Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.946.666
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Imam ovaj hladnjak... Scythe Katana 3... to je ovaj... Klik ovdje;

Love bih dao oko 200eura, manje-vise... 

Gledao sam da Premiere Pro podrzava samo neke grafe, to me sve malo zbunjuje... 

i da li dobijam ista bolje performanse sa crossfore i sli varijantama, kad bih npr uzeo dvije po 100eura, da dobijem malo bolje spec. od jedne od 200 eura, 

da li je to moguce? 

iivandj
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Onda si uzmi još 8Gb rama te uzmi neku grafu tipa GTX 750 Ti 2GB DDR5 ili jaču polovnu GTX 660 2GB

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 22:44 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Penryn kaže...

Ne detaljima nego na različitim rezolucijama jer kod nekih igara podizanjem detalja raste i opterećenje na CPU, a kod promjene rezolucije mijenja se opterećenje samo na GPU. Znači najbolji test bottlenecka - detalji na max, rezolucija 720p ili niža i ako onda nemate stabilnih 60fps(a gpu usage je ispod 90%) - cpu je bottleneck.

Ma i to je nebitno, zašto na 720P?

Odvrti na nativnoj rezi na kojoj igra i vidi ako GPU usage pada ispod 90% ima BN.

To o čemu pričaš je cjepidlačenje, zašto bi vrtio ako mu je GPU sposoban za 1080P, tako će barem eliminirati BN maksimalno.

Ako CPU nije sposoban na nativnoj rezi igranja ispratiti GPU onda pričamo o BN, to je čisti čmark, tih 720P.

iclock2much
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ma i to je nebitno, zašto na 720P?

Odvrti na nativnoj rezi na kojoj igra i vidi ako GPU usage pada ispod 90% ima BN.

To o čemu pričaš je cjepidlačenje, zašto bi vrtio ako mu je GPU sposoban za 1080P, tako će barem eliminirati BN maksimalno.

Ako CPU nije sposoban na nativnoj rezi igranja ispratiti GPU onda pričamo o BN, to je čisti čmark, tih 720P.

Nek vrte na 1080p ako je GPU sposoban, naravno. Al većina ih nema gpu dovoljan za 60fps na 1080p tako da spuštanjem na 720p padaju zahtjevi za GPU tako da može zavrtit tih 60fps(pa i preko), AKO proc nije bottleneck. 

AKO je proc bottleneck onda ni na 800x600 nećeš imat stabilnih 60fps, a bome ni na 1080p jer će tu grafa vjerojatno bit ta zbog koje je nizak fps.

Ugl. poanta je da se vidi jel proc sposoban za bar stabilnih 60fps, pa ako je onda da znaš jel ima koristi uzimat jaču grafu.

A vidi što većina radi.. 1080p, stave sve max, fps oko 20-25 a gpu usage na 100%. Nema bottlenecka, naravno. Al što bi bilo da je uvalit nekakvu grafu moja može zavrtit blizu 60fps?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 11:53 (Penryn).
12 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Onda si uzmi još 8Gb rama te uzmi neku grafu tipa GTX 750 Ti 2GB DDR5 ili jaču polovnu GTX 660 2GB

Evo nasao sam polovnu MSI GTX 770 2GB za 200 evra...

Svakako sam razmisljao jos da kupim RAM memorije,tako da mislim da ce sa ovim super da radi... :) 

Hvala vam na pomoci! 

iivandj
13 godina
protjeran

Moze preporuka graficke do 2500kn, stvarno mi se neda traziti u guzvi sam! novo polovno samo zg!nije hića samo polako!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina

Jel TI Stepanje to tražiš preporuku grafe na forumu ?? 

17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Moze preporuka graficke do 2500kn, stvarno mi se neda traziti u guzvi sam! novo polovno samo zg!nije hića samo polako!LP

Evo ili ovo

12 godina

stjepko vrati se doma...

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
Stjepanj kaže...

za tvoje spam materijale ovo je vrh :)

gf 2 mx400 gf 2 mx400
live and let live
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

malo se protegni... :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
Kako ste me skuzili! :p
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
neaktivan
Ja bi na tvome mjestu kupio neku bolju termalnu pastu(Arctic MX-4 je jako dobra za cijenu) jer ja imam Scythe Katana 4 na i7 4790 i pri maksimalnom radu temperature su oko 70 stupnjeva. Pazi da isto nemaš puno paste na procesoru jer se onda prijenos topline umanjuje.
16 godina
neaktivan

stigla graficka danas. Odlicna je, pod opterecenjem max temperatura 55, tiha.

Moj PC  
15 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

Što mi je bolje uzeti xfx r9 270x 2gb za 1500 kn ili xfx r9 270a za 1300 kn. Oba su sa duplim fanovima, navodno se xfx r9 270a dost lose clocka.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Iboz kaže...

Što mi je bolje uzeti xfx r9 270x 2gb za 1500 kn ili xfx r9 270a za 1300 kn. Oba su sa duplim fanovima, navodno se xfx r9 270a dost lose clocka.

R9 270 bez puno mozganja, razlika izmedju te dvije grafe ne vrijedi 200kn dok ako vec hoces da das toliku lovu za grafu dodaj jos 100kn za r9 380/gtx 960 koja je 30% jaci proizvod od te dvije.

Sto se tice clockanja 270 i 270X ne dobije se nista znacajno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

Thx, Jel Antec 500w vp500pc dovoljno napajanje za r9 270 i fx 6300?? 

14 godina
Iboz kaže...

Thx, Jel Antec 500w vp500pc dovoljno napajanje za r9 270 i fx 6300?? 

Dovoljno je.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
Za 1400kn uzmi GTX 950 koja je bolja od 270/270x
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

O tome sam razmišljao, ali ubrzo sam saznao da nije bolja! Postavljao sam pitanja i na redditu i uvjek je zaključak da je amd najbolji po toj cijeni.

Gtx 950 je bolji od r7 370, ali ne od r9 270 ili r9 270x. 

14 godina
Mislim da nije istina. Pogledaj nekoliko testova 950 i uvjeri se. Iako se radi o razlici od nekoliko %, sveukupno je 950 bolji proizvod
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma da, tu su negdje.. ali gtx 950 ima sao 768 cuda cores, dok r9 270 1280.. To je brojcano velika razlika.

Jel postoji razlika u performansama 768 cua ili 1280 stream proc. ?? Planiram raditi u blenderu (modeliranje i 3d animacija)

pa je gpu rendering dosta bitan.

14 godina
Ne možeš tako uspoređivat jer su to dvije različite arhitekture.
Za GPU rendering, Nvidia je bolji izbor zbog CUDA
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hmm.. nekako si me uvjerio zajedno sa ovim videom 

, stvar je u tome što je u americi jako mala razlika

u cijenama izmedju kartica puno manja nego kod nas i overall su jeftinije.. tako da zakljucak u americi nije isti ko i kod nas

zakljucak - r9 270 je nesto losiji od gtx 950 (bez clockanja) gtx 950 i r9 270x su rame uz rame.. 

Mislim da cu za 100 kn vise uzeti gtx 950 makar nema neku podrsku za dx12 ali o tom potom.

P.S. što je bolje po istoj cjeni MSI Gtx 950 ili Gigabyte gtx 950??

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 18:17 (Iboz).
12 godina
Msi
13 godina
12 godina
Sorry, mislio sam na msi gaming seriju koja je, pretpostavljam, u cjenovnom rangu s tom gigom
Giga me razocarala jer ima blok aluminija bez heat pipesa, a to mi se ne svidja
Malo je kloknes, malo je vani toplije i eto problema
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Gdje je napovoljnija ponuda za gtx 950, mislim sutra kupovati. 

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Naravno da sam bio na nabavi.net, samo što na netu su recenzije i benchmarkovi od fancy modela , a tu kod nas nema nis..

svi su neki single fan modeli...ovaj gigabyte windforce je jedini dual fan ,, ali na protis sajtu ga nema!!

nesto sam vidio u uzi shopu al tamo cjene nisu povoljne!!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice