Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.924.707
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
atiHD kaže...

Ma unutra sad ide fx 8300, ali sam došao u priliku da mogu birati između ove dvije, razlika 200 kn, jedino mi je nekako jer ova turbo oc i nije nešto s tim hlađenjem ono. Vidim da ekipa kaže da se ne uzimaju takve pa zato pitam haha

Ma to se ne poredi, nema diskusije.

Ali ovaj komentar iznad sto kaze da "nvidia ima bolje drivere" ta prica pada u vodu, malo ce korisnika reci pravu istinu i da je i kod njih papazjanija zadnjih pola godine.
R9 380 ili gtx 960 sta god da uzmes neces se pokajati, identicno sve rade ali ako ne clockas procesor na 4.2ghz barem (ugasis turbo) neces se proslaviti 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
chaselol kaže...

Ali ovaj komentar iznad sto kaze da "nvidia ima bolje drivere" ta prica pada u vodu

Malo pozornije čitaj! Čovjek bira izmešu GTX 760 i GTX 960 kartica, dakle nvidia, nikakv AMD!

Uspoređujem drivere između nvidia serije 7xx i nove Maxwell 9xx serije pošto je nedavno bilo problema po tom pitanju koje je prouzročila sama nvidia.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 20:47 (doktor1).
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Ne branim ja nista nego samo iznosim cinjenice, pa sad kome to smeta nek se zali. To su cinjenice, AMD je pravio gluposti kod R7 serije dok je R9 radila odlicno, a onda su to sredili. Dok kod zelenih je i dalje bilo zbrlj situacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
atiHD kaže...

U svako lučaju bit če bolja od ove 560 haha

GTX 560 Ti je nešto lošija od GTX 750 Ti koju sam imo. No promjenom kartica performanse u igrama su nebo i zemlja

Iste postavke, Withcer 3 - GTX 750 Ti avg 30/35 FPSa, GTX 960 55/60 FPSa

17 godina
chaselol kaže...

Ne branim ja nista nego samo iznosim cinjenice, pa sad kome to smeta nek se zali. To su cinjenice, AMD je pravio gluposti kod R7 serije dok je R9 radila odlicno, a onda su to sredili. Dok kod zelenih je i dalje bilo zbrlj situacija.

Ti si iz mog komentara gdje uspoređujem samo i jedino nvidia drivere počeo spominjat AMD kartice i pravdat neznam ni sam šta...

Kakve veze imaju AMD kartice kod njegovog dvoumljenja između GTX 760 i GTX 960?

17 godina
odjavljen

Nikakve probleme nisam osjetio na gtx 770 sa driverima, dapače, sve radi i radilo je odlično.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
atiHD kaže...

Ma unutra sad ide fx 8300, ali sam došao u priliku da mogu birati između ove dvije, razlika 200 kn, jedino mi je nekako jer ova turbo oc i nije nešto s tim hlađenjem ono. Vidim da ekipa kaže da se ne uzimaju takve pa zato pitam haha

Ma to se ne poredi, nema diskusije.

Ali ovaj komentar iznad sto kaze da "nvidia ima bolje drivere" ta prica pada u vodu, malo ce korisnika reci pravu istinu i da je i kod njih papazjanija zadnjih pola godine.
R9 380 ili gtx 960 sta god da uzmes neces se pokajati, identicno sve rade ali ako ne clockas procesor na 4.2ghz barem (ugasis turbo) neces se proslaviti 

Ma naravno da ču ju kloknut nisam ni mislio ju pustit na standardnim postavkama, treba Batman radit kako treba haha 

Roll it up and smoke it up
14 godina

Ahoj, kupujem grafičku uglavnom radi Witchera 3,

mislim potrošit 1500kn +/-100kn, uzet ću nekaj polovno,

sad gledam testove na netu pa mi baš nije jasno kaj uzet, gtx 960, r9 280x ili 380.

Nekak sam mišljenja da mi je svejedno koja jer su sve tu negdje pa da uzmem onu najjeftiniju,

eto molim upućenije za pomoć.

Sometimes you just have to pee in the sink
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Absu kaže...

Ahoj, kupujem grafičku uglavnom radi Witchera 3,

mislim potrošit 1500kn +/-100kn, uzet ću nekaj polovno,

sad gledam testove na netu pa mi baš nije jasno kaj uzet, gtx 960, r9 280x ili 380.

Nekak sam mišljenja da mi je svejedno koja jer su sve tu negdje pa da uzmem onu najjeftiniju,

eto molim upućenije za pomoć.

280x ti je najjača od te tri i polovna bi trebala biti najjeftinija, samo gledaj da ima bar godinu dana garacije

druge dvije su nešto slabije od 280x, ali i novije po arhitekturi, dok su međusobno podjednake

13 godina
protjeran

Samo da se pohvalim i pitam vas sto vi mislite, da li je MSI bio darezljiv za rodendan u zamjeni za staru 7970 ili se ipak malo stisnuo?

Zamjena je R9 290 4 GB crno-crvena verzija sa 2 venta, novih 36 mjeseci garancije i mislim da sam prosao dosta dobro...

Kakav miris po caju sumskog voca, auh...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 17:09 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan

Sta si joj uradio pa ti je vrisnula 

Cestitke 

Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
protjeran

Sto je i najbolje nisam joj nista lose radio niti napravio...

Kao vecina simptoma kod grafi koje su "rudarile" (za ovu neznam jer sam uzeo polovnu) drugi vent na TF3 hladnjaku je prestao raditi sam od sebe i nije radio sve dok rucno oba venta nisam stavio preko 70% vrtnje i pri tome nikako spustao ispod 60% inace se drugi opet ugasi i buka je bila jako velika pri 65% vrtnje sto je bilo pomalo iritirajuce kada je sve ostalo bilo tiho...

Na kraju sam je jos malo "iscijedio" i odnio direkt u Microline posto je graficka bila kupljena van Hr pa su mi oni napravili uslugu i o svom trosku sa ostalim svojim grafickim karticama poslali direkt u Nizozemsku u MSI s kojima sam ja vec ranije dogovorio RMA...

I eto nakon skoro 2 mjeseca cekanja da to sve odputuje i da se vrati, MSI je odlucio da mi posalje ovu zvijerku koju jos uvijek gledam i divim se kako je hladenje odlicno napravljeno te kako je "robusna"...

Hvala...

Nadam se da imam razloga biti sretan i da sam dobro prosao jer koliko mi je poznato R9 290 je naravno jaca od stare 7970, od 280X koju su mi mogli uvaljati, od GTX 960, a i od R9 380 ako se ne varam...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 13:58 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan

Zašto se treba clockat na 4.2 da radi normalno?

ShadowStep
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 13:53 (SBV3X).
11 godina
Pozdrav, trebao bih preporuku za najjeftiniju 256 bitnu graf karticu, naravno za igre
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

To bi bila, ako se ne varam R7 265. Košta oko 1000 kn (najjeftinija, ali ima i skupljih). Samo, nije to (sabirnica) jedini kriterij po kojem se trebaju gledati grafičke kartice. No, u svakom slučaju ta R7 265 je koliko čujem prilično dobra kartica.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 17:01 (Izzy).
11 godina
Izzy kaže...

To bi bila, ako se ne varam R7 265. Košta oko 1000 kn (najjeftinija, ali ima i skupljih). Samo, nije to (sabirnica) jedini kriterij po kojem se trebaju gledati grafičke kartice. No, u svakom slučaju ta R7 265 je koliko čujem prilično dobra kartica.

A sta mislis o xfx radeon r9 270x 2gb ddr5 black edition, ona bi me izasla oko 1400 kn, dali se ispalti dati toliko za nju ili ima sta bolje za te novce? 

16 godina
neaktivan
herkulcro kaže...
Izzy kaže...

A sta mislis o xfx radeon r9 270x 2gb ddr5 black edition, ona bi me izasla oko 1400 kn, dali se ispalti dati toliko za nju ili ima sta bolje za te novce? 

koji ti je ostatak kompa?

11 godina

Amd fx x6 6300 box

4*1gb + 2*2 gb hyperx fury

asrock 970xtreme 3 r2.0 

1tb hdd

napajanje tocno koje je ne znam 

16 godina
neaktivan
herkulcro kaže...

Amd fx x6 6300 box

4*1gb + 2*2 gb hyperx fury

asrock 970xtreme 3 r2.0 

1tb hdd

slikaj pa baci sliku ovdje ako neznaš točno ime i watažu.

14 godina
herkulcro kaže...

asrock 970xtreme 3 r2.0 

Loša ploča, nema aftermarket hladnjaka koji može kako treba ohladiti taj vreli procesor, nepoznato napajanje.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
11 godina
Valentin17 kaže...
herkulcro kaže...

asrock 970xtreme 3 r2.0 

Loša ploča, nema aftermarket hladnjaka koji može kako treba ohladiti taj vreli procesor, nepoznato napajanje.

Po cemu losa ploca? Hladnjak svakako planiram uzeti sljedeci mjesec novi. 

A napajanje je ms 500w, tocan model neznam, nisam sad kod kuce da bih provjerio.

17 godina
Valentin17 kaže...
herkulcro kaže...

asrock 970xtreme 3 r2.0 

I bez problema može stavit tu 270x karticu...

Samo bi bolje napajanje trebalo do tog MSa...

11 godina
doktor1 kaže...
Valentin17 kaže...
herkulcro kaže...

asrock 970xtreme 3 r2.0 

Samo bi bolje napajanje trebalo do tog MSa...

I napajanje planiram drugo uzeti, samo mi je dosta to trenutno odjednom novaca, pa moram iskoristiti za sada to napajanje i stock hladnjak

Hoce biti dobra onda ta kartica ili se moze naci nesto bolje od nje? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 18:08 (herkulcro).
13 godina
protjeran
herkulcro kaže...

I napajanje planiram drugo uzeti, samo mi je dosta to trenutno odjednom novaca, pa moram iskoristiti za sada to napajanje i stock hladnjak

Hoce biti dobra onda ta kartica ili se moze naci nesto bolje od nje? 

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-r7265dc22gd5/90563

pozuri dok ima, sve do 1450kn ti se neisplati davati vise od ovoga jer opcenito neces dobiti bolju karticu! 500kn davati vise  za 10% bilo cega je previse i za teske fanove! to ms napajanje bi trebalo sto prije zamjeniti!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 18:22 (Stjepanj).
14 godina
doktor1 kaže...

Gdje sam ja rekao da ne može?

SBV3X kaže...
Pričaš gluposti, Scythe Tatsumi 92mm vent ga drzi na 20° u obicnom loadu, u igricama ne prelazi 50

Gdje sam ja rekao da ne drži?

ps. ovih 20*C neću komentirati uopće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 18:19 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
herkulcro kaže...

asrock 970xtreme 3 r2.0 

Pričaš gluposti, Scythe Tatsumi 92mm vent ga drzi na 20° u obicnom loadu, u igricama ne prelazi 50

ShadowStep
13 godina
protjeran

opce poznati bug s ocitavanjem temperatura na amd-u! s najboljim vodenim hladenjem nemres imati 20°c, informiraj se malo ili pitaj ovdje o svom hw.. valjda ti u sobi nije 0°c?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 18:25 (Stjepanj).
Moj PC  
7 0 hvala 5
14 godina
Stjepanj kaže...

valjda ti u sobi nije 0°c?

Možda nam se on javlja tamo sa sjevernoga pola.

17 godina
Valentin17 kaže...
doktor1 kaže...

Gdje sam ja rekao da ne može?

A šta je onda tvoj komentra trebao predstavljat?

Tip pita za karticu, ti ljepo izlistaš kako mu je sve sranje?

Šta si htjeo reći sa tim postom i kakve on ima veze sa njegovim pitanjem dali da uzme 270 karticu?

14 godina
doktor1 kaže...

Moj komentar je trebao predstavljati upravo ovo što si rekao: "ti ljepo izlistaš kako mu je sve sranje?", znači komentar na cijeli paket.

To nema veze direktno sa odabirom kartice, ali itekako ima veze sa ukupnim paketom, ploča je nekvalitetna u pogledu loše odrađene

fazne regulacije napona, česti su problemi sa stabilnošću, rušenjem, pregrijavanjem itd.

Ako se gleda FX procesor, ima boljih odabira u pogledu ploče, npr. Gigabyte 970A-DS3P je avion za ovu Asrock ploču.

Moj cilj je pomoći ili u ovom slučaju upozoriti čovjeka, pa neka si razmisli o nekim stvarima, znam da je ovo tema za preporuke grafičkih

kartica, ali zašto ne bih savjetovao čovjeka i za ostatak računala, ipak računalo se ne sastoji samo od grafičke kartice.

Tamo jedan kolega priča nebuloze o nekakvih 20*C i to na aftermarket hladnjaku, dok ovaj koga savjetujemo procesor hladi vjerojatno

stock hladnjakom i onom njegovom ajmo reći termalnom pastom, u postu sam upravo naveo da bi si trebao dokupiti barem LC CC 95 (mala zvijer za male novce).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice