Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.806
|
čitano: 6.892.185
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Bok ljudovi,

trebal bi malu pomoć oko odabira grafičke kartice, tj. dal bi grafička kartica delala na ovome socketu?! Frendu treba samo za gledanje filmova na TV-u.

http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=3960#ov

http://www.adm.hr/product.asp?product=graficka-kartica-sapphire-r7-240-2gb-ddr3-with-boost-2-gb-ddr3-128-bit-7801800-mhz&code=62408ADM

Unaprijed Vam hvala!

Trsta
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Delat će

13 godina
neaktivan
Glista kaže...

Bok ljudovi,

trebal bi malu pomoć oko odabira grafičke kartice, tj. dal bi grafička kartica delala na ovome socketu?! Frendu treba samo za gledanje filmova na TV-u.

http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=3960#ov

http://www.adm.hr/product.asp?product=graficka-kartica-sapphire-r7-240-2gb-ddr3-with-boost-2-gb-ddr3-128-bit-7801800-mhz&code=62408ADM

Unaprijed Vam hvala!

Ako je samo za te stvari, moze i ovo nema potrebe da trosi toliko 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
neaktivan

Hvala ti, a ovak možda i pokrene PES

Trsta
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Trazim graficku za video obradu, te za moj budzet idealna bi bila GTX960. Medjutim pronasao sam i GTX670 koja mi se cini bolja za moje potrebe.

GTX960: 4GB-128bit-1024 CUDA jezgri

GTX670: 2GB-256bit-1334 CUDA jezgre

Koju bi ste vi odabrali ili eventualno neku trecu? Bitne su mi CUDA jezgre kod renderinga, ne znam da li duplo vise VRAM-a kod gtx960 ima uticaja tolikog u boljim performansama?

Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

A GTX 770 ? 1536 CUDA, 1400kn

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 15:36 (D3lBoy).
13 godina

Skraćena 7950, napravljena da radi ko 7870 s večim shaderima, dosta dobra grafa i dan danas.

13 godina
neaktivan
Glista kaže...

Hvala ti, a ovak možda i pokrene PES

PES je ozbiljna stvar, onda znas sta ti je ciniti :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 15:58 (chaselol).
10 godina
odjavljen
BugFanNo1 kaže...

Pozdrav!

Trazim graficku za video obradu, te za moj budzet idealna bi bila GTX960. Medjutim pronasao sam i GTX670 koja mi se cini bolja za moje potrebe.

GTX960: 4GB-128bit-1024 CUDA jezgri

GTX670: 2GB-256bit-1334 CUDA jezgre

Koju bi ste vi odabrali ili eventualno neku trecu? Bitne su mi CUDA jezgre kod renderinga, ne znam da li duplo vise VRAM-a kod gtx960 ima uticaja tolikog u boljim performansama?

Hvala!

GTX 680 Phantom 4GB - 1536 CUDA jezgri - 1300kn

Battlelog: Glavas_ZG
11 godina
neaktivan
bobsi kaže...

Ima netko iskustva sa XFX Double D 7870 TAHITI LE?? thnx

Imao sam powercolor 7870xt s namontiranim accelerom.Na stocku jacine kao r9 270x.Dobar oc potencijal.Išla je na 1200mhz core bez problema.Ipak zaobidji ako nema garanciju.Hladjenje je jako loše izvedeno za sve xt modele.

10 godina
odjavljen
centis kaže...
bobsi kaže...

Imao sam powercolor 7870xt s namontiranim accelerom.Na stocku jacine kao r9 270x.Dobar oc potencijal.Išla je na 1200mhz core bez problema.Ipak zaobidji ako nema garanciju.Hladjenje je jako loše izvedeno za sve xt modele.

Zar to nije jako dobar hladnjak, XFX DD je bio jedan od najboljih nereferentnih hladnjaka te generacije ?

Battlelog: Glavas_ZG
11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
centis kaže...
bobsi kaže...

Zar to nije jako dobar hladnjak, XFX DD je bio jedan od najboljih nereferentnih hladnjaka te generacije ?

Imaš na overclock.net 7870 xt owners club.Dosta sam toga ondje pročitao i svi su se kao i ja,žalili na visoke tem. na stocku a pri oc-u da ne spominjem.Jedino je sapphire malo bolje izveo hladjenje,ali i to je dosta zanemarivo.Mislim da je i na xfx hladnjaku sustav od tri heatpipes koje liježu direkt na čip kao i kod powercolor i vtx.

13 godina
protjeran

xfx se s tim srebrno crnim hladnjacima nije proslavio kroz cijelu hd seriju! nakon hd serije je dosla R serija i svi su izbjegavali xfx radi prijasnje serije(opcenito lose izvedeni hladnjaci)! no oni su se ipak popravili u predzadnjoj seriji( r 200), a pogotovo u zadnjoj r 300 seriji! no nazalost ponuda im je mizerna kao i kod svih proizvodaca naspram hd serije! Sapphire je bio bog i batina tada!

Inace to je mrvu okrljasteni tahiti cip koji je enormno vrel i bez 5 heat-pipova iznad njega tu je karticu tesko ohladiti!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 18:55 (Stjepanj).
Moj PC  
5 0 hvala 3
14 godina
Stjepanj kaže...

Sapphire je bio bog i batina tada!

A bome je i u R9 3XX seriji.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Stjepanj kaže...

onda ih je imao 15 sada samo 5...teska vremena

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Valentin17 kaže...
Stjepanj kaže...

onda ih je imao 15 sada samo 5...teska vremena

http://www.sapphiretech.com/catapage_pd.asp?cataid=69&lang=eng

klikni na seriju 300, ja sam ih nabrojao 13.

13 godina
protjeran

pricam o hd 79xx vs r9 39x/x

no ako cemo po tvome omjer je 13 naprema 26 za hd seriju! đaba ti trud, tada je amd po prodaji bio mrvu slabiji od nvidije, normalno da ce se i razbacivati ponudom!

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 19:30 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

hebiga ne kužim te i dalje. Tvrdiš da taj proizvođač u seriji 300 trenutno ima samo 5 modela, ja sam ih nabrojao 13. 

edit; misliš na HD seriju uključujući i low end grafe koje su praktički nestale sa tržišta jer ih je zamijenio današnji APU?

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 19:34 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

hebiga ne kužim te i dalje. Tvrdiš da taj proizvođač u seriji 300 trenutno ima samo 5 modela, ja sam ih nabrojao 13. 

sry nisam bio 100% precizan, hd 79xx vs r9 39x/x! s tim da to nije high end, jer situacija je mislim jos gora s fury i fury-x( evo samo 4 modela:)!lp

edit. evo tu si sve lako zbrojis:

http://www.sapphiretech.com/catapage_select.asp?lang=eng

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 19:37 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen

Ne kužim zamjerku za Fury sobirom na specifičnost grafe i vodenog hlađenja. Kaj bi trebali izbaciti seriju grafi različitih boja? I ovih 13 u seriji 300 je debelo previše. Prije samo "nekoliko" godina imao si referntne i par boljih modela.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Ne kužim zamjerku za Fury sobirom na specifičnost grafe i vodenog hlađenja. Kaj bi trebali izbaciti seriju grafi različitih boja? I ovih 13 u seriji 300 je debelo previše. Prije samo "nekoliko" godina imao si referntne i par boljih modela.

pa zamjerka je jer ta kartica moze biti i cca 1000kn jeftinija...ovisi o kvaliteti materijala, kolicini aluminija, kvaliteti el. elemenata, dali je pcb custom ili referentni, kvaliteta plastike, dali je pokrov hladnjaka aluminijski, plasticni!

kolicina fanova, kvaliteta doticnih!

kolicina fazne regulacije, kolicina video izlaza itd itd...

primjer:

jedna r9 280x u najeftinijoj varijanti je kostala 2200kn(dual-x) pa do 3700 za top modele(matrix platinum)! zamisi koliko bi kostala da dolazi s hibridnim ili vodenim hladenjem...shvatio sad zasto treba imati veliku ponudu?

no to si ionako sam znao neznam zasto pitas uopce!

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 19:44 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen

Možda, u stvari od viška glava ne boli ali sigurno su odvagali koliko je tržište za takve specifične, picajzlaste zahtjeve i koliko im se to isplati. Po meni današnja ponuda je ogromna. Da su to klokabilni chipovi vjerobatno bi i izadavli pcb-ove sa više faza i slične pretižne sportske gluparije 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

mozda je tebi glupa meni nije, jer sam s matrix platinum 280x prestigao r9 290! 20 fazna regulacija je karticu natjerala na stabilnih 1300mhz! no s druge strane imas pravo za ne klokabilne fury i nano!lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 19:54 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pretpostavljam da su i koštale podjednako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Po meni je 380x serija dosta zapostavljena naspram puno veceg odabira 380 modela kod amd partnera

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
centis kaže...

Po meni je 380x serija dosta zapostavljena naspram puno veceg odabira 380 modela kod amd partnera

Pa ono za overclock su banana, ja sam svoju uspio nafurati do nekih 1150 najvise, gledam da dosta ljudi nije moglo preci ni 1100 =/ gdje meni 1100 radi na stock naponu sto je nesto odlicno, ali se super undervoltaju na stock sto je dobra stvar.
Ono grafa je manje vise na max, gledam i XFX je odlicno slozio hladjenje tako da nema tu sta puno da se zapusti, 380 imaju dosta vise mjesta za clockanje i cackanje, dok fully unlocked tonga bas i nema =/

Tri venta nema smisla na ovu grafu, dva je hlade odlicno i poprilicno je kratka grafa 

11 godina

Uvijek ima smisla dodatni ventilator =)

11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
centis kaže...

Pa ono za overclock su banana, ja sam svoju uspio nafurati do nekih 1150 najvise, gledam da dosta ljudi nije moglo preci ni 1100 =/ gdje meni 1100 radi na stock naponu sto je nesto odlicno, ali se super undervoltaju na stock sto je dobra stvar.
Ono grafa je manje vise na max, gledam i XFX je odlicno slozio hladjenje tako da nema tu sta puno da se zapusti, 380 imaju dosta vise mjesta za clockanje i cackanje, dok fully unlocked tonga bas i nema =/

Tri venta nema smisla na ovu grafu, dva je hlade odlicno i poprilicno je kratka grafa 

Taj segment ponude,u kojem je 380x nema nvidia konkurenta.Stoga su bas tu trebali izbaciti jos koji model,ITX ili cak modele s tri venta.Na sapphire toxic 270x je recimo 3 vent nepotreban,ali grafa odlicno izgleda.Kad je nvidia vec propustila izbaciti 960ti,trebali su tu bolje zagristi.

13 godina
protjeran

shvatite da je potraznja za amd-karticama katastrofalna, ispod 20%...zato ni ponuda nemre biti siroka!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...

shvatite da je potraznja za amd-karticama katastrofalna, ispod 20%...zato ni ponuda nemre biti siroka!

Pa ponuda je siroka,o cemu ti ? pogledaj koliko je sapphire samo R9 280X/290 modela imao,XFX,Powercolor,Gigabyte,Asus itd. kako je onda ponuda siromasna lol ?

https://www.techpowerup.com/gpudb/2398/radeon-r9-280x

https://www.techpowerup.com/gpudb/2397/radeon-r9-290

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 21:52 (doky01akablava).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice