Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.942.503
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Glavas_ZG kaže...
dinos3 kaže...

Hvala obojici na odgovoru,
Stvarno mislite da bi te grafe mogao gurat moj procesor? Ipak je malo stariji :)

ja bi rekao 750ti max zbog njegovog napajanja ?

- 950 ima 1x 6 pin i zna povuci dosta pogotovo jer nereferentni modeli su fino ocani - a cpu je 95w

Mozda uskoro dode u domace ducance 75W TDP verzija koja "cucla" samo iz PCIEX utora :)

http://www.anandtech.com/show/10150/msi-geforce-gtx-950-gpu-75w-tdp-2gd5-ocv2-2gd5t-ocv3

10 godina
odjavljen
dinos3 kaže...
Glavas_ZG kaže...
dinos3 kaže...

Hvala obojici na odgovoru,
Stvarno mislite da bi te grafe mogao gurat moj procesor? Ipak je malo stariji :)

ja bi rekao 750ti max zbog njegovog napajanja ?

- 950 ima 1x 6 pin i zna povuci dosta pogotovo jer nereferentni modeli su fino ocani - a cpu je 95w

E o tome sam i ja razmišljao. Nije mi problem uzeti napajanje, al' nekako mislim da ću ipak uzeti samo 750ti i jednu ili max dvije godine biti na njoj, pa ću onda prodati ovu kutiju i uzeti komplet novo... 
Ovo je ipak jos uvijek DDR2 RAM, također spor hard, matična prastara, sve u svemu zaostajem dosta ;)

slažem se, btw nije to tako lose, mislim da bi ti bilo dobro da uzmes jos 4gb ddr2 jer ti sustav koristi page file kad se približi 4gb i to usporava hdd i cijeli sustav - dakle po meni, 750ti rabljeno, 4gb ddr2 ( to ce rasteretit/ubrazti hdd tj. smanjit ce se koristenje pages filea), kad dođe vrijeme sve prodati i gotovo.

@doky - preskupa mu je to investicija

Battlelog: Glavas_ZG
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 1:20 (Glavas_ZG).
14 godina

5400rpm mi je HDD, u tome je veći problem nego u RAMu.

10 godina
odjavljen
dinos3 kaže...

razmisli o nekom rabljenom najeftinijem ssd-u od 60gb samo za os i programe - mislim da bi se trebalo povoljno naci 

17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
dinos3 kaže...

razmisli o nekom rabljenom najeftinijem ssd-u od 60gb samo za os i programe - mislim da bi se trebalo povoljno naci 

Nema smisla davati za takav SSD jer ljudi traže po 200 kn, a za 240 GB novi SSD treba izdvojiti 500 kn. da ga ima po 100 kn onda još OK.

10 godina
odjavljen
XXX kaže...
Glavas_ZG kaže...
dinos3 kaže...

Nema smisla davati za takav SSD jer ljudi traže po 200 kn, a za 240 GB novi SSD treba izdvojiti 500 kn. da ga ima po 100 kn onda još OK.

Slazem se, no da stavis u oglas tu na forumu da kupujes bilokalav ssd od 60gb i da nudis 150kn recimo, uvjeren sam sigurno da bi se ljudi javili samo da se rijese.

Ja ako bi svog prodavao isao bi za 200 / 250kn jer vise i nevrijedi.

Tako da od 60gb je negdje oko 100

Kn manje.

15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

gtx 970, ssd i novo napajanje  vec u online kosarici i sta sad ? Kupiti tu gtx 970 pa sta bude, kupiti neku jeftiniju npr gtx 950 pa kad dodje pascal upgrade na x70 ili nesto trece ? 

EDIT: fu*k it , gtx 970 it is!

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hours.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 19:12 (Ghost777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ghost777 kaže...

gtx 970, ssd i novo napajanje  vec u online kosarici i sta sad ? Kupiti tu gtx 970 pa sta bude, kupiti neku jeftiniju npr gtx 950 pa kad dodje pascal upgrade na x70 ili nesto trece ? 

EDIT: fu*k it , gtx 970 it is!

14 godina

Postovanje! Moja HD7770 je osla peglat nebeske igre, red je na novu grafu.. S budjetom do max. 1400kn i iskljucivo u futuri  sam gledao Strix 750Ti Oc, XFX r9 270a, Giga gtx950, R7 370 nitro. Koja je po vama najbolja? Ja sam izbjegao 360 jer sam cuo da je losa.. Hvala

sup bro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Strm kaže...

Postovanje! Moja HD7770 je osla peglat nebeske igre, red je na novu grafu.. S budjetom do max. 1400kn i iskljucivo u futuri  sam gledao Strix 750Ti Oc, XFX r9 270a, Giga gtx950, R7 370 nitro. Koja je po vama najbolja? Ja sam izbjegao 360 jer sam cuo da je losa.. Hvala

Nadji jos 77kn...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
chaselol kaže...
Strm kaže...

Nadji jos 77kn...

Futura only

sup bro?
9 godina
protjeran

A zasto samo Futura ako se smije znat?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 17:36 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

A zasto samo Futura ako se smije znat?

Sve su reklamacije i narudzbe uvijek bile brzo i konkretno rijesene, brzo odgovaraju na poruke, imaju super web stranicu..

sup bro?
9 godina
protjeran

Nije to samo kod njih slucaj, al dobro kako hoces...

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

Sto se racunalih komponenti i periferija tice, za mene postoje 3 trgovine... Futura IT,  ADM i Links...nikakav centro, hg spot i te gluposti....Ako nesto nema u Futuru , e onda se ide na ADM pa na kraju Links

Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
protjeran

Ja sam kupovao i u Centru, Futuri, Admu, Uzi-u, rootpc, i sve super, najvise volim osobno doc u ducan pa odma vidim i kakvi su decki koji rade, po tome se da zakljuciti vecina stvari...

Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Strm kaže...

Gigabyte gtx 950 xtreme gaming bi bio pun pogodak http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/gv-n950xtreme-2gd/ samo sto prelazi 47kn budzet i to jos ako placas keshom

13 godina
neaktivan
Strm kaže...

Sve su reklamacije i narudzbe uvijek bile brzo i konkretno rijesene, brzo odgovaraju na poruke, imaju super web stranicu..

Pravis veliku gresku, za tu cifru ces tamo naci jedino r9 270/gtx 950 a u centro.hr za iste pare dobijes 30% jacu grafu. Pa ti razmisli, ako volis da placas vise, a dobijas manje, samo naprijed 

14 godina
Lucidius kaže...

Ja sam kupovao i u Centru

Ovi u Centro.hr su osobito krasni.

Vjerujem da još do sada nisi imao reklamacija, ali polako, budeš već.

chaselol kaže...

centro.hr za iste pare dobijes 30% jacu grafu

Pa baš i ne, nisi mu rekao da mora platiti unaprijed, a nedao Bog da mu rikne,

onda bude bilo veselja.

ps. fanboya kao ti još nisam vidio.

Sandro HR Zagorje kaže...

Sto se racunalih komponenti i periferija tice, za mene postoje 3 trgovine... Futura IT,  ADM i Links...nikakav centro, hg spot i te gluposti....Ako nesto nema u Futuru , e onda se ide na ADM pa na kraju Links

Ipravno razmišljanje, ovi gore su možda koji puta kupovali npr. u Centro.hr ili pogotovo RootPC,pa još nisu vidjeli kako se tamo radi, na reklamacijama su osobito jaki, a zanimanje za mušteriju im je jaaako veliko.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 6:24 (Valentin17).
12 godina

Ima i jeftinije, iq je dobar dućan (ima još za jedno 10 kn jeftinije u supernetu ali tamo nisam nikad kupovao pa neznam kakvi su)

http://www.iqcentar.hr/product&product_id=53078

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ima tu kod mene na kiosku gtx 970

Ma pustite čovjeka ako kaže futura onda neka tako i bude, od tih nabrojanih ja bi uzeo gtx 950 ili prišparaj za 960

Chill Now And Forever
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

Ja sam kupovao i u Centru

Ovi u Centro.hr su osobito krasni.

Vjerujem da još do sada nisi imao reklamacija, ali polako, budeš već.

chaselol kaže...

onda bude bilo veselja.

Sandro HR Zagorje kaže...

Ipravno razmišljanje, ovi gore su možda koji puta kupovali npr. u Centro.hr ili pogotovo RootPC,pa još nisu vidjeli kako se tamo radi, na reklamacijama su osobito jaki, a zanimanje za mušteriju im je jaaako veliko.

Pa daj valentin zar moraš biti toliko očit? Dobro skužili smo Futura je najbolja informatička trgovina u galaksiji ne postoji niti jedna slična, tamo vi... ovaj radnici su najuljudniji, najsposobniji a trgovina je "najpovoljnija" u regiji, također je uklesano na drevnom svetom kamenu: "Futura IT jedna i jedina trgovina, nemaj drugih trgovina uz nju", tako da ljudi grijeh vam je kupiti negdje drugdje. Ako ćemo o povoljnim cijenama daleko zaostajete za recimo ADM-om ili Protisom, sad su na neke komponente "spuštene" cijene radi preseljenja trgovine pa iznose približno kao u povoljnijim dućanima. Kad smo već kod iskustava nisu ni za vaš...ovaj njihov shop baš pisali uvijek bajke i super iskustva (pogotovo na PC Ekspert iskustvima sa trgovinom), zato ne prodaji maglu. Što se tiče kolege koji traži grafu neka uzima u dućanu kojem želi, bezpotrebno je navoditi nekoga u određene dućane (iako se to dosta radi na temi za slaganje konfi), ako čovjek hoće kupiti u Futuri neka kupi, preporuke je dobio, cijene može i sam naći na Nabava.net, a iskustva sa dućanima može lako googlat pa neka izvoli 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 9:17 (ibme74).
13 godina
neaktivan

Nije istina da se u Centro.hr mora platiti sve odjednom. Možeš im dati predujam 200-300 kn i kad dobiješ proizvod daš im ostatak, simple as that. Ne vidim ništa loše u tome, moraju se i oni nekako osigurati.

Kupovao sam tamo, kao i u mnogim dućanima koji su spomenuti. Sve do jednog su pozitivna iskustva.

No, kako je već spomenuto, kupi gdje ti paše.

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 10:17 (molnyi).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Baš. Sad nebi kupio u futuri iz principa nego baš u centro :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
chaselol kaže...

onda bude bilo veselja.

Zbog cega sad fanboy, jer sam napisao 380 umjesto 960 koja je nekih 150kn skuplja a realno isti su rang?
Izvinite molim vas ako sam vas uvrijedio, ja se ipak zalazem za malog covjeka koji bi za sto manje novca sto vise performansi. Kriv sam.

Fakin hell, ovo tipicno (glupo) balkansko razmisljanje, sta ako ti rikne

danasnje grafe rade na 100*C bez problema, nije ovo vise 2005 ljudi, nisu one tako fragilne i sto hejtas sad MSI, sta su ti oni krivi sad 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 10:33 (chaselol).
14 godina

Giga 950 wf2 u futuri je narucena

sup bro?
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kupovao sam u ADMu, Centru, Linksu, Uziju, HGu.... pa čak i u Extreme digitalu i sve bilo ok, ništ još nije izgorilo i sve je placeno i stiglo na vrijeme, sto vise E. Digital je jedan od rijetkih koji ima placanje pouzecem, također besplatna poštarina i još na kraju kad mi donese poštar uvijek ispadne na neku foru niza cijena nego na stranici. Jedino me strah ako budem trebao reklamirati nešto jer od njih dobit bilo kakav odgovor je cudo...

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
D3lBoy kaže...

Kupovao sam u ADMu, Centru, Linksu, Uziju, HGu.... pa čak i u Extreme digitalu i sve bilo ok, ništ još nije izgorilo i sve je placeno i stiglo na vrijeme, sto vise E. Digital je jedan od rijetkih koji ima placanje pouzecem, također besplatna poštarina i još na kraju kad mi donese poštar uvijek ispadne na neku foru niza cijena nego na stranici. Jedino me strah ako budem trebao reklamirati nešto jer od njih dobit bilo kakav odgovor je cudo...

jednom kad ti nešto cicikrepne (čukni vo drvo da ne crkne), pa kad prođeš kalvariju kakvu je prošla ekipa na temi o ed, onda će ti besplatna poštarina, koja kuna jeftinije i plaćanje pouzećem prisjesti

13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
D3lBoy kaže...

jednom kad ti nešto cicikrepne (čukni vo drvo da ne crkne), pa kad prođeš kalvariju kakvu je prošla ekipa na temi o ed, onda će ti besplatna poštarina, koja kuna jeftinije i plaćanje pouzećem prisjesti

Zato što se svi uvijek žalite dućanu, umjesto da se obratite direktno proizvođaću ili distributeru... Npr. EVGA na svojoj ambalaži ima napisano da se ne javljaš dućanu u slučaju kvara već direktno njima...

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 13:51 (molnyi).
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
D3lBoy kaže...

meni još nikada ništa nije crklo unutar garancije.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice