Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.941.425
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Znam da ne volite ED kao ni ja no ovo su im trenutno najnize cijene(nekakva akcija) za odlicne modele(osim ove od msi r9 285 s njom nisam upoznat) jer vidim trenutno vas dosta trazi gpu u ovom cijenovnom rangu!

pa evo valjda se nebu nitko ljutio(od moderatora)

Palit nvidia gtx 960 2gb jetstream 1500kn

Msi r9 285 oc 2gb 1500kn

Gigabyte amd r9 280 3gb wf3oc  1600kn

Gigabyte amd r9 290 4gb - 2480kn

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 22:28 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stjepanj kaže...

Znam da ne volite ED kao ni ja no ovo su im trenutno najnize cijene(nekakva akcija) za odlicne modele(osim ove od msi r9 285 s njom nisam upoznat) jer vidim trenutno vas dosta trazi gpu u ovom cijenovnom rangu!

pa evo valjda se nebu nitko ljutio(od moderatora)

Palit nvidia gtx 960 2gb jetstream 1500kn

Msi r9 285 oc 2gb 1500kn

Gigabyte amd r9 280 3gb wf3oc  1600kn

Gigabyte amd r9 290 4gb - 2480kn

lp

Fina cijena za gigabytice realno, akcija sigurno jer dolazi nova 300 serija pa to da prodaju sto prije. Ta 280 mi nekako izgleda k'o best buy, ne volim nesto palit 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 22:33 (chaselol).
13 godina
protjeran

da ta r9 280 je odlicna, kao i ova gtx 960 od palita(steta sto nije ultra nabrijana "super jet stream" verzija), a tek cijena odlicne 290-tke!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 23:50 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

da ta r9 280 je odlicna, kao i ova gtx 960 od palita(steta sto nije ultra nabrijana "super jet stream" verzija), a tek cijena odlicne 290-tke!

Ispod 290 evra su 290ke na amazonu vec, samo ce im padati cijena dok se ne rasprodaju! To treba sad ugrabiti najbolje je vrijeme!

13 godina

Pozdrav, zanima koja je realna procjena za OVU grafu? Lp

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Remzi kaže...

Pozdrav, zanima koja je realna procjena za OVU grafu? Lp

Za tu cifru ja bi radije išao na asus r9 270x koja je na njuškalu par pozicija niže. samo je 200kn skuplja, ali mislimd a se isplati...

Performanse su im tu negdje, 270x je čak u nekim mjestima i dosta jača, plus troši upola manje struje.

Uz to ima i garancije dosta...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina

Imam dosta ograničen budžet pa se ne mogu nikako rastegnuti niti dalje, zato sam i pitao za procjenu pošto mi se čini da je i ova precijenjena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Remzi kaže...

Imam dosta ograničen budžet pa se ne mogu nikako rastegnuti niti dalje, zato sam i pitao za procjenu pošto mi se čini da je i ova precijenjena.

nemoj uzimat tu staru nvidiju gtx 580,ko zna kad će ti riknut a na njuskalu ih je sve vise i vise pecenih gtx 580

13 godina

Ma trenutno na njuškalu nema ni jedne isplative grafičke za uzeti, tražim već duže vrijeme i nikako da nađem nešto korisno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/r9-280x-vapor-x-3gb-oc-edition-oglas-15822387

Ovo je prilicno isplativo iako je prije bilo za 1250 i ne znam zasto je podigao cijenu.

Ako nista znaci da se moze spustit vjerojatno i na 1200 sto je dobra cijena za r9 280x.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo, otvorio sam novu temu ali ću po savjetu kolege XXX-a objaviti ovdje.

Evo biram izmedu R9 Fury X i GTX 980TI. Nisam fanboy ali uvijek sam imao nVidia GPU i nikad najmanjeg problema s njime tako da se nemogu požaliti. Kod R9 fury-a me brine sto nema HDMI 2.0 jer ću uskoro kupiti 4K TV pa će to onda biti malo važnije. Također mi se prijatelji žale na drivere (HD 7000, r9 200 serije) tako da sam uvijek na oprezu s AMD-om

Vidim i da sve vise igara koristi Gameworks efekte ali vidim da ih i AMD kartice mogu pokrenuti uz malo veću cijenu. A opet me kod GTX-ice malkice brine hoće li se ventilator čuti malo jače. Također je GTX 980ti čak nešto povoljniji od AMD-a

Bez fanboyisma molim i htio bih čuti neke argumente a ne samo glasovanje

PC: i7 4790k, GTX 760(1280mhz), Xilence 800watt gaming, MSI Z97X gaming 5, 8gb ddr3 1600mhz

hvala unaprijed 

23 GTX 980TI
6 R9 Fury X
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 9:19 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pa sve si sam napisao. Ideš na 4K TV koji za 30+ fpsa treba HDMI 2.0. Fury to nema tj. treba ti neki adapter. Zašto se zezati kad 9800TI to ima+ nereferenti kloknuti modeli su 15-30% brži od AMD-a. 

Moj PC  
6 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

A u Hrvatskoj koliko vidim nema bas nereferentnih kartica nego samo referentne, ali čuo sam da se može i njim kloknuti par posto, a jesu li referentne bučne? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 17:09 (JozoBozo121).
16 godina
JozoBozo121 kaže...

a jesu li referentne bučne? 

Imam referentnu GTX 970 i prilično je bučna... Čak i prebučna.

10 godina
neaktivan

A jel imaš dosta dobar protok zraka u kućištu? Ja sam prije imao jedan ventilator i bilo je dosta bučno, a sad imam 4 ventilatora i sve je dosta tiho i s tako velikim overclockom. Neznam kako ti igraš ali ja sa surroundom vise ne čujem toliko buku, ali mi je vazno koliko se čuje dok je malo opterećenje

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 17:27 (JozoBozo121).
13 godina
neaktivan

Ako gledas referentne Fury X je daleko bolji izbor od te 980ti jer vodeno hladjenje je za klasu iznad referentnog od 980ti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa nije mi hlađenje presudno jer su mi performanse važnije (prema nekim recenzjama core +200 i ventilator ne prelazi 60% a preformanse su 15-20% veće od Fury-a, ali ipak ne želim da se čuje kao mlazni motor, jer se moja MSI GTX 760 na 1280mhz se ne cuje previše dok je ventilator na 60%.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 17:34 (JozoBozo121).
13 godina
neaktivan

Referentnu ja ne bih uzeo, realno se ne isplati performanse su poprilicno izjednacene sa FuryX jedna je malo jaca negdje druga u drugim naslovima itd

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
JozoBozo121 kaže...

A jel imaš dosta dobar protok zraka u kućištu? Ja sam prije imao jedan ventilator i bilo je dosta bučno, a sad imam 4 ventilatora i sve je dosta tiho i s tako velikim overclockom. Neznam kako ti igraš ali ja sa surroundom vise ne čujem toliko buku, ali mi je vazno koliko se čuje dok je malo opterećenje

3 venta. Problem je što je bučna i kada radi na 22%.

Bolje idi na ne-referentne jer vidio sam da se na njima ventovi ni ne pale do 65 stupnjeva (Nisam siguran baš da je to na svim modelima).

Ja sam se gadno opekao sa referentnom...

Mislim, razlika između 970 i 980Ti je nebo i zemlja, tako da možda je 980Ti tiša.

10 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Referentnu ja ne bih uzeo, realno se ne isplati performanse su poprilicno izjednacene sa FuryX jedna je malo jaca negdje druga u drugim naslovima itd

Zasto se ne isplati? Pa jeftinija je od Fury za skoro 500kn

13 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Zasto se ne isplati? Pa jeftinija je od Fury za skoro 500kn

Vodeno hladjenje se placa 

15 godina

Treba mi savjet oko graficke karte, nisam nesto pretjerano zahtjevan korisnik ali volim da pratim novine i da to sto imam eto radi solidno. Nisam do sad nesto postao na forumu jer sam uglavnom nalazio odgovore koji mi trebaju.

Dosao sam do brendiranog kompa povoljno, sa procesorom i7 3770, 8gb rama i 2tb hard disk i u njemu je neko napajanje na kojem pise 320wata.

Meni za sad komp radi odlicno za razliku od mog starog, gdje sad sve leti.

Zanima me da li smijem na njega ubaciti neku graficku kartu i koju?

Posto on nema 6 pinski konektor ali postoji mogucnost da se ubaci, da li smijem probati neku karticu koja koristi dodatno napajanje?

Koja je graficka dobra, a da joj ne treba to dodatno napajanje ili koja je malen potrosac, a da bi radila na ovom kompjuteru?

Igram najvise WOT i sad sa ovom integrisanom mi radi sve solidno (tj bolje nego sa starim), a ne bi volio da ostanem samo na integrisanoj karti. Tu je i Armored Warfare koji bi volio da probam.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Mjenjaj to napajanje svakako. Ako baš ne želiš onda ova grafa ali nema garancije da će raditi kako treba. To 320 Watno napajanje može biti zadnja šuga a ako je kvalitetno biti će i max opterećeno uz dodatnu grafu. To je očito neko office brand name gotovo računalo koje je projektirano za konfiguraciju kakva je.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=15642

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 9:25 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

@ XXX

Hvala na odgovoru, razmisljao sam i o promjeni napajanja koje imam ali sam napisao da je racunar brendiran. Nema klasicno atx napajnje, nego ostatak komponeti se napaja tako sto se konektorima sa maticne ploce dovodi do komponenti koje su ugradjenje.

Znaci ako to uradim morao bi da mjenjam plocu ili preradjujem to drugo napajnje, a za to nisam strucan i to bi onda ovo bio finansijski promasaj.

Znaci zanima me da li na ovo smijem da ugradim neku graficku (da li ima neka koja bi mogla raditi) sa dodatnim napajanjem ili koja je dobra graficka koja ne zahtjeva dodatno napajnje?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cetverooki kaže...

@ XXX

Hvala na odgovoru, razmisljao sam i o promjeni napajanja koje imam ali sam napisao da je racunar brendiran. Nema klasicno atx napajnje, nego ostatak komponeti se napaja tako sto se konektorima sa maticne ploce dovodi do komponenti koje su ugradjenje.

Znaci ako to uradim morao bi da mjenjam plocu ili preradjujem to drugo napajnje, a za to nisam strucan i to bi onda ovo bio finansijski promasaj.

Znaci zanima me da li na ovo smijem da ugradim neku graficku (da li ima neka koja bi mogla raditi) sa dodatnim napajanjem ili koja je dobra graficka koja ne zahtjeva dodatno napajnje?

ima itekako klasično atx napajanje. to šta ide sa matične prema drugim dijelovima su podatkovni kablovi. a ti moraš gledat šta ide sa napajanja prema drugim komponentama, e to su strujni kablovi. tako je to već jako puno godina pa mora biti i kod tebe.

15 godina
ranko091 kaže...

ima itekako klasično atx napajanje. to šta ide sa matične prema drugim dijelovima su podatkovni kablovi. a ti moraš gledat šta ide sa napajanja prema drugim komponentama, e to su strujni kablovi. tako je to već jako puno godina pa mora biti i kod tebe.

Znaci, preporucijes mi preradu napajanja ako sam dobro shvatio, probacu kasnije da ti uslikam  te konektore koji dolaze na plocu sa njega. Ja se ne razumijem u to i nacin kako da preradim, ostali kablovi me ne bune.

To je ovo napajanje, i ta prva dva kabla idu na plocu http://www.ebay.com/itm/HP-611483-001-E8200-CMT-320w-Power-Supply-613764-001-/331476095974.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 10:54 (cetverooki).
16 godina
neaktivan
cetverooki kaže...
ranko091 kaže...

Znaci, preporucijes mi preradu napajanja ako sam dobro shvatio, probacu kasnije da ti uslikam  te konektore koji dolaze na plocu sa njega. Ja se ne razumijem u to i nacin kako da preradim, ostali kablovi me ne bune.

To je ovo napajanje, i ta prva dva kabla idu na plocu http://www.ebay.com/itm/HP-611483-001-E8200-CMT-320w-Power-Supply-613764-001-/331476095974.

slikaj ti cijelu kutiju i posebno svaku komponentu. pa da ljudi ovdje znaju o kakvom je kućištu riječ i šta se može napravit s time. krajnja solucija ti je možda kupit novo kučište, ako ovo bude neadekvatno za neku diskretnu grafičku i bolje napajanje.

17 godina
odjavljen

Nikakva prerada napajanja nego baci to napajanje i kupi novo. Gledaj baren neko brand name napajanje od 450 W. Sve mora pasati. Ako se ne razmiješ uzmi kompjuter pod ruku i pravac prvi shop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Postoji naravno i određeni broj brand kompova koja ima nestandardna napajanja s nestandardnim matičnim. Nerijetko su to zapravo matične ploče nekih laptopa ugurane u kutiju, i onda još imaš van ciglicu.

Koliko vidim, to ovdje nije slučaj, ali bez nekih slika se nemože puno reći.

Nek pokuša naći nekoga forumaša u mjestu stanovanja, i nek mu plati pivu da mu to pogleda, i zamjeni napajanje.

Koliko ja znam servise po bosni, 95% njih će ga pošteno oderati s cifrom za takvo nešto, a to mu nije potrebno.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 13:42 (rooswelt1991).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice