Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
ranko091 kaže...
XXX kaže...

Ako imaš taj prastari procesor, onda bolje da pokloniš to nekome tko treba PC kasu nego da na to stavljš relitivno modernu grafičku karticu :D

trenutno ima onboard tako da kao da nema ništa. stare nvidie 450, 550, 650, radeoni do 7800. ali treba vidjet i koje je to napajanje ako baš misliš uzet 7850 (130 wata tdp).

XXX kaže...

Eventualno stara ati 3850 uvh glave za 100 kn ili manje.

Edit;

uzmi ovo, ne isplati se ništa jače ili skuplje sa tim procesorom.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-nvidia-8800-gt-512-mb-oglas-16594324

Moja greška nisam promijenio komponente, koje imam, ostale su sa starog kompjutera.

Mislim da chiftecovo napajanje od 400w nije slaboza nju pošto imam 1x6 pinski priključak, a AMD II X4 640 nije slab za ovu grafičku 

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
16 godina
neaktivan
ivan262 kaže...

Moja greška nisam promijenio komponente, koje imam, ostale su sa starog kompjutera.

Mislim da chiftecovo napajanje od 400w nije slaboza nju pošto imam 1x6 pinski priključak, a AMD II X4 640 nije slab za ovu grafičku 

slikaj napajanje. da ne bi bilo nisi znao. jer ako ga ne misliš mijenjat onda će ti ono uvijetovat koju grafičku možeš uzet.

trenutno ti je cpu x4 640 -> 95 wata i gpu 3850 -> 75 wata. 7850 je 130 wata. to te ispadne 230 wata sa 7850.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 22:48 (ranko091).
16 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
ivan262 kaže...

slikaj napajanje. da ne bi bilo nisi znao. jer ako ga ne misliš mijenjat onda će ti ono uvijetovat koju grafičku možeš uzet.

Evo slike. Sada sam mislio upiti samo GPU, a za mjesec 2 sam mislio i napajanje, a ako ne treba ostavio bi i ovo.

Što vi preporučate 

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

tesko ces naci hd7850 za 500kn, no imas ovu gtx650ti koja je neznatno slabija, ali zato s garancijom!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

tesko ces naci hd7850 za 500kn, no imas ovu gtx650ti koja je neznatno slabija, ali zato s garancijom!

U srbiji sam našao za 550 kn 7580 sa 2 gb, bez garancije, ali pouzdan prodavač. Ako nemam razlike u preformansama onda bi trebala i ova da GTX650Ti bude dobra.

Nije problem ni da malo cijena ode gore, ali ne previše. Nisam neki gamer pa mi ne treba nešto jako smao da je bolje od ovoga što sada imam( a skoro svaka je jača od onoga što sada imam )

12 godina
neaktivan

Evo dečki opet isrobano u Project CARS sa msi afterburnerom, grafička radi na nekih 50%-60% a procesor u Task Manager-u udaren u 100-tku, znači definitivno neki  quad procesor.

Prevario sam se malo u ovu grafičku za svoju starost ako je bila samo na 50 % nači da ima još materijala za vadit iz nje, e a da je ovaj procesor tolko slab to stvarno nemogu vjerovat, ko da imam single core, Ak ima ko matičnu + procesor quad ( 775 po mogućnosti) JAVI SE NA PM

Chill Now And Forever
9 godina
neaktivan

Pozz na sljedecu konfiguraciju imam ponudu za r9 290x pa me zanima kako ce to radit

lc power 600w

M3A770DE

4gb ram

amd athlon 3 core 3.2 gh

hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nece radit nikak. Ni 2 takva procesora nisu dosta za 290X, napajanje isto preslabo. Tu ti treba najmanje i5 4460 ili FX-8xxx, usudio bi se reci da je i FX-6300 dovoljan, ali bi bilo "na knap".

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 12:15 (GamerX9).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
GamerX9 kaže...

Nece radit nikak. Ni 2 takva procesora nisu dosta za 290X, napajanje isto preslabo. Tu ti treba najmanje i5 4460 ili FX-8xxx, usudio bi se reci da je i FX-6300 dovoljan, ali bi bilo "na knap".

U 99% slucajeva kad je 6300 na knap, onda je svaki FX na knap jer ga ne je*e nedostatak jezgri nego sporost istih. Bolje 6300 @4.5ghz nego 8300 @4.0ghz....

15 godina
nbk.max kaže...

Pozz na sljedecu konfiguraciju imam ponudu za r9 290x pa me zanima kako ce to radit

lc power 600w

M3A770DE

4gb ram

amd athlon 3 core 3.2 gh

hvala

Trolaš?

live and let live
13 godina
protjeran
Ne trola, treba ti mrcina od kompa za pogonit 290x na 100%..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Ako ima ono sa gold certifikatom, onda bi mogao. Ali u svakom slučaju, mora prvo procesor mijenjat
Moj PC  
4 0 hvala 2
9 godina
neaktivan

ok zanci  treba mi i5 4460 a jel on pase za ovu maticnu ili bi morao i nju promjenit

(ne trolam nego mi je uletila polovna r9 290x )

0 0 hvala 0
12 godina
nbk.max kaže...

ok zanci  treba mi i5 4460 a jel on pase za ovu maticnu ili bi morao i nju promjenit

(ne trolam nego mi je uletila polovna r9 290x )

Ne paše, tribaš i ploču minjat

Sami sebi smo najveci neprijatelji
9 godina
neaktivan

odusta san od grafe radije cu promjenit proc i54460 i mobo msi b85-g41 pc mate .

hvala

3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
GamerX9 kaže...

U 99% slucajeva kad je 6300 na knap, onda je svaki FX na knap jer ga ne je*e nedostatak jezgri nego sporost istih. Bolje 6300 @4.5ghz nego 8300 @4.0ghz....

15 godina
protjeran

U Crysis-u fx 83xx ima 3 puta veci fps od 6300? Super ti je taj video, daj jos..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Video je odličan...pogle razliku i u drugim igrama, npr. u watch dogs. Oba procesora na istom taktu, u istim situacijama pa onda pričaj kako dodatne jezgre ne rade razliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
XXX kaže...

Video je odličan...pogle razliku i u drugim igrama, npr. u watch dogs. Oba procesora na istom taktu, u istim situacijama pa onda pričaj kako dodatne jezgre ne rade razliku.

Cekaj ti vjerujes da je 83xx 200% brzi zbog 33% vise jezgara? Ustvari, dobro je, verujemo...

A jesi primjetio isto iz videa kako su fx-evi divovski bottleneck u dosta situacija? GTA V gpu usage pada na 50%..

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 8:46 (ansha).
17 godina
odjavljen

Nije 200% brži u prosjeku jer su ovakve sitaciju u igri rijetke ali ih ima kao i u drugim igrama gdje se osjeti razlika između punokrvnog FX-a i recimo to tako, škarta. Što se uskih grla tiče procesor je usko grlo ako GPU ne radi nikada preko npr. 80% a ne ako ponekad padne na 50% , što se GTA V tiče meni je ta igra radila savršeno glatko iako ni jednom nisam pratio koliki mi je GPU usage ili koliko imam FPS-a. Osim u multiju Arme ovaj procesor nije usko grlo u ni jednoj igri za grafe iz srednjeg ili višeg srednjeg razreda. Što se arme tiče to je neoptimizirano govance na kojoj i duplo skuplji intel lomi zube.

Za cijenu od 1000 kn 8320e ili 8300 nema boljeg procesora za multitaskin, rendering i igre. Katica za sve u tom cijenovnom razredu uz dobru budućnost s obzirom na broj jezgri. Da je savršen nije, ali vrijedi taj novac što je u biti samo 150 kn više od 6300.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 9:12 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima,
trebao bih pomoć vezano uz kupnju grafičke kartice. Trenutna konfiguracija (bitnije stavke) kupljena prije nekih cca godinu i pol u Futuri:

Intel i3 3225 Ivy Bridge
CORSAIR CX 430W V2BRONZE
MSI Main Board Desktop iB75 B75MA-E33
Linkworld LC3132-14C2222, Full ATX / Micro ATX Gaming Case

Trenutno koristim integriranu Intel HD grafiku. Kupio bih grafičku do cca 1000 kn.

Zahvaljujem na informacijama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 9:45 (grgic86).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Grafičku od 1000 kn je projelo vrijeme odavno.

Gledaj polovno, npr.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/geforce-gtx-760-2gb-oglas-16687520

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Ako mora biti iz trgovine jedini i pravi izbor za tu lovu je Inno3D Geforce GTX750Ti 2GB, 128-bit GDDR5 - 1029kn

Kvalitetna, dobra trgovina je
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...

A jesi primjetio isto iz videa kako su fx-evi divovski bottleneck u dosta situacija? GTA V gpu usage pada na 50%..

neke određene igre? ili u vecini je fx bottleneck?

FX8300 je bottleneck sa R9 390 u npr hitman,tomb raider, shadow of mordor, thief, metro redux...?

i5 4460 vs fx8300 sa R9 390 u gore navedenim igrama ima dosta razlike u FPS-u ili je svejedno?

FX6300 bi radio isto s tim igrama kao FX8300 ili gore?

Pitanja su zato jer te igre imam, ili sam testirao ili mogu testirati...

Kvalitetna, dobra trgovina je
16 godina
neaktivan

evo vam fx 8350 da se ne svađate bez veze. http://i.imgur.com/RyRpFPD.png

99% non stop. neznam di itko vidi BN.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Koliko je isplativo davati 700kn za Gtx580 koja nije puno radila, niti bila mućena od OC-anja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Koliko je isplativo davati 700kn za Gtx580 koja nije puno radila, niti bila mućena od OC-anja?

dobra cijena ali traži i dobro napajanje. moj proc i 560ti je dobro mučilo to isto seasonic napajanje. a 580 je 250 wata tdp. 90 wata više nego sa 560ti.

14 godina
Za 700 kn bi se dala naći 7850 koja je rang 580.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Ako je ovaj Seasonic držao jednu Gtx295, onda bi trebao i Gtx580. Tražim neku grafu do nekih 1000kn, a želim proći ćim jeftinije sa dobiveno/uloženo, uzeo bih neku 6970, gtx580 ili nešto slično tome, samo su cijene paprene na njuškalu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice