz grafe, ove 480 su manje vise sve zakucane na max tako da ne trebas mozgati tu :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
neaktivan

Maa neka uzet cu ja Gtx 1060 :DD

9 godina
protjeran

Uzmi onu obicnu Phoenix gtx 1060 sta bi cekao bezveze 2 tjedna dok opet dobiju GS model, kao da tih 100MHz nesto bitno znaci u gejmingu, nekih 3-4 FPS-a vise nebi to ni primjetio.

Uostalom vrlo lako ju sam overklokas, nemoras sam nista ni mozgat, ja ti kazem koji da program skines i instaliras i imas doslovno 3 stavri za napravit da dobije overklokanu grafu, to ti sve ja velim napamet da nemoras ni testirat.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

A ce ljepo pasat sa i5 6600k?  Na low preko 150 fpsa garant

11 godina

Ako hoces hrpu fps-a sa visim postavkama probaj protegnut pa kupit 980Ti za 3060kn u Alzashopu ukljucujuci dostavu. Ta grafa je na razini 1070 koja kosta jos 100 eura vise, ali je 980Ti sada svugdje na akciji jer uskoro leti s trzista meni se cini, sto ne znaci da nije vrijedna kupnje, dapace.

9 godina
protjeran

Da ovo je jako dobra ponuda, kada bi se mogao protegnuti 500kn za gtx 980ti dobio bi 40 posto jacu graficku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ljudi nezanimaju me settingsi..
Uvijek mi je u gamingu bilo FPS>Grafika..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Onda idi uzmi 720p monitor imaces jos vise 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Da ovo je jako dobra ponuda, kada bi se mogao protegnuti 500kn za gtx 980ti dobio bi 40 posto jacu graficku.

Sta pricas ti, kakvih 40 posto?  Ako si gledao malo, vidio bi da je 1060 u nekim segmentima dobila 980, pa cak skoro u svakim. Bolji overall je imala 1060 dok je 980 sa velikom potrosnjom i pokojim FPSom manje izgubila od 1060. Tako da 400kn za losiju karticu je odlicna ideja...  Nisam sto posto siguran za Ti verziju ali kakogod...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 11:45 (ivanoman).
9 godina
protjeran

Sa gtx 980ti neces morat igrat sa svime na low, dovoljno ti je ugasit 3-4 opcije (anti aliasing uglavnom i postavke koje su ukljucene u gameworks) i imat ces zakucanih 144 FPS na ultra detaljima. Sa gtx 1060 ces morat ipak dosta toga spustit, al ako ti kvaliteta slike nije uopce bitna onda idi na gtx 1060 pa igraj sa svime na medium na 144 FPS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
ivanoman kaže...
Lucidius kaže...

Sta pricas ti, kakvih 40 posto?  Ako si gledao malo, vidio bi da je 1060 u nekim segmentima dobila 980, pa cak skoro u svakim. Bolji overall je imala 1060 dok je 980 sa velikom potrosnjom i pokojim FPSom manje izgubila od 1060. Tako da 400kn za losiju karticu je odlicna ideja...  Nisam sto posto siguran za Ti verziju ali kakogod...

A sta ti pricas? ja uopce nisam ni spominjao obicnu gtx 980, mada i ona šamara gtx 1060, ja pricam o gtx 980ti koja je 2 razreda iznad gtx 1060 po snazi i 

11 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
ivanoman kaže...
Lucidius kaže...

A sta ti pricas? ja uopce nisam ni spominjao obicnu gtx 980, mada i ona šamara gtx 1060, ja pricam o gtx 980ti koja je 2 razreda iznad gtx 1060 po snazi i 

Dva razreda po modelu, a po seriji i praksi? Ne znam gdje si ti vidio, mozda si sam radio test, ali gtx 980 ima dosta, dosta losiju optimizaciju od 1060, a i stime 1060 je imala vise fps u skoro svim novim naslovima.

EDIT: A i ako nades 980ti za te pare, svaka cast 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 11:56 (ivanoman).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice