Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.955.757
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Pa ajmo reć da je maltene duplo jača jer je GTX 960 al pari sa GTX 680 a GTX 680 je daleko brža od GTX 660.

9 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Frend kupuje novu grafu, ima proc fx 8300.

Traži neš što jeftinije da vrti wow i dotu iducih 5 godina bez problema? :D

Gledam tipa r7 250x ili r7 360, vidim svi preporučuju 750ti i slično, iako nema podršku za dx12?

0 0 hvala 0
13 godina
warsonggalch kaže...

Frend kupuje novu grafu, ima proc fx 8300.

Traži neš što jeftinije da vrti wow i dotu iducih 5 godina bez problema? :D

Gledam tipa r7 250x ili r7 360, vidim svi preporučuju 750ti i slično, iako nema podršku za dx12?

R7 265 uzmi onda.

12 godina
neaktivan

Može pomoć...trenutno imam....

hd7850 1gb

i3 2100

ram 8 gb

napajanje silancer Mk lll 500W

matičnu P8H61-M

za sad bi uzeo bolju grafičku a nagodinu jači procesor...

jel se isplati mjenjati grafičku...koja je max najjačam,a do to sve ide donekle dobro za sada...

dali neko zna ko prodaje neki i5 2500k...sigurna kupnja....sad još da ima garanciju nekakvu...puno tražim

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 13:22 (bushido002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa prvo nam reci budget pa ti onda preporučimo najbolju grafu a onda žeš je iskoristiti full kad promijeniš i CPU.

13 godina

Pozdrav,

Imam trenutno neku konfiguraciju koja sluzi samo za internet i filmove, Asus maticna, AMD 5000+ proc, 4 GB ddr2 te nema graficke.

Na integriranoj radi jako lose, 720p video je low fps.

Pa bi mi trebala graficka samo da mi full hd video radi bez problema, za igrice ne treba.

Moze njuskalo, sto jefitnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mrbean kaže...

Pozdrav,

Imam trenutno neku konfiguraciju koja sluzi samo za internet i filmove, Asus maticna, AMD 5000+ proc, 4 GB ddr2 te nema graficke.

Na integriranoj radi jako lose, 720p video je low fps.

Pa bi mi trebala graficka samo da mi full hd video radi bez problema, za igrice ne treba.

Moze njuskalo, sto jefitnije.

Koja je integrirana. Nekako mi zvuči da će ti prije procesor trebat nego ikakva grafička, jer u slučaju gledanja videa grafička ne obrađuje signal, već samo gotov signal šalje na ekran.

12 godina
neaktivan

Gledo sam po njuškalu malo...najvjerojatnije ću odmah uzet neki i5 2500k za 1200kn...ako imate nekog pouzdanog prodavača recite...

za grafičku bi izdvojio 1500 kn možda malo i više...a opet bih se volio riješit ovog svojeg što imam pošto po to...ispod svake cijene ili bi dao moje + nadoplata to bi mi još najviše pasalo!

ako neko traži neki i3 2100 ili hd 7850 1gb neka se javi...prodam sam da se riješim!

vjerojatno nesmijem oglašavat ovdje...izvinjavam se na tome!

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 20:10 (bushido002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Malo je previse po meni 1200 za 2500k, kad zna bit i7 2600k po 1400-1500. Grafu uzmi 280x s garancijom za te pare (cjenkaj se s onima sto traze po 1700-1800 jer ne vrijede toliko, forumasi ih kupuju po 1000-1200kn s garancijom) ili r9 380 2gb . Koje napajanje imaš i matičnu?

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 20:32 (Tony1999).
Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

ma vi bolje znate nego ja...ako zna neko da prodaje dobar i5 2500k neka kaže,za razumnu cijenu!

karticu ću onda poslje tražit...

Imam silancer Mk 500W

matična P8H61-M...

8 gb rama

hdd 1tb

eto vi recite prijedlog procesora i grafičke a da to šljaka sve...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Napajanje ti je dobro, rama imaš. Prodaj i3 i prodaj grafu. Ako za grafu imaš 1500 kn onda dodaš 600 - 700 kn koliko možeš dobit i kupi si R9 380X te polovni i5 2500K uz neki polovni cooler ili novi LC C120 i clockneš ga na 4.5 - 4.6Ghz ladno. Ali za clockanje ti treba i druga ploča također. Ako ne misliš mjenjat i ploču onda ne traži uopće K model ali bih svakako preporučio da napraviš i to jer se sigurno da nać i neka jeftina ploča.

12 godina
neaktivan

hvala ti na prijedlozima...ne bih se bacao u toliki trošak,matična je takva kakva je...uzet ću novi procesor

a za grafičku max 1700kn..ako zna netko da prodaje tako šta neka se javi...

...hvala još jednom....

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Imam početničko pitanje, ne kužim se u grafe uopće.

Imam integriranu grafičku na procesoru sa slijedećom konfiguracijom:

procesor: AMD Kaveri A8-Series X4 7600 (3.8 GHz, 4MB, 65W,FM2+), Radeon TM R7 Series
matična: MSI AMD A68H (SFM2+,DDR3, SATA III, RAID, USB3.0, USB2.0 GLAN, VGA, HDMI) mATX Retail
memorija: 8GB 1866MHz DDR3 CL10 DIMM HyperX FURY Black Series x 2 kom
HDD: Desktop Toshiba (3.5, 1TB, 32MB, SATA III-600)
SSD: Kingston 120GB HyperX FURY SATA3. 2.5 (7mm height)
Optika: DVD Rom LG GH24NSD1 SATA Bulk Black 24x
Napajanje: PSU ATX Real Power RP500 ECO Silent Retail bronze, 80plus
Kućište: Naviatec NVT-603

Razmišljam o kupnji nove zasebne grafičke pa molim preporuku da paše na ovu konfiguraciju i da je jača od ove moje integrirane. Neznam koje brandove za grafičku gledati, možda MSI kad je matična MSI.

Ako ima što drugo, bolje, pametnije, pucajte. Plafon cijenom je do nekih 600-700 kn, dakle ne tražim ništa bijesno.

Može i jedan precizan odgovor na pitanje koliko je realno jaka ova moja integrirana grafička (što bi mogla vrtjeti) odnosno u kojem rangu je zasebnih grafičkih? Piše mi na kompu da dijeli 1GB radne memorije. Negdje pročitah da je u rangu sa zasebnom R7 240 ali neznam s koliko GB.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 16:13 (Renta10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Renta10 kaže...

procesor: AMD Kaveri A8-Series X4 7600 (3.8 GHz, 4MB, 65W,FM2+), Radeon TM R7 Series
matična: MSI AMD A68H (SFM2+,DDR3, SATA III, RAID, USB3.0, USB2.0 GLAN, VGA, HDMI) mATX Retail

Razmišljam o kupnji nove zasebne grafičke pa molim preporuku da paše na ovu konfiguraciju i da je jača od ove moje integrirane. Neznam koje brandove za grafičku gledati, možda MSI kad je matična MSI.

Ako ima što drugo, bolje, pametnije, pucajte. Plafon cijenom je do nekih 600-700 kn, dakle ne tražim ništa bijesno.

Može i jedan precizan odgovor na pitanje koliko je realno jaka ova moja integrirana grafička (što bi mogla vrtjeti) odnosno u kojem rangu je zasebnih grafičkih? Piše mi na kompu da dijeli 1GB radne memorije. Negdje pročitah da je u rangu sa zasebnom R7 240 ali neznam s koliko GB.

Novo - nista puno jace od integruše

Polovno - Gtx750 ili r7 360

12 godina
neaktivan

čemu gtx 750...neću sa konja na magarca...???

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
bushido002 kaže...

pa covjek ima samo za novog magarca...(ljepo pise 600-700kn)

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 20:10 (Stjepanj).
12 godina
bushido002 kaže...

Tko se tebi obratio? Pogledaj kome sam odg prije nego komentiras

13 godina
neaktivan
Renta10 kaže...

Uz APU ti mozes ubaciti i to je mozda i najbolji izbor DDR3 graficku karticu r7 240 recimo, u tandemu sa APu procesorom radi odlicno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Novo - nista puno jace od integruše

Polovno - Gtx750 ili r7 360

Misliš za 600-700 kn ne mogu dobiti ništa bolju novu grafičku od integrirane?

Stjepanj kaže...

pa covjek ima samo za novog magarca...(ljepo pise 600-700kn)

Pa gledam baš nove na grafičke na netu i fakat nije to baš jeftino, a izgleda da je sve ovo ispod 1000 kn kako bi rekli bosanci - "nako".

Možda bih i izdvojio koju više ako kupujem pravu stvar, možda jaču na njuškalu rabljenu s garancijom...iako više preferiram novo.

chaselol kaže...

Uz APU ti mozes ubaciti i to je mozda i najbolji izbor DDR3 graficku karticu r7 240 recimo, u tandemu sa APu procesorom radi odlicno.

Ovo mi je zanimljivo. Može malo šire pojašnjenje? Dali se u tom slučaju zbrajaju integrirana Radeon R7 series i ta zasebna R7 240?...Pa kad zasebna dođe do maksimuma uključi se integrirana za podršku? I na koju točno zasebnu R7 240 misliš, 1Gb, 2Gb ili 4Gb, može link na Nabavu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 21:29 (Renta10).
12 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
bushido002 kaže...

Tko se tebi obratio? Pogledaj kome sam odg prije nego komentiras

Sory hahah

13 godina
chaselol kaže...

Ovo mi je zanimljivo. Može malo šire pojašnjenje? Dali se u tom slučaju zbrajaju integrirana Radeon R7 series i ta zasebna R7 240?...Pa kad zasebna dođe do maksimuma uključi se integrirana za podršku? I na koju točno zasebnu R7 240 misliš, 1Gb, 2Gb ili 4Gb, može link na Nabavu?

Zanemari te gluposti, jer ces baciti lovu...

Kupi novu 250x

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r7+250x

ili jaču 360, 750, 750ti

Ili gledaj polovne 7770/7790/260x/265/7850/270....

9 godina
neaktivan

to FakeDeath

Sve 5, bolje je jače više skuplje. Tnx na linku ali nije li 1Gb grafička premalo pa makar i 250X. Mislim, uklapa mi se u cijenu ali što dobijam više od svoje integrirane R7 Serije? Kolika je osjetna razlika?

No, meni trebaju ova osnovna znanja oko rada integrirane i zasebne....pa aj pliz vidi moje zadnje pitanje u svezi glede toga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 22:48 (Renta10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

apu + r7 240 benchy ako se nadje jeftino povoljna za recimo 400kn sa garancijom to je odlicna kupovina, mislim koliko ces realno gejmati 

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Neznam koliko ću realno gejmati, tek ulazim u to...ali imam dvoje klinaca pa je sve moguće. 

Znači po ovom zadnjem linku zasebna i integrirana dobro surađuju i dižu fps, ako sam dobro shvatio.

Uzeo bih neku DDR5 sa 2Gb.

Vidim da te R7 zasebne grafičke ima više brandova, jel za moju konfiguraciju moram paziti na brand ili mogu uzeti bilo koji brand? Što je s veličinom, utorima, na što paziti da bude kompatibilno s proc i matičnom? A imam i to mikro kućište, da nebi bilo tijesno unutra...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 0:12 (Renta10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jeftina budzet verzija je ddr3 grafa uz taj apu, ali ti fino izmjeri prvo vidi koliko moze stati pa onda gledaj. Gore su ti grafe preporucene pa gledaj sta ti se uklapa kod tebe najbolje, neces pogrijesiti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Renta10 kaže...

Neznam koliko ću realno gejmati, tek ulazim u to...ali imam dvoje klinaca pa je sve moguće. 

Znači po ovom zadnjem linku zasebna i integrirana dobro surađuju i dižu fps, ako sam dobro shvatio.

Uzeo bih neku DDR5 sa 2Gb.

Vidim da te R7 zasebne grafičke ima više brandova, jel za moju konfiguraciju moram paziti na brand ili mogu uzeti bilo koji brand? Što je s veličinom, utorima, na što paziti da bude kompatibilno s proc i matičnom? A imam i to mikro kućište, da nebi bilo tijesno unutra...

copy paste sa ovog linka: http://www.cpu-world.com/info/AMD/Recommended_graphics_cards_for_AMD_dual-graphics.html

pogledaj Dual-graphics combinations for 7000-series "Kaveri" APUs!

Prema ovome za tvoj procesor je preporuka: Radeon R7 240

medjutim izgleda da bi i R7 250  kartica ipak mogla raditi (iako nije sluzbeno preporucena): http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/AMD-A8-7600-Kaveri-APU-and-R7-250-Dual-Graphics-Testing-Pacing-Fixed

imas i ovdje diskusiju pa pogledaj: https://community.amd.com/thread/180614

ako mozes izdvojiti malo vise novca  onda uzmi zasebnu graficku (tj. nemojici na Dual-graphic) kombinaciju

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 12:26 (BoTiA).
9 godina
neaktivan
BoTiA kaže...

ako mozes izdvojiti malo vise novca onda uzmi zasebnu graficku (tj. nemojici na Dual-graphic) kombinaciju

Može li pojašnjenje za ovo boldano jer si me zbunio. Što znači dual graphic kombinacija a što zasebna grafička? Pa zar nije ako uzmem "dodatnu" grafičku, dakle vanjsku R7 240 ili 250 upravo ona ta  "zasebna" koja onda radi u dual graphic kombinaciji sa integriranom valjda automatski po potrebi kompa??

Ili sam ja nešto pobrkao..?!?

12 godina
Renta10 kaže...

Ili sam ja nešto pobrkao..?!?

hoće ti reći da uzmeš neku jaču grafu od tih i da tako dobiješ potrebnu grafičku snagu bez sparivanja s integriranom

prva verzija ti je crossfire, odnosno situacija kad obje grafičke rade kao jedna i nadopunjuju se snagom

nedostatak je što takav dualni sustav nije previše učinkovit, ima nekih problema i neke igre ti neće prepoznati da imaš dvije grafe, pa će koristiti samo jednu - a onda je bolje da imaš jednu jaču jer će se uvijek koristiti njezin pun potencijal

dakle ne govori se o automatskom radu po potrebi, crossfire koristi dvije grafe odjednom ako je sve u redu, a često nije i zato je jedna zasebna grafa bolja

to inače namještaš sam, tako ja primjerice koristim integriranu za tv da klinci gledaju crtiće, a ovu nvidiju za monitor da u isto vrijeme ja igram igrice (nema smisla da kombiniram na monitoru slabiju za surfanje i jaču za igranje, kad mi i jača jednako služi u oba slučaja - to se inače koristi na laptopima radi uštede energije) - no zasad je tebi to ionako sve nebitno

s druge strane ako ideš na jednu zasebnu grafu - to je skuplja varijanta i ova tvoja integrirana onda ne služi ničemu, ali jbga to je problem kod tih apu procesora jer su navlakuša - platiš ga skuplje od nekog sličnog athlona radi integrirane grafe koja se kasnije pokaže preslabom, uzimaš posebnu grafu i onda ispada da si proc platio skuplje za bezveze

zato se čekaju zen apui koji bi ipak trebali imat jače grafe i prosperirat od hbm memorije, pa bi tada to stvarno mogla bit opcija za budget gejming, a ne ovakvo ni-vrit-ni-mimo rješenje

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 18:27 (picajzla0707).
17 godina

Točno to sam i mislio ....

Ja sam imao sličnu dvojbu donedavno.... Namjerno sam uzeo kompjuter sa integriranom grafikom (na ploči) i to je uredno služilo svrsi dok djeca nisu malo odrasla i zaželjela igrati malo ozbiljnije igre... Nakon toga sam kupio malo jaču grafičku i sada je OK. Nisam koristio nekakve crossfire ilitiga dual graphic opcije jer je to ipak znatno slabije i nestabilnije od stand-alone solucije (pogotovo ako uzmeš npr Gtx750) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nisi u pravu picajzla za apu procesore, za malo novca se da dosta naigrati s njima ako imas dobar/brz RAM prije svega. 

Pogotovo A10 rade odlicno a povoljno se nadju i best buy budzet su.

Sto se tice grafe ofkors da je bolje uzeti nesto jace da ne radi s APU zajedno ali to dosta vise kosta.

7770/R7 250X/7790/R7 260X/R7 360 pa sta nadjes da ti odgovara u cjenovnom rangu. Razlike izmedju ovdje izlistane 7770/250X i 360 nisu pretjerano velike, samo gledaj da je GDDR5 a koliicna 1 ili 2gb memorije je nebitna totalno jer su to entry level cipovi kojima je 1gb knap, sve iznad je bacanje novaca.

P.S. pogledaj polovne s garom, daju se naci jeftino.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice