Pozdrav,
može samo informacija koja je bolja grafa
r9 280x gigabyte ili r9 280x sapphire dual-x?
Hvala :)
Idi na GB jer ima bolji hladnjak i dulje jamstvo!
Pozdrav,
može samo informacija koja je bolja grafa
r9 280x gigabyte ili r9 280x sapphire dual-x?
Hvala :)
Idi na GB jer ima bolji hladnjak i dulje jamstvo!
Uskoro prodajem XFX 5870 pa me zanima koliko da tražim novaca za nju.
Svaka sugestija je doboro došla.
Uskoro prodajem XFX 5870 pa me zanima koliko da tražim novaca za nju.
Svaka sugestija je doboro došla.
Ja sam svoju VT3D 5850 bez gare prodao za 600 kuna (prije tjedan-dva) pa tvoja vrijedi nekih 700-800 kuna realno?!Ako ides na njusku stavi jos 100 kuna visu cijenu :)
BTW evo ljudi samo da kazem da sam dobio 7870 jucer i ugradio i sve radi perfekt :D
Pozz , trebam preporuku za novu grafu ... i ako nije tesko neko objasnjenje zasto bas ta doticna
... opis kompa na profilu pod Moj PC
Hvala
Pozz , trebam preporuku za novu grafu ... i ako nije tesko neko objasnjenje zasto bas ta doticna
... opis kompa na profilu pod Moj PC
Hvala
Kojim novcima raspolažeš?
... Ijaaaaoooo , sram te bilo
... zasad 2800 kes , a preko 3000 bi uzimo na rate ...
Pa taman si na rubu za R9 290 a to je mrcina od grafe !! Pričekaj još malo dok se ne pojave referentni R9 grafe pa vidi. Ako ti se neda čekati onda imaš za puno manje para R9 280X ili GTX 770.
Pozdrav,
Treba mi neka "Best Buy" kartica za oko 1500kn. Glavno je da može normalno vrtit BF4, FIFA 14, Diablo 3 i sve novije naslove. Ciljao sam na nešto tipa GTX 660.
Isto tako bitno je da karticu fizički mogu kupiti , dakle neka trgovina tipa ADM, HG SPOT itd. , no može i Njuškalo.hr ( Zagreb ).
Pozdrav,
Treba mi neka "Best Buy" kartica za oko 1500kn. Glavno je da može normalno vrtit BF4, FIFA 14, Diablo 3 i sve novije naslove. Ciljao sam na nešto tipa GTX 660.
Isto tako bitno je da karticu fizički mogu kupiti , dakle neka trgovina tipa ADM, HG SPOT itd. , no može i Njuškalo.hr ( Zagreb ).
Kod Nvidije je to bas ona granica gdje je 660 oko 1.330, a slijedeca po cijeni (760) 1.770kn.
U zadnje vrijeme pratim samo Nvidiju, pa ne znam kako se krecu cijene AMD-u, al bi definitivno njih morao pogledati. U zadnje vrijeme su puno bolji u odnosu cijena/mogucnosti.
AMD R9 270X.
Pozdrav,
HD 7950, po mogućnosti boost verzija.
A imaš i GTX 760 za te novce, pa traži po BUG-u, PCE ili Njušci.
@ Kolega par postova iznad, za 3000HRK pričekaj još kojih 20tak dana do izlaska nereferentnih R9 290tki.
Di ima za 1500 gtx 760?
Di ima za 1500 gtx 760?
Bilo je na PCE, a toliko realno vrijedi.
A imaš i HD 7950 koja je po meni nešto bolja kartica od nje, clockneš ju i voila.
... bio sam bacio oko na MSI GTX 770 Lightning 2GB , pa me zato zanima ...
... trenutno mi se bas nesvida ova nova R9 serija (vizuelno mi je grda)
... a i primjetio sam da su cijene grafa u laganom padu ...
... bio sam bacio oko na MSI GTX 770 Lightning 2GB , pa me zato zanima ...
... trenutno mi se bas nesvida ova nova R9 serija (vizuelno mi je grda)
... a i primjetio sam da su cijene grafa u laganom padu ...
...Koje je tocno pitanje??
Ovisi koje igre igraš...Ali bi ti bolje prporučio R9 jer nisu precijenjene,dosta su jeftinije naspram GXT770.
Isplati li se upgrejdati sa 7770 na r7 260x? Komp pod moj PC! :)
Isplati li se upgrejdati sa 7770 na r7 260x? Komp pod moj PC! :)
R7 260X = HD 7790. 7790 je jača od 7770, ali ne drastično.
Koliko bi te izašla ta nadogradnja? AKo je neki sitan iznos, samo naprijed, ali ako nije onda bolje ne.
a oko 200 kuna , s tim da se radi o modelu sapphire sa jednim ventom(i ova xfx 7770 ima jedan vent):)
AMD R9 270X.
http://www.diskont24.com/product.php?productid=131025&cat=0&page=1
Mislio sam i ja piknut tu grafičku pa me zanima dal može to corsair vx450 napajanje tjerat i ako da dal mogu uzet još jacu neku graficku ak ima dovoljno snage, pa eventualno kupim i fx 8 jezgreni neki procesor ak mi nece ovaj bit dosta
(ovaj phenom 2 OC-an ima rezultate u rangu FX6300 stock, pa mislim da bi trebo bit dosta za R9 270x) . To se mora preko molex adaptera spajat ak se ne varam jer imam samo 1 izlaz PCI-E 6pin.
Nije ti Phenom II x4 ni blizu FX 6300 niti je dovoljan za neke kartice slabije od R9 270X a kamo li 270X.
PII 945 na 3,6 GHz bottlenecka HD 7770. Ja i dalje tvrdim da jača grafa od te na taj procesor nema puno smisla.
Slobodno pogledaj koliko ti ide zauzeće trenutne grafičke u npr Battlefield 4 multiplayeru ako možeš, iznenadit ćeš se.
Da, ali shvati da se taj BN javlja samo u BF3/4 MP, far cry 3 dok u ostalim igrama barem ja nisam primjetio.
Nije ti Phenom II x4 ni blizu FX 6300 niti je dovoljan za neke kartice slabije od R9 270X a kamo li 270X.
PII 945 na 3,6 GHz bottlenecka HD 7770. Ja i dalje tvrdim da jača grafa od te na taj procesor nema puno smisla.
Slobodno pogledaj koliko ti ide zauzeće trenutne grafičke u npr Battlefield 4 multiplayeru ako možeš, iznenadit ćeš se.
Kažem nije tolko bitan procesor, mogu i novi procesor kupit( ak me nece zadovoljavat performanse) i napajanje ako treba. Pa me samo zanima dal je napajanje ovo koje imam dovoljno za ovu graficku.
Trenutno mi je u bf4 mi je zauzece procesora u prosjeku oko 75%, nikad preko 90%, graficka stalno na 99% 6770 ova, a to je prakticki ista kartica ko i 7770 (recimo nešto između 7750 i 7770).
Znaci da mi graficka prakticki botlenecka, to me živcira pa zato i kupujem jacu karticu.
na svojmem imam gtx660 i radi ok. ako ne igram gore spomenute igre, bn se ne ni osjeti.
molim pomoć, za klinca od sestre tražim grafu u linksu i vidio sam xfx 7750 na akciji za 650 kunića, po slici bi rekao da je verzija double dissipation koja u recenzijama dobiva odlične ocjene zbog niske temperature i potrošnje što je bitno zbog slabijeg napajanja (vjerojatno ćemo kupiti i novo napajanje da ne vrisne sve skupa) i lošijeg kućišta koje nema bogznakakvo prozračivanje...
...pitanje je, obzirom da klinac ima u kištri e7200 koji ne bih klokao (opet da kojim slučajem na vrisne nešto jer je matična neki šrotex) hoće li to biti odgovarajuća karta, jer se otprilike slaže i u budžet, i hoće li taj proc biti preveliki bottleneck (bf3/4 ne igra tako da zanemarite ekstremne situacije)
molim pomoć, za klinca od sestre tražim grafu u linksu i vidio sam xfx 7750 na akciji za 650 kunića, po slici bi rekao da je verzija double dissipation koja u recenzijama dobiva odlične ocjene zbog niske temperature i potrošnje što je bitno zbog slabijeg napajanja (vjerojatno ćemo kupiti i novo napajanje da ne vrisne sve skupa) i lošijeg kućišta koje nema bogznakakvo prozračivanje...
...pitanje je, obzirom da klinac ima u kištri e7200 koji ne bih klokao (opet da kojim slučajem na vrisne nešto jer je matična neki šrotex) hoće li to biti odgovarajuća karta, jer se otprilike slaže i u budžet, i hoće li taj proc biti preveliki bottleneck (bf3/4 ne igra tako da zanemarite ekstremne situacije)
Za njega ti je HD7750.Ako očeš da bude koliko toliko ladna i malo troši onda zemiš Sapphire HD7750 1GB GDDR5!
Samo prvo reci koju on točno ima matičnu i napajanje?
Igram gta 4 i jel je ovo za dobar Benchmark
cpu usage:84%
video memory:43%
system memory:63%
sve medium na 1440x900 (na starom kompu)
Se nisi ti malkoc pogubio?
slika je kriva, to je FX775AZNJ4 iliti sa jednim ventom...
slika je kriva, to je FX775AZNJ4 iliti sa jednim ventom...
ahm njesra, a znači bolje onda uzet onu sapphire što je kolega str preporučio
za matičnu nisam siguran koja je, ali je zasigurno jedna od najjeftinijih i još je stara pet godina pa stvarno ne bih riskirao klokanjem proca da nešto ne vrisne jer baš za novi komp i nemaju love, a mali će biti jako tužan ako ostane bez kompa
za napajanje mislim da je neki ms od 400w također prastaro, zato sam im i preporučio da uzmu novo, ili cx430 ili lc green 460, cijena je slična
kupuju za keš? ako da ja bi preporučio radje da se uzme polovno nešto tipa 6670 ddr5 te nema potrebe bacati lovu na napajanje jos
Kažem nije tolko bitan procesor, mogu i novi procesor kupit( ak me nece zadovoljavat performanse) i napajanje ako treba. Pa me samo zanima dal je napajanje ovo koje imam dovoljno za ovu graficku.
Trenutno mi je u bf4 mi je zauzece procesora u prosjeku oko 75%, nikad preko 90%, graficka stalno na 99% 6770 ova, a to je prakticki ista kartica ko i 7770 (recimo nešto između 7750 i 7770).
Znaci da mi graficka prakticki botlenecka, to me živcira pa zato i kupujem jacu karticu.
VX450 je izvrsno napajanje, vjerojatno bi guralo i komp s dvije 7770 a ne s jednom.
Ako ti u BF4 procesor ne ide preko 75-90% onda ti nešto gadno ne štima, ta igra je dovoljna da ga stalno drži na 99%.
Grafička ne može bottleneckati procesor.
HD 7770 je opuno jača od 6770, 5770/6770 je po snazi malo ispod HD 7750. Dakle HD 7750 1GB GDDR5 je performansama isto što i 6770.