Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.959.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Znaš ti guglat prije nego kaj bacaš ovakve prosere?

i7 920

3 0 hvala 0
17 godina

E moj PR0MATRAC, Core i7 bez HyperThreadinga za stolna računala ne postoji i nikada ni nije.

Postoji opcija u biosu da se isključi hyperthreading, ali baš da postoji i7 čip za LGA1156, LGA2011 ili LGA1155 a da nema HyperThreading - to ne.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 13:26 (191x7).
Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ispricavam se, pogrijesio sam u vezi procesora i7 920 - kako god nemaju svi ht - stjepanjov ima - isprika jos jednom!

Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
PR0MATRAC kaže...

Ispricavam se, pogrijesio sam u vezi procesora i7 920 - kako god nemaju svi ht - stjepanjov ima - isprika jos jednom!

Pa daj čovjeće shvati, SVI i7 za stolna računala imaju HyperThreading.

13 godina
protjeran
hahahahah:) neko bi se trebao vratiti u skolu na osnove "informatike":) molim moderatora da se promatraca upozori na ovakve izjave, jer vidim ima djece koja su mu dala "tu" za to :) tj nevina djecica koja bi mogla povjerovati u ovakve izjave!hehe"LP
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
13 godina
neaktivan

Malo gledam tvoje postove u ovom topicu i nikako mi nisi jasan. Toliko gluposti na dnevnoj bazi da je to strašno.

Kao što ti je kolega rekao ne postoji i7 bez HT-a !

Podruži se malo s Wikipedijom {#}

2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Svaki i7 ima ht. 

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
i7 bez HT OOMMGG:) pa kaj ce nam onda i7 mozemo komotno imati i3 ili i5 ma sve je to tebi isto!!necu vise komentirati jadno je!odi nazad u skolu to je sve sta cu ti vise reci!
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
13 godina
protjeran

Dogodio mi se lapsus - ocito nisam interpretirao dobro tekstove kad sam citao o intel procesorima - uz to Zober Neprovjeravam na netu sve prije nego to pisem na forumu, tad forum gubi smisao - ako ti sve provjeravas ok - meni se neda biti copy paste uredjaj - vidim da se javljaju ko gljive poslije kise ovi koji su jedva docekali moju pogresku hah - ok ljudi+stjepanj evo zeznuo sam se - nadam se da sam vas usrecio -

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 14:09 (PR0MATRAC).
Moj PC  
1 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
i7 bez HT OOMMGG:) pa kaj ce nam onda i7 mozemo komotno imati i3 ili i5 ma sve je to tebi isto!!necu vise komentirati jadno je!odi nazad u skolu to je sve sta cu ti vise reci!

..."komotno imati i3..."

Pa novi i3 ima ht ako se nevaram...

Edit: Pokusati cu naci na netu gdje sam citao o razlikama izmedju i3 i5 i7 u arhitekturama socketima proizvodnim procesima tdp itd - tu sam ocito krivo zakljucio pa cu postavit ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 14:08 (PR0MATRAC).
13 godina
protjeran
promatracu nemas tu sta zakljucivati, to su osnove covjece! i ti bi kao nekakav znalac koji se predstavlja ovdje na forumu to trebao znati! a ne pricati takve stvari i jos ti rulja daje tu, izgleda da nisi jedini:) i da i3 ima ht al zato 5x skuplji i7 nema? bas cudno...
12 godina
protjeran

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Stjepanj oprosti ali sa tobom nemam vise sto pricati - vec 5 poruka se nasladjujes mojom greskom, poz.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
nije to greska to je tesko neznanje jedne osobe koja sebe smatra informaticki iznadprosijecnog znanja, ok svi se tu i tamo zeznu s necim al ovo:)sry neću vise! peace:)
12 godina
protjeran
X2 je
13 godina
protjeran
club3d kaže...

Kolega volume sa foruma prodaje hd 7850 sa 3 godine garanvije za 1100kn - to je dobra ponuda - prodavac pouzdan

http://m.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-hd-7850-oc-1gb-oglas-7332586

Mislim da jacu grafu od te taj proc bas i nemoze najbolje iskoristit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 14:45 (PR0MATRAC).
12 godina
protjeran
Ajde moze neko pogledat moju poruku koji mi je hardver i reci hoce li nvidia gtx 660 raditi?i bez svade i molim da PROMATRAC NE ODGOVARA hvala

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dodacu nesto, sto mislim niko nije napisao.

Ako pripadate gejmerskoj grupi koja koristi 17 ili 19 inca monitore max rez 1440*900, nema potrebe da uzimate grafu preko 150 evra, jer jednostavno necete moci da je iskoristite. Radije planirajte veci monitor i jace rezolucije ako namjeravate kartice od 150 evra pa nadalje.

Iz licnog iskustva, jer na ovoj konfi pokrecem sve na max bez ikakvih usporavanja i da namjeravam 22" uzimati ubrzo ;) pa ce se stvari promjeniti hehe

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Vas dvojica (ili koliko vas već ima) prekinite s glupostima jer ćete otići na duže hlađenje u protivnom!

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 14:45 (XXX-Man).
Moj PC  
9 0 hvala 1
12 godina

Nvidia gtx 670 ili radonka 7970 ... obje se krecu oko 3 soma kuna. Koju uzet za cisti GAMEPLAY...znaci samo gaming i nista drugo. 

Nvidia ima bolje drivere dok ATI bolji gpu i memory clock al lose drivere...moje pitanje je dal driveri od nvidia mogu upotpunit te nedostatke ili je jednostavno ATI  bolji za gaming?? Kad vec mislim dat tolke pare za grafu hocu neki pravi i konkretan i ozbiljan odgovor , odnosno misljenje. Svasta sam procitao, al jednostavno nemam mi pravog odgovora. I molim vas bez ATI i Nvidia fanboyeva ... ako ko ima pravi odgovor i objasnjenje neka odgovori. Hvala!

Proc: i5 3570 (3.4 boost 3.8 Ghz)

Ram: Corsair vengeance blue 8gb (2x4) 1600Mhz

Maticna: MSI B75MA-E33

Napajanje: Chieftec GPS-700A8 (700w) (+12V1/+12V2--54a)

tRENUTNA grafa: msi gtx 560 dual fan 1gb ddr5 256 bit

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 14:48 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sta drugo uzeti nego 7970 ta je kartica u rangu gxt680 a ne 670...cak mozes uzeti 7950 koju po "defaultu ocnes:)" prelazi lagano 7970 a ostane ti 700kn!LP
13 godina
protjeran
Sandro HR Zagorje kaže...

Nvidia gtx 670 ili radonka 7970 ... obje se krecu oko 3 soma kuna. Koju uzet za cisti GAMEPLAY...znaci samo gaming i nista drugo. 

Nvidia ima bolje drivere dok ATI bolji gpu i memory clock al lose drivere...moje pitanje je dal driveri od nvidia mogu upotpunit te nedostatke ili je jednostavno ATI  bolji za gaming?? Kad vec mislim dat tolke pare za grafu hocu neki pravi i konkretan i ozbiljan odgovor , odnosno misljenje. Svasta sam procitao, al jednostavno nemam mi pravog odgovora. I molim vas bez ATI i Nvidia fanboyeva ... ako ko ima pravi odgovor i objasnjenje neka odgovori. Hvala!

Proc: i5 3570 (3.4 boost 3.8 Ghz)

Ram: Corsair vengeance blue 8gb (2x4) 1600Mhz

Maticna: MSI B75MA-E33

Napajanje: Chieftec GPS-700A8 (700w) (+12V1/+12V2--54a)

tRENUTNA grafa: msi gtx 560 dual fan 1gb ddr5 256 bit

To ovako rjesis:

Koja je bolja za gaming?

19 HD 7970
1 GTX 670
13 godina
neaktivan

AMD se popravio sa driverima, nisu uopće loši, po mom mišljenju.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Da sam htio tako postavit pitanje, onda bi ga i postavio putem votanja!!! Napisao sam gore sto trazim za odgovor i zamolio da mi ne odgovaraju oni koji mi ne misle dat detaljan odgovor i razloge zasto je gtx 670 odnosno hd7970 bolja od ove druge i obrnuto. 

13 godina
protjeran
Sandro HR Zagorje kaže...

Da sam htio tako postavit pitanje, onda bi ga i postavio putem votanja!!! Napisao sam gore sto trazim za odgovor i zamolio da mi ne odgovaraju oni koji mi ne misle dat detaljan odgovor i razloge zasto je gtx 670 odnosno hd7970 bolja od ove druge i obrnuto. 

Ok, kupi HD 7970 - jaca kartica - veca memoriska sabirnica - 1 gb v rama vise , nesto veci tdp, ovo sto velis za drivere bas i nije tocno - amd driveri postali odlicni - donose odlicne boosteve u igrama - beta verzije stabilne - gtx 670 prednjaci jedino u btf 3 ...manje reze na strani gtx 670 full hd i iznad hd 7970 - sto se tice klojanja ako ces - opet hd 7970 - gtx 670 'bez regulacije napona' za to - gtx 670 se sama boosta po potrebi- hd 7970 vise konkurencija gtx 680 nego 670 - prednost 670 phsyx koji bas i nije zastupljen osim u batmanu i jos kojoj igri - hd 7970 ima integriranu teh koja je ekvivalent physxu ali neda mi se trazit kako se zove to -...prednost za gx 670 je sto se trenutno igre ipak vise optimiziraju za nvidia kartice no pitanje je kako ce biti ubuduce obzirom na amd-ov utjecaj na razvoj konzola ...dakle hd 7970...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 16:37 (PR0MATRAC).
12 godina

E to sam trazio. thx

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 16:40 (Sandro HR Zagorje).
12 godina
protjeran
Bok svima,evo ja kupujem novu grafu i s njom cu nadogradit komp pa me zanima hoce li raditi Nvidia gtx 660 sa ovim:
matična-ASRock N08C-S UCC
procesor-AMD Phenom II AM2+/AM3 2.8GHZ
RAM-4GB DDR2 1066
DDR3 1600
dual channel
napajanje 385W

-ja samo pisem kako pise u kompu na matičnoj ploči

0 1 hvala 0
17 godina

To si već pitao. I dobio si odgovor. Saznaj koji procesor točno imaš, koliko točno koje radne memorije i koje točno napajanje.

Za procesor, ram i ploču možeš iskoristiti CPU-Z i Speccy kako bi saznao informacije, a za napajanje moraš pročitati na njemu.

Nismo vidoviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

..il si skini aida64..

evo ti link od stranice, jbg trial su verzije al moze ti posluzit..

http://www.aida64.com/downloads

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 17:12 (start).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

pise mi da imam procesor DualCore AMD Athlon II X2 240 ,2800 MHZ
radna memorija je 4gb a di da pogledam kako se zove napajanje ali 385 W je

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice